Keresés

DVD lejátszás PC -n TV kimenettel! Hogyan?

2003. április 30., szerda 13:19
A Gef4-eseken már Philips TV-out chip van, ami elég jó minőségű, a régebbi geforce-okon a tv kimenet elég xar volt, most már nem.

én simán használom az s-video kimenetet, amit vagy a tv rca (kamkorder) bemenetére dugok rá, vagy a videó s-videó bemenetére (t'om ez nem mindenkinek van)

a kép kirakásához pedig a tvtools-t használom, nagyon jó kis program, rengeteg minden állítható benne, és akár a FF kép problémát is orvosolni tudja.

érdemes ha mást nem, kipróbálni www.tvtools.de
és nem is észveszejtően drága (asszem 10 dolcsi körül van)
0
2003. február 4., kedd 20:10
nekem mind a kettő megvan szerintem jó mind a kettő az s-videoról meg csak annyit hogy én is xarakottam vele (persze nálam nem scarton ment be hanem rca-n) és a távkapcson van 1 gomb hogy honnan akarod nézni a filmet pl:rgb-n,rca-n,euroscarton(másik),s-video-n és nálam az rca-ra volt állítva és nem az s-video-ra jött a kép csak fekete fehéren és kapcsoltam 1et és lám szines lett pfffffffff
kb ennyi
0
2003. február 4., kedd 15:00
És a Vobsub tud frame-rate konverziót lejátszás közben? Mert a DivXG400-nak csak egy plusz szolgáltatása a felirat megjelenítés. A Matrox kártyák nem tudják a 23.976-os avikat akadásmentesen lejátszani a PAL 25-ös rendszerben. Ezért fejlesztették ki a DivXG400-at. E mellett természetesen képes overscan kompenzációra és még kismillió dologra a feliratmegjelenítés mellett.
0
2003. február 4., kedd 14:15
Ha már ennyire elment a feliratozók irányába a topic, én is hadd szúrjam ide legújabb felfedezésem: a VOBSUB már csak azért is kívánatosabb, mint a DivXG400, mert van olyan feliratformátum, amit a kettő közül csak a VOBSUB képes megjeleníteni, ennyi.
0
2003. február 4., kedd 13:43
Elképzelhető, hogy több Scart csati van a TV-n. Ebben az esetben az egyik fogadja az RGB-t a másik az S-Video-t. Tehát ugyanazon bemeneten nem tudod mindkettőt nézni. Ezért fekete-fehér.
A másik amit a többiek javasoltak, hogy kapcsolj S-Video bemenetre. Ez gyk. azt jelenti, hogy az AV gombokat nyomogatva a következők jönnek (pl.): AV1, AV2, S-Video. Ez szerintem nem működik mivel ez az S-Video csatorna a külön S-Video bemenetet kapcsolja (nem Scart hanem kör alakú 4 pines).

Szerintem nincs akkora különbség az S-Video és az RGB között. Némely TV például szebb képet ad S-Video-n mivel az RGB kikerüli a képjavító áramkörök egy részét. Szóval próbáld ki és amelyik szebb azt használd.
0
2003. február 4., kedd 13:14
A feliratok megjelenítése: A DivXG400 nálam csak vibrálva tudta megjeleníteni a feliratot.  Persze valószínű csak nálam van valami gond de azóta sem jöttem rá mi az. Ezzel szemben szerintem klasszissal jobb feliratmegjelenítő a VOBSUB. Nagyon király.
TV-átkapcsolás: Mit kapcsoljak hova ? Valószínű én vagyok a buta. Új TV van nálunk is, de nem tudok mit átkapcsolni rajta. Nálam a video nézési folyamat a következő:
A PC RGB kimenetét kötöm a TV hátoldalán a Scart  Bemenetre, a TV -t átkapcsolom az AV csatornára és Tatatatam. Van kép és szines. Ugyanez az SVIDEO kimenettel eljátszva fekete-fehér képet ad. Biztos ügyetlen vagyok. Segíts. Egyébként tényleg akkora a képminőségben a javulás, mint ahogyan azt a "nagy szaklapok" mondják ?
0
2003. február 4., kedd 13:13
A feliratok megjelenítése: A DivXG400 nálam csak vibrálva tudta megjeleníteni a feliratot.  Persze valószínű csak nálam van valami gond de azóta sem jöttem rá mi az. Ezzel szemben szerintem klasszissal jobb feliratmegjelenítő a VOBSUB. Nagyon király.
TV-átkapcsolás: Mit kapcsoljak hova ? Valószínű én vagyok a buta. Új TV van nálunk is, de nem tudok mit átkapcsolni rajta. Nálam a video nézési folyamat a következő:
A PC RGB kimenetét kötöm a TV hátoldalán a Scart  Bemenetre, a TV -t átkapcsolom az AV csatornára és Tatatatam. Van kép és szines. Ugyanez az SVIDEO kimenettel eljátszva fekete-fehér képet ad. Biztos ügyetlen vagyok. Segíts. Egyébként tényleg akkora a képminőségben a javulás, mint ahogyan azt a "nagy szaklapok" mondják ?
0
2003. február 4., kedd 12:53
szóval kifejtem :nekem új tvm van és manuálisan át kell állítani az s-video t meg az rca-sat nekem is fekete fehér volt amíg rá nem jöttem :))))csapkottam a fejem rendesen
0
2003. február 4., kedd 12:51
szerintem az a baj hogy a tvn nem álitottad át a képet a másikra
0
2003. február 4., kedd 12:50
jah és feliratokhoz ajánlom a divxg400 feliratozót
0
2003. február 4., kedd 12:49
Nekem egy régi TNT2-esem van. Azon gond nélkül tudom kirakni a divX és a DVD képét is. Nem tudom nálatok mi lehet a hiba. A TV és a Monitor közötti átváltásra a TVTool 6.8 vált be. ( De nálam a Videokártya driver-ébe épített átváltó is működött )
DVD lejátszásnál a PowerDVD és a WinDVD is kirakta a képet. A kártya RGB kimenetét használom, arról kifogástalan. Az S-Video kimenete viszont csak fekete-fehérben képes a képet megjeleníteni. Erre viszont várok ötleteket.
0
2003. február 4., kedd 12:49
van egy jobb mint a divx plus hhplusnak hívják elég korrekt szerintem amugy a windows media player is kinyomja nekem tvre:))))))
0
2003. február 3., hétfő 19:13
jah igen sorri nem válaszoltam:

Ime a konfig: Abit Geforce4 ti4200, Xp Prof. Sp1 el, RCa kimenettel a tvre megy a kep a kep megjelenik videofilet ( avi, mpeg akarmi akarmilyen kódolású lejátszik és látom is a tvmen ) le tudok játszabni csak a dvd nem megy. A Tvn tehát minden rendben. Semmilyen dvdnek nincs képe kipróbáltam már vagy 30 al régiovel újjal egyaránt.

PallR
0
2003. február 3., hétfő 18:01
Realmagic Rulez!
Lehet, hogy az Xcardra gondolt, ami alapból lejátsza a divxek nagy részét (de nem sok pozitív vélemény van róla)...
PallR, ha nem válaszolsz Kiga kéredéseire nem tudunk segíteni...
Lehet, hogy nincs átkapcsolva a tv a megfelelő bemenet csatornájára....
0
2003. február 3., hétfő 17:33
A DivxPlus-ra gondolsz? Amely vagy elindul vagy nem? És ha elindul is elég kétes képminőséget produkál? És mindemellett a feliratokkal sem boldogul el?
Jó ötletnek hangzik.
0
2003. február 3., hétfő 16:48
És mi az a megfelelő szoftver?
0
2003. február 3., hétfő 16:34
szerintem simán lejátsza a divxet és a többit is csak megfelelő szoftver kell:))
0
2003. február 2., vasárnap 23:51
Viszont semmi másra nem jó. Ma egy Matrox kártáynak simán van olyan TV kimenete, mint a H+-nak. Viszont a H+-al ellentétben nem csak az mpeg1 és mpeg2-es videókat hanem bármilyet (divx, xvid, mov, stb.) tudsz rajta nézni anamorph képpel. Akár internetezni is vagy játszani is lehet ha megfelelő a megjelenítő.
Viszont ahogy említetted is a H+ egy PII-őn is akadásmentes DVD nézést tesz lehetővé.
0
2003. február 2., vasárnap 23:23
Realmagic Hollywood Card a legjobb megoldás a pc-n való filmzésre. Gyengébb gépen is stabilan fut, nincs szüksége nagy procira, memóriára. a tv kimenete a legjobb, messze jobb mint a vga kártyáké.
0
2003. február 2., vasárnap 18:22
Ez így kevés.
Milyen OP rendszer?
Milyen VGA kártya?
Milyen DVD lejátszó szoftver?
Milyen kábelezés?
0
2003. február 2., vasárnap 17:23
Sziasztok

Az a problémám hogy én pc n szeretenem lejatszani a DVD ket és onnan kitenni a TVmre! Az a gondom hogy mikor atteszem a kepet a tvre ott nem latszik a kep semmi belole mat fekete
Tudtok erre valami megoldást?

Köszi PallR
0