Keresés

Minden, ami sport...

2013. november 19., kedd 23:27
Hatalmas meccs a svéd-portugál, Ronaldo és Ibrahimovics vív óriási gólpárbajt!
most posts by TM
0
2013. november 10., vasárnap 17:36
Hosszú idő után Federer-Nadal.

5-7,3-6.
0
2013. október 16., szerda 18:11
A riporter szerint Király és Dárdai példáját kell a jövőben követnünk.Nem mintha velük értünk volna el valaha valami eredményt is...
0
2013. október 16., szerda 1:55
Pótselejtezős álmaink valóra váltásának receptjében a három összetevőből a várható egy materializálódott, a hollandok az utolsó meccsen is odatették magukat. A románok egy büntetővel szereztek vezetést az addig derekasan ellenálló észtek ellen, majd a meccs legvégén lőttek még egyet. Itt egyébként szoros meccsen egygólos román sikert jósoltam. A magyar csapatnak viszont annyi esélye sem volt arra, hogy hozza a saját harmadjaként reá váró hatgólos győzelmet, mint egy sánta gebének az epsomi derbin. Szalai láthatólag kifáradt a tegnapi sajtótájékoztatójában, a többiek pedig még a péntek estén gondolkodtak, hogy vajon valóság volt-e vagy csak rossz álom. Az egyetlen ébren levő, normális, focistára emlékeztető fazon Király Gábor volt.
most posts by TM
0
2013. október 16., szerda 1:46
Hurrá! Győztünk!!!
0
2013. október 15., kedd 20:20
Ha az örmények győznek olaszban, ők is lehetnek másodikok, ami persze utópia, de esetükben ezúttal tökmindegy, nem jutnak tovább.
Nekem nem is a matek miatt lesz érdekes a mai meccs, mert azért izgulni, szintén utopisztikus csodavárás, inkább csak az foglalkoztat, hogy a számunkra "hiányzó" három tényezőből melyik mennyire megy el a számunkra kedvezőnek kellő irányba. Tehát hogy az észteknek mennyi esélyük lesz a román döntetlenhez, a hollandok mennyire akarnak győzni törökben és hogy a magyarok már csak a "szépségtapaszra" való hajtás okán mennyire lesznek közel a hatgólos különbséghez, illetve hogy ha a háriomból egy vagy vagy esetleg kettő mégis realizálódik, akkor az ahhoz hiányzó harmadik tényező mennyire marad el a kívánttól, vagyis hogy mekkora lesz a "mi lett volna ha" érzés.
Természetesen ez csak egyszeri játék, a legjobb verziótól sem lesz egy csapásra jobb a focink, de szurkolóként és statisztikailag sem mindegy hogy hogyan alakul  a sorsunk. Ha össze is jönne valami csoda folytán a pótselejtezős állapot, akkor a felsorolt csapatok egyike ellen sem lenne reális esély, újabb csodavárásra nyílna csak lehetőségünk, igaz, minél közelebb vagyunk hozzá, annál nagyobb tud lenni az illúzió, s nekünk csak ez marad, ez van, volt, lesz.
most posts by TM
0
2013. október 15., kedd 18:49
Igen,kevertem a két kis közép-amerikai államot.

74-ben is vezettünk 3-2-re.Majd Bicskei beszedett egy 11 méteres fejest...
Bár azt sem tudom,egy újoncot hogyan lehet egy ilyen fontos mérkőzésre a kapuba rakni...Többet nem is volt válogatott.
0
2013. október 15., kedd 18:44
82-El Salvador
A dán meccs pedig 1-0,1-1,2-1,2-2,3-2, dán szempontból.

De igazad van. 1974-ben pedig épp a gólkülönbség miatt nem jutottunk ki.
Ausztria, Svédország. Ott már az számított ki verte jobban Máltát. A svédek....
0
2013. október 15., kedd 18:14
Ha bejön a papírforma a négy pótselejtezős kiemelt:

Horvátország
Görögország
Portugália
Svédország

Az ellenfeleik:

Románia
Ukrajna
Franciaország
Izland(!)

Az olasz csoport második helyezettje(bolgár,cseh,dán közül valaki)lesz a legrosszabb csoport második és eleve kiesik.

Elméletileg még az angolok vagy a spanyolok is lehetnek másodikok...

0
2013. október 15., kedd 18:10
VB-n erősebb csapatot utoljára 1966-ban vertünk meg.A brazilokat.
78:senki,82:Honduras,86:Kanada ellen győztünk.

Utoljára EB-n 1972-ben jártunk,de mindkét mérkőzésünket elveszítettük.

1970 és a csehszlovákok tényleg korszakhatár volt.Akkor mind az egymás elleni eredmény,mind a gólkülönbség nekünk kedvezett volna,de egyik sem számított.Jött az újrajátszás.
Mindez azért mert korábban Dániában 3-1-ről 3-3 lett.És Albert is megsérült...
0
2013. október 15., kedd 18:03
Az igazság kedvééért tegyük hozzá,sok erős csapattal csak ritkán találkoztunk.

Brazília,Uruguay csak a VB-n,Argentína ellen egyszer sem játszottunk.A spanyolok sem voltak gyakori ellenfeleink.

A leggyakoribb ellenfelünk Ausztria volt.
0
2013. október 15., kedd 4:31
Persze ettől még a mostani csapat nevetséges. Ma már Málta, Luxemburg, Feröer-szk se szoktott nyolcat kapni. Nem is értem. Vagy csak nem akarom érteni.
0
2013. október 15., kedd 4:23
A világ valaha volt legjobb csapata

Az Aranycsapat az egyetlen, többé-kevésbé hitelesnek mondható mérőrendszer, az Élő-pontrendszer szerint minden idők legjobb futballcsapata volt. 1954. június 30-án 2166 ponttal állt a világranglista élén, ezt azóta csak a 62-es brazil válogatott tudta megközelíteni. Az Aranycsapat 1950. június 4-től 31 meccsen maradt veretlen, a berni vereség után még további csaknem két évig nem kapott ki (összesen 42 győzelem, 7 döntetlen 1956 februárjáig). A magyar válogatott négy évig és egy hónapig tartó veretlensége megdönthetetlennek tűnik. Az Aranycsapat tette le annak a 4-2-4-es formációnak az alapját, amit aztán később a brazilok fejlesztettek tökélyre WM-szisztéma néven.

forrás: sportgeza
0
2013. október 15., kedd 2:55
Bocs a sok fenézésért.
0
2013. október 15., kedd 2:54
Azért ez nem teljesen igaz. Európa Kupa 1948-53 első hely. Rómában cipóra verve az olaszokat. Ez kvázi EB volt. A britteken kívül, aki számít ott volt.(Ausztria, Svájc, Csehszlovákia, Olaszország oda-visszavágós rendszer.)Az 54-es vb szervezését(ami nem volt)most hagynám, de kérésre leírhatom. Annak a csapatnak ott mindenféleképpen vége lett volna.
56-ban egy teljes ifi válogatott lelépett, és bár csak 1-2 ember lett komoly focista, kiesett egy generáció. Csak mihez tartás végett: Ők a román felnőtt!! válogatottat verték meg Bukarestben szünetben 1:3 a végén 4:3. 90000 román előtt. És hidd el akkor se szerettek jobban bennünket. 1958-as vébét megette a fene no meg 56.
1962-ben döntőt kellett volna játszani, sőt szerintem azt meg is lehetett volna nyerni, de ez az én véleményem. A cseh meccset(akik aztán döntősök lettek) konkrétan elcsalta a szovjet bíró (a legenda szerint apját magyar katonák lőtték le mert partizán volt). Persze, ha lövünk ötöt nem bír mit csinálni.
1966 brazilverés az angolok ma is csúcsmeccsnek tartják, tanítják. Nálunk szó sincs róla komoly szinten. Negyeddöntő- kiesés ruszkik ellen. Matyi bácsi az ötösön luftot rúg. Állítólag nem direkt.
1970 Marseille: saját hülyeségünk miatt nincs VB. A 29 éves Mészöly Európa egyik(ha nem a )legjobb védője kijelenti: A mi időnk lejárt! 29 éves!!
Na ott ette meg a fene sztem.
Fellángolások 1978(Argentin VB megette a fene, 1986- Tudjuk mi történt??)
0
2013. október 15., kedd 2:08
Kis esti vízió:
Ha a nagyarcú románok nyeglék lennének az észtek ellen és csak egy döntetlent hoznának össze, mi pedig tudnánk verni hattal Andorrát, plusz a hollandok idegenben vernék a törököket (kb. ennek az egynek van realitása) akkor az a vicces helyzet állhatna elő, hogy mégis csoportmásodikok lennénk. Ez annyit érne, hogy oda-visszavágós selejtezőt játszhatnánk mondjuk a görögökkel vagy az ukránokkal, vagy a franciákkal vagy a portugálokkal. S ha kétszer is elsülne a kapanyél, máris lehetne énekelni: "Aztán elrepülök Rióba..." :)
most posts by TM
0
2013. október 14., hétfő 22:14
Lehet, hogy nyögvenyelősen beszél, de azért látni kell, hogy ahhoz képest, hogy milyen fiatal, elég súlyos témával foglalkozik. Biztos nehéz lehet, hiszen ezzel most elindít egy lavinát. Ennek ellenére én azt mondom, hogy egy intelligens gyerek, egy focistához képest mindenképp, elég ha csak Dzsudzsihoz hasonlítjuk, aki még a kamerába se képes nézni, vagy például legújabb felfedezettünkhöz Devecserihez, aki nem szégyell ilyen köpedelmeket kipréselni magából:

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/holland-magyar-az-ongolt-leszamitva-nem-jatszottam-rosszul-devecseri-2287671

0
2013. október 14., hétfő 21:57
99%-ban igaz amit mond, de keret ide, edzőképzés oda, a geci románok ellen nem ezen múlt... Baszottul nem kíváncsiak ezek a válogatottra. Persze az más kérdés, hogy miért, gondolom unják már a sikertelenséget és a magyarban sose volt az a belső motor, ami sok más balkáni országban, hogy egy-egy meccsre felszívjuk magunkat (lásd ruménia...). Ennyi. Kívánom, hogy legyen változás, bár amíg Csank Jankó nem érzi magát hibásnak, addig baszhatjuk...

Both Józsi bácsi:

0
2013. október 14., hétfő 21:56
Ezt én is megnéztem, szegényem beszélni nem tud, de sok igazságot mond. És még mindig nem elég keményen.
0
2013. október 14., hétfő 21:09
most posts by TM
0
2013. október 12., szombat 17:35
A focit szerintem az 50-es években kezdtük tönkretenni a kivételezéssel.

Ráadásul később mindent az "aranycsapathoz"(bár csak Helsinkiben nyert aranyat,amatőrök ellen)mértünk,így természetes volt a hanyatlás.

Kis és szegény országunkban csináltunk egy futbóliát,ami kipukkadt.
0
2013. október 12., szombat 15:10
Van megoldásom a hazai labdarúgás fellendítésére - hosszú távon:

A pályákat homokkal beszórni javaslom, aztán máris lenne az országban sok gladiátoraréna. Azokban meg - a börtönök túlterheltségét elkerülendő -, elítéltekel lehetne küzdelmeket rendezni. Az a sok aberrált elmebeteg gyilkos, aki mostanában lakat alá kerül, igazán kiélhetné magát versenykörülmények között. Nem csak öregembereket agyonverni... Ráadásul vélhetően teltházas stadionok lennének. A most épülőket meg már eleve úgy tervezni, hogy oroszlánketreceket meg egyéb ilyet beleépíteni.

A focit meg jó ideig elfelejteni, kilépni a FIFÁ-ból, UEFÁ-ból, mindenből, újrakezdeni grund alapon,  aztán majd harminc év múlva megpróbálni. Akkor még nyugdíjas koromban talán láthatnám is. :)
0
2013. október 12., szombat 11:06
Nem bírom a Belgát, de ez egy látnoki muzsika. :)
most posts by TM
0
2013. október 12., szombat 10:56
http://www.youtube.com/watch?v=MbWeGDQ7l2g

:))
0
2013. október 12., szombat 2:23
A fejes gólunk viszont szép volt, el kell ismerni.
most posts by TM
0