Keresés

Minden, ami sport...

2008. június 9., hétfő 21:18
Francián nyernek a románok ellen 1 góllal, az olaszok is 1 gólt fognak rúgni a hollandoknak. Szimpla ügy.
0
2008. június 9., hétfő 21:12
Hehe, hajszál pontosan ugyanezt mondtam itthon én is :) Nagyon örülnék ha az olaszok mellett a hollandok mennének tovább, Dzsudzsák miatt néztem most a holland bajnokságot, szimpatikus játékosaik és stílusuk van, de remélem azért ma az olaszok legyőzik őket :)

2008-as Labdarugú EB, Svájc és Ausztria

C. csoport

Románia-Franciaország - 18.00

Kezdőcsapatok:
ROMÁNIA : Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Cocis, Radoi, Chivu, Nicolita,  Niculae, Mutu

FRANCIAORSZÁG : Coupet, Sagnol, Gallas, Thuram, Abidal, Ribéry,  Makelele, Toulalan, Malouda, Benzema, Anelka

Hű és elszánt olasz és holland szurkolóként, döntetlent szeretnék látni ezen a mérkőzésen :) De ha a franciáknak sikerül feltörni a szikla szilárd román védelmet, akkor lehet esélyük a három pontos kezdésre.

Tippem: Döntetlen

Hollandia-Olaszország - 20.45

Kezdőcsapatok:
HOLLANDIA : van der Sar (1) - van Bronckhorst (5), Ooijer (2), Mathijsen (4) - de Zeeuw (6), van der Vaart (23), Engelaar (8), Sneijder (10), Heitinga (3) - van Nistelrooy (9), Kuyt (18)  

OLASZORSZÁG : Buffon (1) - Zambrotta (19), Materazzi (23), Barzagli (6), Grosso (3) - Pirlo (21), Gattuso (8), Camoranesi (16), De Rossi (10) - Toni (9), Di Natale (11)

Kérdés nem lehet, hogy az olaszoknak szurkolok, s erősen bízok benne, hogy aktuális világbajnokoként az olaszok megnyerik az EB-t is. A hollandokat is kedvelem, remélem is, hogy ők jutnak tovább az olaszok mellett a "Halál-csoportból", de ezen a meccsen olasz dominanciát és győzelmet várok :)

Tippem: Olaszország
0
2008. június 9., hétfő 20:57
Kösz, s igen, elírtam, köszi a javítást :) A 250-es géposztályt annyira nagy izgalommal nem követem.

Most olvastam csak a 10 helyes büntetést Hamilton-nál. Jogos a büntetése, mert tényleg elnézte, de egyáltalán, hogy lehetnek ekkora barmok, hogy kinyitják elől, de bezárják hátul a box utcát? "Ha 300-nál elveszítem az autót, és belemegyek valakibe, az természetes. De a bokszutcában van sebességhatár, és ha két autó áll, és valaki beléjük megy, akkor az hülye. Láttam a piros lámpát, és megálltam. Sajnos más is látta a lámpát, de megállni nem akart" - mondta Räikkönen dühösen a kiesés után. S teljesen egyet is értek, persze a McLaren-nél rögtön jelezték, hogy akkor Kimi miért nem kapott büntetést Monaco-ért? Persze, a pályán nagy sebességnél megcsúszni, parádésan összeszedni a kocsit, de irányíthatatlanul letarolni Sutil-t... tényleg ugyanaz a szitu mint tegnap volt. Mindegy. A BMW csapata előtt viszont le a kalappal, szépen lassan felépítettek egy csapatot, egy gyors és megbízható autót nyomtak megbízható pilóták alá. Nem az ment, mint a Toyota-nál, hogy minden évben megigérték, hogy majd most jönnek az eredmények, nem, "csendben" voltak s szépen világbajnok aspiránsá nőttek ki magukat a pilóták és a konstruktőrők között. Szurkolok nekik a további jó eredményekért!

Ma kicsit elkéstem az EB-s csapat összeállításokkal, mindjárt jövök velük :)
0
2008. június 9., hétfő 20:54
Román-francia? Tipikusan olyan meccs, hogy képtelenség bármelyiknek is drukkolni. Legjobb eredmény a 0-0 lenne. Én ezért az eredményért szorítok. Ja, és természetesen este a taljánoknak!

FORZA ITALIA!!! :-)))
0
2008. június 9., hétfő 15:05
Jó ötlet volt ez a topik.
Egy apró észrevétel:
"A magyar Team Toth versenyzője, Alvaro Bautista harmadik helyyre hozta be Aprilia-ját" Gondolom Hector Barberát akartál írni Bautista helyett.
Mindig elcsodálkozom, hogy van még aki nézi a Formula-1-et...
0
2008. június 9., hétfő 14:59
igen, bármennyire is izgalmas pálya a montreali, egyre kevésbé biztonságos a mai forma 1-nek. de ilyen esetben még mindig inkább a boxban koccanjanak, minthogy kifelé jövet egymásba ütközzön két-három gyorsabb autó.
0
2008. június 9., hétfő 14:47
Nincs félreértés, értem a dolgot, de akkor is elgondolkodhatnának azon, nem kellene-e a pályán változtatni, hogy ne fordulhasson elő ilyen baleset.
most posts by TM
0
2008. június 9., hétfő 14:38
ez tény, de a szabály akkor is szabály, nem fognak csak azért kivételezni senkivel, mert világbajnoki esélyes. rosberg ugyanúgy megkapta a maga büntetését, így neki még nehezebb dolga lesz.
0
2008. június 9., hétfő 14:28
Világos hogy miért kapta, de sem előnyt nem szerzett vele és szándékosságot sem lehetett észrevenni, tehát "hangsúlyozom" az én véleményem szerint inkább pénzbüntetést érdemelne ilyenkor egy versenyő/csapat, mint pozícióbüntetés.
0
2008. június 9., hétfő 14:17
nehéz ezt jobban kivitelezni. egy sorompót azért csak nem tehetnek a kijárathoz. a 10 rajthelyes büntival kapcsolatban pedig tényleg félreértés van. nem a baleset okozásáért kapta, hanem azért, mert nem tartott be egy nagyon szigorú szabályt. pont itt kanadában massát ezért kizárták.
0
2008. június 9., hétfő 13:51
A versenybíróság mindig is híres volt a kétes értékű ítéleteiről.
Sennától egyszer elvették a győztes futamán szerzett pontjainak felét, mert kisodródott és valami kanyart levágott, ahelyett, hogy hátramenetbe kapcsolt volna, majd miután centire ugyanott viszatolatott, sebességet vált, s elindul előre, hogy folytassa a versenyt... Azt elfelejtették az okostojások, hogy a kisodródással veszített annyi időt, amennyi alatt többször is megtehette volna a levágott pár métert, tehát semmiféle előnye nem származott a - nem előre megfontolt szándékból tett - manőveréből. MInő véletlen, az év végén ez a pár pont hiányzott ahhoz, hogy ne Prost legyen a világbajnok.
Schumachert is nem egyszer szivatták meg különböző kreált dolgokkal, igaz, talán nála nem olyan mértékű ítéletekkel, melyek VB-címet befolyásoltak, de attól még a jogosság nem jogosság kérdése ugyanúgy ott lógott a levegőben.
Az aktuális esetre vonatkozólag azt tudom mondani, hogy nem túl tragikus döntés ez, Hamilton hibázott, s ez akkor is tény, ha ezzel saját magát is hátrányba hozta. Az idő neki dolgozik, biztos vagyok benne, hogy ebből is csak tanul, s legközelebb nem csinál ilyen butaságot. Aki viszont ebből a mozzanatból ítéli meg az angol pilóta versenyzői kvalitásait, az vagy rosszindulatú vagy csak szimplán ostoba.
Mindettől függetlenül ezt a lámpairányítós depó-megoldást baromságnak és veszélyesnek tartom, remélem az illetékesek is elgondolkodnak a történteken, hiszen akár nagyobb baj is történhetett volna.
most posts by TM
0
2008. június 9., hétfő 13:39
szerintem jogos a büntetés. elsősorban nem azért kapta a büntetést, mert balesetet okozott, hanem mert figyelmen kívül kapta a piros lámpát. ha versenyben marad, és áthajt a piroson fekete zászlót kap. szerintem örüljön, hogy ennyivel megúszta.
0
2008. június 9., hétfő 13:23
Habár a Ferrarinak szurkolok, szerintem pedig nem érdemelte meg Hamilton a 10 helyes büntetés, csak akkor ha szándákosan tette volna, de szerintem egyszerűen csak hibázott, nem figyelt oda. Neki sem volt érdeke kiesni és hagyni hogy Kubica átvegye a vezetés az összetettben. Nem kellene így belenyúlni a versenybe.
0
2008. június 9., hétfő 12:32
Szerintem a németek tegnap nagyon is jól játszottak, elképesztően izgalmas meccset hoztak a lengyelekkel. Bár a második félidőben egy kicsit gyengültek :) Persze, 1 gól után...

Egyébként a kommentátor fogalmazta meg a legjobban tegnap előtt. Ebben a futballban már az a csapat győz, aki kevesebbet hibázik, annyira profik a játékosok. Szóval az EB döntőn már örülhetünk majd ha egyáltalán születik gól. Egyik csoportban sem lesz 6:3-as gólarányú meccs, pedig az ember ezért nézné a focit, hogy sok gólt lásson :)
0
2008. június 9., hétfő 2:39
f1-es gondolatok.

hamilton nagyon újonc még, szerintem ebben az évben még nincs kész rá, hogy vb-t nyerjen. nagyon hiányzik neki egy tapasztalt csapattárs, akitől tanulhatna ezt-azt. jogos a 10 rajthelyes bünti.

egész héten éreztem, hogy ez most kubica nagy hétvégéje lesz. sokakkal ellentétben én azért heidfeldet sem sajnálnám le. a dicsőség az övé is, ráadásul ő kezdte el építeni ezt a csapot. minden tiszteletem ezé a szimpatikus csapaté.

massa egyre jobb pilóta. egyre inkább azt érzem, hogy ezt a világbajnokságot megnyerheti. az pocsék kezdés után egyre érettebb versenyző lett belőle. most már megtanulta, hogy minden egyes pont számít a végén. az előzéseit pedig tanítani kéne. le a kalappa.
0
2008. június 9., hétfő 1:49
A németek a csoport favoritjai, de ez csak azoknak meglepetés, akik nem látták őket a selejtezőkben.
most posts by TM
0
2008. június 9., hétfő 1:46
Mivel kulturálatlanul tetted fel a kérdést, ezért nem kívánok válaszolni.
Egyébként tudom, hogy néztem a meccset.
most posts by TM
0
2008. június 9., hétfő 0:46
TM: nem tudod, nézted-e a mai német meccset, de ha igen, akkor valszeg kitűnik, hogy a latin szépfiúk döntős szereplése egy ilyen német csapattal szemben igen kétes lesz...
0
2008. június 9., hétfő 0:33
Németország 2:0 Lengyelország

Jó meccs volt, bár holnapi vizsga miatt szinte csak hallgattam, de jól kezdtek a németek, csak így tovább, Podolski-nak nyílván vegyes érzései vannak, de piszok jól játszott :)
0
2008. június 9., hétfő 0:31
A Raikönnen-Sutil affért úgy értettem, hogy Sutil is csak szenvedő alany volt (ahogy Kimi is). Hamilton nagyot hibázott, de az egész box-utca szabály egy baromság, beengedik őket a box-ba de ki már nem? Mekkora balfarkság ez?!? Sajnálatos, hogy ennyi hülye szabállyal akarják megfogni a Forma1-et, ne adj isten egy baromi nagy baleset kell ide, hogy rájöjjenek az FIA-nál, hogy életeket kockáztatnak?
0
2008. június 9., hétfő 0:19
Sőt nem is 100 km/h, hanem csak 80....
0
2008. június 9., hétfő 0:19
F1
Massa előzései = az év előzései
Bármennyire nem szeretem kategória, Alonsó piszok jó

Az említett esetnél ordítva küldtem vissza a banánfára.....
0
2008. június 9., hétfő 0:09
Ez az eset egyáltalán nem olyan volt. Monacó versenybaleset volt, ott kimi kerekei blokkoltak fékezéskorm megindult a hátulja. Itt viszont Hamilton piros lámpánál álló kocsiba rongyolt bele. álítása szerint látta a piros lámpát, szóval akkor nem tudott szegényke 100 km/h-ról lelassítani egy olyan autóval aminek féktávja 25 méter 325 km/h-ról. Amatőr hiba, de megérdemelte a tegnapi nagyképű "mindenhez alkalmazkodok, q-va nagy sztár vagyok" nyilatkozata után. Csak sajnos még kiesni se tud normálisan.....
0
2008. június 8., vasárnap 23:04
A osztrák-horvát meccset nem láttam, de ez a 0-1 soványka győzelemnek tűnik.

A Forma 1 pedig... érdekes volt. Mindenképp megérdemelt a BMW sikere, de mennyivel más lett volna a futam, ha nincs Raikönnen-Hamilton affér. A box-utca szabály hülyeség, tárgyaltak is mgváltoztatásán, állítólag a következő futamra változtatnak is rajta, de ez már kevés. Nagy Ferraris-ként persze, dühös vagyok Hamiltonra is egy kicsit, de ez kb. olyan volt, mint a Raikönnen-Sutil eset Monacó-ban. Kubica és Heidfeld remek taktikával mentek, Coulthard-ot is jó volt viszont látni a dobogón. A BMW-nek szóló német himnuszon egy kicsit elérzékenyültem... utoljára talán a Nagy Schumacher-nél hallottam, még mindig hiányzik nekem a pályáról.
0
2008. június 8., vasárnap 20:03

Az álomfiú álomtenisszel nyerte meg zsinórban negyedszer(!!!) a párizsi Roland Garros salakpályás versenyt. E teljesítményről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, egyszerűen fenomális!

Rafael Nadal-Roger Federer 6:1 6:3 6:0

Ne feledjük, hogy a statisztaszerepre kényszerített Federer a világelső vagy mifene.
Egyelőre...

BRAVO!!!

most posts by TM
0