Keresés

Minden, ami sport...

2013. február 25., hétfő 17:27
Tényleg nagyobba respektje.A skót bajnokság a Celtic nélkül semmivel nem jobb,mint a magyar,de mégis sokkal több a néző.

Talán a nagy hajtás és a hagyományok miatt.

Nem skót,hanem angol példa,de a liga 1886-os 12 alapító csapata közül mind a 12 megvan ma is.
Egy csak a negyedik ligában(Acrington),de megvan.

Nálunk a bajnokság alapítóiból az FTC és az MTK létezik.Az első két bajnokságot megnyerő BTC sincsen már régóta,miközben az angol megfelelője,a Peston North End ma is ott van a harmadik ligában.

Én is örülnék egy jó,hajtós,kulturált(nézők!),saját nevelésre épülő magyar focinak,de nincsen.
Már azért is,mivel engem a külföldi bajnokságok,az "ezredik" Real-Barca meccs nem érdekelnek.

Az EB-t,VB-t nézem,néha már a BL döntőt se.Unom,hogy mindig ugyanazokat a csapatokat,játékosokat látom.Unom a pénzes,mindenkit összevásároló csapatokat.

Én akkor szerettem a sorozat elődjét(BEK),mikor a Steaua,vagy a Zvezda nyert.

Magyar előzményekre igen messzire kell visszamenni.Dózsa-Trnava(ott játszott a később EB-t nyert Csehszlovák válogatott fele)BEK negyeddöntő tizenegyesekkel,Dózsa-Bayern München elődöntő utána.

A 80-as évek eleje,a Dózsa kiveri  Kölnt(!),és az Aberdeen ellen sem volt esélytelen.
1985,a Videoton hazai és nagyrészt saját nevelésű játékosaival túljut a PSG-n(kétszer is szinte),a MU-n(!),és a döntőben a Real Madrid ellen is megállja a helyét.

Ezekkel az emlékekkel talán érthető,ha az ember kevésbé lelkes...és még csak nem is minden a pénz.A Napolit kiverő Plzen költségvetése állítólag a fele,mint ma a Videotoné.

Mindenesetre Törőcsik cselét,aki a Köln ellen két német válogatott hátvédet ültetett fenékre,majd gólpasszt adott Kiss Sándornak,aki a német válogatott kapusának lőtte be a labdát,soha nem felejtem el,akárcsak Csuhay utolsó perces gólját Szarajevóban.

Ha akkor beszélünk,nagyon lelkes lettem volna...
0
2013. február 24., vasárnap 18:29
Ha nincs foci, akkor kik azok a "maiak"? ;-)

Furcsamód más országokban nagyobb respektje van a másod, harmad, negyedosztály küzdelmeinek, és ott egyáltalán nem kérdés, hogy hétvégi programként a SZURKOLÓ ott áll a pálya szélén buzdítva a csapatát, melyet elfogultan jobban szeret, mint akr az országának prominens topcsapatait, amelyekben bizonyára ügyesebben terelgetik a labdát a híresebb játékosok. Nálunk ez nincs meg, s amelyik sportágban a világszínvonal alatt teljesítünk, ott egyből fikázásokat lehet olvasni. Szerintem ez egy nagy torzulás.
most posts by TM
0
2013. február 24., vasárnap 17:45
Én is,budapesti vagyok,csak éppen foci nincsen.
Én még láttam Nyilasit,Törőcsiket élőben,a maiak nem érdekelnek.A játékosok nagy része amúgy is külföldi.

A kosárlabdában MAFC drukker voltam,de mikor 5 (gyenge)idegenlégióssal álltak ki,nem néztem tovább őket.
0
2013. február 24., vasárnap 1:38
Ha nem veszed magadra, magyarázkodnod sem kell.
most posts by TM
0
2013. február 23., szombat 20:22
Ezzel a válaszoddal nem. Én lokálpatrióta vagyok teljes mértékben, de a helyi focira a színvonal miatt nem vagyok kíváncsi. Nem veszem magamra, de én soha nem szaroztam, nincs Messi mezem és másodosztályú meccset semmilyet nem nézek, külföldi foci közül a spanyol-katalán, angol, német és olasz jöhet szóba. Egyébként szurkolónak tartom magam.
0
2013. február 23., szombat 20:11
Ezzel a válaszoddal egyetértek.
0
2013. február 23., szombat 20:06
Értem ezalatt, hogy kanapén sörözve a kukutyinliga másodosztály ingyen kényelmesebb, mint kimenni a helyi csapatnak drukkolni, ami már csak lokálpatriotizmusból is illene, nívótól függetlenül. De nem, egyszerűbb leszarozni mindent meg Messi pólóba öltöztetni a családot annyi pénzből, amennyiből akár egy éves bérlet is kijönne. Na, ez a különbség szurkoló és "szurkoló" között.
most posts by TM
0
2013. február 23., szombat 19:56
Régebben is más foci volt külföldön, mint nálunk, az emberek mégis jobban szerették a magyart. Miután már a legnívótlanabb adó is külföldi foci közvetítésével akar szeletet a tortából, teljesen eltorzult a szurkolói magatartás. Tehát a magyar foci népszerűtlenedéséért komoly mértékben felelős a rengeteg sportadó is.
most posts by TM
0
2013. február 23., szombat 15:18
Le a kalappal! Én maradok a külföldi focinál.
0
2013. február 23., szombat 14:10
Nincs is ezzel semmi baj.:-)

Mindenestre egy Mercedes után az ember nem szívesen ül Trabantba.
0
2013. február 23., szombat 2:11
Igazad van, jól teszed!
most posts by TM
0
2013. február 23., szombat 2:09
Csak hogy képviselje valaki a másik oldalt is: 1998 óta kísérem figyelemmel a magyar focit, és azóta rendszeresen járok meccsre, a csapatom majdnem minden hazai meccsén ott vagyok, az időjárás nem hátráltat, csak elvétve a betegség. A szurkolás és a rajongás nálam életforma. Vannak még ilyenek emberek is.
0
2013. február 23., szombat 0:33
Tulajdonképpen igen. Minden meccset élőben néztem Mexikóból, először még tele reményekkel. Aztán a szovjetek elintéztek minket, úgy, hogy azóta sem tértünk magunkhoz.

Összedőlt egy álomvilág, amit azóta sem állítottunk helyre.:-(
0
2013. február 22., péntek 23:04
Én is akkor láttam utoljára jó magyar focit, simán ki tudtunk jutni egy világeseményre. A 0-6 volt az oka?
0
2013. február 22., péntek 20:57
:-) 1986 óta nem követem a magyar focit, még a válogatottat sem. De remélem eljön majd a nap, mikor visszacsábulok.
0
2013. február 22., péntek 19:40
1996 óta nem követem a magyar focit, kivéve a válogatottat, de remélem eljön majd a nap, mikor visszacsábulok.
0
2013. február 22., péntek 11:25
Az sajnos szerintem nagyon sokára lesz. Bár a Fradinál most elég komoly szakmai munka folyik (szerintem) jó edzővel és jó játékosokkal.
0
2013. február 22., péntek 11:24
Jaaa, én azt hittem, EC = European Cups :)
0
2013. február 22., péntek 9:35
Igen, az Európai Liga jó lett, sok komoly csapattal. Remèlem, egyszer majd magyar csapatnak is szoríthatunk a legjobb 16-ban.
0
2013. február 22., péntek 9:20
Afrikakorps az El Cassico (EC) unalmasságáról ír, az Európa Liga az rendben van. :)
most posts by TM
0
2013. február 22., péntek 9:16
Szerintem meg most lett igazából jó a kuparendszer. Ez az Európa Liga is igen magas szintet képvisel. Tegnap két meccset néztem, azt kell mondjam, iramban, színvonalban simán felért egy BL meccsel a Hannover - Csacska Macskahalacska meccs. A másik nem, de itt meg kárpótolt kedvenceim továbbjutása - igaz, nem miattuk volt gyenge a színvonal, hanem az elég egyszerű focit játszó ukrán vasgyárosok miatt.
Szóval jó ez így, a nem annyira előtérben levő csapatoknak is egy remek lehetőség, hogy más ország csapataival összemérjék erejüket. Ha megnézitek, nem gyenge a mezőny a 16 között!
0
2013. február 21., csütörtök 23:29
Valamennyit mindig számít. Nem csak a szurkolók miatt, hanem jobban ismerik a játékosok a hazai pályát.
0
2013. február 21., csütörtök 21:47
Szerintem ennél a két csapatnál már nem dominál a helyszín.
most posts by TM
0
2013. február 21., csütörtök 21:45
Igen, de hazai pályán esélyesebb a Barca. Szerintem 60-40% az esély. Személy szerint én már unom az EC-kat, elvesztették a varázsukat. Az Atletico kiesése viszont meglepett.
0
2013. február 21., csütörtök 20:58
A kupa kétesélyes.
most posts by TM
0