Mint a sport és egyben az olimpia szerelmese meglátogattam már Olümpiát és Delphoi-t is (itt a négyévenkénti olimpiák közötti időszak felénél rendeztek versenyeket) láttam vagy tucatnyi eredeti fáklyát, érmeket, köztük Hajós Alfréd két aranyérmét is, melyeket 1896-ban nyert úszásban, s ami szintén Olümpiában megtekinthető, láttam az ókori olimpiai játékok impozáns épületeinek maradványait, a csarnokokat, kincsesházakat, Zeusz templomát, Pheidiász műhelyét, ahol az ókori világ hét csodájának egyikét, az olümpiai Zeusz szobrot megalkotta, és csak javasolni tudom, hogy aki teheti, mindenképpen látogasson el ezekre a helyszínekre, mert csodálatosak, és az embert visszarepítik a régmúlt időkbe.
Akit jobban érdekel a témakör, annak mellékelek egy írást, melyben sok érdekesség olvasható az ókori olimpiákról
Apró kiigazítás a link mögött olvashatókhoz, hogy a "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" mondat nem Coubertin báróé, még ha sokan így is terjesztik, valójában Ethelbert Talbot érsekhez fűződnek ezek a legendás mondássá vált szavak, melyeket az 1908-as londoni olimpia előestéjén mondott, a versenyzők számára rendezett misén a Szent Pál katedrálisban.
Akit jobban érdekel a témakör, annak mellékelek egy írást, melyben sok érdekesség olvasható az ókori olimpiákról
Apró kiigazítás a link mögött olvashatókhoz, hogy a "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" mondat nem Coubertin báróé, még ha sokan így is terjesztik, valójában Ethelbert Talbot érsekhez fűződnek ezek a legendás mondássá vált szavak, melyeket az 1908-as londoni olimpia előestéjén mondott, a versenyzők számára rendezett misén a Szent Pál katedrálisban.
most posts by TM
0