Lényegében igaza volt Bochkornak, aki amúgy annyira "celeb, aki nem ért semmihez" hogy Berlinben diplomázott angol-germanisztika szakon, több nyelven beszél, alapító tagja volt annak a Danubius Rádiónak, ami az első év(ek)ben még csak német nyelven szólt, és immár 25 éve rádiózik, műsort vezet a televízióban, olyan helyeken is, ahol celebek is vannak, de ő azért ennél a titulusnál sokkal többet érdemel, főleg, ha Győzike, meg Annácska is celeb.
A közvetítésről: szerintem is borzalmas volt az a része, amikor a csaj teljesen szétesett, és Bochkorhoz hasonlóan én sem tudtam maximálisan átélni, annyira SOK volt az, amit a nő előadott. Az igazi sportriporterek is tudnak elérzékenyülni, de nekik azért azt is megtanítják, hogy ennyire nem szabad szétesni. Az lett volna jó megoldás, ha emelett a Mariann mellett lett volna egy riporter, és a csaj csak szakkommentátorkodott volna, vagy felváltva, vagy együtt közvetítik a döntőt, és akkor egy ilyen mikrofon mögötti katarzis nem csapja szét a közvetítést.
Szóval én megértem Bochkor véleményét, annyiban minősíteném azért, hogy egy picivel árnyaltabban is fogalmazhatott volna, merthogy ez nálunk egy érzékeny pont.
Hogy másik példát is hozzak, azt ugyanúgy élvezhetetlennek tartottam, amikor Balázsy Pannika és Réz András közvetítette az egyik Oscar-díjkiosztót és több esetben is jókat röhögtek az abban szereplők szövegein ahelyett, hogy lefordították volna, így aztán nekik jó volt, másnak kevésbé. Ez ugyanolyan belterjes volt, nekik átjött a filmes viccfíling, ahogy Horváth Mariannak is átjött a sok kín, a szenvedés, a kudarc, csakhogy neki ott és akkor inkább beszélni kellett volna a mikrofonba és nem bőgni, vagy ha annyira nem megy, a szerkesztőnek kellett volna lekeverni (nem pofont) a hangot és/vagy a képet addig, amíg a "riporter" össze nem szedi magát.
Bízom benne, hogy ezért a véleményemért nem leszek dilettáns magyarellenes "őslakó". :)