Keresés

Minden, ami sport...

2012. június 29., péntek 12:35
Na és del piero már megint merre kódorog? Lehet, hogy ő már előre tudott valamit és Kijev felé vette az irányt? :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 12:31
Djokovics a "legújabb" klón, mert ő Federer és Nadal stílusából gyúrt egy sajátot, amivel mindkettő ellen eredményes bír lenni. Így aztán hármójuk közül ő az egyetlen, akit nem bírok. :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 12:19
Én sajnálom Nadalt, de azt azért el kell ismerni, hogy a stílusa nem éppen a legszórakoztatóbb. És végeredményben a tenisz mint versenysport is azt a célt kell szolgálja - a győzelem és a díjak mellett, persze -, hogy szórakoztassa a közönséget...

Persze Nadal még mindig ezerszer élvezetesebb meccseket produkál (ha a megfelelő ellenféllel játszik), mint a szervagép Karlovic vagy anno Ivanisevic:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. június 29., péntek 12:12
Csak azért, mert más stílusban játszik, mint mondjuk Federer, még egyáltalán nem "gyilkolja" a teniszt. Ilyen alapon Djokovics is gyilkolja a teniszt, mert az ő játékában is vannak "nadalos" elemek. Vagy Karlovics, korábban Ivanisevics, akik a pontjaik felét ászok ütéséből szerezték. Tulajdonképpen Nadal játéka is már egy "reakció", egy olyan kifejlesztett stílus, amivel eredményt lehet elérni Federer játéka ellen. De minden mérkőzés erről szól, kitalálni és véghez vinni azt, amivel a másik játékos, csapat ellen eredményt lehet elérni. Nekem szerencsére egyformán kedves Federer és Nadal is, ezért nem kell beállnom egyik táborba se, örülök bármelyikük győzelmének.
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 12:00
Bármennyire is kedvelem Rafa Nadalt, rá kellett jönnöm, hogy hasonlóképpen "gyilkolja" a teniszt, mint a spanyolok a focit: egyszerűen addig "tilitolizik" az ellenféllel, míg végül teljesen rájuk nem kényszeríti az akaratát. Tegnap azonban nem jött be a taktikája: egy Lukas Rosol nevű, gyakorlatilag ismeretlen cseh teniszező egyszerűen leütötte a wimbledoni centerpályáról, elvéve tőle a lehetőséget, hogy a saját játékstílusát érvényesítse. Tehát nyilván ez a fajta stílus sem verhetetlen, csak meg kell találni az ellenszerét - vagyis tüzelni kell, ahogy a csövön kifér -, és közben persze rontani se nagyon szabad...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. június 29., péntek 11:42
Az első mondatot általánosságban értettem, nem kimondottan neked címezve! :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 11:41
A világsztárok év közben is körbelövöldözik a kaput, csak mivel van 60-70-80 tétmeccsük, a nagy számok alapján több esélyük van beletalálni, mint egy olyan torna 3-4-5 meccsén, amit azok is megnéznek, akik év közben egy meccs elé se ülnek le, és az egy tornán látottakból szűrik le maguknak, hogy milyen ma a világ focija. Pedig ez is csak meccsekből áll, és ezt is csak emberek játsszák, olyan játékosok, akiknek lehet, hogy a BL-döntőn, vagy az utolsó bajnokin pazarul ment a foci, most meg nem jön össze semmi. Ilyen feszített, elnyújtott, végtelen fociszezonok mellett egyre kevésbé lehet formaidőzítésről beszélni. Pont az angolok kapcsán lehetne ezt megemlíteni, akiknél még téli szünet sincs, karácsony másnapján is játszanak meccset, ha a kupában döntetlen van, megismételtetik a mérkőzést az amúgy is oda-visszavágós rendszerben. Ezek után nem csoda, hogy áprilisban-májusban statisztikailag kimutathatóan több a sérülés, a fáradásos csonttörés, az izomfáradás,  mint más bajnokságoknál. Hiába nagy pénz, meg sztárlét, meg luxus, egy idő után, egy szinten túl még a gladiátorokat sem lehet tovább terhelni.
Hogy egy Fradi-játékos mennyit edz és focizik, arra nincs túl nagy rálátásom, mert a magyar focival már egy ideje különköltöztünk.
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 11:17
Senki nem állította, hogy Laca11 mondta azokat a szavakat, amiket te, csak az ő álláspontja nem magyarázza meg a te szavaidat. (Néha magad se tudod. :) ). Ezek után pedig térjünk át az alkotmányos jogaidra, hogy neked is ugyanolyan jogod van menstruálni, szülni, mint bárki másnak, és azt szeretni, akit akarsz. Ezzel sincs gond, ha nem kevered a fajokat, és nem kell a soraidat olvasónak vakarni a fejét, hogy vajon melyik genetikaóráról maradt le az isiben, hogy nem érti, amit írsz. :)
Az meg már tényleg csak mosoly-kategória, hogy ilyen fórumos "előélet" után te kérsz számon rajtam "zsigeri gyűlöletet". :)
Mint mondtam, nekem nem egy fajjal, néppel, nyelvvel, stb. van bajom, egyszerűen csak nem szeretem a német focit. Valamikor 1982-ben, a spanyol vébén fordulhatott ez át, (az akkori német csapat névsorát, adatait kívülről fújtam) amikor Schumacher leterítette Battistont. Onnantól kezdve nem szerettem őket. Valójában a stílusuk is távol állt tőlem, nekem a latinosabb, technikásabb, játékosabb, virtuózabb foci mindig is jobban tetszett. Hogy akkor miért szimpatizálok az angolokkal? A régi, "felszaladok, beívelem, befejelem" focijuk borzalmas volt, később színesedett a repertoár, de velük inkább azért kezdtem bratyizni, mert sosem volt szerencséjük, döntő szituációkban rendre alulmaradtak, például a németek ellen több 11-es párbajt buktak el.
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 10:26
Hééééééé én cigányoztam le az olaszokat meg Balotellit, nem Laca11!! :) :) Amúgy meg ha jól emlékszem nemrégiben volt egy újságcikk, hogy a bundabotrányban érdekelt magyarok az egyik olasz stadionban találkoztak a "Cigányok" fedőnevű csoport fejével, talán :))))))))
Amúgy egész reggel munkába jövet azon gondolkoztam, hogy miért baj, hogy utálom a cigányokat. Miért? És miért baj, hogy kimondom? Miért ne mondanám ki? Gyűlölöm őket és kész, megy az élet tovább. Elképesztő ami itt megy idehaza. Persze ez nem feltétlenül vág a fórumba, de mivel én is itt élem az életem ( :)) ) ezért néha kijön belőlem.
A focira visszatérve, úgy gondolom még mindig, hogy nemzetközi szinten eljött a mélypont. Elképesztően szar meccsek, szar csapatok. Számomra még mindig felfoghatatlan, hogy világklasszis játékosok nem tudják eltalálni a kaput. A fáradtság számomra nem mentség. Van napi két edzésük, ami van úgy 2x2 óra, ezen kívül esznek-isznak pihengetnek. Nem egy fradistát láttam ebédidőben a Liszt Ferenc téren sétálgatni, nyilván nemzetközi szinten sincs másképp. Ha már nagyon választanom kell, inkább az olaszok nyerjenek a döntőben, szimpatikusabb társaság, Prandelli is valahogy kellemesebb embernek tűnik. Sajnálom, más szempontom nincs a választásnál és csak remélni tudom, hogy a spanyol csatár nélküli tiki-taka megint körbelövöldözi a kaput, ahogy eddig is :)
Félreértés ne essék, nagyon is itt volt már az ideje egy kis spanyol hegemóniának, hisz ugye semmit nem nyertek asszem 2008 előtt és ha van válogatott aki megérdemel 1-1 EB meg VB címet, az mindenképp a spanyol. Azzal se volt bajom, hogy évekig uralják/uralták a világ fociját, hisz tudásuk abszolút predesztinálta őket erre. De sajnos amit itt nyújtanak, arra reális szemmel nézve nem lehet a fos jelzőn kívül mást mondani. Biztos van aki élvezi, hogy percekig passzolgatnak egymáshoz a félpályánál, aztán minden második indítás vagy mellé, vagy pályán kívülre megy. A helyzetkihasználásról nem is beszélek. Elképesztő, hogy egy Xavit le kell cserélni, hogy egy Iniesta a 16-os környékéről a halál faszába vágja a labdát...
0
2012. június 29., péntek 10:16
Ha már a számba adtad! :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 10:13
S vele együtt úsznak el a remények. :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 10:08
A rosszindulatú általánosításra nem létezik megértés. Ráadásul itt az olasz válogatott illetve annak ghánai játékosa lett lecigányozva, ami többszörösen is igaztalan minősítés, skatulyázás, ráadásul nem olyan tapasztalásból fakad, amit valaki az életének első húsz éve alatt szerzett.
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 2:07
Bocs, hogy ebben a topicban.
Neveltetés ide, neveltetés oda, ha Te is olyan helyen nőttél volna fel ahol sok van belőlük, megértőbb lennél. Én nem tartom magam rasszistának, de kaptam tőlük életem első húsz évében annyi rosszat, hogy marad az utálat. Mondom ezt úgy, hogy vannak roma ismerőseim, sőt van olyan is akire felnézek bizonyos jellegű tudása miatt. A kevés kivétel sajnos ez esetben a szabályt erősíti...

Még egyszer bocs.
0
2012. június 29., péntek 1:48
Van aki úszik, van akit csak visz az ár. :)
0
2012. június 29., péntek 1:20
Már te is cigányozol? :)
0
2012. június 29., péntek 1:18
Nekem egyedül az angolok voltak fontosak, és mivel a németek játéka már a 2010-es VB-n is tetszett, gondoltam nekik szurkolok a továbbiakban. Viszont ma borzasztó gyenge formában voltak (vagy az olaszok voltak kurva jók).
0
2012. június 29., péntek 1:16
Semmi gond nincs, nyilván azért vagyok rasszista, mert köztük élek és van okom rá, hogy gyűlöljem a mocskos fajtájukat. Nálam minden "latin" az cigány, sajnos imádok általánosítani :)
Azt, hogy érted, hogy a neveltetésedből adódik, hogy nem tetszik a rasszizmus? Nézel TV-t? Láttál te már élőben cigány hordát? Ez nem nevelés/neveltetés hanem ingerküszöb, meg jó ízlés kérdése.
Maradjunk inkább a filmzenéknél azt mondom, ez úgyis végtelen történet (sajnos)!!! :) :)
A németeket nagyon sajnálom, de rájuk se lehetett ismerni ma. A döntőben akkor már Italy mint a hupikék törpikék, reméljük a legjobbakat, bár most már tippelni se mernék, gyakorlatilag nincs papírforma.........
0
2012. június 29., péntek 1:10
Nkem az angolok és a portugálok voltak fontosak, de mivel mindkét csapat kiesett, így új kedvencek után kellet néznem, és valamilyen szinten mindkét döntős győzelmének fogok tudni örülni. :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 1:08
Gratulálok az olaszoknak, tényleg jobbak voltak a németeknél. Így viszont vasárnap estére nem vagyok a tv-hez láncolva, mert számomra teljesen érdektelen ki nyeri az EB-t ezek után.
0
2012. június 29., péntek 1:07
Ahogy dakota Orbán mondta: a folyót, akkor kell átúszni, amikor a partjához érnek. :)
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 1:07
Nagyon örülök az olaszok sikerének :) Nem jött össze most a németeknek, ennyi. Nagyon remélem, hogy a spanyolokat is elintézik :)

Viszont, ami mellett már nem tudok szó nélkül elmenni, pedig eddig elég jól türtőztettem magam, az az, hogy (még ha fociról is van szó, ahol a drukkerek el tudják vetni a sulykot) gyakran előkerül ez a cigányozás, pláne az olaszoknál... És ami még szomorúbb, hogy az eleinte tök szimpatikus megnyílvánulásai miatt az általam kedvelt purple rain tökéletesen lerombolta a nimbuszát nálam, pedig a filmzenék és filmek kapcsán is úgy vettem észre, nagyon hasonló az ízlésünk, és nagyon jó szövegeid és értelmes megnyílvánulásaid is vannak, de senkinél nem tetszik a rasszizmus, és egyéb ilyen dolgok, nyilván nevelésemből adódik. Nem a mostani miatt, hanem az elmúlt hetekben-hónapokban látott hozzászólásaid miatt is említettem ezt most meg. Bocsi, hogy ezt most hoztam fel, de már korábban is majdnem úgy volt, megszólalok, de mindig hagytam annyiba. Szomorúan veszem észre, hogy megváltozott a rólad kialakult kép nálam (negatív irányban). Peace.
0
2012. június 29., péntek 1:05
Nem zsigeri, egyszerűen nem tetszik a focijuk. Mondjuk 1982 óta a mostani csapat a "legszínesebb" és itt nem a honosított külföldiekre célzok, hanem a játékukra, de ezzel együtt az olaszok sokkal többet tettek a győzelemért. S nálad mi az a zsigeri ellenszenv Balotelli ellen? Ghánában nincsenek is cigányok : )
most posts by TM
0
2012. június 29., péntek 1:03
Ott a lényeg: ma.
0
2012. június 29., péntek 1:02
Jaj, ha vasárnap a spanyolok töketenek lesznek és kénytelen leszek azt gondolni, hogy az olaszok megérdemlik az EB-győzelmet, akkor egy tíz-húsz évre abbahagyom a focinézést. :)
0
2012. június 29., péntek 1:01
Casillas miatt örülnék a spanyol győzelemnek, egyébként viszont az olaszoknak kellene nyerni. Hihetetlen, hogy amikor bundabotránytól hangos az olasz foci, olyankor mindig spiccen van a válogatott! Így volt 1982-ben, 2006-ban és most is.
most posts by TM
0