Keresés

Minden, ami sport...

2018. szeptember 12., szerda 15:45
En Henin es Clijsters drukker voltam, amig masodszor is abba nen hagytak. Serenat barmikor meg tudtak verni, akarcsak a harmadik kedvenc, Gyementyeva. A regieket nem irom, Evert volt az elso, most talan Kerber es Moguruza. Gyenge a mostani mezony, nincsenek klasszisok.Sokat mond, az elso azonnal kiesik, ez sem volt eddig soha.Halep...40 eve nezek teniszt, ez volt a melypont es nem Ramos miatt.
0
2018. szeptember 12., szerda 15:31
Nagy szerencse, a gyoztes nem feher, igy nem lehet rasszistazni. Amit irtam, tenyek, senki sem cafolta itt sem. Djoko ellen is iteltek labhibat ezen a tornan, nem is egyet es idotullepest is. Tudomasul vette, nem cirkuszolt. A regi hisztis ferfiak meg eltiltast is kaptak, ennyit a kettos mercerol. Ramos az egyik legjobb biro, ahogy irtam, Murray-t is regulazta es sokkal tobb ferfit buntetnek meg. Nekem mindegy ki teszi, gusztustalan dolog volt. Serena a choacangtol ugy kizokken, hogy elnyerte az ellenfele adogatasat... Itt is megy a mellebeszeles egy sokszoros visszaeso javara. Graf sohasem csinalt botrany...
0
2018. szeptember 12., szerda 15:18
Ezzel egyetértek, csak az általánosítod tűnt annak, mintha "gorilláztam" vagy szidtam volna bármi olyanért, amiről nem tehet. :)
A gond ott van, hogy ez nem először történik meg vele, és bizony a riporterek is azt mondták, hogy erre az égvilágon semmi szükség nem volt. Nekem azóta van bajom vele, amióta arrogánsan viselkedik, és lerí róla, hogy képtelen veszíteni! Ezt a tulajdonságát egyetlenegy sportolónak sem tudom tolerálni. Példaként vegyük Nadalt! Nem először fordul vele sem elő, hogy "megsérül". Érdekes módon mindig akkor, amikor vesztésre áll. Ez a szememben ugyanolyan sportszerűtlenség, mint amit Serena csinált. Nadal is emiatt veszítette el a szimpátiámat, és nem ezen a versenyen.
De hogy akkor legyen arról is szó, kivel szimpatizálok: amióta elkezdtem nézni a teniszt (ez a 80-as évek közepére tehető), a férfiaknál Lendl és Wilander voltak az elsőszámú kedvencek. Nem kedveltem McEnroe-t, Edberget és Beckert sem. McEnroe a viselkedése miatt taszított (pedig csak utána tudtam meg, hogy amikor én kezdtem el követni, akkor már kezesbárány volt az előző éveihez képest), a másik kettőt meg azért nem csíptem, mert elég sokszor elverték a kedvenceimet. :)
A nőknél egyértelműen Sabatini-drukker voltam, így sajnos sok sikerélmény nem ért. :) Itt Graf-ra haragudtam, mert szinte mindig megalázóan verte el Gabriella-t. Navratilova semleges volt, a többiek meg nem igazán voltak akkor tényezők. Aztán jött egy kölyök, aki fittyet hányt mindenféle szabályra, poénkodott a pályán, stb. Na innentől kezdve természetesen Agassi drukker lettem, és persze mindig haragudtam Sampras-re, ha legyőzte. :)
Aztán jött a nőknél Szeles, akinek már csak a magyar származása folytán is nem tudtam nem drukkolni, meg nagyon tetszett, hogy magyarul káromkodott, ha nem sikerült neki valami. :)
Aztán az utóbbi évtizedekben megtört bennem valami, nézem ugyan a versenyeket, de már nem nagyon szorítok senkinek annyira. Federer játékát nagyon kedvelem, mert letisztult és intelligens, ha lehet mondani, akkor neki szurkolok. A női mezőnyt viszont egy időben olyan szinten uralták a Serena-testvérek, hogy nem volt érdemes nézni már szinte, hiszen 4-ből 3 nagy tornán ők játszották a döntőket. Ezért is örülök, ha jön valami kis ifjú tehetség, aki képes felérni a csúcsra. Mostanában talán a Cibulkovának szurkolok leginkább, de ő meg annyira nem jó az utóbbi években sajnos.
Na, hát most már kíváncsi vagyok a te kedvenceidre is. :)
0
2018. szeptember 12., szerda 15:09
Ja és jönnek a vélemények - akinek nem inge nem veszi magára - hogy a rohadék Williams most aljas módon kijátsza a szexista és a rasszista meg a mindenista kártyáját, mert nem tud veszíteni, pedig nem is erről van szó. Ezek a vélemények persze simán tartalmaznak szexista és rasszista tartalmakat, mert hát miért is ne. A legdurvábbak között van a Eurosport Szabó Gábora, aki a közösségi oldalas profilképének azt az ausztrál karikatúrát tette ki, amely Serena Williamsznek még inkább kihangsúlyozza az afroamerikai embertípus-vonalait  amint hisztérikusa  ugrál az összetört ütőjén, míg a hátérben egy darázsderekú, fehérbőrű, szőke hosszúcopfos csaj áll a háló túloldalán, holott Oszaka is egy elég nagydarab csaj, nem mellesleg szintén barna bőrű, mivel haiti felmenője nemzette őt egy japánnal karöltve. Ez finoman szólva sem korrekt, de az elvileg elfogulatlannak mondott szakkommentátor bizonyára úgy gondolta, hogy ez milyen kúl.
most posts by TM
0
2018. szeptember 12., szerda 15:04
Ez, kérem szépen egy meccslabda. :)
0
2018. szeptember 12., szerda 14:47
Nem haragszom. Valójában itt arról van szó, hogy létezik egy szabálykönyv és egy vele párhuzamosan élő gyakorlat, ami azt mutatja, hogy az esetek többségében ezen "átlépnek" a bírók, főleg férfimeccseken. Számos esetben az ütőtörés és bíróval való vitatkozás marad megregulázatlanul. Ez ugyanolyan, mint hogy a cipő orra érinti a vonalat szervánál vagy sem - emiatt is elővették Serenát egy korábbi US O-pen döntőn - holott ha minden szervát visszanéznének , akkor az esetek tizenszázalékában figyelmeztetni kéne a játékosokat. Lásd még kézimeccseken a labda elengedés-földetérés pillanatát, fociban 11-esnél a kapus elmozdulását vagy a rúgó játékos labda felé mozgásának folyamatosságának be nem tartását stb. Egyébként lehet, hogy vétett az edző azzal, hogy - talán csak drukkolási hevességből - hadonászott valamit, de kérdem én, egy huszonéve profi versenyzőt hogyan tud ezzel instruálni? Szaladj gyorsabban? Érd el a labdát? Üss pontosabban? Menj a hálóhoz/maradj a vonalon? Ezeket mind tudja a játékos, de vagy indiszponált, vagy fáradt és amiatt nem képes megcsinálni, de nincs az a szupertitkos kézjel, amivel varázsütésre megváltozik a belyzet. Egyébként meg ha nem GS-torna van, akkor még a pálya szélére is odamehet az edző. Ja, meg még van az a kiskapu is, hogy ha gödörben van a játékos, akkor sérülést színlel és az orvos/gyúró a postás, aki hozza az edzői tanácsot. Tehát lehet, hogy amatőr volt a tréner, de nem jobban, mint ez a szabály és pláne ott van az is, hogy abból a távolságból mennyit láthatott mindebből Serena, aki lehet, hogy épp nem is arra nézett. Vagyis a bíró kicsit túllihegte ezt a betű szerinti ítélkezést, a többi történés ezután már egy kizökkent helyzet miatt alakult, de mint mondtam, az ütő és a vita sem általánosan szankcionált vétség és itt a szigor alkalmazásán ment aztán nyilatkozatban tett kijelentése Serenának. Igenis az van még ma is szemléletben, hogy ha egy nő reklamál, akkor az hiszti, ha egy férfi, akkor "hát, ilyen a habitusa". Most arra ne is térjünk ki, hogy megy a "gorillázás" meg az egyéb jelzők dobálása, mert annak drukkolnak legtöbben, aki "jó csaj", mert itt hálistennek ez még nem ütötte fel a fejét, bár az is elég aggályos kijelentés, hogy "beteg doppingos", mert ez is teljesen ésszerűtlen.
most posts by TM
0
2018. szeptember 12., szerda 14:14
Már ne is haragudj, de vétett a szabályok ellen, vagy sem? Az edzője is elismerte, hogy adott neki utasítást, jogos volt a coaching. De még ha ő nem is gondolta annak, tisztában kell lennie a szabályokkal, hogy a következő pontlevonás. Akkor miért zúzta szét az ütőjét? Vagy ha már megtette, viselje a következményeit. Ez teljesen független attól, hogy nő vagy férfi az a játékos, a véleményem ugyanaz lenne.
0
2018. szeptember 12., szerda 14:12
Valójában viszont a bírói ítélet Serenát zökkentette ki, így a "japó csaj" járt még jobban, holott valszeg anélkül is győzött volna, de itt nem erről szól a történet.
most posts by TM
0
2018. szeptember 12., szerda 14:10
A többezer (főleg férfi)kommentelőt látva, hallva, olvasva meg elsgomorító, hogy ugyanott tart a világ, mint a hetvenes évek elején, Billy Jean King idején.
most posts by TM
0
2018. szeptember 12., szerda 14:09
Amúgy meg nem ezen múlt, a kis japó csaj sokkal jobb volt nála. Valószínű, a hiszti is azért volt, hogy kizökkentse az ellenfelét.
0
2018. szeptember 12., szerda 14:08
Szerinted akkor ez a viselkedés rendben volt? :)
0
2018. szeptember 12., szerda 14:07
Pont az ellenkezőjét gondolom.
most posts by TM
0
2018. szeptember 12., szerda 14:05
Szerintem meg felesleges védeni ezt az embert, aki nálam ezzel elvesztette azt a minimális elismerést is, amit az eddigi teljesítménye alapján azért megadtam neki. Felháborító, és mindenen túlment ez a viselkedés.
0
2018. szeptember 12., szerda 3:02
Hagyjuk már ezt a Serena-szirénázást, mindenhonnan ez ömlik...
most posts by TM
0
2018. szeptember 11., kedd 22:26
A dopping biztosan nem tesz jot, Serena meg engedellyel...doppingol, mivel beteg, ugye...
0
2018. szeptember 11., kedd 21:59
A teniszhez azért egy kevés ész sem árt... Másrészt az ilyen helyzetek kezeléséhez nem feltétlenül elég, ha valakinak magas a kognitív intelligenciája (IQ).
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. szeptember 11., kedd 21:31
Egy sportolótól nem szabad túl sok intelligenciát elvárni.
0
2018. szeptember 11., kedd 20:57
Serena Williams minimum harmadik alkalommal viselkedett gyalázatosan egy US torna mérkőzésen.

1, 2009. Kim Clijters, elődöntő, a lábhibát bemondó vonalbírót megöléssel fenyegette meg.Később letagadta, de a szájáról leolvasható volt, vagyis hazudott is.
Büntetőpontot kapott és ezzel lett vége a meccsnek, elvéve az ellenfél örömét.
Ezért akkor 80 ezer dollár büntetést és két év felfüggesztettet kapott.

2.2011. Stosur ellen az ellenfelét zavarta meg ütés közben és a női!, Azderaki játékvezetővel keveredett vitába, és kapott figyelmeztetést ill. az ellenfele a pontot.

3.A mostani eset, egy Grand Slam döntő egyedülálló botrányba fullasztása, már közismert, ismét elvélve a győztes örömét.
Ráadásul megint hazudozott és mondvacsinált kifogásokat keresett egy olyan büntetésre (Choacing), amit Cibulkova is kapott ezen a tornán,de ő nem csinált botrányt.

Az állítólag a nők kárára ítélkező bírók ezen a tornán sokkal több férfit büntettek meg, mint nőt.36 illetve 10!
Vagyis a veszteni nem tudó játékos folyamatosan hazudik, manipulálja a közvélemény hiszékeny részét.

A csalónak nevezett vezetőbíró az Olimpián a reklamáló Murray-t is pontlevonással büntette, csak neki volt annyi esze, hogy befejezze, így nem jutott el a game elvételéhez.

Remélem, nem kell többet hasonló szégyenteljes eseményt néznem teniszmeccs címén, bár a mostani büntetés nevetséges a súlyához képest.
0
2018. július 10., kedd 23:59
Eddig élmény!:)
most posts by TM
0
2018. július 8., vasárnap 19:56
Négy favoritomból három a négyben - nem rossz arány! :)
Természetesen kedden a franciákért szorítok, szerdán Zadarban pedig az angolokért. :D
most posts by TM
0
2018. július 7., szombat 15:06
Ez a jó hozzáállás, elvégre "A béke vagy, te, sport!" :)
most posts by TM
0
2018. július 7., szombat 13:50
Az már nem számít, akkor örülök majd Grizinek. :D
0
2018. július 7., szombat 11:00
Nüanszokon múlt így is. Franciák nem lesznek ilyen szertelenek ellenük. :)
most posts by TM
0
2018. július 7., szombat 0:27
De jól sejtettem! :)
0
2018. július 6., péntek 20:01
Az első Torrente-film megnézése óta szurkolok nekik amúgy. :D
0