Keresés

Minden, ami sport...

2011. október 7., péntek 18:30
Örülnék neki. :)
most posts by TM
0
2011. szeptember 27., kedd 3:14
marmint schuminak a dobogo johet ossze.
0
2011. szeptember 27., kedd 0:04
szerintem a látszat ellenére nem fog visszajönni. viszont sutil átmegy a williams renault-ba. massa viszont idén már jól vezet, de nagyon balszerencsés. az előző két versenyét is azon bukta el, hogy mások elkaszálták. jót tett volna neki, ha ő nyer 2008-ban. még összejöhet akár idén is, lesz még pár flúgos futam (japán, dél-koreai, brazil nagydíj), ráadásul a második helyért vérre menő küzdelem lesz, lökdösni fogják egymást. :)
0
2011. szeptember 26., hétfő 21:50
...és jön vissza a finn, akit nem szeretek. A Ferrari tényleg nem muzsikál túl fényesen, amit Alonso kapcsán nem bánok annyira, mint Massa esetében, akinél jó lenne látni egy-egy fényesebb eredményt. Azonban a balesete óta még nem nagyon jött össze neki semmi. A Merci erősödhetne, mert Schumacher nem tűnhet el másodszorra úgy, hogy legalább egyszer nem áll dobogóra. Neki ez kijár! :)
most posts by TM
0
2011. szeptember 26., hétfő 21:42
én egy fokkal derűsebben látom a helyzetet. tény, hogy idén a red bull dominál, de az elmúlt évek lehetőséget adtak a csapatoknak arra, hogy a szabálymódosítások révén bátrabban tervezzenek. jövőre nincs különösebb változás, viszont van egy nagyon erős red bull autó, amit csak tovább kell gyorsítani. lehet ellenben tesztelni majd, ami lehetőséget ad arra, hogy ne vakon fejlesszenek, hanem a pályán. a versenyek egyébként egészen izgalmasak 2011-ben, így ez valamennyire kompenzálja vettel lenyűgöző dominanciáját. szerintem jövőre a ferrari tovább süllyed (sok jó mérnők ment/megy át másik csapathoz + domenicali rossz csapatfőnök). a mclaren mellé talán felnő a mercedes gp, de a red bullt és a vettelt nem lesz egyszerű legyőzni, mert ott most hihetetlenül egyben van minden.

kiscsapatok. régen is voltak lassú autók, sőt, ezek a kiscsapatok most sokkal profibbak. a kilencvenes években volt, hogy alig tudták magukat kvalifikálni a versenyre, idén ez azért csak párszor fordult elő. előbb vagy utóbb ők is felzárkóznak, bár a középmezőny sokkal erősebb lett, az élmezőnyről nem is beszélve. mindhárom kiscsapat jó szerződéseket kötött a nagyokkal: váltót, KERS-t, hajtásláncot vesznek.
0
2011. szeptember 26., hétfő 21:04
Ez az év őt is frusztrálja, s rajta így jön ki. Nem védem, (bár elfogult vagyok vele) csak így látom.
Témától függetlenül az azért elég gáz, hogy az évadok az utolsó és az első futam közötti "labor-időszakokban" dőlnek el. Így volt ez a Brown-éra idején, és most a Red Bull-dominancia alatt is. Papolnak itt önkéntes költségvisszaszorításról, meg nem engednek tesztelni, így akinél sok pénz van, meg kitalál egy szabályokat feszegető kiskaput, máris nyeregben érezheti magát. Közben meg pl. Schumacheren is egyre többen köszörülik a nyelvüket, mintha az öreg elfelejtett volna vezetni, holott egy Red Bullban ülve másodiknál gyengébb tuti nem lenne. Tudom, technikai sport, csak a szóösszetétel első tagja egyre inkább elnyomja a másodikat.
Még annyit, hogy az agyonszabályozott gumicserét és a tankolás kitiltását sem értem. Felőlem mindenki olyan gumival menne és annyiszor cserélhetné, meg annyiszor tankolhatna, akárhányszor csak akar, hiszen minél többet tökölnek a boxban, annyival lemaradnak a kevesebbszer kiálló versenytársaktól. Itt meg jöhetne a replika, hogy a szegényebb csapatoknak nincs annyi pénzük, hogy sok garnitúra gumit spájzoljanak be, na de ezek a kiscsapatok minden egyéb tekintetben is csak töltelékkkocsikat biztosítanak a futamok kellékei közé, épp ezért hívják őket kiscsapatoknak. Szóval nem igazán csípem a versenyhez kapcsolódó körítést, mert elvész a reális vezetői tudáskülönbségek megmutatkozásának a maradék kis esélye is.
most posts by TM
0
2011. szeptember 26., hétfő 20:49
sajnos az brit sajtó mindig elfogult volt - már, ami az f1-et illeti. akkor is elfogult hamiltonnal, amikor nagyon jól megy neki. most meg látja mindenki... idén edzésen nagyon erős, sokkal jobb, mint button, de aztán a versenyeken teljesen megőrül. és az a baj, hogy mások versenyét is rendre tönkreteszi.
0
2011. szeptember 26., hétfő 19:04
A külföldi sajtó is tud béna lenni, nem kell mindig az Indexen lovagolni:

The Times: „Lewis Hamilton korábban arról álmodott, hogy többszörös bajnok lesz, most pedig azt kell látnia, hogy egy nála két évvel fiatalabb pilóta egymás után kétszer nyeri meg a vb-t. A McLaren brit versenyzője azt hitte, ez az ő alapvető joga.”

Namármost, milyen logika szerint következik az "arról álmodott"-ból az "alapvető jog"?
Hamiltont SEM kötelező szeretni, viszont még vele kapcsolatosan is illik tárgyilagosan fogalmazni.
most posts by TM
0
2011. július 28., csütörtök 18:48
Most olvastam egy összeállítást,hogy 10 éven át vertük a szerbeket,majd öt éve ők minket.Vagyis van még öt rossz évünk...
Valahogy el kellene érni,Olimpia legyen minden évben,VB,EB csak négyévente.:)
0
2011. július 27., szerda 15:38
A Nemzeti Sport oldalán időközben csütörtök 10:50-re módosult a kezdési időpont (ami sanghaji idő szerint 16:50), előtte helyosztókat tartanak.
most posts by TM
0
2011. július 26., kedd 17:51
Még a férfi kézilabda-válogatottunk valami nagyon matematikai síkon kijuthat, de annyi benne a "ha", hogy nem tennék rá sok pénzt.
Szerintem is negatív rekord, egyben szomorú és elgondolkodtató. Bár már a gondolkodás nem segít...
A vizilabdásokra pedig ezáltal még nagyobb figyelem irányul, mintha eddig nem lett volna elég teher, hogy  minimum aranyérmet várnak tőlük. Ezek az igazi sportemberek, minden elismerésem az övéké!
most posts by TM
0
2011. július 26., kedd 17:35
Tartok tőle,ez az egy labdajáték negatív rekord.Legalábbis az elmúlt évtizedekben.
Kedvencem a röpi és a kosár,de legutóbb 1980-ban voltunk ott.Igaz 84-ben is kijutottunk női vonalon...
Férfi kosár utoljára 1964...
0
2011. július 26., kedd 12:57
Vagyis hogy bent vagyunk a legjobb négy között, ahová másodikként Szerbia is bejutott, miután 9:4-re verte Németországot. Mivel az első három helyezett olimpiai kvótát szerez 2012-re Londonba, s mivel ezt a kvótát a szerbek a múlt havi Világliga-győzelemmel már megszerezték, ez azt jelenti, hogy minden hátralévő eredménytől függetlenül kijutott a magyar csapat a jövő évi olimpiára. Talán ez sokak számára nem nagy kunszt, de ha belegondolunk, hogy Londonban kosár-, kézi- röplabda, foci és női vizilabda is nagy eséllyel nélkülünk lesz, illik megbecsülni, hogy legalább egy labdajátékban képviseljük az országot.
Csütörtök 06:10-től pedig a szerbeken át vezethet az út a VB-döntőbe.
most posts by TM
0
2011. július 26., kedd 11:26
Magyarország-USA 9:8!
Nem volt egyszerű, az amcsik 5:2-re is vezettek, na de a végeredmény a lényeg. :)

most posts by TM
0
2011. július 24., vasárnap 18:27
(szerb-német negyeddöntő lesz)
most posts by TM
0
2011. július 24., vasárnap 18:09
Forma-1

Végre egy minden szempontból TÖKÉLETES futam! :)
most posts by TM
0
2011. július 24., vasárnap 18:09
Nos, a csoportgyőzelem meglett, a keresztbejátszásokon így nem kellett fellépni a csapatnak, készülhetnek a kedd reggel 8-kor kezdődő negyeddöntőre, ahol megismétlődik az utolsó olimpiai döntő, vagyis USA lesz az ellenfél. Ha ez is sikerül, akkor csütörtök reggel 06:10-től vélhetően Szerbia (vagy a japán-német meccs győztese, bár erre kevés a sansz) következik, ellenük kellene kiharcolni a döntőbe jutást. A másik ágon egy horvát-montenegrói és egy olasz-spanyol párosból érkezik a döntős, azaz a jelenlegi forma szerint szoros minden, s ha mérlegelni kellene, talán a mi águnk az erősebb. Na de ettől lesz értékesebb a hőn áhított siker.
most posts by TM
0
2011. július 20., szerda 17:10
A sanghaji vizes VB-n férfi pólósaink fej-fej melletti küzdelemben 16-5 arányban győzedelmeskedtek a kazahi hazafiak ellen, így már "csak" a spanyolokat kell lenyomni holnapután délelőtt 11-től, hogy tuti legyen a legjobb nyolc közé jutás, s hogy könnyű ellenfelet kapjunk a négybe kerülésért. Onnan meg már mindössze két győzelemre van a VB-arany, amit legutóbb 2003-ban, előtte pedig 30 évvel korábban 1973-ban tudtunk megnyerni.
most posts by TM
0
2011. július 17., vasárnap 2:24
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/labdarugas-gyaszol-a-magyar-futball-elhunyt-bicskei-bertalan-2086375
0
2011. július 11., hétfő 2:46
Eddigi viszonylatban a VB-csapat eredményesebb volt azzal a "dilettáns" Istennel.
most posts by TM
0
2011. július 10., vasárnap 0:07
Olyannyira, hogy a védelmük egy nagy nulla volt! :D
0
2011. július 9., szombat 23:11
Eddig a Copa elég nagy csalódás.Nem a nagy csapatok botladozása miatt.Az alacsony színvonal miatt néha át kell kapcsolnom a női vb-re vagy félúton egyszerűen kilövöm a tv-t.Pedig a nevek alapján nem kutyaütők játszadoznak itt.
Farkas Norbert több spanyolt és atmoszférát kért a kollégáitól.
Én meg csak élvezetes meccseket szeretnék kérni, ha lehet...
0
2011. július 8., péntek 18:02
Maradona alatt legalább támadófocit játszottak.
0
2011. július 8., péntek 1:39
A hős argentinok a Copa Americán megszerezték második pontjukat is...
most posts by TM
0
2011. július 6., szerda 23:02
Uhhh!!! 8-O
0