Keresés

Minden, ami sport...

2010. július 9., péntek 17:04
Rendben, maradjunk a 2010 VB selejtezőinél

Németország 10 mérkőzésből 8 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség
26 lőtt és 5 kapott gól, azaz +21 a gólarány és az összpontszám 26.

Spanyolország 10 mérkőzésből 10 győzelem 0 döntetlen 0 vereség
28 lőtt és 5 kapott gól, azaz +23 a gólarány és az összpontszám 30.

Látható, hogy a 2008-2009-es selejtezőciklusból sem csak úgy véletlen gólokat szerezve bukdácsoltak el Dél-Afrikáig.
most posts by TM
0
2010. július 9., péntek 16:55
Nem az erősségre értettem a görög hasonlatot, hanem az eredményekre. Végül is mind a kettő nyert EB-t egymás után. Ki így, ki úgy.
0
2010. július 9., péntek 16:45
Az igazság a téglagyári megállóban van!;-) amúgy meg ha valaki egy gólt rúg és nyer akkor is nyert! Lőhetne 3 mat akkor is nyer! Az biztos,hogy több gól a szemnek öröm,de én speciel és még jó pár ember a corvin sétány óriás led tv-je elött élveztem/tük a német-spanyolt!
0
2010. július 9., péntek 16:44
Az egyik "szoktam" helyett: nézni

Tetszés szerint bármelyikbe behelyettesíthető :)
0
2010. július 9., péntek 16:42
Így igaz, de inkább 2, mert ez EB-t is szoktam szoktam. :)

A köztes "sallang" BL, Kupa stb. nem érdekel.

A megítélésem tehát kizárólag a VB-re vonatkozik, de amúgy is egy VB külön történet, így szerintem lehet külön kezelni. :)
0
2010. július 9., péntek 16:29
Ami azt illeti, a németek se törtek a világ csúcsára. :))
Az angolok elleni 4 gólt meg simán kivehetjük a trióból, mivel azt a balfasz bírói hármas segítette elő.
Aki meg a görög fociválogatott erősségét egy szintre teszi a spanyollal, nos, azzal nincs mit együtt elmélkedni. A görögök egész 2004-es EB-n csak bekkeltek, rúgták a labdát, amerre álltak. A válogatott nagyját adó Barcelona focistái azért csöppet magasabban kvalifikáltak, némileg jobb képességekkel bírnak.
Megjegyzem, pont hogy ezek ellen a lóbaszó német védők ellen volt bazi nagy fegyvertény szögletből fejesgólt elérni, ahogy az is óriási taktikai elem volt, hogy a kontráikat csírájában elfojtották. Mindjárt kiderült, hogy így nincs semmi egyéb a tarsolyban, ebből lőtték a góljaik zömét a németek.
Visszatérő tévedés az is, hogy a VB-n szereplő csapatokat, játékosokat kizárólag az itt lejátszott 3-4-5-6 meccs alapján ítélik meg. Ebből kifolyólag a spanyolok csakis egy gólt lőnek mindig, Rooney, Ronaldo, Messi, Henry falábúak, és Honda meg a többi kiscsapat itt feltűnt (értsd: gólt szerző) játékosa nagyobb isten náluk.
Így van az, amikor valaki négyévente kapcsol focimeccsre. (akinek nem inge...)
most posts by TM
0
2010. július 9., péntek 16:28
Jó lesz az 1-3 nak is!:-D
0
2010. július 9., péntek 16:14
Szerintem lehet. Annyira kiegyenlített a mai mezőny, hogy itt jószerivel már a nem a tudás dönt. Nincs akkora fölény, mint régen. Erre jó példa szerintem az említett 2004-es eb görög diadala. Egy holland drukker haverom is elismeri, hogy gyenge ez a holland csapat az elődeihez képest. Mégis lehet, hogy ők kerülnek be a nagy könyvbe.
0
2010. július 9., péntek 16:08
Vasárnap meglátjuk mennyit ér 1 gól a hollandok ellen. Hollandia - Spanyolország 3-1 :D
0
2010. július 9., péntek 16:05
Véletlenül nem lehet nyerni egy Eb-t vagy Vb-t szerintem! Ha egy góllal akkor 1 góllal! Ami kb.azt jelenti,hogy legalább 1 góllal jobb az ellenfelénél az adott csapat! Mit ér a 4gól,ha a fontos pillanatokban 1 sem jön össze?
0
2010. július 9., péntek 15:58
1-1 gólt lehet lőni véletlenül 4-eket aligha. Bár, mi magyarok kapnánk ilyen gagyi ellenfeleket mint Ausztrália, Anglia vagy Argentina, egyből a világ csúcsára törhetnénk :)

S, most, hogy a görögöket említed, ha jól rémlik ők nyomták a szöglet fejeseket, s verték 1 gólokkal le az ellenfeleiket. Ha nyernek a spanyolok rendben, csak akkor már ne 1 góllal :)

Érdekes elképzelés, hogy mit játszana pl. az Aranycsapat egy mai válogatott ellen (álá Rocky Balboa)
0
2010. július 9., péntek 15:45
Kérdem én,ha a spanyolok szarul játszottak akkor a németekre milyen negatív jelzőt lehet mondani,írni?? A németeknek az egész 90perc alatt max 3helyzetük volt ezek is a spanyol gól után! Egyszerűen a spanyolok elnyomták a németeket! Egri Viktornak igaza volt "a spanyolok kapuját feljebb kellene hozni,hogy a németek eljussanak odáig!";-) ennyi! HAJRÁ SPANYOLORSZÁG!! Simán fogadni fogok rájuk 100%,hogy Spanyolország lesz a VB győztes! Ez tuti ezt érzem! Mint ahogy azt is éreztem,hogy a németeket leverik! Hu lehet polip lettem?:-)
0
2010. július 9., péntek 15:38
Különben meg nem kell haragudni a friccfanoknak sem a polipra, mert a bronzmeccs kapcsán a németeket hozta ki győztesnek.
Bár én ennek ellenére Uruguayra tettem, az ember legyen hű az elveihez. :)
most posts by TM
0
2010. július 9., péntek 15:29
Vasárnapig még beugorhatsz egy Ofotértbe!

A spanyolok annyira voltak szarok, hogy csak egy gólt lőttek be, holott rúghattak volna még legalább kettőt. A jobb oldalon vezetett támadásaik életveszélyesek voltak, nem véletlen, hogy Löw onnan cserélt le embert. A németek csak az utolsó negyedórában pislákltattak valamit abból, amit előzőleg láthattunk tőlük, de azt is csak azért, mert a spanyolok rengeteg passzra épülő taktikájához iszonyat állóképesség kell, s ez a végén már kifogyóban volt. Ezzel együtt simán jobbak voltak, és ezt legelőször az ellenfeleik illetve azok kapitánya ismerte el.
most posts by TM
0
2010. július 9., péntek 15:24
Okto, pussz! :))

Egyre jobban bírom én ezt a sok karos szériát!
Egyébként Rafael Nadal is ott lesz Johannesburgban, ezzel a kis kiruccanással ünnepli meg wimbledoni győzelmét. Jóban van a játékosokkal és del Bosque kapitány is dícsérte őt, így teljesen rendben van a viszontgesztus. Volt már hasonló sportág-párosítás a múlt héten, amikor is a kiesett angol focicsapat tagja, Beckham ment ki Wimbledonban Andy Murray teniszmérkőzésére (aki aztán szintén kiesett - épp Nadal ellen) most viszont minőségében gazdagabb találkozó lesz, mivel a (nem hivatalos) világbajnok teniszező jön vizitelni a - remélhetőleg - világbajnok csapathoz.
Úgy legyen! Köszi Paul! :)
most posts by TM
0
2010. július 9., péntek 15:16
Remélem a spanyolok nem ölik meg a döntőt a "játékukkal"... legalább olyan "jól" játszanak, mint az olaszok és a franciák, csak nekik nem jött be a foci gyilkolása.
0
2010. július 9., péntek 15:15
A spanyolok szarul játszottak, bár tartva egy állandó szar minőséget sikerült beküzdeniük egy szögletgólt, míg a németek viszonylag jól játszottak, viszont félidő után egyértelműen leálltak és ez volt a vesztük. Amit viszont a 2. félidő 2. felében műveltek, az ugyan eredménytelen volt, de sokkal szebb, mint a spanyolok bármelyik megmozdulása. Hollandok pedig gyönyörű meccset játszottak Uruguay-jal, szóval a továbbiakban is a hollandoknak drukkolok, mert a spanyolok nem érdemlik meg az aranyat.
0
2010. július 9., péntek 15:01
A Polip már tudja ki emeli magasba vasárnap a trófeát!
0
2010. július 9., péntek 1:19
Ugyan már, soha nem is volt, de nem is lesz! ;-)
0
2010. július 8., csütörtök 18:07
Két olyan csapat játszik a döntőben,akik minden selejtező mérkőzésüket megnyerték.

Voltaképpen elégedett vagyok,európai világbajnok lesz,új győztes végre és nem hazai pályán.
Idősebb rokonaim szerint a hollandok játéka közel áll a mi focinkhoz az 50-es-60-as éveket nézve.Akkoriban érdekes módon ők nem voltak sehol.
Mi is próbáltunk gyorsan támadni,középen,szélen,sohasem öncélúan kombinálva és mi is összehoztunk egy-egy nagy védelmi bakit is.
0
2010. július 8., csütörtök 12:39
A hollandok szintén nagyon egyben vannak, így egyenlő erők küzdelmét hozhatja a finálé. Objektívan nézve a német válogatott - ma még - mindenképp e két gárda mögött tart.
most posts by TM
0
2010. július 8., csütörtök 12:37
Attól sem "legjobb", ha egyszer-kétszer tud lőni négy gólt. Egy Ausztráliának, egy indiszponált Angliának és egy megzavarodott, egyébként sem betonvédelmű Argentínának. Sértő az Aranycsapattal való összevetés, hiszen ott a futball professzorai játszottak, ez meg szinte csak egy kontrákból élő légiós csikócsapat. A spanyoloké meg már vagy három éve a világ legerősebb válogatottja, de ezt sem én állítom, hanem pl. Löw. Taktikailag megették a németeket. Félreértés ne essék, szeretem a támadófocit, pl. Argentína is azt játszotta - amíg tudta. Ez a "valahogy talál meccsenként 1-1 gólt" pedig erősen csúsztatás, és inkább volt jellemző a görögökre, akiket erre a játékot megölő taktikára egyébként - mit ad isten - egy német edző tanított be.
most posts by TM
0
2010. július 8., csütörtök 11:38
A spanyoloknak jöjjön ki a lépés:). Így is nagyon örülök, hogy sikerült eljutniuk a döntőig, a tegnapi meccstől nagyon féltem, de a németek most nagyon nem villogtak.
Egyébként nekem is szimpatikusak a hollandok, de a szívem most piros-sárgában dobog.
Azt tudni már, ki vezeti a döntőt? Ha csapatként már nem is jutottunk ki, legyen azért mire/kikre büszkének lennünk.:)
0
2010. július 8., csütörtök 11:26
Minden "legjobb" csapat ki tud kapni. Elég két klasszikus példa pl  53 és  54 :)
Nem attól jó szerintem egy csapat, hogy valahogy talál meccsenként 1-1 gólt. Félreértések elkerülése végett, nem sajnálom a spanyoloktól a döntőt. Életükben először összejött, hollandoknak harmadszor. Nyerjen az, akinek akkor majd kijön a lépés. :)
0
2010. július 8., csütörtök 11:13
A "legjobb" csapat nem kap ki az elődöntőben. Ennyi! :)
Ha a németek olyan virtuózok lettek volna, amilyenek nem voltak, akkor Löw előhúzott volna valamit a spanyolok területlezárásai ellen. De amúgy nem én mondom, hanem maguk a németek, hogy gátlásosan, gyáván játszottak.
most posts by TM
0