Keresés

Minden, ami sport...

2016. június 16., csütörtök 23:30
Azt azért még hozzáteszem, bár nem szeretek ilyesmit közzétenni, mert magánügy, de talán valamennyire idetartozik (amennyiben társadalmi kérdésekhez bunkón hozzáálló alaknak titulál bárki), hogy kb. 2 hete fizettem be egy ötszámjegyű csekket a helyi kórház támogatására, és ez nem egyedi eset, már többször előfordult. De támogattam már a helyi labdarúgópalánták alapítványának működését is, úgyhogy részemről nem csak szavak repkednek egyik vagy másik irányba. Nyilván nem ettől változik meg bármi is, de nekem jólesik a segítés. Igaz, hogy a legutóbbi esetnél konkrétan a Saul fia meg a Trónok harca BD-re szánt összeg került "egyéb felhasználásra", de utána jobban éreztem magam, mintha egy-két újabb kiadványt tettem volna fel a polcra. Mindezzel együtt nem érzem úgy, hogy ciki volna az, hogy olyan véleményem is lehet, mint amit korábban leírtam.
most posts by TM
0
2016. június 16., csütörtök 23:04
Az egészséges élethez hozzátartozik a sportolás is. Pontosabban alapfeltétele. Amennyiben egészségesebb emberek élnek majd, úgy nem lesznek tele a kórházak sem. De az egészséges élethez egészségesebb lelkű emberekre is szükség van, akik nem mindenben csak a rosszat látják, aztán idővel majd ebbe a keserű létbe betegednek és halnak bele. Merthogy nálunk itt minden rossz. Egyébként akkor nem rinyált senki, amikor az országban több száz/ezer grundot építettek be, szüntettek meg. Tatabányán az egykori KOMÉP sportlétesítmény helyén például Interspar van. Most felújítanak néhány - meglévő(!) - sportpályát, ami tulajdonképpen nem hozza vissza azokat, amik végleg megszűntek, csak a saját porta lesz szebb és építészetileg megfelelő a mai modern követelményeknek, de ez tulajdonképpen az elmúlt huszonév slendrián sporttámogatásának hozadéka. Az eltelt időszakban ugyanis mindössze az Újpest pálya újult meg, meg a Népstadionon toldoztak-foldoztak valamit. Ez az egyik része a focitémának. A másik meg az, hogy a válogatottnak vannak szponzorai, az MLSZ nem csupán szegény adófizetők vérrel keresett forintjait tépi ki a remegő kezekből, hogy az arra érdemtelen sportolókat tömje vele. Egyébként az a legnagyobb demagógia, hogy ha az egyik helyre - az átlagember torz értékítélőképessége szerint - sok pénz jut, a másikra meg kevesebb, akkor nyilván a másikra azért jut kevesebb, mert ONNAN veszik el. Agyrém! Az UEFA az EB-ra való kijutásért fizetett millióit a vesedialízises nemtomkinek kellett volna adja, és akkor mindjárt minden rendben van a hazánkban, nemigaz?
Megjegyzem, hogy aki minimum hárommillió ember örömét, boldogságát, hazafiságának, magyarságának olyan ritkán adódó pozitív megélését leszarozza, na, ott bizony vannak bajok. S ha már itt tartunk, az öröm endorfint szabadít fel, ami jótékonyan hat az emberi szervezetre, tehát orvosi szempontból is fontos egy ilyen egész országra kiható siker. Vagyis aki szerint ez nem kell, az közvetett módon ezen emberek egészségét sem tartja fontosnak. Akkor meg milyen veseizéről beszélünk?
Na, erről ennyit. :)
most posts by TM
0
2016. június 16., csütörtök 20:36
Hagyd, akkor hamarabb elhallgat.
most posts by TM
0
2016. június 16., csütörtök 20:34
Menthetetlen vagy te is. Ez van. Te szerinted meg én vagýok a sérült. Ezt megbeszéltük. Mindenesetre ez nem adúhöngős topik, úgyhogy a továbbiakban a sporteredményekre fókuszálok, abban találok szórakozást.
most posts by TM
0
2016. június 16., csütörtök 16:19
Szóval magadtól... csak erre voltam kíváncsi. Ez még rosszabb.
0
2016. június 16., csütörtök 16:02
Nem tudom ki az a Dániel Péter, és mivel ilyen hangnemben kezdted az irosgatást, nem is fogok utánannézni. Nekem az már régen lejött, hogy te egy ösztönlény vagy és tulajdonképpen neked semmi más nem fontos, csak a saját szórakozásod. Gyűjtögeted a Star Wars-os babákat, rajzfilmet nézel. Majd pont egy ilyen embertől várom el, hogy megértse, Magyarországnak jelen pillanatban túlélni kell, mert a fiatalok elhagyják az országot, nem tudják diagnosztizálni a hasnyálmirigyrákod, mert 3 hónapig vársz a radiológiára és a belüket kidolgozó öregeknek a nyugdíj olyan lesz, mint a havasi ember. Mindenki hallott már róla, de senki nem látta. De a fociba, na abba bele lehet önteni a pénzt végnélkül.
Tőlem megkapod az engedélyt, hogy kive.d a 2-0-ás selejtező eredményére. Neked szabad, fiam! De jobb, ha leülsz, mert ez egyes!
0
2016. június 16., csütörtök 15:51
Egyetértek veled, de nem azt mondtam, hogy tiltsuk be a focit idehaza. Nem szidtam a focistákat, sem pedig a költségvetést, esetleg azokat, akik a költségvetést csinálják. Azt írtam, hogy Magyarország jóval nagyobb anyagi erőforrást fordít ennek a sportnak a támogatására, mint amit megengedhet magának, és ezek a bődületes pénzek - magyarországi mércével mérve - olyan helyekről vannak elvonva, amely sokkal-sokkal fontosabb a mindennapi élethez, ilyen pl.: az egészségügy, nyugdíj vagy a munkahelyteremtés. Azzal nem értek egyet veled, hogy sok hely van, ahonnan el lehetne vonni a pénzt. Egyébként az a véleményem, hogy a sport a legutolsók között van, amelyek prioritást kellene, hogy élvezzenek itthon.
0
2016. június 16., csütörtök 15:41
Erre magadtól voltál képes, vagy az a szellemileg fogyatékos Dániel Péter vezette kezeidet gépeléskor? Menj ki utána, jó helyed lesz ott. Ha már magyarként nem örülsz egy magyar sikernek...
0
2016. június 16., csütörtök 13:35
Megértem a felháborodásod, de diplomatikusan nézve azért egy országban vagy bármilyen közösségben valahogyan muszáj fenntartani a morált - aminek a sport és a szórakozás is részét képezi -, nem lehet csak azt várni az emberektől, hogy ezerrel melózzanak és "vezekeljenek". Ugyanakkor tény, hogy mindez nem mehet(ne) az egészségügy, az oktatás vagy bármilyen alapvető szolgálat, illetve emberi életek rovására egy normális, valóban civilizáltnak nevezhető társadalomban.

Csak a dolog szerintem nem ott kezdődik, hogy a focistákat és a költségvetést szidjuk, rengeteg más terület van ugyanis, ahol túl sok a pénz, ahonnan át lehetne (kellene) csoportosítani, kezdve a politikusokkal és egyéb vezetők által "megkeresett" és lenyúlt pénzekkel. De amíg a többséget ez nem háborítja fel kellőképpen, sőt inkább maga is csak a saját boldogulását keresi, és ott csal, ahol csak tud, addig a helyzet aligha fog megváltozni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. június 16., csütörtök 12:51
Nem számít normális felfogásnak. Teljesen igazad van. De nem is erről van szó. Arról van szó, hogy a kórházakban a vesebeteg ember reggel 7 órára megérkezik, de este tízkor még nem kapta meg a dialízisét. A belső vérzéses beteg 5 kórházat megjár, mert nincsen ügyeletes orvos, nem elég képzett az orvos, vagy szimplán "nem az ő körzete" és meghal. Engem ez érdekel. Csak egy ilyen esetért is kérdés nélkül cserélnék el 100 európa bajnoki címet. Már elnézést, de totálisan leszarom, hogy egy szaros selejtezőt megnyert-e a magyar labdarúgó válogatott vagy sem. Ezt az eredményt azon a fejlesztési pénzen érte el, amit egy kórháztól vontak el, amely emiatt nem tudta ellátni lehet a te gyermeked, édesanyád, édesapád. Rajtam kivül még sok másik embert is zavar ez. Nekik, nepláne nekem, ilyen téglagyári megállók ne osztogassanak diliflepniket önkényesen, mert nem élvezek el egy megnyert meccsen, aminek az árán lehet meg lehetett volna menteni, ha csak egy embert is. Nekem az a véleményem, amíg nincsen elvégezve a munka, addig nincsen szórakozás sem. Márpedig ebben az országban rengeteg tennivaló van. Ha ezek megoldódnak, vagy csak javul a helyzet, na, azután lehet ordibálni a stadionokban.
0
2016. június 16., csütörtök 12:18
Én csak azon gondolkodtam, hogy mi mást is várhat az ember egy olyan világban (lásd fogyasztói társadalom és társai), ahol még a csapból is állandóan az egocentrikus baromságok folydogálnak, és lényegében az efféle felfogás számít normálisnak?

Azért azt hozzá kell tennem, hogy egy ilyen siker idején is a kákán csak a csomót kereső hozzáállás már számomra is visszataszító...
0
2016. június 16., csütörtök 11:44
Én meg azt gondolom, hogy amiket te írsz, az az ostoba és demagóg. A hétköznapi frusztráció jelenléte ebben az országban enyhén szólva is érthető. Talán azon kellene elgondolkodnod, hogy a te boldogsággenerátorod működik túl és maximum csak a saját boldogságodig érnek el a gondolataid. Ugyanis régen illetve más országban jutott és jut pénz arra, hogy rendesen megfizessenek egy nővért. Viszont a realitás az, hogy 500 millió euro lett elköltve a futballra néhány év alatt ebben az országban. Az egészségügy meg majd összeroskad. Pár évtizede van ez, hogy egy labdarúgó olyan pénzeket visz haza, mint egy kisebb ország költségvetése. Ha szerinted ennek a jelenségnek a megkérdőjelezése, kikezédse ostoba és demagógia, akkor te magad vagy egy zavarodott, sérült ember.
0
2016. június 16., csütörtök 9:51
Ezt az attitűdöt idén már másodszor tapasztalhatjuk meg. Lásd Saul fia. :(

Azon gondolkozom a mai kommunikációs lehetőségek (internet, különböző netes fórumok, kommentálási lehetőségek) torzítják e az emberek véleményét, vagy régebben ezen lehetőségek hiánya torzították e sokunk elképzelését, hogy a nép nagy része mit is gondol valójában.
0
2016. június 16., csütörtök 3:11
Tegnapelőtt egy veretes FB-portálon Dzsudzsák fotója mellé egy kórházi nővér képét tették és a sportoló millióit hozták párhuzamba a nővér jövedelmével, majd konklúzióként a "maffia" kormányzópárt eltakarítására utasították az olvasókat. Az ilyen ostoba, demagóg indulatturmixokat szomjazóktól aztán özönlenek a lájkok és megosztások.A hétköznapi frusztráció is sokaknak lételem és ebbe a beteg viselkedésbe nem fér bele egy olyan boldogsággeneráló eufóriadózis, mint amilyet a szenzációs focigyőzelem váltott ki az ország lakosaiból. Az ettől az "idegen" érzéstől megzavarodott sérülteknek muszáj volt lekonvertálni az eseményt a saját szintjükre, hogy a világnézetükbe ne kerüljön homokszem. Ezúttal azonban a betegek hangja erőtlenebb és nagyon bízom benne, hogy szombat este még jobban elhalkulnak.
most posts by TM
0
2016. június 16., csütörtök 1:55
Ezek a rohadt, mocskos, szemét gyűlölködők! De utálom őket! :)
0
2016. június 15., szerda 22:57
Ezzel kapcsolatban Kassai Lajos lovasíjász szavait idézném: "Nem birkózunk takonnyal". Láttam, hallottam már a médiából áradó ostobaságból, demagógiából eleget, s úgy egyébként szomorúnak tartom, hogy sok kétbites agyú embert m3nnyi mindennel lehet megvezetni, megmérgezni, mi több, bizonyos csoportok az erre való igényt folyamatosan fenntartani, növelni is képesek, de hát ez van, nem lehet mindenkit megmenteni, vannak, akik egyébként bele is halnának, ha nem gyűlölködhetnének.
Hogy visszakanyarodjak, róluk szól a fenti idézet. :)
most posts by TM
0
2016. június 15., szerda 22:21
Pedig ha tudnád, milyen végbéllények repültek rá erre az eredményre, s milyen ellenszenvvel viseltetnek a győzelem iránt... elszomorodnál... :(

Ha megverjük Izlandot, remélem az összes el is költözik Magyarországról...
0
2016. június 15., szerda 21:10
"Érzek valamit, valamit, amit nem éreztem mióta..."

:)
0
2016. június 15., szerda 16:40
Úgy-úgy! :)
most posts by TM
0
2016. június 15., szerda 13:53
Senkinek sem kell sehol lennie, csak lehet...

Vissza a jövőbe, anyone?;)
0
2016. június 15., szerda 12:32
Ahogy a magyar nyelvet is...
0
2016. június 15., szerda 11:56
Egyetértek. Örüljünk együtt! Hosszú volt az út, de végre ott vagyunk, ahol lennünk kell. :D
0
2016. június 15., szerda 11:32
Hat az elso felidot inkabb felejtsuk el.
0
2016. június 15., szerda 11:32
Hat az elso felidot inkabb felejtsuk el.
0
2016. június 15., szerda 11:25
Jól játszottak a fiúk, de azért el kell ismerni, a szerencse is nagyban közrejátszott (már a sorsolásnál is). Mindenesetre csak így tovább, és nem elbízni magunkat!
0