Keresés

Minden, ami sport...

2008. november 4., kedd 11:19
Az hogy nem egyből nyerte meg pont ennek tudható be :D Betették a legjobb autóba, aztán mikor nagy lett a nyomás megállt a tudománya, mint ahogy idén is majdnem sikerült összehoznia.
0
2008. november 4., kedd 11:05
negy=nem
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 11:05
Negy egyből nyerte meg, hanem másodszorra. Persze ez is gúny tárgya. Gondolom, arról is Hamilton tehet, amiért nem kérte, hogy őt márpedig a mezőny leggyengébb autójába ültessék...
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 10:59
A nagy titán idején azért elég látványosan tettek azért, hogy a Ferrari, mint szekér ne muzsikáljon olyan jól :) Ettől függetlenül persze Alonso megérdemelten lett világbajnok, végülis mit tehet Ő róla, hogy a Ferrari nem tudott alkalmazkodni az új szabályokhoz, mint ahogy Schumi is mit tehetett arról, hogy nem volt nagy ellenfele Häkkinent követően.

De ha már itt tartunk, hogy mi ér valamit meg mi nem, számomra az nem ér semmit, ha valakit azonnal betesznek egy legjobb autóba, megnyeri a vb-t, aztán most mindenhonnan az folyik, hogy micsoda teljesítmény 23 évesen. Erről csak annyit, hogy pl egy Vettel ugyanezt tudná produkálni, csak Őt nem egy Mekibe ültették egyből.

0
2008. november 4., kedd 10:48
Sennával, Piquet-vel biztosan és talán még Mansellel is versenyzet egy időben és el is verte őket rendre.
0
2008. november 4., kedd 10:47
Egyetértek. Senna halála átrendezte az erőviszonyokat, s meghiúsította a további látványos versengést. Aztán jött Alonso, az új kor első nagy titánja, s máris nem volt könnyű helyzete Schuminak. Persze ettől a 7 még 7 marad, nem a német dolga volt, hogy ugyanakkora fajsúlyú pilotát állítson maga mellé.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 10:43
Ha Schumi akkor versenyez, akkor az említett úriembereknek lennének most szegényebbek pár VB címmel  :P :D
0
2008. november 4., kedd 10:18
Elismerem Schumi tudását, de csak azért 7-szeres bajnok, mert épp olyan időben versenyzett, amikor egyszerűen nem volt neki megfelelő versenytársa. Ha Sennával, Prosstal, Mansellel, Piquet-vel versenyez (és ők még csak a legnagyobb bajnokai a 80-as éveknek!!! mennyi jó kiegészítő versenyző volt akkor is!), max ha 2x bajnok! De az a szememben többet ért volna a mostani 7-jénél!
0
2008. november 4., kedd 9:59
1986-ban a Hungaroringen merendezett amatőr kupán el akartunk indulni a haverokkal (már odafelé összetörtük a motorokat) MZ ETZ 250-es  motorokkal. Minden gép egyforma kereskedelemben kapható motor volt. Kesjár Csaba mégis lekörözött mindenkit. Volt vagy 30 töltelék és egy főszereplő.:))
0
2008. november 4., kedd 9:56
Igen, de miért nem tudtak virítani itt? Mert valszeg nem a Ferrariban kezdtek, hanem valami lendkerekes, lábhajtós frédibéni járgányban. Erről a különbözőségről beszélek. Megvan az F1-ben is az a sofőrgarnitúra, akik bizonyítottak gyengébb és erősebb csapatban, s akik ezért kalaplengetést érdemelnek, de az igazi vezetési tudást itt sosem lehet egymás ellen mérni, mert nincsen rá igazságos lehetőség. Mérnöki háttér van, űrtechnika meg mittomén, máshol meg ennek töredéke jut. Mint például a doppingolásnál, ott is vannak külön laborok, gazdag országok esetén talán húsz év múlva derül ki, hogy valaki kokszolt, s velük szemben van a csóró Fazekas gyerek a tökére ragasztott pumpával.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 9:48
Na ez most olyan, hogyha én is tudok hárompontosokat dobálni, meg zsákolni, akkor köztem meg Michael Jordan között sincs nagy különbség. Szerintem ahol ezredek döntenek, ott a két perc gigantikus különbség. Emlékezzünk pl. a Knézy közvetítette úszóra, aki majdnem belefulladt a medencébe, mert nem szokott hozzá az 50 méteres hosszhoz, nos ő is úszó ő is olimpikon, mégis Phelps ellen annyi esélye lett volna, mint az Induk a bakterház Sanyi nevű lovának az epsomi derbin. Nem sok olyan sportág van, ahol a rajthoz állók háromnegyedéről már eleve tudható, hogy semmi sansza nincs elől végezni. Ezek az emberek "kellékek" a pályán, semmi több, pedig egyenlő feltételekkel akár nagy meglepetésekre is képesek lennének.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 9:46
Sok értelme nincs összehasonlítania két földrész autóversenyzési szokásait sem.
Visszagondolva az a kevés F1-es megálta a helyét az indy, stb.. szériákban is, míg az amcsiban kezdők nem nagyon tudtak tartósan virítani itt. Az, hogy ők beválalják az elődeik által már bizonyított bukást, nem biztos, hogy erény a javukra.
0
2008. november 4., kedd 9:39
Ha már különbségeket keresgélünk, akkor említsük meg mondjuk azt, hogy odaát meg nincs reszpektje a gyorsabb autónak, a lekörözött járgánnyal a következő találkozónál is ugyanúgy kell küzdeni, nincs pardon. Ettől is izgalmasabb a buli. S nincsenek hülye boxutcás szabályok, amivel utólag teszik taccsra az élőversenyen átélt izgalmakat.
Érdekes, hogy az európai menők közül mily kevesen próbáltak szerencsét a nagy vizen túl, ki-ki féltette a nimbuszát vagy a szponzorait, esetleg mindkettőt. Még Schumacher is nemet mondott a dologra. Bizonyos Nigel Mansell volt tán az utolsó, aki F1 bajnokként tudott bizonyítani a CART sorozatban is, megmutatva, hogy a jó sofőr mindenhol jó sofőr.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 9:35
Én az utosó lekörözött pilótát is fantasztikus tudású autóversenyzőnek tartom.
A tv-ben tűnik bénának tehetségtelennek, mind a csapat, mind a versenyző.
Indulj el  egy kocsival meg a barátod is egy másik autóval 300 km.re, ami végig  szerpentin tankolással mindezt 160km/h átlagsebességgel és a végén csak 1- 2 perc különbség van. Nem olyan nagy a különbség.
És, hogy milyen egy F1-es kocsit vezetni olvasd el ezt:
F1
0
2008. november 4., kedd 9:28
viszont az usa-ban meg nem mennek esőben...ez Sebastian Bourdais-n is meglátszott az éven, míg vettel élvezi a vizet, addig Bourdais csak küszködik.
0
2008. november 4., kedd 9:23
Én igen, Amerikában is egész jól működik, igaz, ott sem teljesen egyformák a kocsik, de nincsenek ilyen aránytalanságok, nincsenek levetett autóval vánszorgó kicsik, akik csak a létszámot növelik, s akiket kerülgetnek a gazdagok. Ennek a 20 autós szisztémának semmi értelme.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 9:12
"-francba a sok márkával a milliárdos fejlesztésekkel,mindenki segge alá tegyék be ugyanazt a verdát," (téglagyári megálló)

"-Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba." (Hérakleitosz)

"-Nincs két egyforma autó." (tchabee)
0
2008. november 4., kedd 8:58
"francba a sok márkával a milliárdos fejlesztésekkel, mindenki segge alá tegyék be ugyanazt a verdát, aztán tessék megmutatni, ki mit tud!"

ezt hívják úgy hogy márkakupa, én nem kérnék belőle.
0
2008. november 4., kedd 3:10
Látom, továbbra is nehéz kenyér Lewis diadala, de hát ez nem az én gondom. A jó autó rossz autó témához meg csak annyit, hogy abszolút Mosley-párti vagyok, francba a sok márkával a milliárdos fejlesztésekkel, mindenki segge alá tegyék be ugyanazt a verdát, aztán tessék megmutatni, ki mit tud! Gyanítom, hogy ez még jódarabig utópia marad. Addig viszont azt kell elfogadni, ami van. S ha valaki egy gyors autóval nyerni tud, ugyan már ne kelljen elnézést kérnie ezért. Ha valamelyik ferraris nyert volna, (ami szintén nem gyenge tákolmány) akkor kíváncsi lettem volna, hogy mondja-e bárki is, hogy könnyű dolga volt, mert jó kocsival ment. Szóval már kicsit unalmas ez a Hamilton-ellenesség, a vele kapcsolatban mindenbe belekötés. Irányadónak tudom javasolni Massa nyilatkozatát, aki elismerte, hogy megérdemelt helyre került a VB-cím. Aki szereti Massát, az értsen vele egyet ebben is. Nem történt tragédia, ez is csak egy verseny. Majd jövőre (talán) máshogy lesz. Addig meg ez van.
most posts by TM
0
2008. november 4., kedd 0:14
vettel egy olyan kaliberű pilóta, aki képes lesz feljavítani az eddig lassú red bullt is. szegény webber pedig még inkább beszürkül majd mellette.
0
2008. november 3., hétfő 21:40
Schumi előtt Senna-nak. 5-6 éves korom óta tuti nézem a F1-et, de valszeg mag és mag korom óta, mert apám mindig is szerette így gondolom céklafejként én is néztem :D Sajnos Senna pont a 7. születésnapomon,  94. május 1-én halt meg,  emlékszem, hogy a földön ültem s hátrafordultam az asztalhoz egy szelet sütiért s mikor visszanéztem, Senna kocsija már sodródott :( Sajnos ez a legkorábbi emlékem, utána tértem át Schumi-hoz, bár bevallom,  97 előttről sem tudok sok mindent felidézni, de szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Nagy Schumit láttam versenyezni, így mindig is elmondhatom majd magamról, hogy láttam a Legendát aktívan versenyezni :)
0
2008. november 3., hétfő 21:23
Schumi előtt kinek szurkoltál? Mert azt látom, F1-ben is egy rugóra jár a búránk. :-)

Nálam Mansell, M. Schumi, Kimi a sorrend, de utóbbi mostani szezonja valóban csapnivaló volt. És igen Vettel az új kedvenc, bár őt már régebben is kiböktem magamnak, de az idei teljesítményével valóban kőbe véste a jövőbéli világbajnoki titulusát. Remélem, egyszer egy többszörös vb, nagyképű Lalit tapos sárba, hogy az onnan soha ki se lábaljon többé!!! >:-DDDDD
0
2008. november 3., hétfő 21:17
Totálisan igazad van. El is felejtettem a csomagolás alá nézni. :-)))
Én is megnézném, mihez kezd egy hurkább gépben. Annak idején MS volt, aki a relatíve gyengébb Benettonnal kétszer is elkalapálta a nagy Williams-et és Hill, bár ő sosem volt az az őstheteség. Igaz, hogy a 94-es szezon több okból is botrányos volt, szóval nem egy tiszta év volt. Na de a 95-ös!!! :-))

És Alonsónál is igazad van: számomra most, az idény végi feltámadása után vált egyértelművé, hogy két és három éve nem véletlenül gyűrte le Nagycipészt (mákja azért neki is nem egyszer volt, ahogyan nagyon sokaknak előtte-utána is), és nem véletlenül lett kétszeres világbajnok.

Jajjj, de messze még a következő idény... :-(
0
2008. november 3., hétfő 21:09
Lewis Hamiltonhoz hasonlóan 10 évvel ezelőtt egy másik pilóta is így debütált az F1-ben.
A legjobb autóba ült, egy világbajnok mellé került, egy csúcsra tartó összeszokott csapatba. ( a Ferrarrit mint csapatot újjá kelllet idén szervezni)
legfiatalabb bajnok lett.
A neve: Jacques Villeneuve.
Még lehet a karrierjük azonos. (Ó de szeretném)
Én még nem ájulok be a lalinak (szvsz nem is fogok, van egy kis bibi vele)
Nézzük meg mit csinál egy rosszabb autóban, csapatban.
Fel tud-e építeni egy jó kocsit?
számomra bebizonyította Alonsó, hogy Ő (meg a ferkótól lopott adatok) gyorsították a csúcsra a McLarent.
0
2008. november 3., hétfő 21:08
Én még most sem tudok napirendre térni a tegnapi események felett. Kétségtelen, hogy VB cím szempontjából a legizgalmasabb befutó volt az F1 történetében, sajnos én keserűségből fogok emlékezni rá.

Coutlhard-ot is sajnálom, szimpatikus, jó képességű versenyző volt, kár, hogy a nagyobb diccsfényből sem tegnap, sem pályafutása során nem jutott. Számomra az év csalódása Nelsinho Piquet volt, ha nem is olyan lehetőséget kapott, mint Hamilton tavaly, akkor is látszik, hogy a F1 túl nagy falat volt neki, vagyis nem valószínű, higy jövőre visszatér. Az év meglepetéscsapata számomra egyértelműen a Torro Rosso volt, Vettel-el az élen, zseniális pilóta lesz, ha ő is olyan lehetőséget kapott volna, mint Lúiz akkor lehet hogy idén már ő ünnepelne VB címet :) Nagy tehetség, remélem a saját érdekében, hogy sikerül kihátrálni a Red Bull szerződésből, mert azzal visszasüllyed a középmezőnybe :S Raikönnen is viszonylag hamar feladta az idei évet, most már látszik rajta, hogy tényleg nem szereti a F1-et, pedig ezt csak szívvel-lélekkel szabad csinálni, remélem jövőre megjön az esze, vagy még most adja át Vettel-nek az ülést (Kimi a kedvencem Nagy Schumi óta, de az idei éve katasztrofális volt).

Kiváncsi leszek a következő évben ki mire jut (értitek, Kimi-re, haha :D), három világbajnok lesz a mezőnyben, az idei év után pedig látható, hogy a kis csapatok is előre kaphatnak. De ami a legfontosabb: a szabályok többségét nagyon sürgősen meg kell változtatni, mert idén nem egy futamot tettek tönkre az értelmezhetetlen, hülye szabályokkal a bírák.
0