Nem akarok kötekedni K-val, de arról amit a vizilabda meccs kapcsán írt a spanyolokról azért hozzátennék valamit. Nevezetesen azt írta(d) a spanyolokról: "évszázadokon keresztül parazita életmódot folytató, népeket kirabló, kontinenseket kifosztó és azon meggazdagodó népet". Az az igazság, hogy ez nagyjából minden európai országra igaz, mármint a népek kirablása, kontinensek kifosztása. Történelmünk nem szól másról, mint hódításról, amióta két törzs összetalálkozott valahol és az egyik fejbeverte a másikat azóta ez így van. A Római birodalom óta pedig mindez "nagyüzemben" és módszeresen zajlik, de mint tudjuk, már az ókori Görögök is gyarmatosítottak rendesen (ismerjük az olyan fogalmakat mint apoikia és emporion, ezeket a megnevezéseket akár a mai napig lehetne használni...). Minden ország- nemzet (most mindegy, hogy mit értünk alattuk- ez ugyebár megint korfüggő) célja az volt, hogy minél messzebb tolja határait. Bizony, ezzel így volt a középkori Magyar királyság is, amely évszázadokon keresztül, ugyanúgy mint mindenki, ott növelte a befolyását ahol arra lehetőséget talált. De a gyarmatosítás sem spanyol "specialitás", nézzünk meg egy 18-19. századi Afrika, vagy Dél-Amerika térképet (sőt, Ázsiában is érdemes szétnézni) és világosan látszik: Portugália, Németország, Franciaország, Belgium, Hollandia, Anglia, Olaszország, Oroszország mind jelen vannak a fent említett térségekben vagyis ha K logikáját követjük mindegyik "parazita". Én azonban jobban hiszek abban, hogy egy nemzetet a jelenkori cselekedetei alapján kell megítélni, nem a múltbéli bűnök alapján - hiszen nekünk is volt jónéhány! - épp ezért nem gondolom, hogy minden német náci, minden olasz fasiszta vagy adott esetben minden spanyol "franco-ista". Az meg - sajnos - tételesen nem igaz, hogy minden nemzetiség olyan nagyon jól érezte magát a Magyar királyság határain belül, ez látszik a 19. század, egyébként többnyire valóban békés nemzetiségi mozgalmából.
De mégegyszer mondom, nem kötekedni akarok, K szive joga nem szeretni a spanyolokat és bevallom én is sok csúnyát mondok hirtelen felindulásból egy-egy nemzetre, ha sportról van szó, de általában ezeket az ember nem gondolja komolyan, csak elragadja a hév. Viszont szerintem túl sok túlzó gondolat van a szövegben, ráadásul olyan dolgok, amikhez a spanyol válogatottnak a világon semmi köze.