Keresés

Minden, ami sport...

2008. július 11., péntek 11:53
1848-49. Egy alkalom, amikor a környező országok nem álltak mellénk, pedig akkor megnyertük volna a forradalmat. A népek saját autonómiát, kormányzatot kértek, mire Kossuth elkergette a követeket karddal a kezében. Ugyanúgy Magyarország része maradt volna a többi nép is, csak lett volna saját kormányzatuk. De nem, a magyar ezt nem engedi. Amit hamsy írt, hogy dögöljön meg a szomszéd lova is, az is mennyire igaz... más nációknál nem vagyunk irigyebbek? Dehogynem. Németországban, Olaszországban, Ausztriában és egyéb országokban sehol nem voltak irigyek és rohadékok az emberek.
0
2008. július 11., péntek 8:13
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 11., péntek 1:00
Én nem csodálkozom egyébként azon, hogy Szlovákok, Románok, Szerbek, Horvátok utálnak minket. Ahogy mondod ezer évig elnyomtuk őket. Ilyen országok sosem léteztek. Hány éve volt trianon? 80-85 én spec nem tudom de nem is érdekel. A török 150 évig szivatott minket de csak elhúztak a retekbe. Én nem félek attól hogy nem lesz újra nagy Magyarország, mert biztos, hogy lesz csak max én azt már nem fogom megélni. A vizilabda meccseket meg nem nézem mert állandóan felhúzzák az agyam. Mindig az utolsó pillanatban kapunk ki ez főleg a férfiakra jellemző. Tipikus magyar sportoló felfogás. Vezetünk elbízzuk magunkat aztán meg nézünk az ezüstre mint borjú az újkapura. A bírókat ilyen szempontból (ha jól olvasom ellenünk fújtak) nem értem. Minek egy hazai gárdát segíteni? Ha szarok nem kell nekik segíteni!!! A Dél-Koreaiakat sem kellet volna tovább tolni 2002-ben, de dögöljenek meg megtették. És miért?! Sportdiplomácia? Hát a f*szom! Ez már akkor nem sport de nem is demokratikus állásfoglalás (győzzön a jobb). Ez ugyanolyan mint mikor nekünk a nagy Szovjet válogatott ellen veszíteni kellett mert nem lehetett megsérteni az elvtársakat. De kussolok mert ez a sok baromság így éjszaka felé felidegesít.
0
2008. július 11., péntek 0:46
Van nálunk egy mondás amit nap mint nap tapasztalok a saját bőrömön:

"Ha megdöglött a lovam, akkor dögöljön meg a szomszédé is!"

0
2008. július 11., péntek 0:17
Nem vitázni akarok, de a magyar ember az egyik legirigyebb fajta. Ajánlom figyelmedbe a következő viccet is:

A pokolban egy embert vezet körbe a Sátán. Kinyitják az első ajtót, középen egy medence egy táblával:
- Kik ezek? - kérdezi az ember.
- Ezek a németek, nácik, elvesztették a II. világháborút, pontos, precíz nép, kint van a tábla és ezért nem másznak ki.
Tovább mennek a második ajtóhoz. Középen egy medence és egy katona áll gépfegyverrel:
- Ezek az oroszok. Ha ki akar mászni az egyik, fogja az őr, beleereszt egy tárat, a többi megijed és visszabuknak a mélybe.
Tovább mennek a harmadik ajtóhoz, benyitnak, sehol semmi, csak középen egy medence:
- Ó, ezek a magyarok. Ha ki akar mászni az egyik, a többi úgyis visszahúzza.

Ezek vagyunk mi. És ez nem magyargyűlölet, hanem a valóság. Ne szálljunk már el magunktól. Lehet, hogy te nem sok embert ismersz ebben az országban, nem tudom, én viszont úgy látom, hogy ez a vicc nagyon igaz és nagyon sok aljas magyar ember van.
0
2008. július 11., péntek 0:05
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 10., csütörtök 18:17
Azt még nem írtad meg, hogy meddig vitted a teniszben! Csak puhatólozom, hogy egy esetleges meccsre merjek-e kiállni veled. :))
most posts by TM
0
2008. július 10., csütörtök 17:57
Ezen nem veszünk össze.Legyen McEnronak igaza!:)Biztosan így írják?
0
2008. július 9., szerda 21:56
Nos, Agassi az utolsó éveiben leginkább azzal tudott operálni, hogy keményen végignyomott egy decemberi fizikai tréniget, így az év eleji Austral Openen fittebb volt másoknál, s ez kompenzálni tudta a korkülönbséget. Az év többi versenyén már elolvadt ez az előny (vagy egyenlőség), s akkor nem tudott olyan eredményes lenni. Mellesleg Agassival jó helyen példálózol, hiszen ő hozta divatba a rikító ruhákat, talán neki volt először melírozott sérója is (amíg ki nem hullott :) ), azaz a sportággal járó etikett-tradíciót (van ilyen szó? :) ) feszegette rendesen. Tisztességesen felöltözni csak az All England Teniszklubban tudott, mert oda mindenkit csak fehér ruhában engednek be. Mielőtt félreértenéd a dolgot, semi bajom vele, őrületes Agassi-fan voltam!
Na, ezután a kevésbé a sportágról, sokkal inkább öltözködési szokásokról szóló értekezés után még megjegyezném, hogy remélem, jó egészségben tart meg a sors, hogy lásd még ezeket a teniszfenoménokat 36 éves korukban is mérkőzni, méghozzá ugyanúgy, mint azt tették múlt hétvégén, azon a meccsen, amelyről a nálam mindenképp hitelesebb szemlélő, bizonyos John McEnroe állította azt, hogy életének legjobb mérkőzése volt.
most posts by TM
0
2008. július 9., szerda 20:51
Alonso már jövőre Räikkönen csapattársa lehet
0
2008. július 9., szerda 20:51
Alonso már jövőre Räikkönen csapattársa lehet
0
2008. július 9., szerda 19:21
majd az utolsó két versenyen veszíti el a vb-t, ahogy kell! :)

komolyra fordítva a szót, nem semmi második félévnek nézünk elébe! az első öt 12 ponton belül van az év közepén, amire nem is tudom, mikor volt utoljára példa. tavaly raikkönen 17 pontos lemaradást dolgozott le két verseny alatt, és ezen a versenyen is láttuk, hogy nagyon hullámzóak mind az egyéni, mint a csapatteljesítmények. elnézve az indokolatlanul kritizált heidfeld munkáját, még ő is előléphet esélyesként. a birt nagydíj legnagyobb hőse számomra mindenképp heidfeld, aki szerintem nagyon alábecsült versenyző.

én mindenesetre massára tennék, utána kubicára és raikönenre. az év legnagyobb csalódása viszont mindenképpen kovalainen. egyelőre semmi köze nincs az első öthöz.
0
2008. július 9., szerda 18:18
Puskás sem a mai focihoz...:)A saját idejében szerintem Connors sokkal jobb teniszező volt,mint ma Federer.
Mindenesetre elgondolkodtató,hogy Agassi 36 évesen,nem igazán egészségesen is egyenlő ellenfele volt még Federernek.Majd megnézem őt és Nadalt ennyi idős korában...
Régen nem voltam ilyen aluszékony.Talán érdekesebb volt a játék?
Akkor már inkább a női tenisz.A lányok valahogy bátrabban játszanak,többet kockáztatnak és nem csak a labda visszalapátolásásra törekednek.És ha valaki elveszti az adogatását,nincsen vége azonnal a szettnek.
Szimpatikusabbak lennének a mai játékosok,ha az egyéni stílusukkal,szép megoldásaikkal és a nem az öltözetükkel próbálnának kitűnni.
Én tanultam teniszezni és természetesen fehér ruha volt rajtam.Ha egy szakadt ingben és egy bermudában jelenek meg,gyorsan elzavartak volna.Mint,ahogy a lányokat is,ha egy estélyit vesznek fel.
Egyébként én is Borg meccseit kezdtem nézegetni valamikor régen...
0
2008. július 8., kedd 21:49
Ámen!
most posts by TM
0
2008. július 8., kedd 21:27
0
2008. július 8., kedd 21:04
Nem igaz! Federer magasfokon űzi a teniszt, mindent tud, amitől szép lehet a játék. Nadal korábban erőből nyomta a teniszt, ám pont azzal éri lassan utol Federert, hogy technikailag is csiszolódik. A brusztolás erős torzítása a valóságnak. Azzal, hogy felgyorsult a játék, több benne az erő, méginkább igényli a nagy technikai tudást. Bár korszakokat összehasonlítani nem szerencsés, (még ha ezzel is jössz) mert más a közeg, én azt mondom, hogy Jimmy ma nem sokat szagolna hozzá ehhez a játékhoz. Persze az idő mindent megszépít, megértelek, meg különben is azokon a meccseken is elaludtál két szett után, így aztán nem vagy hiteles krónikás. :))
Na de távol álljon tőlem, hogy épp itt vitázzak, inkább örülök, hogy láthattam egy csodás mértkőzést!
Megjegyzem, van viszonyítási alapom, mert már Borg meccseit is nézegettem, s a McEnroe elleni korszakváltós mérkőzése sokban hasonlított a vasárnapi összecsapásra.
most posts by TM
0
2008. július 8., kedd 17:44
Láttam én már jó meccseket.
Ez a két játékos nagyon lelkesen brusztolja a teniszt.Hol vannak ők Connors eleganciájától és zseniális tehnikájától! De Agassinak se érnek a nyomába.
Hogy más nincs,persze nem az ő hibájuk,hanem a mai férfi teniszé.Az egyetlen Djokovicsot leszámítva vicces,kik jönnek utánuk a világranglistán.Csupa tenisziparos.
0
2008. július 8., kedd 15:27
Új intermedia gumi is elég lett volna Kimi-nek, nem tudom mire számítottak... Eddig messze a Ferrari volt a legfelkészültebb, fegyelmezett csapat a F1-ben, ezt csúnyán benézték.

Nem tudtam, hogy Rubens-nek töltő probléma miatt kellett kiállnia, az pech, de ez a 3. hely is csodával ér fel.
0
2008. július 8., kedd 15:25
Barrichellonak benya miatt kellett kiállni, a 2. cserénél volt valami bibi a töltővel, így nem tudtak a végére elegendőt tankolni, magyarán a 2. helyet dobták el vele.

A Ferrari pedig tényleg nagyon elgumizta magát, mivel nem elég, hogy rosszul döntöttek, de még a rossz gumin kinn is hagyták Kimit vagy 7 körön át, ott azzal elment 40 sec kb. Azonnal vissza kellett volna hívni, fel extrém eső gumi + teletankolni és gó.
0
2008. július 8., kedd 14:45
Én is úgy gondolom, hogy megérdemelte a győzelmet. Hamilton most minden idegszálával ráhangolódott a futamra, tényleg remekül csinálta, ráadásul ilyen extrém időjárási helyzetben. A Ferrari csúnyán elgumizta a meccset, hiányzik innen legalább Ross Brown. Láthattuk, milyen remek taktikát talált ki Barrichello-nak, talán a utolsó kerékcsere volt kicsit felesleges, bár valószínűleg az extrém esős gumi annyira lelassította volna a végére, hogy Heidfeld amúgy is megelőzte volna. Raikönnen negyedik helye bravúr, ahhoz képest, hogy szenvedett a Ferrari. 1-2 futamonként változnak az erőviszonyok, ez nagyon jót tesz a bajnokságnak, s most vagyunk abban a helyzetben, hogy azt mondhatom: a négy esélyes közül bárkinek a győzelmének örülnék, mert rendesen megdolgoznak a sikerért.

Wimbledon-hoz: Nem szoktam nézni a teniszt, valahogy vasárnap 7 körül még is a EuroSport közvetítésére kapcsoltam s a végéig ki is tartottam, s így láthattam ezt a nagyszerű meccset. Végig Nadal-nak szurkoltam, de Federer is szépen játszott. Azt hiszem mostantól még kiemeltebb figyelmet szentelek a tenisznek, mert bár baromira hosszan el tudják nyújtani a játékot, de nagyon szórakoztató (már mint nekem, ők annyira biztos nem élvezik, hogy majd 5 órát játszanak) :)
0
2008. július 8., kedd 11:32
Hamilton megérdemelte a győzelmet. A kaotikus futamban szinte hibátlanul versenyzett. A Ferrarinál nagyon hiányzik Brown meg Todt de ők már nincsenek nélkülük kell boldogulnia a csapatnak. Ez van. De így fasza a VB nincs az, hogy kiemelkedik egy ember, egy csapat, és azt látjuk versenyről versenyre, hogy X csapat pilótái a harmadik helyen állónak már a 22. körben kört adnak és vezetnek másfél percel. Hamilton Massa Raikonnen 48pont Kubica 46pont. Hamilton nyert Monacoban nem szerzett pontot kanadába és franciaországban, Massa nyert franciában nem szerzett pontot angliában, Kubica nyert kanadában (és előtte végig pontszerző volt) most kiesett. Nagyok a szélsőségek. Őszintén szólva egy árva buznyákot sem adnék egyik versenyzőnek sem a VB címére. Júl 20.-án Hockenheim-ben köröznek a fiúk...háááááát...két hét múlva kiderül.
0
2008. július 8., kedd 11:15
Azt se felejtsük el, hogy a rajtnál a másik mekis Kovi igen csúnyán rázárt.
De végül is a csapat szúrta el De nagyon. az első 5 mp-es "hézagnál"(ála pozsgai) rögtön ki kellett volna hívni átgumizni.
Ez van.
A NAGY Sumi óta már nem igazán drukkolok, inkább csak ellen valakinek.
Az pedig a ... na jó Hamilton, utána meg a Palik(ék):(((
0
2008. július 7., hétfő 21:27
Csak kicsit idegesítő Nekem, mint 1x éve Ferrari drukkernek, hogy pl. Kimi az elmúlt 3 versenyen önhibáján kívül vesztett rengeteg pontocskát :( (kanada kilökték, franciába kipufogóprobléma, most csapat pancserkodás) :D Legalább 15-17 ponttal többnek kellene most lennie :) Na de "sok verseny van hátra, még bármi megtörténhet", győzzön a jobbik! :)
0
2008. július 7., hétfő 21:14
Az tényleg csúnyán nézett ki, hogy Hamilton lekörözi Kimit...
Na de legyünk nagyvonalúak, s jöjjön a szokásos "sok verseny van hátra, még bármi megtörténhet" szófordulat. Amúgy én Massa sikerének is tudok örülni, nem vagyok márkabuzi. Ha csapatnak kellene szurkolni, egyébként is Renault mindenek felett, csak hát ott most épp a nemszimpi Alonso a májer, így a franciázós énemet egyelőre jegelnem kell. :)
most posts by TM
0
2008. július 7., hétfő 21:07
Szó-szó, tegnap nyert, és szépen ment, így megérdemelten győzött, de győzelméhez kellett azért a Ferrari csapat pancsersége is. Ha Kiminek az első kerékcserénél új gumit adnak, Hamiltonnak igencsak gondjai lettek volna :)

A taktika egyébként még be is jöhetett volna, ha nem jött volna az a pár perces eső, de jött ez van. Egy azért biztos, én inkább a biztos 2. helyre törekedek (ami az első etapbeli teljesítményeket nézve első hely is lehetett volna), és új gumit adtam volna Kiminek, minthogy szerencsejátékozzunk, hogy jön e az eső vagy nem. Így benne volt a "cumi", új guminál viszont ha jön az eső, ha nem, akkor se lett volna gond. Ezért fogalmaztam úgy az elején, hogy a Ferrari pancsersége, ez óriási csapat hiba volt.

Massa az NC :D
0