Keresés

Színészek

2008. június 13., péntek 1:48
"Én figyelmeztettem" - én úgy tudom ezt mondta. Nem értem, mi ebben a kegyeletsértés. Mikor Belushi meghalt, többször is elhangzott valami ilyesmi mondat, hogy "nem kellett volna több kokaint adni Johnak". Talán még Robin Williams is említette, pedig aztán nagy spanok voltak, együtt tolták a szert. Most amiért ő ezt mondta, akkor már kegyeletsértő? Ugyan már!
Nem erről van itt szó!
Ott van a kutya elásva, hogy amióta szóba került, hogy jön az új Joker, azóta folyamatosan megy a két karakter (mert két karakter!) összehasonlítgatása. Ugyan hogyan lehet összehasonlítani két alakítást, ha azok homlokegyenest eltérő rendezői koncepció gyümölcsei? Sehogy! Illetve mégis, olyasfajta torz, fals módon, ahogyan azóta sokan megteszik. Abból indulnak ki, hogy az egyik film 20 éves(értsd: ciki, avas) míg a másik friss (cool). Az egyik Joker vénember (fú, de gagyi) a másik egy fiatal, jóképű titán, aki (sajnálatos módon) azóta elhunyt, s (ugyancsak sajnálatos módon) ez a szomorú esemény sokak fejében teljes aránytalanságot okozott, Ledger már nagyobb csillag, mint Lawrence Olivier volt. Pedig a realitás az, hogy volt egy tehetséges színész 2-3 jó szereppel, ugyanannyi gyengével. Nem tudhatjuk, mivé nőtte volna ki magát, az adottságai megvoltak a kiteljesedéshez, de a jelenben (azaz most már ez is múlt) azért még nem tartozott az igazán nagyok közé. S ezt most nem a színész ellen mondom, mert semmi bajom nincs, nem is volt vele, csak a rajongói túlzások miatt említettem.
S akkor még nem beszéltünk a műfajbeli különbségről: az egyik Batman egy Burton-féle kalandfilm feketehumorral keverve, míg a másik valószínűleg egy darkos, akciós, reality movie lesz. Ezt a kettőt ugyan hogyan lehet egy mérlegre tenni? Sehogy. Kinek mi jön be. A média tehet a legtöbbet erről az egészről. Majd minden híradás azzal a szófordulattal operál, hogy Ledger Nicholson alakítását próbálja meg felülmúlni, hogy ki a jobb Joker, meg ilyenek. Baromság.
Szóval egy nagy hatásvadászat az egész.
most posts by TM
0
2008. június 13., péntek 1:41
Egész pontosan: "Én megmondtam neki." S mindezt Ledger rajongói előtt mondta. De jól van, nem lovagolok ezen, Jack-et néha elragadja a hév, a hülyeség, de piszkosul jó színész, különös "legendárium" lengi őt körbe.
0
2008. június 13., péntek 1:25
Olyasmit mondott, hogy: "megmondtam hogy ez lesz, nem fogja bírni a strapát" - vagy valami ehhez hasonlót.
0
2008. június 13., péntek 1:23
Terry O Quinn-t, Robert Knepper-t és Gandolfini-t én is nagyon bírom. S igen, a Maffiózók szinkronja ebben zseniális, sokkal jobban tetszettek, megkedveltem a magyar szinkronban őket. Laurie-ról csak azért nem tudok nyilatkozni, mert kevés részt láttam, de tényleg jó színész ő is.

S akkor még páran:

William L. Petersen és Eric Szmanda (CSI), Gary Sinise és Melina Kanakaredes (CSI:NY), Larry Hagman (Dallas), John McMahon és Dylan Walsh (kés/alatt), Michael Madsen (Igazságosztó), Anthony Michael Hall (Holtsáv). De igazából valamennyi kedvenc sorozatomból (van jó pár), nehéz is kiválasztani, kiragadni egy embert, hiszen egy egész csapat munkája kiemelkedő :)
0
2008. június 13., péntek 1:23
Oké, én semmiről nem akarlak meggyőzni, de szvsz egy normális érzelmekkel rendelkező embernek el kell tudni vonatkoztatnia egy kis irigykedést meg azt, hogy meghalt egy ember. Én egyik ellenségemnek vagy vetélytársamnak sem kívánnám a halálát, mindig ami szívemen a számon, de ilyen speciális esetben akármit gondolok egy részvétem, vagy sajnálom vagy hasonló csak kicsúszik a számon...
Ha -ne adj Isten- neked elhunyna egy ismerősöd pl:dohányzásban és én, mivel dohányzásellenes vagyok- azt felelném erre hogy "Én megmondtam" , valószínüleg teis talpas parasztnak vagy érzéketlen állatnak gondolnál-teljesen jogosan. Márpedig ha emlékezetem nem csak valahogy így reagált Nicholson is.
0
2008. június 13., péntek 1:13
Miért kellett volna, hogy érdekelje, hogy pont most épp "újragondolják" a franchiset? A riporter megkereste őt egy meglehetősen provokatív kérdéssel, mert tudta, hogy Jack van annyira fenegyerek, hogy nem kezd hímezni, hámozni. Igen, dühös volt, ennyi. Egy kérdésre azt is válaszolta, hogy nem valószínű, hogy megnézi ezt a filmet. Na és? Ő dolga.
most posts by TM
0
2008. június 13., péntek 1:08
Részben igazad van, de van egy mondás amit én ideillőnek és igaznak találok:
Halottról vagy jót, vagy semmit.
0
2008. június 13., péntek 1:06
Sorozatokból kedvenceim:

Hugh Laurie
Szerintem ezt nem kell kommentálnom, nála jobban senki nem tudná eljátszani House karakterét.

Michael C. Hall
Lord Picard leírt mindent amit akartam róla és Dexter zseniális megformálásáról. Annyit fűznék hozzá, hogy utánozhatatlan orgánuma van, szeretem a hangját hallani :).

Robert Knepper
Alias T-Bag. Remekül áll neki a mocsokláda szerep, a sorozaton kívűl a Hitmanben láttam még csak, de abban és jó volt. Plusz az ő hangja miatt nézem kizárólag csak felirattal a PB-et (bár a Maffiózókon és a House-on kívül egy sorozatot se nézek szinkronnal). Plusz a rajongói szerint ő lett volna a legjobb választás Joker szerepére az új Batman filmben, szerintem se lett volna rossz.

James Gandolfini
Remekül játszotta a kőkemény maffiózót, neki az előző két színésszel ellentétben a hangjával nem avgyok kibékülve :), legalábbis nem illik egy maffia főnökhöz, bár lehet, hogy csak a remek szinkron után tűnt nagyon idegennek, majd teszek egy próbát az első évaddal ahogy megjön a dvd-m.

Még kiemelném komment nélkül a Maffiózókból Tony Sirico alias Paulie-t és Steve Van Zandt-t alias Silviot, ők voltak a kedvenc karaktereim, ráadásul az utóbbi színész nem is színész volt hanem zenész, mégis remekül játszott. A lostból pedig a Picard által említett színészen kívűl Terry O Quinn-t alias John Locke-t.
0
2008. június 13., péntek 0:58
Nicholson megnyilvánulása semmiképp nem volt helyénvaló, nem érdekes hogy azt mondta ki amit valójában gondolt. Ha valóban Joker miatt volt pipa, akkor viszont nagyobb az arca mint gondoltam: a Batman:Kezdődik! az egész francisht újragondolta, tudtommal semmilyen színészt vagy közreműködőt nem vettek át a régiek közül, miért kivételeztek volna pont Nicholsonnal? Akármilyen nagy színész, ez nem lehet válasz a kérdésre.
És igenis, ha valaki elhuny, inkább álszenteskedjen az ember ne arcoskodjon és röhögjön mintha valami poént mondott volna!
0
2008. június 13., péntek 0:52
De akkor is... Keaton se küldte el a halál...-ra Bale-t, ráadásul az előzetesekből is kitűnik: Ledger egészen más elképzelésben játsza Joker-t, mint Jack, s nem leszek túl sikeres ezzel a kijelentésemmel, de Nicholson Joker-e nem tetszett, ripacskodó volt. Inkább ne mondott volna semmit, de egy olyan tehetségbe, mint Ledger, halála után belerúgni, nem volt túl szép dolog...
0
2008. június 13., péntek 0:40
Szerintem pedig egyenes volt, amiért nem jópofizott, hanem kerek perec megmondta, hogy pipa, amiért kihagyták őt Jokerből. Most őszintén, ha itt bármelyikünk játszott volna egy világsiker főszerepében, majd a megformált figurát újra előveszik, s másra osztják, melyikünk nem lenne dühös?
Nem kell itt álszenteskedni! Nicholson pont akkor lett volna hiteltelen, ha mást mondott volna, mint amit.
most posts by TM
0
2008. június 13., péntek 0:33
S kifelejtettem, a Ha eljön Joe Black-ben is nagyot alakított és a Nixon-ban is, várom már mikor jön ki utóbbi végre dvd-n.
0
2008. június 13., péntek 0:30
De, nagyon nagy kedvencem :) Épp a napokban néztem meg ki tudja hanyadszor a Silence-t :) Sok kedvenc színészem van még, Dustin Hoffman, harrison Ford, Sean Connery, Matt Damon, Pierce Brosnan, Viggo Mortensen, Ian McKellen s sorolhatnám napestig :)

Amit Sir Anthony művelt Hannibal-ként, az ugye történelem, félelmetesen jó színész ő is, mondjuk mint minden brit, Shakespiere-n edződött :) De a Hannibal filmeken kívül is nagyon jó volt az alakítása a Napok romjaiban, az Ösztönben, a Leggyorsabb indiánban. Sajnálom, hogy már nem olyan aktív, de hát nem is fiatal már, de biztos vagyok benne, hogy sok érdekes szerep, alakítás van a tarsolyában :)

Mottóm tőle:
"A mai világban sok olyan kapcsolat van,
ami nem működik, csak azért marad fenn,
mert nem akar egyedül maradni az ember.
Én inkább egyedül vagyok,
mintsem megalkuvásokkal teli kapcsolatban"
0
2008. június 13., péntek 0:22
Teljesen egyetértek! P.S.Hoffman zseniális színész, Luis Guzmán pedig mintha nem is akarna nagyobb szerepet minden mellékszerepben tündököl a homokostól egészen a maffiózóig.
0
2008. június 13., péntek 0:20
Picard!
Neked nem Sir Anthony Hopkins a kedvenc színészed? Én teljesen abban a hitben éltem (idézet tőle egy bizonyos oldalon, Hannibal filmek a polcon...).
0
2008. június 12., csütörtök 23:54
Az a bizonyos reakció Jack-től nálam se váltott ki túl nagy szimpátiát. Mind amellett, hogy bírom, egy kicsit nagy képűnek tartom, de színészi kvalitásához nem fér, nem férhet kétség.
0
2008. június 12., csütörtök 23:46
Az én kedvenceim:

Jack Nicholson
Szvsz a legnagyobb élő színész, pályáját zömében óriási alakítások jellemzik, ugyanolyan nagyszerű a komolyabb filmekben (Száll a kakukk fészkére) mint amikor komikusi oldalát csillogtatja (Lesz ez még így se!). Reakciója Heath Ledger halálára finoman szólva is csökkentette szimpátiámat, de be kell látni, zseniális színész.

Tom Hanks
Jack Nicholson után szerintem az egyik legnagyobb, számomra ugyanolyan jó a Terminálban vagy a Segítség, felnőttemben mint pölö a Halálsoronban vagy a Forrest Gumpban. Rendkívül szimpatikus és vitathatatlanul baromi tehetséges.

Dustin Hoffman
Kedvenc filmjeim tőle az Esőember és a Kramer kontra Kramer, már ezzel a két alakításával is maradandót nyújtott, de akad még pár remek filmje.

Edward Norton
Számomra is az Amerikai History X-el lőtte be magát, de az Utolsó éjjelben is jó volt, bár a filmnek vannak gyenge pontjai. A Harcosok klubja-ehhez szerintem nem kell kommentár.

Jack Black
Óriási fazon! Már akkoris bírnám ha csak némafilmekben játszana, öröm nézni a játékát, látszik hogy élvezi amit csinál. Narancsvidék, Tenecious D, Nő a baj- ugyanazt a típusú figurát hozza, de zseniálisan. A Rocksuli az abszolút csúcspont, ha az ilyen típusú filmeket is értékelnék, simán odadobtam volna neki érte egy Oscart :-P Már alig várom a Be kind renewed-et.

Jim Carrey
A gumiarcú színész, bár néha túlzásba viszi a jópofizást, neki ez is jól áll. A Hanta Boyban, Ace Venturákban, Dumb és Dumberben zseniális komikusi vénáját csillogtatta, az Egy makulátlan elme...-ben igazi színészi kvalitásait is megcsodálhattuk.
0
2008. június 12., csütörtök 22:32
Sorozatatokból én az alábbi színészeket, színésznőket emelném ki így elsőre:

Michael Emerson - Lost
Félelmetesen jó színész. Minden szó, ahogy mondja, ahogy néz mellé, az valami hátborzongató. Amióta a Lost-ban van, azóta egyértelműen az ő alakítása a legkíválóbb. Nem csoda, hogy az eredetileg kis mellékszerepből az egyik legfontosabb karaktert építették fel belőle.

Michael C. Hall - Dexter
Gyilkosokat gyilkolászó szimpatikus sorozatgyilkos. Már az ötlet is zseniális, s ahogy Hall életre kelti a teljesen érzéketlen Dex-et, aki azért a külvilág számára megjátsza magát, az mesteri. A belső narráció, a hangsúlyok, az arc játéka, mind a helyén van. Félelmetes.

Edie Falco - Maffiózók
A maffiózók élete kemény, hát még a mögöttük álló asszonyoké. Edie Falco alakítása azonban még a zömével férfiak "lakta" sorozatban is kiemelkedett. Nem is csoda, hogy több díjat zsebelt be, mint Gandolfini.

George Clooney - Vészhelyzet
Rég nem praktizál már Ross doki, a sorozat is elgyengült (számomra), de Clooney nem csak a nők kedvence volt, hanem bizony remek alakítást is nyújtott. Nem is csoda, hogy megvetette lábát Hollywood-ban és halmozza a cool ill. drámai szerepeket. S rendező-forgatókönyvíróként is ott van az elitben, az egyik legszimpatikusabb színész.

Sarah Jessica Parker - Szex és New York
Sokan nem szeretik SJP-t, pedig az a megfoghatatlan báj és egy ügyüség, ami jellemezte őt Carrie Bradshaw-ként, nagyban hozzájárult a sorozat sikeréhez. A kedvenc karakterem volt, nagyon megkedveltem őt s három oldalbordáját :)

0
2008. június 12., csütörtök 20:54
Kedvenc színészek...

a Prison Break c. sorozatból máris mondok kettőt :)

Robert Knepper alias T-Bag
Peter Stormare alias Abruzzi

utóbbit jópár filmben is észre lehet venni :)

kedvencek még:
Jack Nicholson
Johnny Depp
Edward Furlong
Uma Thurman
John Travolta
Tim Robbins
Morgan Freeman
Martin Lawrence (:DDD)

csak hogy párat említsek...

sorozatszínészek közül még szóra érdemes Julian McMahon alias dr. Troy, illetve Hugh Laurie alias dr. House. mindketten filmekben is tették már tiszteletüket :)

na, őket bírom.
0
2008. június 12., csütörtök 20:42
a gakran túlhájpolt, mindenki által nagyratartott vagy éppenséggel földbe döngölt színészsztároknál jobb szeretem az apróbb karakterszínészeket, akik néha kiemelkednek a névtelenségből (mint most javier bardem vagy nem is olyan rég phillip seymour hoffman), néha nem, de nélkülük nem működhetne hollywood. ezért aztán örök kedvenceim közé sorolom richard jenkinst, dennis farinát, luis guzmánt, patricia clarksont és még sorolhatnám.
0
2008. június 12., csütörtök 20:38
A Vera De Milo-széria talán mégjobb! Az In Living Color-műsorok hatalmasak. :)
most posts by TM
0
2008. június 12., csütörtök 20:29
Azt hiszem neked mondanom se kell a Horatio hülyülését Jim-nek :) Az nagyon állat s spontán :)
0
2008. június 12., csütörtök 20:26
Jim Carrey csúcs, ahogy Louis de Funès is.
most posts by TM
0
2008. június 12., csütörtök 19:41
Igazán impozáns lista, igazából mind kedvencek nekem is :) Rengeteg színész, színésznő munkáját szeretem, néhányan közülük (majd még folytatni fogom):

Clint Eastwood
Egészen elképesztő számomra, hogy egy olyan remek színész, mint Clint milyen jó rendezővé is lett. A Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó és a Millió dolláros bébi ott vannak nálam az élvonalban, de számomra a kedvenc Clint film A szív hídjai. Talán azért, mert ebben a filmjében a legemberibb, legsebezhetőbb és végtelenül romantikus oldalát mutatja, egy egészen más Clint Eastwood-ot ismertem meg e film által.

Meryl Streep
Ha egyik kedvenc Clint filmem A szív hídjai, akkor természetesen Meryl Streep is ott van a kedvenceim között. Fantasztikus színésznő, bármilyen szerepben tündököl és uralja a vásznat. Egy másik filmet említenék most tőle, mint kedvenc: Az órák.

Al Pacino
Michael Corleone. Élete első nagy szerepével hatalmas sikert is aratott. S szuggesztív játékának, erőteljes gesztikulációjának köszönhetően, számos nagyszerű filmben csodálhattuk meg játékát. A legjobb film, amiben őt láttam az a másik színész-királlyal közösen készített Szemtől szemben.

Robert De Niro
Vito Corleone. Még sikeresebb rajtot vett de Niro karriere, mint Al-é, hoszen első igazi szerepéért Oscar-t is kapott. De Niro is elsőrangú alakításaival nyerte el a közönség szeretét, elég ha a Taxisofőrre, a Dühöngő bikára, a Szemtől szemben vagy a Ronin címeket mondom. Számomra az egyik legerőteljesebb alakítását A rajongó című filmben mutatta meg.

Russell Crowe
Első nagy szerepe a  92-es ausztrál Romper Stomper után a Gyorsabb a halálnál-ban nyújtotta, azóta pedig számomra az egyik legbiztosabban szerepet választó színész. Míg az imént felsoroltak kíválóságoknak be-becsúszott azért 1-1 rosszabb film, addig Russell minden alakítása a helyén volt. Kemény öklű zsaru LA-ben (Szigorúan bizalmas), hadvezér és gladiátor (Gladiator), túsz tárgyaló (Túszharc). skizofrén zseni (Egy csodálatos elme), hajós kapitány (Kapitány és katona), bokszoló (A remény bajnoka), borász bankár (Bor, mámor, provence), marcona bandita (3:10 Yumánál), ellentmondásos zsaru (Amerikai gengszter). Széles, változatos paletta, de számomra a legnagyobb meglepetést és legmeggyőzőbb alakítást a visszahúzodó, a dohánygyárakkal szembe kerülő Jeffrey Wigand szerepében nyújtotta a Bennfentes-ben.
0
2008. június 12., csütörtök 19:35
Sajnos nem sok filmben láttam eddig, de biztos nem kevésben fogom még. Mivel mostanában egyre sűrűben nyúlok régi filmekhez...
0