Keresés

Dögösen szóló részek...

2012. május 19., szombat 20:48
Igen, a FC intro zene már önmagában kánaán, egyszerűen annyira ütős, hogy naponta meghallgatom. :-D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 19., szombat 19:06
Még az Ismeretlen hívást is tudom ajánlani. Abban a madárházas rész a jó hangzásban, hogy úgy érzed mintha te is ott lennél, mert mögötted repkednek a madarak. :)
SuperHeRo
0
2012. május 19., szombat 18:37
Látom nem esett le, hogy a "minden lében kanál" mivoltodra céloztam! Neked súlyos feltűnési viszketegséged van, ember!
0
2012. május 19., szombat 17:07
Nagy tévedésben vagy, pár perc keresés bárkinek, aki használja az eszét is.
most posts by TM
0
2012. május 19., szombat 16:09
ha más szó esett a Harcosok Klubja főcíméről, akkor nyugodtan tegyen egy próbát minden hang-fetisiszta Fincher Tetovált lányának főcímével is! Garantált a kielégülés! :)
0
2012. május 19., szombat 15:59
Batman- A sötét lovag. Nincs jobb bizonyíték, hogy a szomszéd lejött és azt mondta : olyan mintha az ágy rezegne alattuk és az ablakok kiakarnak esni :)
0
2012. május 19., szombat 15:38
Ezt jövőhéten tesztelem is, mert tervbe van az összes rész újranézése DTSben. ;)
SuperHeRo
0
2012. május 19., szombat 15:37
Azok is :D
SuperHeRo
0
2012. május 19., szombat 15:10
Ami nálam nagyon bejött:
Star Wars II : A klónok támadása
Obi-Wan üldözi Jango Fett-et az aszteroida mezőben, aki szeizmikus tölteteket használ ellene.
Jól meg van csinálva, hogy a robbanás előtt teljesen csönd van, aztán jön a "bumm" :D
0
2012. május 19., szombat 14:08
Néha az ellenkező neműek nagyon hálásak tudnak ám lenni az utolsó mondatodban leírtakért! :D
0
2012. május 19., szombat 14:05
Persze, hogy kaptam, hisz sok munka volt benne. :DDDDD

Kapta, oke? :)
Csak egy elírás volt, bocsi. :)
A fene azokba a fürge ujjakba. :D
SuperHeRo
0
2012. május 19., szombat 14:01

kaptál Oscar-díjat??!?!?! :D
0
2012. május 19., szombat 13:26
Megszületett, jelenleg az általános iskola 3. osztályába jár.
0
2012. május 19., szombat 13:11
Csak meg született. :) Örülök neki, engem személy szerint érdekel ez a téma.
Thx.

De látom azért vannak ismét akiknek semmi sem jó. :D

Nekem pár emlékezetes jelenet.

A sokat emlegetett már U-571 vízibombák, de ott kiemelhető az egész film, az apró kis zörejek a tengeralattjáróban. A hátsó hangfalak is folyton dolgoznak. Nem hiába kaptam meg a legjobb hangkeverésnek járó oscar-t.

Ryan közlegényben a partra szállás az nagyon kemény.

Phoneix útja, amikor a repülővel lezuhannak. Kapaszkodni kell rendesen, hogy nehogy te is lezuhanj. :)

Transformers filmek is igazán jók demózásra. ;)

Új filmekből a Tintin-ben is nagyon jók a hangok.

A Harcosok klubját régen láttam, akkor is csak hifin, de már sokan jelezték, hogy abban is jók a hangok, így tervezem megnézni.
SuperHeRo
0
2012. május 19., szombat 11:48

az nekem sem jutott eszembe, hogy lehet hogy már van ilyen... :)

amik most eszembe jutottak:

- Ryan közlegény megmentése (angol DTS-HD, partraszállás: valami eszméletlen, hogy mennyire betöltik a teret a hangok, folyamatos golyózápor, üvöltözés, robbanások, a robbanások utáni törmelékek szóródása. tényleg öt pontos!)

- Világok harca (angol DTS-HD: egy egészen apró jelenet nagyon megmaradt bennem. Tom és a két gyerek már gyalog vannak, több emberrel egyetemben egy kis farmhoz érnek, mikor a fia meglátja a rengeteg közeledő harcjárművet, amik egy közeli domb tetejére mennek föl, ahol már a katonaság próbálja feltartani a közeledő idegeneket. ekkor a fiú elkezd arrafelé szaladni, Tom üvölt utána, de elmossa a hangját valami fülsüketítő zaj. két kilőtt rakéta húz el a fejünk felett elölről hátrafelé, szorosan a nyomukban két vadászgép amik kilőtték őket. ez a pár másodperc annyira el lett találva hangszintre, annyira jól van beirányozva a hangfalakban és annyira hirtelen jön és oda**sz hogy nem valószínű hogy akármikor is elfelejteném... egyébként az egész film valami iszonyatos térhangzást produkál!!)

- Terminator III (DVD, magyar DTS: szintén egy apró jelenet amit nagyon szeretek. a film elején John Connor egy híd korlátján üldögél, sörös üveg van a kezében, amit ledob a vízbe. a kamera követi a meder aljára süllyedő palackot, majd újra a víz fölé emelkedik, ahol éppen akkor egy SkyNet harci gép emelkedik el a vízfelszíntől, szinte kibírhatatlan hangorkán kíséretében, majd ahogy a kamera emelkedik, több ilyen gép is felbukkan körülöttünk a szobában :) máig az egyik legnagyobb házimozi-hang élményem. egyébként a Gyűrűk ura filmek mellett ennek van a létező legjobb magyar nyelvű térhangzása.)

- Pearl Harbor (DVD, angol DTS: az amcsi rendezői változat angol DTS hangja olyan háborús környezetet varázsol a nappali a légitámadás alatt, hogy már csak ezért is megnéztem többször! na, nem az egész filmet, csak ezt a fél órát :)

- Hulk (angol DTS-HD: fantasztikusan szól az egész film, de megint csak megmaradt egy nagyon rövid jelenet. a film végén a sivatagban játszódó résznél, Hulk a löveg csövénél fogva felkapja az egyik tankot és körbeforgatva löketet adva neki elhajítja. ahogy kétszer is körbemegy a szobán a forgó tank, az valami hihetetlen részletességgel lett megkreálva. a leszakadt lánctalp zörgése, a belső alkatrészek potyogása...)

- 2012 (angol DTS-HD: véleményem szerint végig öt pontos hangot kapunk a filmtől, de számomra a csúcspont a földrengés Los Angelesben rész. John Cusack elmegy az exéért és a gyerekekért, akik otthon vannak. bent a házban mindenféle edények szóródnak a földre a hátunk mögött, a fejünk felett recseg, ropog a faszerkezet, kint autóriasztók szólnak és ehhez jön még a földrengés mélynyomót megdolgoztató basszusa. fantasztikus!)

most hirtelen ennyi, szerintem lesz még egy pár, de ezek nagyon emlékezetesek maradtak a számomra :D

ja, azt még hozzáteszem hogy egy jófajta Thomson házimozi erősítőm van, ami csak DVD erősítő, tehát a Blu-ray DTS-HD hangját sima DTS-ként kezeli, de még így is szétviszi a házat némelyik film! néha el sem tudom képzelni, hogy ezek után mit tudna nyújtani egy HD-s erősítő... :)
0
2012. május 19., szombat 8:08
Neked aki ezen oldalakon éli az életét, ilyen topikokat keresni egyáltalán nem nehéz!
0
2012. május 19., szombat 6:55
Köszönjük szépen, TM! Én bevallom nem tulajdonítottam ennek a dolognak túl nagy jelentőséget, így nem is kerestem ilyen topikot. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. május 19., szombat 2:48
Nincs új a nap alatt, Cuszingernek ez már több, mint kilenc évvel ezelőtt eszébe jutott. Csak keresgélni kell a topikok között és a legtöbb témához lehet találni megfelelő rovatot.
most posts by TM
0
2003. február 14., péntek 22:05
Ja,ja. A halálos iramban is nagyon jól szól, de ott is a DTS verzió a jobb.
0
2003. február 14., péntek 20:12
az Átok r1-es, (dts-es) kiadása az egyik legjobb hangú dvd
0
2003. február 14., péntek 13:27
A legjobb hangzású filmek nálam:

U-571
Gladiátor
Star Wars I-II.
Ryan Közlegény Megmentése (DTS-ben ezerszer jobb, mint DD-ben)
Moulin Rouge
Twister (DTS)
Harcosok Klubja
A Gyűrű Szövetsége
Desperado
Vidocq
Az Átok
Penge II.

Persze sok filmnél nincs DTS, pedig az Átok, a Ryan és a Harcosok Klubja ütne rendesen vele. A Twister-t csak moziban láttam, de az eddigi hangélményem csúcspontja. A Hetedik-re nagyon kíváncsi lennék.
0
2003. február 13., csütörtök 23:49
Nekem az a pillanat, amikor megértettem, hogy a hangeffek mumusok is igazi művészek:
Aliens eleje, amikor a robotgép kivágja a Ripleyt rejtő űrhajó acélajtaját és az bedől...
0
2003. február 13., csütörtök 21:19
Ha igényes, szép hangot szeretnék mutatni:
Hannibal
A.I.

Ha ütős hangot:
Ryan közlegény
Gyűrűk ura
Titanic
Gladiátor

+ dts promo

zenei dvd:
AC/DC Stiff upper lip Live in Munchen

cd:
Michael Jackson: Scream, Earth song, Thriller

hát, ha most jönne valaki akkor ezt mutatnám.Régen még a Halálos fegyver 4 kezdete is köztük volt, csak hát ezek már sokkal jobbak..........

0
2003. február 13., csütörtök 19:18
Sajnos nálunk még nem jelent meg, de a Hetedik egyik jelenete szerintem nagyon ott van hangilag. Nem robbanás, nem plazmabomba, nem vihar és nem golyózápor, hanem Bach. Arra a jelenetre gondolok, ahol a könyvtárban az éjjeliőr bekapcsolja az Air-t, és a muzsika betölti a termet. Akkor valóban értelmet kap az 5.1.
0
2003. február 13., csütörtök 19:01
A Terminator 2 (R1) THX logója :) a legütösebb!
0