Keresés

Terminator Salvation: The Future Begins

2009. július 21., kedd 14:03
átfogó kritika:
http://sex-drog-n-movies.blogspot.com/
0
2009. július 9., csütörtök 3:17
A baj az, hogy a TSCC-nek nem volt sok köze a Terminatorhoz.
most posts by TM
0
2009. július 8., szerda 23:47
Pont ez a baj.
0
2009. július 8., szerda 22:32
a készítők még az elején kijelentették, hogy a TSCC-hez semmi köze nem lesz a negyedik filmnek!
0
2009. július 8., szerda 14:40
Berakom ide is!

0
2009. július 7., kedd 23:29
Azért nem ártott volna, ha a mozifilm készítői összedugják a fejüket a SCChronicles készítőivel is és akkor talán a Salvation sokkal jobb lesz.
0
2009. július 7., kedd 22:47
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. július 7., kedd 20:59
Megvettem a Terminátor - Megváltás című filmregényt. Így már mind a négy rész regényváltozata megvan, csak az a baj, hogy ez utóbbiból kettő is összejött, szóval van egy eladó példányom. Listaáron, postaköltség nélkül elvihető innen.
0
2009. július 1., szerda 14:38
Az egész film nem lett volna rossz ha egy jó forgatókönyvet,egy jó rendezöt(vagyis a mestert JC) és jó szereplöket szednek össze hozzá( Schwarzi kivétel ö azért nem volt rossz) :P
0
2009. július 1., szerda 10:16
Ez már láttam. Ez kb el is mond mindent a harmadik részről. Ilyen rohadt nehéz ebből a jó alapanyagból filmet csinálni? Én ezt nem akarom elhinni...
0
2009. június 30., kedd 14:33
Nem is volt. Az egyik katonáé volt, aki ott ült és bekóstolta Schwarzit pont a hangja miatt. Legalábbis így rémlik, most nem néztem meg.
0
2009. június 30., kedd 14:19
Pedig nem lett volna rossz, ha kicsit tüzetesebben bemutatják a Skynet jövőbeni működését.
Viszont Schwarzi hangja, mintha nem is a sajátja volna. :-)
0
2009. június 30., kedd 14:16
Nem véletlen törölték ezt a jelenetet az amúgy is gagyi 3. részböl :))
0
2009. június 30., kedd 11:33
Ezért néz ki minden terminátor úgy mint Arnold:

0
2009. június 29., hétfő 15:28
Legújabb Terminatoros remekművem:

0
2009. június 28., vasárnap 20:43
nos nekem is sikerült megnéznem...

eléggé vicces, hogy Marcus (mint beszivárgó prototipus) noha nem is igen tudja, hogy hogyan került oda, ahová, hogy mi folyik körülötte; félig robot létére olyan gyorsan kapcsol és veszi fel a ritmust, hogy ihajj... no persze, biztosan a még megmaradt emberi túlélési ösztön, amiről még "életében" lemondott, mikor a saját halálát (megváltását?) várta.

ellenben a legújabb t800-as (prototipus) Arnie bőrbe bújva... nos, ha sikerül egy olyan sebességű procit adni a beszivárgó prototipusnak (mint Marcus), akkor vajon, miért nem sikerül a t800-asoknak? a t1, t2 filmekben szinte idegesítően lassú felfogású időutazók elvileg újabbak, mára kiderült, hogy gyorsabbak, hőállóbbak (hm, csak nem fájó pont volt a kohó?) és talán még polírozottabbak is :)

egyébként Arnieval való kűzdelem lehetett volna picit érzelmesebb is... persze John Connor erős és bátor, és tudja, hogy az a terminátor, nem az a terminátor... de ezt olyan szépen megoldották a t2-ben, mikor Sarah Connorért mentek kiszabadítani...

ez a film (értsd: t1, t2) nagyon jó volt úgy, ahogy. nyitva hagyott kapukat, kérdéseket, amiket később idő paradoxonoknak kezdtünk becézni. de úgy gondolom, hogy ami korábban idő paradoxon volt (inkább a folytatás reményében figyelmetlenségi hiba-tényezők), azok mára szándékos űrt képeznek, melyet a jövőben súlyos dollármilliók fognak majd betömni. és ugyan a t1 és t2 kultusza soha nem fog csökkenni, már másodjára kérdezem meg magamtól, hogy:

miért? ezt miért kellett?

ja igen. és teljesen felesleges, hogy egy városi látképben lángok csapjanak fel és minden méteren égjen valami (lásd Marcus találkozása Kylelal). az a bizonyos nukleáris tűz már régen volt... az apokaliptikus hangulatot meg lehet oldani zenével, hanghatással, vagy éppen néma csenddel is. nem feltétlenül kell minden bokornak éveken át égnie.

bocsánat, felkavart!

akciófilmnek 9-es.
kultuszfilm folytatásának... 2-es.

Christian Bale pedig elvállalta és maximálisan jól teljesített, holott tisztában lehetett azzal, hogy egy terminator folytatás kritikája nem az ő színészi játékáról fog szólni.
0
2009. június 21., vasárnap 10:13
"Minden Terminator úgy néz ki,mint Arnold"

Na, hogy Stan (gondolom, őt akartad írni) Winston valóban ezt mondta-e, és ha igen, miért, azt nem tudom, de ha elolvasod a T2 regényváltozatát, sokkal okosabb leszel.

A T800 egy terminátor típus: fémváz, rajta élő szövet. A külső megjelenést a modell-szám azonosítja, Arnold a 101-es. Ezekből a regény szerint 10-10 példányt gyártanak le. Nyilván azért van erre szükség, mert így pl. egymillió terminátornál csak 100ezer különböző arcot kell kitalálni. ;-)

Az eddigi filmekben lehát a tízből ellőttek már négyet, ergo még hatszor megjelenhet Arnie.
0
2009. június 19., péntek 19:09
Én is ugyan erre gondoltam Cyrex! Mert ha csak egy kissebb csoport Arnold külsejű robotot gyártanak le akkor jobban széttudnak szóródni és nem kell lebukástól tartaniuk. Viszont akkor nem értem,hogy miért mondta azt Sam Winston az így készült részben,hogy minden Terminator úgy néz ki,mint Arnold, amikor felvetült a kérdés,hogy a Terminator 2-ben miért néz ki ugyan úgy a 800-as mint az elsőben. Szó sem volt ott csoportokról. "Minden Terminator úgy néz ki,mint Arnold"

A második kérdésem: Szerintem ezt az "alternatív jövő elmélet" nem magyarázza. A skynet nem hülye. Miért pakol gumibőrt a 600-asokra? Hogy az emberek közelébe tudjanak férkőzni. Ez max akkor lehetne sikeres ha kb akkorák mint egy ember(vagy egy 800-as). Mivel,hogy az élő szövetnél még nem járunk gondolom szemük sincs, így ez itt már bukta ha kivillannak a gumibőr alól a pirosan izzó szemek. Nem értem ezt a gumibőrt! Ezt maximum olyan tudná bekajálni(de csak olyan szinten,hogy "hát ez a hátizsákos nagy marha kendővel a fején meg kicsoda? HAHÓÓÓ!")  aki a háború kitörése közben mélyen szúnyókált majd felébredt. Hm. Asszem most Marcusról beszélek! :-)
0
2009. június 19., péntek 18:26
Nem az összes Arnold külsejű, csak a 101-es modell. Asszem cspoprtokban gyártják a különböző külsejű beszivárgókat, Arnold outlook-ja a T-800/101-esnek van. Ha emléxel a T1-re, Kyle visszaemlékezésben egy más küllemű beszivárgó kezd el írtani az egyik emberi bunkerban.

A másik felvetésre pedig válasz lehet az alternatív jövő elmélet. Mivel a múlt megváltozott, ez egy másik jövősík, ahol nem minden pontosan ugyanúgy lehet...
0
2009. június 19., péntek 17:24
1-2 kérdés:

Ezt a Svarcis dolgot nem értettem soha! Miért kap egy terminator emberi bőrt? Válasz: Ettől embernek néz ki és beszivároghat az emberek közé. Eddig világos. Miért nézett ki mégis ugyan úgy a terminátor mind a 3 részben? Erre jött a válasz,hogy azért mert "futószalagon" gyártják és így az összes úgy néz ki mint Arnold. Na most ha mindegyik úgy nézne ki mint Arnold akkor a beszivárgásnak lőttek, mert ha egy gerilla látja,hogy "Jé csak nem egy Arnold arcú Terminátor közeledik már megint aki újra eljátszaná azt,hogy vigyem már be mert akar valamit mondani Connornak?" BUMM BUMM!...

Aztán: Kyle azt mondja az első részben: a 600-asok gumibőrből készültek így könnyebb volt kiszúrni őket. Hát a negyedik részt megtekintve szerintem nem csak a gumibőr miatt lehet őket könnyen kiszúrni hanem azért is mert akkorák mint a ház! (ha azt leszámítjük,hogy mind forgótárassal és egy bazi nagy lőszertartóval a hátán járkál)

0
2009. június 17., szerda 22:42
Azokra soundtrack-et válogatott össze, You could be mine-nal meg Rooster-rel..:)
0
2009. június 15., hétfő 23:08
Terminator: Megváltás (spoileres)

Ma végül csak megnéztük a filmet, igazából nem terveztem, hogy moziban is megnézem, de végülis így egy év alatt pár célkitűzésem megvalósult: láttam a vásznon Indiana Jones-t, Batman-t, Star Trek-et és Terminatort is most már :) Mivel az én fiatalságomat főképp a dinoszauruszok uralták (természetesen Jurassic Park), a Terminator nem is kapott olyan kitüntett figyelmet nálam. Fura lenne, ha azt mondanám, pont ezen film miatt lehet, hogy beszerzem az összes részt? :) És még jól kombinálni is lehetne a vetítési sorrendet: 3, 4, 1, 2 és így végül a Terminator 2 lehetne tényleg a záródarab :) Ha már úgy is körbe-körbe forog az egész.

Kár volt elsütni az előzetesben Marcus identitását. Én úgy vágtam volna meg a filmet, hogy a film eleje Marcussal és Serena-val az akciók közepette lett volna előttünk is ismert, ahogyan bevillanak Marcus-nak emlékek, és kb. az aknamező után ahogy tolják be a műtőbe, láttuk volna, hogy végül milyen szerződést ír alá. Végig gondolhattuk volna, hogy a film végén lehet Connor küldte vissza az időbe, vagy lett volna valami csavar. De így sem volt hatástalan, csak kihasználatlan faktor. Anton Yelchin egy hónap alatt másodszor tudja úgy elkapni egy régi karakter jellemét, hogy tényleg nem azon gondolázik az ember, "Jé, tényleg ő lenne Kyle Reese? Ez most komoly?". Bryce Dallas Howard-ot még mindig nem láttam A falu-n kívül semmiben sem, szóval nem kérdőjelezem meg létjogosultságát a filmben, az biztos, hogy aranyosabban tud meglepetten nézni, mint elődje :) Michael Ironside karaktere volt szerintem teljesen felesleges, legalábbis ebben a formában. Miért kell mindig egy másik vezető, aki ellenkezik a főhőssel? Unalmas. A Christian Bale alakította Connor jellemén nem csodálkozok, végig menekülte az egész életét, naná, hogy ilyen, látszólag érzéketlen fickó lett. Abban a tekintetben nem igazán értem, miért ennyire kegyetlen például Marcus-sal, mikor tudja jól, hogy ő csak félig gép, ráadásul már kétszer mentette meg az életét egy terminátor korábban. Sawm Worthington, mint mindenki megjegyezte már, telitalálat és ő az igazi főszereplője ennek a filmnek. Karakteres, persze, hiszen még nem ismerjük, tőle minden új :) Hamarosan az eredeti terminátorral, James Cameronnal készült filmje következik (hamarosan.... év végén), úgy látszik a Világ Királya újabb akcióhőst teremtett.

A T800-as jelenléte, pláne a jól megcsinált CGI-Schwarzi jó volt! De ha jól gondolom. Connor húzásával (ha tényleg annyi a Skynet, akkora területen, mint láttuk), akkor a T800-asoknak annyi, jöhet a CGI-Robert Patrick. Remélem a gyér bevételek ellenére megcsinálják még a két folytatást, mert bejön ez a poszt-apokaliptikus világ. Én mindenképp visszatérek a moziba, ha újabb Terminator film jön.

Amit korábban említettem, az időrend. Most lenne érdekes megnézni (de még kellene legalább egy rész, amiben láthatjuk, miként képesek az időutazásra) úgy a filmeket, hogy kezdeni a Terminator 3-al, utána Salvation a háborúval, Salvation 2 (időgéppel), Terminator 1, Terminator 2. És akkor tényleg úgy érhetne véget, ahogy Cameron megálmodta.

Terminator Megváltás: 10/8, a többit most nem ér pontozni, mert régen láttam.
0
2009. június 14., vasárnap 11:56
Na kérem, tegnap sikerült megnéznem ezt a förmedvényt!
CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOM A FILMET!!
Szerintem sokmindent elmond, hogy kb. 30-an voltunk a Korda teremben a Corvin moziban. Ez valami borzalmas és szánalmas produkció volt. Több helyen is a jelenetek kellős közepén történt a film megvágása. A nép már akkor felröhögött, amikor Marcus barátunk végigpattogott a vizen és nem tünt fel neki, hogy túlélte az egész kalandot, amibe bárki más beledöglött volna, erre csak jött az újabb döbbenet és röhögés, amikor az sem tünt fel neki, hogy meglőtték és a jobb válla alatt a mellkasánál látszódik a fémváz + az aknamezős jelenet is elég mókás volt, amikor hozzátapadt az akna a lábához és itt sem kapcsolt, hogy valami nincs renben vele, pedig a csaj elötte mondta, hogy mágnesesek az aknák a robotok miatt, és még lehetne sorolni sok hasonló esetet, de nem rontom el senki kedvét mégjobban.

Én nagyot csalódtam ebben a filmben.

Bízom benne, hogy dvd-n vagy Bd-n a hosszabb kiadás fog megérkezni hozzánk, mert ez így ebben a formában nézhetetlen és élvezhetetlen alkotás volt a számomra :-(.

Az értékelésem: 2 / 10
0
2009. június 13., szombat 17:06
Jah, és szokásos kamionos scene is megvan, mint eddig minden részben :-)
0
2009. június 13., szombat 17:02
Gyulus! Igen, ezt én is észrevettem, de már akkor tudtam, hogy ez lesz, mikor Kyle segítségért kiáltott. Rögtön megvolt a flash a T2 kohós jelenetére :-)
0