Keresés

Terminator Salvation: The Future Begins

2009. június 13., szombat 15:46
Igen, élő személy. (:-))

http://www.sfportal.hu/interju-a-filmatiratok-vedoszentjevel.scifi

Egyébként rengeteg könyve van (a novellizációkon kívül is) - ez nem ritkaság ebben a műfajban.
0
2009. június 13., szombat 15:03
"I ll be back."
0
2009. június 13., szombat 12:36
Csak azért írtam, mert a "Visszatérek" nem túl életszerű szöveg, ugyanakkor a "Visszajövök" teljesen hétköznapi, így annyira nem lóg ki a lóláb... Egyébként a T1-ben sem "Visszatérek" volt a fordítás.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. június 13., szombat 11:49
hát hogy magyarul mit mondott pontosan én sem tudom, de angolul tuti hogy I will back!-et :)
0
2009. június 13., szombat 11:09
Nem akikről, AMIKről!
:)
0
2009. június 13., szombat 11:08
Erre kíváncsi lennék, h befoldozza-e azokat a lyukakat, amiket a film hagyott (pl. a gumibőrű kezdetleges beszivárgó terminátorok a T-800-asok előtt, akikről Reese az első részben beszélt); ha valaki elolvassa, írhatna ide pár sort.

Amúgy az is furdalja az oldalamat, h ez az "Alan Dean Foster" egy élő személy, vagy csak egy hollywoodi "brand", és bérmunkában könyvesítik a szkripteket névtelen alkalmazottak. Minden horror/sci-fi témájú, forgatókönyvből hegesztett "filmregény" ez alatt a név alatt fut.
0
2009. június 13., szombat 11:01
Xpress!

Ezt tervezitek felvenni a kínálatba?
Alan Dean Foster - Terminátor: Megváltás
0
2009. június 13., szombat 11:00
igen, meg kell hagyni fontos része az általános műveltségnek és tartalmas hétköznpaoknak ;)
0
2009. június 13., szombat 10:55
Azt gondolom még nem lehet tudni,hogy érkezik-e a film majd fémdobozban is,igaz?
0
2009. június 13., szombat 10:55
köszönöm, ma is gazdagabb lettem. :)
0
2009. június 13., szombat 10:50
in my humble opinion - szerény véleményem szerint...   régi fórumos dolog, én nem nagyon hazsnálom csak msot ez jött elő :)
0
2009. június 13., szombat 10:45
OFF:
mi az, hogy "imho"?
kicsi vagyok még, sokat kell tanulnom..
ON
0
2009. június 13., szombat 9:17
sokan olyan komplett háttérinforméciókat találnak ki, logikáznak ki amin még maga cameron sem gondolkodott....   túl sok  mindent bele sikerül látni lényegtelen dolgokba....  de ez csak imho..
0
2009. június 13., szombat 3:11
Úgy lényegtelen, ahogy írtam.
most posts by TM
0
2009. június 13., szombat 3:03
Már hogy lenne lényegtelen? A film központi témája a T800-asok megjelenése volt.

A "Terminátor" olyan, mint az "autó".

A "T800" olyan, mint a "Porsche".

A "T800, Model: 101" olyan, mint a "sárga színű Porsche 911 Carrera".
0
2009. június 13., szombat 2:54
800 vagy 101 lényegtelen. szériatartozék az arc, erre utaltam.
most posts by TM
0
2009. június 13., szombat 2:51
Nem minden T800-as néz ki úgy, mint Arnold. Bocs, ha nem mondok vele újat, de a T800-as típus magára a konstrukcióra utal: fémváz, rajta élő szövettel. Ahogy Kyle Reese is elmondta az első részben: "nehéz őket kiszúrni, izzadnak, bűzös a lehelletük, minden..." Namármost, ha minden T800-as ugyanúgy nézne ki, csak ki kéne plakátolni: "Vigyázzatok ezzel az arccal, mert a T800-asok így néznek ki!"

T800-ból rengeteg külsővel gyártott a Skynet, a T1 flashback-jében is látható volt egy (Franco Columbu játszotta). A fizimiskát a modell-szám azonosítja. Az Arnold-féle külső a 101-es (T800, Model: 101).

A T2 hivatalos könyv-változatában benne van egy jelenet, amit már ebben az új filmben is vártam, de most, hogy már láttam, érthető hogy nem került bele, ugyanakkor remélem, egy későbbi részben benne lesz: John Connor megtalálja a kész Terminátorok hűtőkamráját, ahol 10-es csoportokban lógnak a Terminátorok. Végiglépked mellettük, és az egyik sorban ismerős arcra bukkan (Arnoldra). A sorban csak kilenc darab van (egy már vissza lett küldve 1984-be) - ebből a sorból akaszt le egyet, amit visszaküld 1995-be, a T2 jelenjébe.

A lényeg tehát, a T800-as most is nézhetett volna ki másképp, ergo azért úgy néz ki, mint Arnold, mert ezzel most sem tört meg a sorozat: minden részben szerepel, még akkor is, ha most csak CGI.
0
2009. június 13., szombat 2:30
Arnold nem azért kellett, mert ő Arnold, hanem azért, mert minden T800-asnak az ő fizimiskáját adták a robotszereldében, így ha már ezt a szériát vették elő, nem kerülhették ki az osztrák fejét. Nekem tetszett a végeredmény! :)
most posts by TM
0
2009. június 13., szombat 2:16
Direkt nem írtam oda, mert ott speciel szerintem is kilógott a lóláb egy kicsit. Szerencsére a filmben - ha jól emlékszem, - úgy hangzott el, hogy "visszajövök", és nem "visszatérek". De ne kövezzetek meg, ha mégis tévedek.
0
2009. június 13., szombat 2:03
emellett a sok pozitívum mellett, (ami totálisan eltörpül az összes baki mellett ami a filmet jellemzi) elfelejtetted még odaírni azt, amikor a néger csaj megkérdezi Connort, hogy mit mondjon az embereinek. erre connor visszaböfögi, hogy "még visszatérek"!
0
2009. június 13., szombat 1:37
Milyen dvd változat? Én a Skynet gépéről töltöttem le a T100-as memória képeit :DDD

Legutóbb kb. egy éve láttam a filmet, akkor még volt TNT a CN után, ott ment angolul, felirat nélkül de persze néztem egy darabig csak valamiért elkapcsoltam és akkor meg a T2 ment a teve2-őn és ott ragadtam :D
0
2009. június 13., szombat 1:19
6-án én is megnéztem. Elég nagy rajongónak tartom magam, de nekem tetszett a film. A visszautalások is a helyükön voltak.

Csak pár apróságot emelnék ki ezek közül, amit máshol fikáztak:

GN R 2018-ban
Már miért ne hallgathatná valaki azt a zenét, amit tizenévesen imádott? Talán még a magnó is ugyanaz volt, mint amit a motoron vittek a T2-ben.

"Jöjjön velem, ha kedves az élete!"
Ugyan ki más szájából lenne ez hitelesebb, mint Kyle Reese-éből? A T1-ben is ő mondja ezt, a T2-ben pedig ráfoghatjuk, hogy a T800-as csak azért használja ezt a mondatot, hogy bizalmat ébresszen Sarah-ban.

"Nem őt, ezt!"
Mondja most John Marcus kapcsán. A jelenet, amit megidéz, a T2 bővített változatában látható, ahol John hasonlóan védte a T800-ast az anyjától, Sarah-tól.

És egy fél másodperces utalás a kedvencem, mert annyira visszafogott, hogy sokan talán észre se vették:
A film végén, amikor John már találkozott a T800-assal, és éppen menekülőben van, hallja, hogy Kyle segítségért kiabál. Rögtön megindul a hang irányába, és a sarkon befordulva ott a T800 endoskeleton. Pár kocka az egész, John már meg is pördül, és menekül. Tegye fel a kezét, aki levágta, hogy éppen a Terminátor hangutánzó képességét láthattuk újra!

Szerintem méltó folytatás a film. A CGI Arnold sajna nem 100-as, de azért annyira nem is gáz. Ő is inkább csak egy kis tisztelgés az előző 3 film előtt. Nekem tetszett.

Mikor jön DVD-n? :-)
0
2009. június 12., péntek 16:08
A TX volt a legűberebb. Miután szarrá lőtt valakit, összenyaldosta így megállapította igazából kit ölt meg :) Neki még információ se kellett.
De milyen lett volna már, ha mindenkit simán csak kinyírt volna a Swarci 1 másodperc alatt? Lett amilyen lett, így is profi gépezet :)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2009. június 12., péntek 16:03
Hát az én T1 lemezemen egy kanyi információt sem akart kiszedni csórikámból. Neked valami bővített kiadás van? :-)))
0
2009. június 12., péntek 15:59
Nem lehet, hogy azért nem öli meg őket először, mert információt szedne ki belőlük?
0