Keresés

Terminator Salvation: The Future Begins

2009. június 12., péntek 15:44
"... hogy a T-800-as minek dobálja Connort, ahelyett, hogy simán kitekerné a nyakát,..."
Huhh, hát erre is lehet egy magyarázatot adni. Például a Terminator első részében van az a jelenet, amikor Matt-tel harcol (a fickó alszik az ágyon, de felébred), ott is dobálja őt pl. az éjjeli szekrényre, tükörnek, végül átdobja az ajtón, ahelyett, hogy már az első lehetőségnél (amikor Matt alulról megragadja a terminator mindkét lábát) akkorát sózzon a hátára, hogy az belehaljon. Lehet így lettek programozva? :D
Szerintetek ez elfogadható magyarázat? :)
0
2009. június 12., péntek 0:02
Hat a haborunak sajnos vannak aldozatai. :)

Az eredeti befejezest (Future coda) a DVD kiadas extrai kozott is megtekintheted.Sarah megoregszik,nem lesz haboru,egy jatszoteren jatszodik,a magnojaba beszel ,a fia a csaladjaval ott van,mindenki heppi ,gyakorlatilag teljesen lezarja es nem hagyja nyitva a befejezest.A T2 hivatalos regenyvaltozata is e szerint van befejezve.

Letezik a mozinak egy Special extended edition (ez egy alternativ rendezoi vagas) valtozata is ezzel a befejezessel,ezt a valtozatot a most megjelent T2 SKYNET EDITION Bluray valtozata tartalmazza rejtett extrakent (155 perces ez a verzio) plusz egy jelenetet,mikor a T1000-es John Connor szobajaban kutakodik.ez szinten megtekintheto a T2 Ultimate DVD bonuszlemezen,ami nalunk is megjelent.
0
2009. június 11., csütörtök 22:56
...viszont mellékesen megmenekült volna pármilliárd ember.

Amúgy mi lett volna ez az "eredeti" befejezés?
0
2009. június 11., csütörtök 22:45
Ez a forro acelos dolog eszembe juttat valamit,mintha a 4-ik reszben szinten raengedtek volna egy T800-asra ilyet,es az tulelte. :)

A T2 lenyege valoban az volt,hogy Sarah Reese (alombeli) uzenete alapjan (NINCS VEGZET) probaljak meg megvaltoztatni a jovot es elkerulni az itelet napjat.

Bar nem ertem meg hogy Sarah miert is probalta meg megakadalyozni az elkerulhetetlent,hiszen a haboru kitoresenek megakadalyozasa egyenlo lett volna azzal ,mintha a fia nem is lenne,mert ha nincs SKYNET,akkor nincs idogep,sem Connor esatobbi...borul az egesz ter ido(bar az mar borult az idogep beveteskor).Tulajdonkepp ha ugy vesszuk a Skynet es Connor afele "feltestverek",hiszen egyik sem letezne a masik nelkul.

Ha a T2-ot annak idejen az eredetileg tervezett befejezessel (The Future Coda) kuldik be a moziba  ,most valoszinuleg nem agyalnank azon ,hogy mit tett a Salvationben Marcus ill. John Connor,sot a 3-ik resztol is megmentettek volna minket.. :)
0
2009. június 11., csütörtök 22:33
Hat igen.Spielberg innen mar tenyleg csak egy ugras.

A SKYNET lenyegeben sajat maga okozta a paradoxont az idogep megalkotasaval, es az elso terminator visszakuldesdevel indult meg a folyamat ami a haboru kitoresehez vezetett.

Ahogy maga a NAGY John Connor is az idoparadoxon sarja.Ha nincs idogep,meg sem szuletik,tehat ha ugy vesszuk bizonyos ertelemben a SKYNET is az apja (ha nem is a biologiai). :)

A Terminator regenyekben jol fogalmaztak meg:"a farkaba harapo oriaskigyo"

Basszus...ezen a filmen tenyleg sokat lehet agyalni.Jo kis otlet ez az idoutazosdi... :)

Lenyegeben millionyi szalon es idosikon lehet tovabb folytatni es boviteni a Terminator univerzumat.
0
2009. június 11., csütörtök 17:04
Azt hiszem már belinkelted valamikor, de nem árt még egyszer....hatalmas videó! XD
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2009. június 11., csütörtök 15:46
Kajak nem rémlik,hogy belinkeltem-e már ezt a videót de ha mégis belkinkeltem volna korábban akkor sorry! (egyébként saját)

0
2009. június 11., csütörtök 15:23
Az egyértelmű, hogy több alternatív jövő van, de mindegyik jövőben valahogy vissza kell juttani Reese-t a múltba, hogy megtegye, amit a haza megkíván. Ha bármelyik alternatív jövőböl nem megy vissza, akkor nem születik meg John C. Épp úgy, ahogy Marty belepiszkál a múltba (ha már a Vissza a jövőbe is belekeveredett), ami miatt nem tud megszületni és szép lassan eltünik a teste.
0
2009. június 11., csütörtök 14:58
az bizti, hogy skynet és a gépek ébredése lesz/van. de hogy milyen irányba, más kérdés. ebben a kontexben nem értem a filmet :o(
0
2009. június 11., csütörtök 14:56
Na, látjátok, ennyire maradt meg bennem!
0
2009. június 11., csütörtök 14:56
igen, de ezzel meg is dől a tyúk-tojás effekt:ha nincs a múltba küldött T-800, nincs cécó. ha igen, akkor a jövő eldőlt. ez az én értékrendszerem szerint gigabájtnyi baki. vagy nem?
0
2009. június 11., csütörtök 14:35
Hmm, nem lett jó az ábra :/, szóval az alsó részt bentebbre kell elképzelni, az 1992-es vonal végére (ahol elágazik az időegyenes) :D
0
2009. június 11., csütörtök 14:34
Én úgy értelmeztem, hogy több alternatív jövő van. Ezt Reese el is mondta az első részben, hogy egy lehetséges jövőből jött, nem pedig A jövőből. Tehát attól, hogy a 2. részben (most nem számítva a 3. és az új részt) megváltoztatták a dolgok menetét, csak egy új, alternatív jövőt hoztak létre. Ettől függetlenül Reese jövőjéből őt még vissza tudták küldeni, de Sarahnak és Connornak a jövője már nem az a jövő lesz. Mellesleg a Vissza a jövőbe II-ben van egy nagyon jó magyarázat erre. Az, amikor a doki elmagyarázza, hogy miért nem tudnak ugyanabba  a jövőbe menni, ahol Biff ellopta az időgépet.

Itt egy ábra :), remélem jól fog megjelenni
  (1984)    (1992) /-----X módosított jövő a T2-ben
-----X---------X---
                          \-----X Reese számára a jövő (noh innen vissza 1984-be)
Az ábrán látható, hogy Reese-t elküldhették abból a jövőből 84-be, de a 1992-ben megváltoztatott jelen miatt Connor és Sarah már egy másik jövőt fog megismerni, de ez nem befolyásolja, hogy 84-ben találkozott Reese-el.

Nem tudom, hogy elég világosan fogalmaztam-e, de én így láttam lehetségesnek :)
0
2009. június 11., csütörtök 14:30
Na de mi a fene az a gigawatt? :))
most posts by TM
0
2009. június 11., csütörtök 14:26
A kéz és a chip csak annyiban fontos, hogy ebből indult a robotfejlesztés. Nincs robotfejlesztés, akkor nincsenek robotok (feltehetően skynet rendszer sem lenne, ha mégis lenne Skynet, akkor sem tudna mit irányítani, mert nem léteznek kezdetleges robotok, robotrepülök), így nem lenne háború.

John Connor lenne nagy kulimászban, mert a békeidőben kellene egy időgépet építenie (amit Skynet a háborúban megépített) és megkeresni Reese-t, hogy visszaküldhesse az apját, akinek még pluszban azt is magyarázni, hogy mi a túrót akar tőle :-)  Tehát békeidőben is vissza kellene mennie "legyártani" az ifjú John Connort, mert nem tudna megszületni.... de ezt lehetne tovább is ragozni. Ide tényleg a doki kellene a Vissza a jövőből. :-)
0
2009. június 11., csütörtök 14:19
Ennyit utoljára a Tökéletes trükk c. filmen agyaltam (hmm...szintén Bale főszereplésével), még jó, hogy a Terminator filmek közben kikapcsol az agyam, szerintem ennyi minden még az alkotók fejében sem fordult meg :)
(félreértés ne essék, tök érdekes olvasgatni a különböző ötleteket)
0
2009. június 11., csütörtök 14:06
Várj csak! Mi köze van a jövőbeli Reese-nek a kézhez, chiphez, Arnihoz? Arra célzol, hogy nem lesz végítélet, nem lesz a gépek ellen harcoló túlélő csapat, és így nem találkozik emiatt Connor és Reese? Végülis érdekes eszmefuttatás. Nekem az volt mindig a nagy talány, hogy Connor vajon milyen szavakkal küldte vissza Reese-t az időben: "légyszi feküdj le anyámmal, hogy világra jöhessek"? Volt-e termékenységvizsgálat, vagy csak lutriszerű volt a kiválasztás? :) S ha így van, ahogy írod, akkor minek jött a Terminatrix Connorért? Meg úgy egyáltalán nem értem, hogy miben volt annyira májer az originál első részes Connor, amikor még abban a nem-alternatív jövöben ő úgy felnőtt, hogy nincs neki (és az anyjának) semmi gyerekkorig visszanyúló gépek elleni harci tapasztalata? Ez az egész úgy alakult ki, hogy visszajött az első Arnoldarcú a jövőből. S akkor még egy kérdés, ha a Skynet mindent tud, akkor azt miért nem vágja, hogy Reese Connor apja? Vagy ha ez világos, miért nem csinálják ki őt a jövőben, miért kell áthelyezni a killerterepet a kezdetleges 80-as 90-es évekbe? Viszont ha észrevesszük a párhuzamot ember és gép sorsában, akkor megint másképpen kell gondolkodnunk, hiszen a Skynet sem létezne a jövőben, ha nem jön vissza az első terminátor, akinek a darabjaira épül a későbbi kutatómunka. Szóval a T800-as szórja el a Skynet magját, míg Reese magjából születik Connor. Ha senki nem időutazik, akkor meg felborul a tér-idő kontinuum és egyszercsak mindenki szétpukkan a jövőben, és jöhetnek Spielberg A.I.-beli humánus tökfejű ufói. :)
most posts by TM
0
2009. június 11., csütörtök 13:42
Végülis van benne ráció: ha majd egyszer nagy leszek, és sortüzelő katonák elől menekülök a mocimmal, akkor én is ugyanúgy fogok átugratni a szögesdrót akadályon. :)
Apropó, a terminátorok ellen minek is kell a szögesdrót? Hogy jól megkarcolódjon a rozsdamentes lábuk? Ez majdnem akkora kínzás, mint amikor Mr. Beannek összekötötték a cipőfűzőjét. Az állatok! :)
most posts by TM
0
2009. június 11., csütörtök 13:21
McG hommage to McQ? hm érdekes. :o)
nekem tök mindegy, miért csinálták, a stílus és értelem nincs benne a filmben. innentől kezdve b*szhatják az egész frencsázjukat.
0
2009. június 11., csütörtök 13:01
Sajnálom, hogy annyira sosem kapott el a Terminator széria, mert látom, itt is lehet jókat kibeszélni :) Nekem csak az jutott eszembe (nem láttam a filmet), hogy mi van, ha annál a sokat emlegetett motoros szökésnél, ugratásnál azért cselekedet úgy az, aki megülte a motrot mert látta kiskorában A nagy szökést? :D Például a benzines öngyújtómat úgy gyújtogatom, mint Mr. White, még sem vagyok profi bűnöző csak ellestem, ahogyan szerintem sokan másoltunk már a való életben is ezt-azt a filmekből :D  Szóval itt a megoldás, a karakter adózott Steve McQueen emléke előtt :)
0
2009. június 11., csütörtök 12:35
Bocsánatot kérek Gerbencétől nevének helytelen leírásáért.
0
2009. június 11., csütörtök 12:31
Nagyon érdekes hozzászólásokat olvastam az utóbbi egy-két napban. Elsősorban grebence kritikája és eszmefuttatásai tetszettek. Látom, itt tényleg sokan nagyon szeretik a Terminátor-mitológiát (ha szabad így fogalmaznom), és ez is James Cameron filmkészítői zsenijét igazolja. Jómagam is komoly elismeréssel adózom az első két Terminátor-film előtt, ésén is azok egyre népesebb táborát erősítem, akik az idő múlásával az 1984-es klasszikus "A Terminátor"-t tartják a legjobb Terminátor-mozinak az eddig elkészült 2 darab közül. A 2003-as és az idei satnya próbálkozások csak még inkább megerősítik azt a fájdalmas gondolatot, mi szerint végzetes hiba volt elvenni, megerőszakolni és szétcincálni Cameron vízióját. Ez egyszerűen szólva Hollywood egyik leggusztustalanabb pénzorientált gyilkosságának számít. Ám  mindezzel együtt arra is is tökéletesen jó pldául szolgált, hogy megmutassa, mennyire felesleges, és rossz döntés volt james Cameron nélkül folytatni a szériát. És hogy az idő múlásával végképp bebizonyosodni látsszon, hogy a két Terminátor-film időtlen modern klasszikusok, amik megismételhetetlenek, és Cameron nélkül folytathatatlanok. Ide sorolnám még a szintén bűnszámba menően mellőzött Brad Fiedelt is, akinek hiánya szintén igencsak fájó, ezzel együtt minden elismerésem Danny Elfman előtt, akinek a mostani filmhez írott zenéje egyébként nagyszerű.
Ami pedig az hommage-t illeti, részben egyetértek azokkal, akik a mai zseniket és az új, eredeti ötleteket hiányolják, ám úgy vélem, hogy egy ilyen erős filmes vízió, mint amilyen a brilliánsan (még ha paradoxonok nyomán is) kitalált időutazást magába folglaló, az apokalipszis után és előtt játszódó Terminátor-univerzum, megköveteli, és kikerülhetetlenné, mondhatni, elkerülhetetlenné, és kötelezővé teszi az úgynevezett "utalásokat". Mert jelen esetben ezek nem utalásoknak számítanak, hiszen a készítők valójában Cameron 1984-ben útjára indított cselekményét csűrik-csavarják, toldozzák-foldozzák azóta is, és a 2003-as, majd az idei film alkotóinak is az volt a szándéka, hogy az utókor végül egyetlen egészként tekintsen a 2 + filmekre. Persze erre a popcornmajszoló, kólaszürcsölő, röhögő, dumáló, széktámlára zoknis lábat felpakoló tinédzsereken és bunkókon kívül más nem lesz hajlandó. Mert az a kemény mag, akik lojálisak James Cameronhoz, és eredeti látomásához, azok pontosan tudják, miről szól a Terminátor. És azt utoljára 1991-ben láttuk. No fate, but what we make of it. Azaz nagyjából: nincs végzet, csak ha magad is bevégzed.
Azt hiszem, már réges-régen bevégezték.
Éreztem, hogy ez a film (sem) fog működni, és ezt már a bemutató előtt elmondtam, amikor aggályaimat fejeztem ki Bale-lel kapcsolatban. Ezek az aggályok a megtekintés után csak fokozódtak és szaporodtak.
Ez egy látványos sci-fi akciófilm, akár Michael bay is rendezhette volna, és sokszor az volt az érzésem, hogy a Transformers 2-őt látom. És ez nagyon nagy baj, ha egy Terminátor-filmre váltok jegyet. Mert a Terminátor nem a robbanásokról szól, még a T2 esetében sem. A pusztulás, és pusztítás egy vesszőfutás, a végzethez vezető út elkerülhetetlen részét jelenti. Nem pedig főszereplő. Kezdik elfelejteni a rendezők, hogy nem attól lesz sikeres a filmjük, ha az előző akció robbanási számát meghaladják, és az apkaliptikus pusztítást még eggyel magasabb szintre emelik. Nem Michael Bay fejével kell gondolkodnia egy Terminátor-rendezőnek. De hát valakitől, aki két Charlie angyalai-izét tudhat maga mögött, mi mást is várhattunk volna?
Nem szomorkodom. Hiszen van két tökéletes Terminátor-film, ami még ma is millió gondolatot ébreszt, és számos módon elámít, elkápráztat, megrémiszt, és lenyűgöz. És tudom, hogy 10,20, 30 év múlva is ugyanilyen jók lesznek. Ezt tudja Cameron, és ezt nem értik, miért nem képesek rá Jonathan Mostow-k, vagy McG-k, vagy Michael Bay-ek. A lélek, uraim, a tartalom. Nem a robbanások. A mondanivaló.
0
2009. június 11., csütörtök 12:03
A filmbuzi szó egy nagy elismerés, olyan embereket sorolok a "kis világomban" ebbe a kasztba, akiknek filmértői, lexikális stb. tudása az átlag fölött van. Magam is filmbuzi vagyok. Az hogy "ebben az országban" mi divat, mi nem kicsit sem izgat, sosem voltam trendek követője, de ez nem is erről szól.
most posts by TM
0
2009. június 11., csütörtök 11:57
Ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy egy oldalon állunk, csak annyi a különbség, hogy míg te az alkotók filmtudori attitüdjéből fakadó hommage-ként értékeled a máshonnan visszaköszönő megoldásokat, addig én azt mondom, hogy túl buták a szándékos lopáshoz, egyszerűen csak nem jutott eszükbe ennél eredetibbet kitalálni. :)
most posts by TM
0
2009. június 11., csütörtök 11:57
sztem logikukis következtetés, bár végg kéne játszani, nincs-e egy kiskapu rá, mert akkor igencsak nagy szarban vannak vajnáék, ha egy nem létező jövőt alkottak. :o). az este ilyenekre hívtam fel a figyelmet, de látom, a Nagy szökés hommage-a és a buzizás jobban fekszik :o).
0