Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2012. április 20., péntek 22:52

"Hát ezt most jól megkaptam a sorok közé rejtve! :))

Írom, hogy bizonyos szempontból magamra ismerek a főhősben, erre Te: „Minden szempontból kívülálló, a társadalom által megvetett személy: meleg, ronda, buta, műveletlen.” Hát ez most nagyon nem tett jót az egómnak, amely messze nem olyan nagy, mint én magam! :))"

Az nem neked szólt, amit róla írtam :D Sajnos személyesen nem ismerlek, így teljes értelmetlen is lenne, ha neked szánnám. Viszont a butaság vagy műveletlenség szóba se kerülhetne a Te esetedben, még így sem, ez a hozzászólásaid alapján is látszik ezeknek az ellenkezője :)
A magadra ismersz a  főhősben mondatodnál inkább a szituációra gondoltam, hogy életed folyamán kerültél már hasonló helyzetbe (hogy esetleg érdekből ismerkedett veled valaki, vagy kihasználtak) nem a karakter jellemzőire.

0
2012. április 20., péntek 21:17
:))))

Hát ezt most jól megkaptam a sorok közé rejtve! :))

Írom, hogy bizonyos szempontból magamra ismerek a főhősben, erre Te: „Minden szempontból kívülálló, a társadalom által megvetett személy: meleg, ronda, buta, műveletlen.” Hát ez most nagyon nem tett jót az egómnak, amely messze nem olyan nagy, mint én magam! :))

Egyébként tényleg meleg, nem is különösebben okos a fickó, viszont azt akarná, amit minden ember, függetlenül a külső adottságoktól, a műveltségi szinttől és a szexuális beállítottságtól: szeretni és szeretve lenni. (A rondaság szerintem relatív dolog: én például a pasiját, akiért annyira odavolt a filmben, sokkal előnytelenebb külsejűnek láttam, noha elegánsabb és műveltebb volt.) Kicsit Pasolini egynémely filmhősét látom benne, kicsit az OTTHONOM, IDAHO River Phoenix által játszott figurájának előfutárát. (A két film befejező jelenete egyébként eléggé hasonló.)
0
2012. április 20., péntek 20:28
A szabadság ököljoga is zseniális. Két dolog miatt. Az egyik maga az ábrázolás, ami teljesen reális és életszagú. Mintha tényleg egy valódi életutat látnánk. A másik a főhős. Tipikus Fassbinder-hős. Minden szempontból kívülálló, a társadalom által megvetett személy: meleg, ronda, buta, műveletlen. És mindezek ellenére az egész film legőszintébb, legigazabb embere, akivel azonosulni tudunk és együtt tudunk érezni vele. Nagy tehetség kell ehhez, hogy valaki ezt így eltudja érni.
0
2012. április 20., péntek 20:20
Ezek is nagyon jó filmek. Ahogy a róla szóló írásokat tanulmányozom általában A félelem megeszi a lelket tartják a legjobb filmjének. Nem alaptalanul! Nákam TOP3-as Fassbinder. Ráadásul az előítéletekről (legyen az maga a rasszizmus vagy előítélet az öregekkel szemben) ilyen érzékeny és reális filmet még nem láttam.
0
2012. április 20., péntek 19:17
Praktikus lenne a honlapon egy "legújabb újdonságok" oldal.:)
0
2012. április 20., péntek 15:03
Az én két kedvencem A FÉLELEM MEGESZI A LELKET és A SZABADSÁG ÖKÖLJOGA. Igazából ez a két film kedveltette meg velem Fassbindert, addig ő nekem eléggé periférikus volt (túl meleg, túl német), nem éreztem magamhoz annyira közel, mint például Pasolinit. (Mondjuk annyira közel most sem érzem magamhoz, mindenesetre elkezdtem jobban feltérképezni a munkásságát.) Mindkét film nagyon átélhető történet, és nagyon emberi. Az első az előítéletekről szól, és ez a téma soha nem megy ki a divatból (sajnos), a második főszereplőjében (maga Fassbinder játssza még jó pár kilóval könnyebben, és meglepően jól) pedig részben magamra tudok ismerni.

A HARMADIK GENERÁCIÓ nekem megvan (magyar vonatkozás nélkül), de még nem láttam.
0
2012. április 20., péntek 14:54
Apropó, jól látom a kiadó honlapján, hogy egyik Sylvia Kristel-filmen sincs magyar szinkron, csak felirat? Hogy lehet ez, hiszen mindkettőhöz létezik magyar szinkron, sőt a LADY CHATTERLEY-ét akár klasszikusnak is merném nevezni, és nem
csak azért, mert régi? Merem remélni, csak az adatlapk pontatlanok.

P. S.: A honlapon található infóval ellentétben a LADY CHATTERLEY SZERETŐJE nem amerikai (USA) film, hanem angol–francia–nyugatnémet koprodukció.
0
2012. április 20., péntek 14:50
Fassbindernél - ha belegondolunk - a filmjei nagy része egy idő után következetesen a német történelemre (és  persze a társadalomra) fókuszál. Az általad említett tetralógián kívűl történelmi vonatkozású a nagyszerűen sikerült Berlin Alexanderplatz című sorozat , melynek utolsó része számomra valami egészen elképesztő volt (azok számára akik nem ismerik: a sorozat a két világháború közötti válságtól súlytott Berlinben játszódik). De ide vehetnénk a Bolweisert (20-as évek) és a Deaspairt (30-as évek) is. Más filmjei pedig következetesen mutatják be kora Németországának állapotát, leginkább a társadalom peremére szorult egyének (bevándorlók, homoszexuálisok, transzfesztiták, alkoholisták, nők) szempontjából: A vendégmunkás, A zöldségkereskedő, A félelem megeszi a lelket, A szabadság ököljoga,  Amikor 13 újhold van egy évben.

Nekem azonban azok a kevenc filmjeim tőle, amikor leginkább alámerül a lélek mélységeibe és kissé sötétebb filmeket kapunk. Ilyen a Kínai Rulett és az Amikor 13 újhol van egy évben. Ez utóbbit tartom egyébként pályafutása csúcsának.

Nagyon kíváncsi lennék a Harmadik generáció című filmjére, ami a a németországi terrorista csoportokra reflektál. Ezt sajnos nem láttam (sok más filmjével egyetemben, amik nálunk még letöltő oldalakon se lelhetőek fel felirattal).

Egyébként a Lili Marleent azért tartom jó választásnak - mert ahogy írtad - a legpopulárisabb filmje, ennélfogva talán a legalkalmasabb is a Fassbindert nem ismerők számára, mint első találkozás. A sort én A félelem megeszi a lelket-tel folytatnám mivel az talán a legismertebb és legelismertebb filmje nálunk is. Az Amikor 13 újhol van egy évben viszont azért lenne jó választás, mert 3 év óta művészmozik is játszák így azért ebben a körben a felszínen van tartva :)
Bár igazság szerint annak örülnék legjobban, ha a Truffaut filmekhez hasonlóan elkezdene kijönni egy sorozatban :)
0
2012. április 20., péntek 13:53
Örvendetes megjelenés annak ellenére, hogy nem tartozik a legjobb Fassbinder-filmek közé. Kései korszakának viszont talán a legismertebb és legpopulárisabb darabja, melyet nálunk először a Tanács körúti Filmmúzeum mutatott be. Érdekesség, hogy Hanna Schygulla később bárénekesnőt játszott Sándor Pálnál is (MISS ARIZONA): alighanem a LILI MARLEEN-ben nyújtott alakítása miatt gondoltak rá.

Érdekes esztétikai kísérlet lenne összevetni Visconti német trilógiáját (ELÁTKOZOTTAK, HALÁL VELENCÉBEN, LUDWIG) Fassbinder német tetralógiájával (MARIA BRAUN HÁZASSÁGA, LILI MARLEEN, LOLA, VERONIKA VOSS VÁGYAKOZÁSA), például abban a vonatkozásban, hogy hogyan tükrözik vissza ezek a filmek az elmúlt kétszáz év német történelmét, ámbár lehet, hogy valaki már megtette ezt az összevetést.

P. S.: Egyébként lesznek extrák a kiadványon? (A külföldi kiadások némelyikén ugyanis van.)
0
2012. április 20., péntek 12:03
JUHHHHÉÉÉÉÉÉÉ!!!!
Az első Fassbinder megjelenés idehaza!
Mindenkinek ajánlom! Ez talán a legközönségbarátabb Fassbinder film, ami egy nagyon különleges szeletét mutatja be a második világháborúnak Fassbinder érzékeny és művészi látásmódján keresztül.

Mikorra várható? Esetleg követik más Fassbinder filmek is? :)
0
2012. április 20., péntek 10:59
Filmrajongók: hamarosan jön egy hiánypótló, a LILI MARLEEN.
0
2012. április 20., péntek 1:18
A Studio Canallal a Mirax áll kapcsolatban, ők talán kiadhatnák a Törvényes gyilkosságot, de nem sok esélyt látok rá.
De hogy a Fantasy Filmnél maradjunk, látom, a két Sylvia Kristel film visszakerült a honlapra. Főleg a Lady Chatterley borítója tetszik.
0
2012. április 20., péntek 0:43
Nincs nálunk a joga.
0
2012. április 9., hétfő 16:07
Tisztelt Fantasy film!

A Törvényes gyilkosság (Murder by decree) nem szerepel a kiadási terveitek között?
0
2012. április 9., hétfő 14:40
Tisztelt Kiadó!

Lesz Bosszúvágy 2-3 DVD-n?
0
2012. április 8., vasárnap 18:21
Köszönöm, remek!
0
2012. április 7., szombat 2:32
Avagy a Siker édes illata.
0
2012. április 6., péntek 0:57
Hamarosan. De a "nagyágyúk" inkább a szezonban (augusztustól).
0
2012. április 6., péntek 0:56
Jó a tipp. Tényleg jön a Sweet Smell of Success.
0
2012. április 6., péntek 0:55
Brandon: Igen. Készül hozzá a szinkron.
0
2012. április 5., csütörtök 20:10
szerintem epp eleg nagy csoda, hogy adnak meg ki normalis filmeket magyarorszagon. amit a fantasy film kiad, az en vagyaimat kielegiti. tulajdonkeppen az egyetlen kiado az orszagban, amelyik ertekes filmeket firgalmaz. a tobbi kiado mint szemetet arul.
0
2012. április 5., csütörtök 18:44
Írták,hogy lesznek meglepetés filmek...:
Kár,hogy csak az UA és FOX filmekkel foglalkoznak,bár itt vannak a legnagyobb hiányok.

Ha 3 ezerért el lehetne adni itthon régi filmeket,a legnagyobbakat is pótolni lehetne.

Pl.Billy Wilder klasszikusok,vagy Oscar jelölésig jutott FOX-filmek.
0
2012. április 5., csütörtök 18:25
Elkerulte s figyelmem, hogy a Filmvilag cikke feltuntette: a Fantasy film hozza aprilisban a Sweet Smell of Successt
0
2012. április 5., csütörtök 15:03
Kedves kiadó! Mikortól jönnek a 2012-re beígért filmek? Szökevényvonat, Stephen King, stb.
0
2012. április 5., csütörtök 14:27
csak azert kerdeztem, mert a filmvilag mar irta, hogy nincsenek extrak a lemezen, de meg a Fantasyfilm honlapjan sincsen fenn.
0