Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2012. március 22., csütörtök 15:36
A 101 kiskutyában pedig van egy kutya...
0
2012. március 22., csütörtök 15:24
Ja, itt egy kép a művésznőről jobb napjaiban (remélem, megjelenik majd a fotó a topikban):

0
2012. március 22., csütörtök 15:17
Egy Sylvia Kristel-rajongó máris örül. Remélem, a Lady Chatterley-n a régi mozis szinkron lesz, nem is annyira Kiss Mari és Koncz Gábor, hanem inkább Tábori Nóra miatt, aki nagyon jó választás volt Mrs. Bolton szerepére.

Apropó, egy személyes érdekesség, hogy miért is szeretem ezt a filmet: van benne ugyanis egy figura, az inas, akinek ugyanaz a neve, mint amit én használok az Xpressen.
0
2012. március 22., csütörtök 15:13
A Sylvia Kristel rajongók örülhetnek, az áprilisi újdonságok között szerepel a Lady Chatterley szeretője és a Mata Hari is.
0
2012. március 22., csütörtök 15:07
Én is nagyon várom.
0
2012. március 22., csütörtök 15:04
Mikortól kezdik már megjelentetni a Szökevényvonatot, a Trükkös halált, a Carrie-t... és társait??
Már nagyon várom őket!
0
2012. március 13., kedd 9:33
A vad gyerek! Igen. És végre egy egyedi borító. Remélem nem csak terv. :)
0
2012. március 13., kedd 2:18
Új megjelenések a kiadó honlapján. Március 28-i dátummal 3 film került fel: A tél foglyai, A vad gyermek, Che!
0
2012. március 6., kedd 20:35
a West End Media Marktban vettem meg en is amikor megjelent. Furcsalltam is, mert aznap jelent meg es 990 ert tettek ki. Annyi is maradt az ara.
0
2012. március 6., kedd 18:59
Sajnos minden "hülyeséget" átvettünk külföldről.Mondjuk azt is,hogy a fekete-fehér film "ciki".
Talán ha ezt is kiszínezik,mint sok más alkotást,egyébként gyalázatos módon.
Hiszen ezeket fekete-fehérben,egy idő után szándékosan így forgattak,kihasználva ennek a formának a sok-sok előnyét.

Egy idő után,gondolom,minden ciki lesz,ami nem 3D.Ekkor ér majd véget a filmművészet.

A leszoktató emberek is alulról kezdték,és jutottak igen magasra.A példák mutatják,bármire lehet igényt gyártani.
Nyilvános akasztások alighanem nézőcsúcsot döntenének...
0
2012. március 6., kedd 18:14
Ha ez így van, akkor szomorú (csak azt nem tudom, hogy erről mi miért nem szereztünk tudomást). Amúgy a megjelenés után kvázi fél évvel leakcióztuk ezt a kiadványt, ami teljesen normális ezen a piacon (mi több, sajna létfontosságú).
0
2012. március 6., kedd 18:12
Akkor végül is visszajutottunk az origóba: ezek a filmek a szakavatottaknak szólnak, és azokból nincs már elegendő ebben az országban. Abban meg gondolom, egyetértesz, hogy az emberek visszaszoktatását a kultúrára nem alulról kellene kezdeni.
0
2012. március 6., kedd 17:37
Igen,kapható a MM-ben már régóta 990-ért.
0
2012. március 6., kedd 17:36
Ezt a filmet leginkább az ismerhette a  szakavatottakon kívül,aki megvette a 100 híres film c. könyvet.
Nem tudom,ez a kiadvány mennyire fogyott...
Hiába jut el mindenhová egy film,ha ott sem ismerik,és nem ajánlják.Akárcsak a közeli tékában.Ott sem nézte meg senki,a tékások sem.
0
2012. március 6., kedd 14:39
Ezért voltam elájulva legutóbb Konstantin Bojanov: Avé (Abe) című filmjén és tegnap este hasonlóképpen Woody Allen: Éjfélkor Párizsbanja láttán...
Ha a történetüket kellene elmondani, nem sokmindenre futná...
0
2012. március 6., kedd 14:38
Ha jól emlékszem valamelyik nagy áruházba (MM?) került tévedésből (kivel akkor már a Corner filmje mind 990-ek voltak) az új Bresson film is ebben a kategóriába...
0
2012. március 6., kedd 10:02
Nagyon tetszik ez a megközelítés. Egyelőre nem tudom, mennyire tudok hozzá bólogatni, de tetszik.
0
2012. március 6., kedd 9:57
Erről a 990 Ft-os árról tudnál többet mondani? Milyen polcra került ki ennyiért?

Egyébként hiába is öltünk volna tetemes összegeket a reklámozásba, a multik így sem lettek volna hajlandók belistázni a filmet (csak ha budget-kategóriás lett volna), de az összes erre szakosodott helyre (Írók boltja, Kultúrbarlang, Libri, Alexandra, online boltok, országos könyvkereskedői hálózat, stb.) el lett juttatva a film.
0
2012. március 6., kedd 9:22
Szerintem egy csomó ember nem is tud róla, hogy megjelent. És tényleg arra várnak, hogy még olcsóbb legyen...
Főleg, hogy már a megjelenéskor is, "vételenül" 990-ért került a polcokra... :(
0
2012. március 6., kedd 9:19
Egy nagy probléma van. Az emberek nem olvasnak regényeket. Így a filmtől várják el a történeteket. Holott egy film: "kép, hang és ritmus". A történet (ha van és kell egyáltalán) ezredrangú kérdés. Hiszen a film mozgóKÉP!!!
0
2012. március 4., vasárnap 17:38
De a félreértések elkerülése végett, ez csak a magánvéleményem és okoskodásom, nem akarnék kioktatni senkit, pláne nem a kiadókat.
0
2012. március 4., vasárnap 17:36
Ilyen szempontból az sem elhanyagolható, ha egy adott rendezővel foglalkoztak az elmúlt években. Itt arra gondolok, hogy 4 éve Fassbinder vetítések voltak a Cirko jóvoltából, az osiris könyvet adott ki az írásaiból és azért még mindig él az a réteg, aki őt még moziban vagy filmklubbokban látták a 70-es, de inkább a 80-as években (+azok akik manapság fedezik fel őt) + volt pár filmjéből VHS kiadás is + időnként a TV is műsorra tűzte. Ugyanezt gondolom Bergmanról, Kurosawáról vagy Pasoliniről, akikről-akiktől időről-időre jelennek meg könyvek + Tv is adja őket néhanapján (Bergman filmjeit sokszor sorozatként vetítik heti rendszerességgel). Pasolinivel kapcsolatban Szegeden volt 1 éve egy bemutató és már műsort is láttam róla, jelenleg pedig egy válogatás sorozat jelenik meg az írásaiból.
Ettől függetlenül nem állítom, hogy ezek nagyon sikeresek lennének, de szerintem 200-300 darabnál jóval több fogyna belőlük, pont a fenti okokból kifolyólag.
Olyan filmekről mint a Berlin felett az ég vagy a Biciklitolvajok ne is beszéljünk, ezek a maguk piacán szerintem tuti sikeresek is lennének.
Azért a Tarkovszkij filmek is jól elfogytak a piacról, már a moképes joglejárat előtt is, pedig kétszer-háromszor annyiba kerültek mint egy mai kiadvány és aki a fenti rendezőkkel nagyjából egy súlycsoportban van, mai ismertségét tekintve. Sőt egy Tarkovszkij film vagy egy Tavaly Mariendbadban befogadása még többet követel, mint mondjuk egy Fassbinder, Rossellini vagy egy történelmi kurosawa-film, amit eladási szempontból hátrányként szoktak meghatározni. De példaként hozhatnám az odeonos Almodóvar filmeket is, amik már hosszú évek óta hiánycikkek, bár ezek is jog lejártak, de ha nem fogytak volna el, még beléjük lehetne futni itt-ott.
Ezeknek a filmeknek az esetében szerintem bizonyos kulturális támogatásokat is igénybe lehetne venni. Például sok artfilmes kiadványok szerepel, hogy milyen uniós és alapítványi támogatásokból valósult meg a kiadvány. Elképzelhető, hogy egy Fassbinder, Herzog, Wenders filmek limitált kiadásaira a német kulturális alaptól lehetne igényelni támogatás.
0
2012. március 4., vasárnap 16:43
Nekem is a Zsebtolvaj volt az első filmem tőle,pedig azt hittem,ismerem a filmeket...
Nívós "kommersz-klasszikusokat" kellett volna szerintem bevállalni,míg adtatok ki filmeket.

Már korábban is olyan rétegfilmekkel jöttetek ki,hogy nem volt olyan réteg,amelyik ismerte őket.Pl.Sarokpáholy-sorozat.Vagy a saját kedvenceiteket adtátok ki.
Sokszor még színészek között sem volt egy-egy ismertebb húzónév,aki miatt látatlanban is megvesznek egy filmet az emberek.

Inkább majd a Cornernél folytatom...
0
2012. március 4., vasárnap 16:37
Arra gondolok,hogy egy teljesen ismeretlen művészfilmnél teljesen mindegy,mi is az ára.
Ha 199-ért adtátok volna,lehet hogy ugyanannyi fogyott volna.
Ezért választottam volna én egy magasabb(!)  árat.A rendező csekély számú rajongói ennyiért is megvették volna,a többinek meg teljesen mindegy.Ha egy zacsiban találkozik vel,akkor is félredobja és megveszi a tini zombik hatodik részét.
0
2012. március 3., szombat 20:22
Na azt láttam, talán még a DVD megjelenése előtt:)
0