Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2012. március 3., szombat 20:16
Egy halálraítélt megszökött. Igen, az övé.
0
2012. március 3., szombat 20:04
Szerintem Bresson olyan szinten nem kommersz, hogy szinte csak a "beavatottak" ismerik. Én például a Zsebtolvaj megjelenéséig nem is hallottam róla :) Bár azt a filmjét, amiben egy fogoly megszökik azt láttam. Már ha az az ő filmje.
0
2012. március 3., szombat 17:43
Előbb azt mondjátok, azért nem jó a Bresson, mert túl kommersz, utána meg azt, hogy nem elég kommersz. Nehéz kiigazodni rajtatok. :)
0
2012. március 3., szombat 17:40
Ööö, minél többe kerül, annál könnyebben elfogy? Csak mert lassan két és fél éve ott van a piacon, tudom, az még nem három év, ahogy azt te említetted, de azért már elég hosszú idő, és néhány száz darab fogyott belőle. Azért, mert 1.990 Ft-ért adtuk ki, aztán később levittük az árát 990 Ft-ra? Vagy miért?
0
2012. március 3., szombat 16:57
Egyébként mire nem figyeltem?
Te nem érded,mit akarok mondani.Ennyi akár 3000-ért is efogyhatott volna,persze hosszabb idő alatt.
0
2012. március 3., szombat 16:54
Szerinted a rendező nevét 100 filmet néző emberből hány ismeri?Én egyre tippelek...

Akkor már inkább a Billy Wilder mozikkal kellett volna megpróbálkozni.Egy ismertebb,és kevésbé "művészi" rendező.
Olvasom,hogy a Tavaly Marienbadban viszont jól fogyott,pedig az aztán nem könnyen emészthető alkotás.
Biztos,hogy a megfelelő filmeket adtátok ki,gondos piackutatás után?
0
2012. március 2., péntek 20:26
Nem figyeltél. Akcióval együtt fogyott 2-300 darab. Az van, hogy ezeknek a filmeknek már nincs piaca Magyarországon - ártól függetlenül.
0
2012. március 2., péntek 18:40
Vagyis Bergmantól a Kígyótojással kell kezdeni,ha jól értem.Egyébként egyetértek.
Wendersnél én a Párizs,Texas c.filmet ajánlanám kezdésnek.

Fellini:Országúton vagy Amarcord
Bertolucci:Az utolsó császár
Kuroszava:A testőr
Kubrick:Dr.Strangelove
Antonioni:Foglalkozása:riporter
0
2012. március 2., péntek 17:45
meggyoztel. tulajdonkeppen igazad van. ami a francia amazonrol rendelt filmeket illeti, en mar nem rendelek onnan semmit. semmin nincs meg angol felirat sem es minden francia kiado ugy kinalja a francia filmeket nemzetkozi piacon, hogy alapvetonek tartja, hogy csak olyanok vasarolnak toluk, akik ismerik a francia nyelvet. meg is ertem, mert a francia piacon el lehet ezeket a filmeket adni, de egy angol felirat azert elferne.
0
2012. március 2., péntek 17:27
A godard-filmekkel az a baj elsősorban, hogy az ő filmjeit a művészfilm rajongók között is csak egy réteg szereti. Szinte csak a korai korszakában vannak olyan filmjei, amiket önállóan is élvezni lehet. Egy Bolond Pierrot - bármennyire is jelentős alkotás az életműben a filmes könyveket írók szerint - olyan film, hogy manapság az emberek nagy része nem bírna végignézné, mint ahogy a Godard filmek többségét sem (nem is tudom hibáztatni őket). És akkor még ne is beszéljünk az olyan filmjeiről, mint a Balszerencsémre, amit szívem szerint én is kivágtam volna az ablakon, akkora egy öncélú lila köd az egész.
Egy Kifulladásig vagy a kommerszebb és humorosabb Asszony, az asszony sokkal inkább olyan filmek, hogy ha Godard-t valakivel megakarnám ismertetni ezeket mutatnám, mert ezeket élvezni is tudná. A többit meg sokkal inkább érné meg akkor megjelentetni, ha már a művészfilm rajongók táborát kitudnánk szélesíteni annyira, hogy a táborral együtt a Godard iránti érdeklődés is nőjön.
Meg ez nem a Győzike meg a magyar társadalom hibája, hogy valaki nem szereti Godard-t, mert egy filmben történetet is akar látni nem csak fura rendezést és kísérletezgetés, ami még csak nem is néz ki jól. Szerintem alapjáraton egy elég élvezhetetlen rendező, mondom ezt úgy, hogy megvettem a filmjeit. Truffaut pl. sokkal alkalmasabb személy a francia újhullám vagy a francia klasszikusok bemutatására, mert őt élvezni is tudnák az emberek, akiket érdekelnek a nem mai filmek is. A filmeket néző emberek 95%-nak nem az az érték szerintem, ha valaki belevág egy beállításba többször is, mint ahogy a Kifulladásig egyik jelenetében tette és ettől nem fognak elalélni, hogy mekkora újítás, mint ahogy tették ezt anno az 50es évek végén 60as évek elején. Ez ma már nem vonzó, mert nem számít se különlegesnek, se szórakoztatónak. Egy film megítélését meg nem lehet csak az alapján elvárni a társadalomtól, hogy valaha eredeti megoldásokat tartalmazott meg jelentős volt és akkor ma is úgy kell rá tekinteni és kötelezően szeretni kell és értékelni. Lényegében a filmezés világa, a mozgóképek világa, az internet világa, a globalizáció meg a többi teljesen új látásmódú generációkat termel ki, akik már szuper kamerás telóval születnek, mindenhol van TV, számítógép, és egy kamera se számít luxusnak. Orrba szájba kapják a képeket, mindenhonnan, azt vehetnek fel amit akarnak a saját gépükön a letöltött vágóprogival meg megszerkeszthetik. Nekik persze, hogy sok film unalmas és elavult és egy akkoriban merésznek számító vágás vagy narráció már jobb esetben abszolút nem jelent semmit, rosszabb esetben még zavarná is őket.

És szerintem itt a kulcsa a dolognak, bár ez csak az én véleményem. Először olyan filmeket kellene ebben a műfajban megjelentetni, megismertetni a néppel, amikbe ha belefut valaki, akkor utána nem szalad ki a világból, hanem esetleg további hasonló munkák iránt kezd el érdeklődni és később már mindenféle régi darabokra is rábukkan. Ilyen értelemben egy De Sica, Fellini, Bertolucci Kubrick, Kurosawa, Bergman, Herzog, Fassbinder vagy Wenders ( mint a Berlin felett az ég) szerintem alkalmasabbak a művészfilmnek, mint műfajnak a  bemutatására. Ha valaki megnéz egy Kurosawa, Fassbinder vagy Herzog filmet a mai napig élvezheti mindenféle filmes utánaolvasás és érdeklődés nélkül is, miközben óriási művészi értékkel bírnak. És akit nem érdekel a művészi érték az is élvezhetné, akár a történet, akár az emberi drámák (Fassbinder, Bergman, De Sica), akár a különleges, egzotikus témák (Herzog) vagy akár (pl.: Kurosawánál) a gyönyörű csatajelenetek és beállítások okán.
Ez olyan, hogy ha a magyar filmet akarnám egy külföldi fiatallal megszerettetni, nem Jancsót, Tarr Bélát meg hasonlókat mutatnék kezdésnek, hanem Szabó István vagy Fábri Zoltán egyes filmjeit + jól sikerült közönség barát filmeket (pl.: a Kontroll)

De ez csak az én véleményem a témáról, én szívem szerint örülnék, ha nálunk a Chick Norrisos Magányos Farkastól a Godard féle Kínai lányig minden kapható lenne :)
0
2012. március 2., péntek 17:24
Viszont a fiatal Sophie Marceau teste legalább hét nyelven beszél.:)
0
2012. március 2., péntek 17:21
Az idő előtti akciózással csak azt a hitet erősítettétek,minden hamarosan olcsóbb lesz,csak egy kicsit várni kell.
Legalább három évig nem szabadna akciózni.Egyébként mit vártatok,ezt a filmet három nap alatt szétkapkodják?Türelem kell ide,és minden film elfogy egyszer.
0
2012. március 2., péntek 15:59
Én tavaly megvettem a Szamuráj-t a francia amazonról, de szívtam vele egy nagyot, mivel nincs rajta angol felirat, franciául meg nem tudok...
Ugyanígy jártam Sophie Marceau 1986-ban bemutatott filmjével, a Descente aux Enfers-el, mivel azon sincs angol felirat, ráadásul ez utóbbihoz még csak magyar szinkron sem készült, mivel ezt a filmet soha nem mutatták be hazánkban.
0
2012. március 2., péntek 15:03
Alapvetoen az a baj, hogy a kiadok nem mindig vannak tisztaban a muveszfilmesek alkotasainak jelentosegevel. Pl. A Bresson filmjeiben az attoresnek szamito alkotasok a Falusi Plebanos Naploja es A Halalraitelt Megszokott. A Zsebtolvaj mar egy kicsit kommerszebb film. A Godard nak a Kifulladasig, a Weekend, az Eli az Eletet es talan meg a 2-3 dolog amit tudok rola c filmek a "filmformanyelvileg" fontosnak szamito muvek, amiket azok keresnek, akik ezt nezik. A Caesar film reszerol nem volt nagy huzas kiadni a Kis Katonat es az Asszony az Asszonyt, mert az utobbi szinten eleg gyengusnak tunik. Persze a Belmondoval el lehet adni, de ha valakinek a Belmondoval akarod eladni a filmet es nem kapja meg a 2-3 pofont, meg az autos uldozeseket, akkor az legkozelebb tuzetesen utana fog nezni, hogy mit is vesz meg. Ha 2-300 darab fogy el ezekbol a filmekbol, akkor tenyleg nem kell vele bajlodni. Az Intercom a nyakaba vehetne ezt a felelosseget, ha tenyleg kepviselne a magyar vasarlok teljes reteget, de ok a kurva nagy profit mellett tettek le a voksot. Ez van. En mondom, inkabb megtanulok meg ket nyelven es nezem eredetiben az angliabol beszallitott Rossellinit meg Bertoluccit, mintsem arra varjak, hogy a magyar tarsadalom izlese akar egy kis mertekben is elforduljon a Gyoziketol. soha nem fog bekovetkezni.
0
2012. március 2., péntek 13:11
Godard-t 3000-ért? Hát... Én megvettem a filmjeit, de ennyit én nem adnék ki érte, pedig alapvetően szeretem az ún. művészfilmeket és szerzői filmeket, de egy francia filmformanyelvi kísérletezgetéseiért ezt nagyon sokallom, pláne hogy szerintem nagyon kevés embernek okoz örömet, hogy az 50 évvel ezelőtt lázadónak számító módszerben "gyönyörködjön" (míg a történet és az élvezhetőség valahol huszadrangú nála). Mert lényegében Godard erről szól és éppen ezért rengeteg filmje önállóan nem állna meg a lábán véleményem szerint és még a klasszikusokat és rétegfilmeket szerető emberek se biztos, hogy ráharapnának.
Ezért tartom / tartanám jobb választásnak az olyan alkotókat, akiknek a filmjei önállóan is élvezhetőek. A szamuráj, na az igen, azt inkább megvenném limitáltan 3 000-ért.    
0
2012. március 2., péntek 12:40
"Nem tudom mekkora kiadas lenne pl kiadni a maradek Godard filmeket. "Limitalt" peldanyszamban lenyomni es darabjat 3000 forintert el lehetne adni."

Mi ezt csináltuk a Zsebtolvajjal, amely állítólag egy egész jó film :) Igaz, csak 1.990 Ft-ot kértünk érte. El is ment belőle másfél év alatt úgy 2-300 darab, pedig közben akcióztuk is, ami néhány hozzáértő szerint óriási hiba volt. :)
0
2012. március 2., péntek 12:32
Nem tudom mekkora kiadas lenne pl kiadni a maradek Godard filmeket. "Limitalt" peldanyszamban lenyomni es darabjat 3000 forintert el lehetne adni. A kerdes csak az, hogy a Studio Canal vagy nem tudom kie a forgalmazasi jog, engedelyezi-e, hogy Magyarorszagon megjelenjen. Ismerosoktol tudom peldaul, hogy a Melville: Szamuraj c filmet az MGM nem engedi kiadni nalunk, mert itt a legtobb a kalozkodas. Godard-ra tehat varhatunk eletunk vegeig. Lehet hogy hamarabb megtanulok franciaul, minthogy egy feliratos kiadas idehaza megjelenjen.
0
2012. február 28., kedd 17:38
Sokkal több nagy cím is lehetne,ha nálunk egy régi filmet el lehetne adni legalább 3000 forintért.
0
2012. február 20., hétfő 2:59
Nem várható a Hollywood Movie Classics sorozatban az 1984-es Mel Gibson és Anthony Hopkins-féle az A Bounty? Külföldön az MGM adta ki, ahogy a régiónkban is, csak éppen a magyar vonatkozást felejtették le róla sajnos...
0
2012. február 15., szerda 20:51
A semmit a szemnek is VTCD-n van!!!
0
2012. február 15., szerda 18:31
Gondolom,elsőnek jön a lemaradás.
A Desiree-t már nagyon várom.

A későbbi filmek közül elsősorban:

Szökevényvonat
Akasszátok magasabbra
Kitaszítva
Kallódó emberek
0
2012. február 15., szerda 18:26
Most nem azért, de a Fantasy soha nem dolgozott VTCD anyagra, én legalábbis egyik korongjukon sem fedeztem fel ennek nyomát, viszont az tény, hogy a korongok néha valóban felhősek, de én már találkoztam olyannal, amin konkrétan meg volt folyva a hordozóréteg, mintha a lemezre ráöntöttek volna valamit...

A Sony DADC valóban jó választás, minden tekintetben.
0
2012. február 15., szerda 15:12
Mert a VTCD az egy kalap szar. (már elnézést) a korongjaik rendszeresen felhősek és foltosak. amit én tudok ajánlani az a SONY DADC lemezek. minőségben és szerintem élettartamban is kifogástalanok.
0
2012. február 15., szerda 13:54
Azt lehet már tudni, hogy az idei évre tervezett filmek, mikor/milyen ütemezéssel fognak megjelenni?
0
2012. február 15., szerda 13:09
Mickey-Soft, Dömi: Légyszi  fejtsétek már ki bővebben, hogy mire gondoltok, amikor masszív kinézetű korongfajtáról írtok, sőt még gyárat is megneveztek (ahol egyébként mi dolgoztatunk). Tényleg érdekelne ez a dolog. Köszi.
0