Ezeket a Cinetel adta ki. A Herzog-dobozban két olyan lemez is volt, melynek lila volt a segge, mivel mezei írott korongok voltak. Gondolom PC-ről PC-re nyomták.
Hasonló eset volt annak idején a rózsadombi VICO-székházban, ahol leültettek, hogy várjam meg, amíg kész a film. Berakták a gyorsmásolós videómagnóba a sárga kazettát, kezünkbe nyomták a borítópapírt, melyhez valahol hazafelé vehettünk tokot (négy-ötezerért az nem járt hozzá), majd jó háromnegyed óra múlva megkaptuk a csupasz kazettát, amire még nekünk kellett rányalni a film címét tartalmazó matricát is. Közben Fenyő János nem győzte számolni a pénzét... De aztán valaki a piros lámpánál törlesztett vele szemben, lehetséges, hogy egy tékás volt? :) Jut eszembe, a Cinetel is szünetel, talán őket is utolérte a végfelhasználói átok.
most posts by TM
0
2011. augusztus 2., kedd 9:45
7151
Hát igen, nem igazán értettem, miért van az, hogy folyton a kis kiadók lemezeivel voltak ilyen jellegű problémák. Illetve sejtettem, hogy olcsó húsnak híg a leve, nyilván az alapanyag is problémás lehetett, a sokszorosítást is valami olcsó no name cég csinálta, a gutaütést meg a kedves vevők kapták, akiknek soha nem jó semmi. :)
Emlékszem, a KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK kapcsán itt az Xpressen én tettem szóvá először a hibát. Aztán később megjelent egy „javított verzió”-ként hirdetett széria is. Abból is megrendeltem egyet, de az is hibás volt. Később a cég illetékese azt nyilatkozta, hogy a boltokból visszavonták az összeset, és egy jó szériát küldtek ki. Hónapok múlva egy Rákóczi úti üzletben láttam egyet, megvettem. Nem kellett volna. Az azonos borító persze árulkodó jel lehetett volna, de a második esetben a haverom hoztam el a cuccot, a harmadiknál meg már elfelejtettem, milyen volt a borító, és elhittem, amit az illetékes mondott.
P. S.: Voltam olyan gonosz, és amikor a filmről megemlékeztem a Wikipédián, a kiadvány gyári hibájáról sem feledkeztem meg. :)
0
2011. augusztus 2., kedd 9:36
7151
Lehetséges, mert ezek a kulabula kiadók (copyright by Rosszkutyusz) nekem annyira egyformák, és egyikről sem őrzök túl szép emlékeket. Nem emlékszem, melyik halálbrigád adta ki DVD-n a COBRA VERDE és a MONTENEGRO című filmeket, de őket is szoktam emlegetni. Részletekbe nem mennék, mindenesetre nem a szeretet hangjai dominálnak olyankor...
P. S.: Ellenben a Fantasy Filmmel kapcsolatban nekem nincsen rossz tapasztalatom. Tulajdonképpen az Ultrafilm általam ismert kiadványaival sem. Sőt az ő audiokommentárjaikat mindmáig emlegetem, ugyanis egy jobb Comedy Central-műsorral felértek... :))
0
2011. augusztus 2., kedd 3:14
1221
Ebből csak a Különleges történetek Caesar, és bármilyen fura, de létezik belőle javított. Hosszú levelezés után kaptam tőlük egy jó példányt, a hiányzó jelenet benne volt (nemcsak a másolóprogram találta meg, hanem az asztali lejátszó is) - viszont össze volt fogdosva. Ingerült kérdésemre az ügyintéző azt válaszolta, hogy "Természetesen kinyitottuk a lemezt, hogy megnézzük, jó-e" - ugyanis a "javított verzió"-ként hirdetett korongok is hibásak voltak, ők sem tudták, melyik példány hibátlan! Legalább teljes, mondtam magamban, és lemondtam a szintén pocsék Battle Royale cserepéldányáról - állítólag kicsit sem jobb az első kiadásnál - , gondoltam, kivárom az extra verziót. Még várom...
0
2011. augusztus 2., kedd 2:09
4842
az első három nem FF FILM kiadvány? lehet hogy én vagyok lemaradva. :)
0
2011. augusztus 2., kedd 1:26
7151
Engem a borítók zavartak volna a legkevésbé, de csak így séróból fel tudok sorolni négy olyan filmet, amelynek lemezével komoly gondok voltak: EGY TISZTA NŐ, KESERŰ MÉZ, HUSZADIK SZÁZAD, KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK. Ebből az első háromból végül lett javított változat, a negyedikből azonban csak ígérték. Azóta se bírtam megemészteni, hogy a KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETEK-ből három (!!) sz@r verzióm van, és végül egy fórumos kolléga készített számomra egy tökéletes változatot egy külföldi kiadásról – magyar vonatkozások nélkül.
0
2011. augusztus 1., hétfő 19:08
52685
Számomra nem annyira nagy űr, mert tulajdonképpen fogalmam sincs, milyen kiadványok jelentek meg olyan formában, amilyenben valójában érdekeltek volna. A tizedik szinkront ígérő, ám csak feliratot kínáló kiadványuk (merthogy a borító is a kiadvány része) után ignoráltam őket.
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 18:55
17243
TM jól mondja: ugyan a DVD-piac már hullaszagot áraszt, de mi még létezünk, csak éppenséggel mozifronton. :)
0
2011. augusztus 1., hétfő 18:50
6925
Ezt leszámítva inkább a félretájékoztató borítóval voltak gondok,mintsem a kiadványokkal. Most látszik, egy slendrián kiadó is mekora űrt hagy maga után.
0
2011. augusztus 1., hétfő 17:17
52685
Csak egy cím:
Különleges történetek
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 16:31
1221
A Caesarnak voltan jó filmjei, az tény, de a "tisztességes" szót semmi szín alatt nem lehet használni velük kapcsolatban. Sokunk tapasztalata mondatja ezt velem...
0
2011. augusztus 1., hétfő 15:37
52685
Szerintem meg úgy lehetne finoman jellemezni a helyzetet, hogy a Corner a több lábon állásban, most épp a másik végtagjára támaszkodik. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 15:24
4842
Pasolini mellett nem bánnám, ha a Fantasy Film (mostanság az egyik legtisztességesebb kiadó, talán már az egyetlen, mivel a Caesarnak már vége, és gyanítom hogy a Corneréknek is lassan, sajnos) Orson Welles hiányzó filmjeit kiadná, legfőképp az Aranypolgárt, Az Ambersonok tündöklését és a Macbethet, továbbá érdekes film lehet az F for Fake című is.
0
2011. augusztus 1., hétfő 13:13
7151
A legnagyobb magyar Pasolini-fanként persze én is megvenném mindegyiket annak ellenére, hogy külföldi kiadású DVD-ken természetesen már az összes Pasolini-opusz megvan, némelyik többféle kiadásban is.
Az ötből négy igazán nem mondható túlbeszélt filmnek. A TEORÉMÁ-nak még az egyik reklámszlogenje is ez volt: „Csak 923 szó hangzik el a Teorémában, de azok mindent elmondanak.”
Aki ismeri a görög mitológiából Oidipusz és Médea mítoszát, az azért nagyjából azt a két filmet is megértheti. A DISZNÓÓL-ról a magánvéleményem az, hogy képi világa és hangulata nagyon erőteljes, de aki előtte nem jár utána kicsit annak, hogy mit is akart Pasolini ezzel a filmmel kifejezni, az szerintem pusztán a dialógusokból (melyek többsége számomra elég elvontnak tűnt) nem valószínű, hogy rájön.
0
2011. augusztus 1., hétfő 12:16
220
En szintugy.
0
2011. július 31., vasárnap 0:52
4078
Ezeknek én is nagyon örülnék, venném őket azonnal.
0
2011. július 30., szombat 23:00
4842
T. Fantasy Film! Várható hogy megjelenik az Önök gondozásában a Disznóól, a Teoréma, a Médea, A csóró vagy esetleg az Oidipusz király?
0
2011. július 26., kedd 2:17
3721
Akkor megyek oda is... :)
0
2011. július 26., kedd 2:14
14599
A The Driver leginkább a B-Roll hatásköre, mivel StudoCanal filmról van szó. Csak amerikában tartozik a Fox-hoz...
0
2011. július 26., kedd 2:11
3721
T. Fantasy Film, itt is megkérdezem, hátha:
A hamarosan mozikba kerülő (nálunk vajon lesz?), Cannes-ban agyonhájpolt The Drive hátán nem kellene valakinek behoznia a Wa.lter Hill féle Gengszterek sofőrjét (The Driver) dvd-n? Fox film az imdb alapján, szóval az InterCom lenne illetékes? Vagy a Fantasy Film a H.M.C-sorozaton belül, ami már Fox filmeket is tartalmaz? Az megérne egy misét!
0
2011. július 21., csütörtök 14:30
220
Tulajdonkeppen mindegy.
0
2011. július 19., kedd 20:12
52685
Nem mindegy, hogy hol nem vásárolsz?
most posts by TM
0
2011. július 12., kedd 17:28
220
Az Intercom eseteben en inkabb azt mondanam, hogy erdektelen kiadorol van szo. Megfelelo tokevel rendelkezik es megsem kepviseli a kisebbseget, csak a tucatbovlit gyartja. En nem veszek toluk semmit. Felolem lehuzhatjak a rolot. Az angol oldalak tele vannak azokkal a Columbia meg Sony filmekkel, amiken szinten van magyar felirat ( nalunk is forgalomban volt ) meg mindig kaphatoak odakint. DVD ara: 3 font, posta 1.45 font. Szallitas+kezbesites 5 napon belul. Az Xpress rengeteg film eseteben ezt olyan filmekkel nem volt kepes teljesiteni, aminek a kiadoja budapesti szekhelyu. A kiado ugyanis nem szallitotta le. Hat akkor en meg nem vasarlok. Kulfoldon bepakoljak az ABC ben az arut egy taskaba, nalunk pedig lehuzzak az arut a penztarnal, aztan ha veszel szatyrot, van mibe tenned, ha nem, akkor meg bekaphatod. Talan az ilyen mentalitas miatt doglik meg nem csak a DVD, de minden mas is ebben az orszagban. Xpress is szallithatna kulfoldre... ... ...
0
2011. július 8., péntek 18:08
6925
Persze lehetséges,sőt néha biztos,a piacunkat hozzánemértő emberek irányítják. Gondolok itt a RP filmekre,amit az InterCom nem tudott kiadni,erre jött egy másik cég,és kihozta 990 alatt.
0
2011. július 7., csütörtök 19:53
3721
Csehországban láttam - jópár évvel ezelőtt, amikor még hírértékű volt egy-egy 99o-es megjelenés! - Kuroszava-sorozatot pontosan a 99o-es kategóriában (ennek megfelelő koronába kerültek), még trafikokban is árulták. Ha csak angol feirat is lett volna rajta, be is gyűjtöttem volna őket, sajnos az eredeti mellett csak cseh vonatkozás volt rajta (magyar v. angol legalábbis nem). Szóval a Kuroszava-filmek jogai sem lehetnek éppen annyira borsosak, itt a régiónkban biztosan nem.