Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 10., hétfő 12:04
Ősszel. És B kódu lesz mind!!!!
0
2010. május 8., szombat 21:28
Sziasztok. Mikor várhato a Kill bill,holló,silent hill BD megjelenése?
0
2010. május 6., csütörtök 18:10
Ebben igazad van,de azért szomorkodom egy kicsit,mikor a 7000 Ft-os filmjeimet manapság egy ezresért látom újra.
Tényleg nem akarom eladni ill. az elején még eladtam néhányat(néha régi emlékek alapján elhamarkodottan vásároltam),de akkor még 3500 FT-ot adtak érte...
0
2010. május 6., csütörtök 18:08
A leírtak alapján azzal,hogy én  gyári DVD-t nézek és vásárolok,már messze a magyar átlag felett vagyok...:)
Ennél feljebb már csak a BD-vel kerülnék,de nem akarok a tetőn lenni.:)))

Az LD-t tényleg kihagytam,de ez nem nagyon jutott el hozzánk.Kimaradt persze a VCD is.Ez már volt egy ideig itthon is,de egy darabot sem vettem belőle.
0
2010. május 6., csütörtök 1:57
Ott a pont.
0
2010. május 5., szerda 22:48
Nem a piacnak vásároltad hanem magadnak. Szerintem igazán csak az fontos, hogy neked tetszenek a filmjeid, aztán hogy az a piacon mit ér, mint nem, kit érdekel? Úgysem kívánod őket eladni, gondolom.
most posts by TM
0
2010. május 5., szerda 22:47
Felhívnám a Tisztelt Fórumtársak figyelmét, hogy ez a FANTASY FILM topikja. OFF-olásokkal kéretik átfáradni a CHAT topikba.

Köszönettel.
0
2010. május 5., szerda 21:38
"Nosztalgia"

Emlékszem arra az időszakra, én is nagyon vártam.. Nem sokat tudtam a két formátumról, de szimpatikusabb volta a HD-DVD. Nekem egy X-Box hd-dvd player volta az első, egy total recall hd-vel.. Isteni élmény volt.. Na meg az érzés..

Soha nem felejtem el.
0
2010. május 5., szerda 21:32
Bolond Pierrot: ajánlanám figyelmedbe a X-akták - Induló csomag - 1-2. évad. (13 DVD) topicot. Nagyon tanulságos dolgok vannak benne. Pl. ha elolvasod lehet megérted, hogy egy Tamara vagy Emberek a havason kiadása nem biztos, hogy tuti haszon egy kiadó számára.
0
2010. május 5., szerda 20:45
"választottam egy "luxus" hobbit"

ez mára már tömeg hobbi lett.A legnagyobb gond egyébként az,hogy a DVD megjelenése óta eltelt több mint tíz év és ezt sokan nem hajlandók tudomásul venni,ezért sem fogják erőltetni a váltást.

"Pont az árak miatt,amire jól emlékszem és nagyon zavar,hogy a drágán vásárolt filmjeim szinte semmit sem érnek.Mármint a piacon."

Miért zavar ? El akarod adni ? ha nem akkor felesleges aktuális áron méregetned őket.A filmnek volt számodra értéke,azt vetted meg,azért fizettél.Egy Oldboy első kiadású 2 lemezes DVD számomra ér ugyanannyit (még lehet többet is)mint egy Rettenthetetlen Blu-ray.Nem a technológia miatt ér többet vagy kevesebbet.

"Azért a VHS és a DVD nagyobb váltás volt,mint ami most történik."

Akkor ki kell javítsalak,valamit kifelejtettél.A VHS után volt olyan,hogy Laserdisc.A DVD utána jött csak,tehát már az sem volt akkora ugrás,ha így nézzük.

De ha a léptéket nézzük a HD DVD és a BD interaktivitásban kilométereket vert már 2006-2007-ben a DVD-re.Ez azóta csak fejlődött.Most már a gyártók kizárólag a BD-re fókuszálnak(a DVD-t valakik már butítják is,ami megint nem valami szép dolog),egyre komolyabb internetes háttértámogatás és tartalmak kerülnek fel a lemezre.A kép és a hang pedig megint nagy ugrás,ezt csak a vak nem látja.Szóval "nem kicsit jobb" ,hanem sokkal.Persze most egy normális kiadásról beszélünk,nem egy összetaknyolt valamiről,van az is rá sajna.Ezt a "picit jobb csak" jelzőt általában a még BD-t nem gyűjtők ,használók szokták az újgenerációs formátumokra aggatni.Aki használja és gyűjt egy ideje filmeket tisztában van vele,hogy a DVD egyre nagyobb elmaradásban van és lesz is,ezt már nem lehet behozni.

"Szerintem a fejlődés túlmegy a valós igényeken."

Ez megint attól függ miben méred ezt ? Kinek mekkora az igénye,mire van igénye ? Van akinek jó egy snassz dvdrip (divx) egy gyári DVD lemezről és nem is akar jobbat,Hasonlóképp rengetegen beérik az MKV hd ripekkel,az eredeti BD helyett.HD minőséget látnak ők is ,némi butítással.

HD képes TV tulajdonosok ellenben joggal támasztottak igényeket,hiszen forradalmi változást kívántak bevezetni a moziiparban(a kampány pedig már jóval korábabn megindult).Hogy ez hova jut az még a jövő zenéje.Nincs rá garancia hogy marad a BD,ellenben a HD már a jövő része lesz,nem a formátumokon van már a lényeg.

Nosztalgia:

Én 2006-tól már úgy be voltam sózva,hogy vehessem a Toshiba "veres" gyermekét,hogy képes voltam egy kisebb vagyont beleölni egy komolyabb HTPC kiépítésbe.Én nem dumáltam akkor be magamnak,hogy amit a bemutatóshow-n látok picit jobb,mint a DVD,mert nagy volt az a fránya szakadék.Aztán megvettem az első HD DVD korongokat(Utolsó Szamuráj,Serenity),betettem a lejátszóba,majd elindult  a Universal logója otthon gyönyörű HD minőségben (soha nem láttam még azelőtt ilyen formában) és elindult a Serenity.

Ezt tudtam akkor csak kinyögni:

"Úristen.Ilyen minőséget mi nem érdemlünk meg."

Elég súlyos szavak ?

Ezt - vagy hasonlót - utoljára az első DVD fecskék megnézésekor mondtam,az akkori képcsöves Tv-n és lejátszón.Az akkori szinthez képest az is csúcskategória volt.

Szóval nem is aludtam sokat aznap és már a jövőben kis HD DVD kollekció alapozását ,bővítését tervezgettem.Azóta nincs megállás...csak már BD-n. :D

Ezt is meg lehet szeretni,ugyanúgy magába tud szippantani és igenis újra tudod értékelni akár a legrégebbi filmeket is ha egy csodaszép HD transzfert prezentálnak neked,ami nem homályos,telt élénk színekkel teli,részletgazdag valódi mozis hatást nyújt.Tedd a szívedre a kezdete és mondd,hogy ez egy nagyon rossz,teljesen felesleges dolog és nem kell a világnak. :)

Az hogy mennyire lesz/marad ez réteghobbi és mennyire nem ,majd úgyis eldől...teljesen kizárni nem kell az életünkből.Még úgysem ha nem veszünk.

Maximum képben leszünk,mik az újdonságok. ;)
0
2010. május 5., szerda 20:16
Így van. :)
0
2010. május 5., szerda 20:04
Ahogy már írtam,választottam egy "luxus" hobbit és nem akarom egy másikra felcserélni.
Pont az árak miatt,amire jól emlékszem és nagyon zavar,hogy a drágán vásárolt filmjeim szinte semmit sem érnek.Mármint a piacon.
A felirat sohasem zavart,még örültem is neki.Végre halottam az eredeti hangokat!
Azért a VHS és a DVD nagyobb váltás volt,mint ami most történik.Ez egy kicsit olyan mikor jött a DAT magnó,vagy a VHS után az SVHS,a CD után a SACD.
Az alap ugyanaz,csak az újabb egy kicsit jobb.
Az még jogos elvárás volt,hogy legyen jobb a kép és a hang,legyen végre eredeti a képarány.De most?Szerintem a fejlődés túlmegy a valós igényeken.
0
2010. május 5., szerda 20:01
Bolond nem ezt mondta! Szerinte, ha jól értelmezem bármit kiadhatnak majd BD-n, ha már az összes újhullámos dolga és Szőts István meg még általa favorizált pár rendező teljes életműve megjelent már DVD-n.
0
2010. május 5., szerda 19:49
Na meg a leghúzósabb címek is csak feliratosan jöttek.
0
2010. május 5., szerda 19:36
"Akkor hol volt olcsó a DVD ? Ugyanolyan drága hobbi volt..."

Szerintem jóval drágább volt! 10 évvel ezelőtt azért 8500Ft jóval többet ért ezt ne felejtsük el...
0
2010. május 5., szerda 19:35
Gladiátort DVD-z 2002-ben vettem 7990-ért. Warneres, egylemezes. Most a dupla BD is olcsóbb.
0
2010. május 5., szerda 19:31
Nem véletlen írom le kismilliószor milyen könnyen felejtenek az emberek.A DVD baromi nagy luxus volt a maga idejében.Aki 99-ben már DVD-t gyűjtött és volt házimozija az tudja miről is beszélek.

Ennyit a "drága" HD-ről.Mihez képest ? A Gladiátor elsőkörben DVD-n sem volt olcsó mulatság.Ne a mostani Select-es egylemezes 990-es lemezekhez mérjük a BD árakat.Mennyi is volt ajánlottan az első változat,8500 ? Akkor hol volt olcsó a DVD ? Ugyanolyan drága hobbi volt,csak idővel tömegtermékké vált. :)

Egyébként a videosok akkor ugyanazt csinálták,mint most a BD gyűjtés miatt.Megkaptam,hogy "flancolok","újgazdag" ,"miért nem jó a kazetta","minek gyűjtesz feliratos filmeket" ? ja meg a jóslatok akkor is:"ez a szabvány nem fog befutni","nincs rá kiadva 10 film sem",és a többi.

Hol tartunk most ? Már csak annak nincs aki nem akar DVD-t magának.Fura,hogy mennyire nehezen szakadnak el megint az emberek a régitől az új felé.Szinte Deja Vu-m van.Hiába a történelem ismétli önmagát,a világ meg folyamatosan fejlődik és egyre gyorsabban.Így nem nehéz lemaradni sem.Sokszor én is már csak kapkodom a fejem.Lassan már a 3D miatt is.Szó szerint. : D
0
2010. május 5., szerda 19:16
Persze.. Csakhogy a DVD 99-ben jelent meg.. Az akkori időszakra érdekes sokan nem emlékeznek.. Közel sem volt ilyen rózsás a helyzet mint BD-nél..
0
2010. május 5., szerda 18:11
Azért érdekes,hogy DVD-n még  bármit ki lehetett adni,BD-n már nem...:)
0
2010. május 5., szerda 17:43
A listádból nem is fog. Soha.
0
2010. május 5., szerda 16:39
Egy szóval sem mondtam, hogy bármilyen film is megjelenjen BD-n!
0
2010. május 5., szerda 16:26
A Best-es mozifilmek jöjjenek csak(Farkasok szövetsége,Ötödik elem,Harc mestere,Sárkány csókja),nem tiltakozom. :D
0
2010. május 5., szerda 16:25
Ahhoz képest,hogy a véksőkig véded a DVD-t most egyhuzamban egy jó csomó hibáját felsoroltad.Szériahibás kiadások,szinkron hiány. :)

Akkor felesleges is horribilis elvárásokat támasztani a BD elé,látod ? :)

Olyan rétegfilmeket vársz egy el új formátumon,amikhez valószínű nem is készült HD transzfer.Akkor minek kéne,hogy kiadják őket BD-n ?

Semmi értelme nem lenne.
0
2010. május 5., szerda 16:19
Fantasy Film-től kérdezném, hogy van e terveben több BD? Később?

Esetleg ha igen, írhatnának a tervezetből pár címet.

Rajtam nem fog múlni a fogyásuk.
0
2010. május 5., szerda 16:14
Attól viszont ha nincs, és fel is van tüntetve, nem hibás kiadás.
0