Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 5., szerda 15:37
Egyébként, ha már létjogosultságról beszélünk.

Ezeknek a címeknek pont nem nagyon lenne létjogosultságuk BD-n. Kereset abszolút nem lenne rá, az alapanyagukkal pedig sokmindent nem nagyon lehetne kezdeni.

Sőt, dvd-n se igen lenne kereslet ezekre.
0
2010. május 5., szerda 15:35
"Aki pedig nem tudod" -> aki pedig nem tud

elírtam
0
2010. május 5., szerda 15:33
Egy szó mint száz:

Aki bármilyen oknál fogva nem akar váltani, ne váltson, szíve joga, akármi is legyen az oka.

Aki pedig nem tudod, ezért ne szarozza le a BD-t.

Valamint egyesek ha nem akarnak váltani, győzködjék csak magukat a sok hülyeséggel, hogy miért nem, ne azoknak magyarázzák akik akarnak, vagy már váltottak.

Főleg ne olyanokkal hogy azért nem váltok, mert nem adják ki BD-n Szőts István: Emberek a havason vagy Ének a búzamezőkről című művét.
0
2010. május 5., szerda 15:33
Mert hihetetlen sok technikai újítást tartalmaz, ami évekre meghatározhatja a mozit. Mondom ezt úgy, hogy mint filmet egyáltalán nem tartom nagyra az Avatart, de a technikai megvalósítása és a trükkök amiket alkalmaznak benne szerintem példaértékű.
0
2010. május 5., szerda 15:16
Nem is kell hogy értsd, pár millióan szerencsére másképp gondolják ezt...

Inkább nézzed a francia újhullámot, ha ez jó neked...
0
2010. május 5., szerda 15:08
Jobb lett volna, ha el sem készül... nem értem mitől olyan nagy szám!?
0
2010. május 5., szerda 12:17
Ugyanezt a feltevés igaz az Avatar-ra is, aki attól nem tér meg, annak lehet magyarázni a HD-ről bármit...
0
2010. május 5., szerda 10:03
"Amikor végre vettem egy 72cm-es sík képcsöves, 100hz-es LG TV-t, akkor az is 100e felett volt és a boltban ezen fajták közül az olcsóbbak közé számított. Most ennyiért utánam dobnak egy 94-102cm-es HD ready, sőt akcióban full HD plazma tv-t."

Én olcsóbban vettem az LG-met 4 éve,mint a képcsöves TV-met.1080p24p-t megjelenít,1.3-as HDMI csatis volt már akkor ,egyedül a kontrasztja alacsony.

"Egy normálisabb dvd játékos még most is 20-30e forint, szóval én sem értem a luxus dolgot."

Az első DVD játékosom az egyik első korai Sony modell volt.150e Ft-ba került 1999-ben.Most 2009-ben 10 e Ft-ért vettem SOny Bluray olvasót (az új ára se vészes,35e) tavaly akcióban a PC-be.

Azt már egyszerűen nem fogadom el,hogy drága a technológia.

A lemezek oké,jogos,itthon kibeba**ott árcédulákkal vannak kipakolva.De  a többség nem igazán ezzel takarózik.

A másik kedvencem:nem látni a "nagy ugrást" a DVD és a BD között.Pedig van.1-2 film interaktív funkciójától tátva maradt a szám.BD Live-ot rendszeresen látogatom,letölthető extrákat leszedem.Ezt nyújtja nekem a DVD ? Nem,mert a technológia elérte a határait(ezzel megint nem leszólom).Kép a képben kommentár is mekkora jó dolog. :) Popup menük,képernyővédő,bookmark funkciók a kedvenc filmrészletekekhez.

Sokan elfelejtik a HD és a BD optikai lemezek nem csak a kép és a hang forradalmáról szóltak.Igaz aki DVD-n sem nézi végig az extrákat,lehet hogy ez nem ad neki semmit az élményhez,pedig ezek iszonyat jó kis dolgok. :)

Jöjjön csak az a John Rambo,meg Silent Hill,ímádom a BD változatukat.Aki kihagyja,nem tudja mit hagy ki.Két remek és pazar HD minőségű korongot.Na meg nem mellesleg 2 jó filmet is. :)
0
2010. május 5., szerda 9:51
"Annyira, de annyira csodálatos a táj, amit korábban is észrevett az ember, de kék lemezen egészen más."

Ezt magyaráztam.Teljesen más dimenziót kapnak a régi kedvenceid.De ha valaki már le is írta látatlanba a HD-t azt ,hogy győzzem meg ? Nem is lehet. :)

0
2010. május 5., szerda 9:49
A DVD-nek sem...

Teljesen elértéktelenítették nálunk.Köszönhetően annak,hogy a DVD-t vásárlók zöme a Tescoban "alapoz" magának filmkollekciót(most nem a fórumos DVD gyűjtőkről van szó,még mielőtt valaki félreért).

BD-ből még nincsenek papírtasakos turisak,bár valószínűleg itt akkor lendülne fel jobban ,ha már ebből is lenne 200-as RNR médiás turkáló.

Egyébként ahhoz be kéne futnia a formátumnak,hogy olyan rétegfilmek jelenhessenek meg rá,mint amiket elvársz.De ha mindenki kollektíven ennyire "ellenáll",akkor nem lesz előrébb a hazai piac.

Igaz jelenleg hátrébb sem.Se a DVD,se a BD.
0
2010. május 5., szerda 9:44
Erről van szó. Amikor végre vettem egy 72cm-es sík képcsöves, 100hz-es LG TV-t, akkor az is 100e felett volt és a boltban ezen fajták közül az olcsóbbak közé számított. Most ennyiért utánam dobnak egy 94-102cm-es HD ready, sőt akcióban full HD plazma tv-t. Egy normálisabb dvd játékos még most is 20-30e forint, szóval én sem értem a luxus dolgot. Nem mondom, volt az is, de most már nem az. Ráadásul ha jól megnézzük, most jön egy akció ahol 5e-ért vannak a kék lemezek, a Tégla meg 3e volt - igaz annak más oka van - lehet venni "használtan" is filmet, szóval ez csak szöveg. Én sem veszek meg mindent BD-n, most azt hiszem 7db van összesen és csak a számomra fontos kiadványokat veszem meg kék lemezen újra. Az új kiadások közül is simán vásárolok dvd-t, a számomra nem húzó filmeknél.

Ellenben egy dolgot mindenképpen hozzátennék. A barátnőm egyáltalán nem érdeklődik a  technika iránt, megvettem a kék játékost, azt mondta jó. De amikor megnéztük a Rettenthetetlent, a Fel-t vagy éppen most az Avatart, akkor leesett az álla. Nem mellesleg az enyém is. Konkrétan van olyan kék filmem amit többször néztem meg, mint előtte dvd-n összesen az évek alatt - lásd Rettenthetetlen - mert egészen egyszerűen elvarázsolnak a nagy totálok. Annyira, de annyira csodálatos a táj, amit korábban is észrevett az ember, de kék lemezen egészen más.
0
2010. május 5., szerda 9:30
Megkérdezném,amikor a DVD váltotta a VHS-t milyen címeket vetettek meg veled újra ? Die,Hard ,Vissza a jövőbe,Alien szépen kijöttek a lakossági kazetták után DVD-n is. :)

A DVD-t is fújoltátok,mikor még "aranyára" volt ?

30-40 e Ft egy BD lejátszó.kb 100 e egy nagyobb képátlójú HD Ready Plazma.Szerinted ez luxushobbi,hogy ennyire utálni kell ?

A DVD relatíve drágább volt a maga idejében.

Olyan könnyen felejtetek...
0
2010. május 5., szerda 0:55
"... csak miért kell ez nekünk (addig) magyaroknak, amikor elérhetetlenek olyan magyar filmek..."

Nem mondom, hogy Tarantino műve jobb, mint az Emberek a havason, de nyilvánvaló melyiket lehet nagyobb példányszámban eladni. Sajnos kapitalizmusban élünk (néha olyan érzésem van, mintha ezzel nem volnál tisztában) és bizony amire nagyobb igény van azt jobban preferálják a kiadók érthető módon.
0
2010. május 4., kedd 19:26
Akár jó olvasni, akár nem, így van sajnos.. Ez a magyar morál..

Nem igaz mindenkire, de a lehurrogók elég nagy százalékára.
0
2010. május 4., kedd 19:25
Tőled sem irigyelné itt senki azokat a filmeket amiket megemlítesz.
0
2010. május 4., kedd 18:33
Én aztán senkitől sem irígylem a John Rambo vagy Kill Bill 3D HD BD filmeket... csak miért kell ez nekünk (addig) magyaroknak, amikor elérhetetlenek olyan magyar filmek, mint pl. Huszárik Zoltán: Csontváry vagy Bódy Gábor: A kutya éji dala vagy Amerikai anzix vagy Tarr Béla: A londoni férfi Fehér György: Szürkület vagy Szenvedély vagy Szőts István: Emberek a havason vagy Ének a búzamezőkről vagy Radványi Géza: Európa nem válaszol vagy Makk Károly remek trilógiája (Megszállottak, Elveszett paradicsom, Az utolsó előtti ember) vagy Mészáros Márta: Örökbefogadás vagy Enyedi Ildikó: Az én XX. századom vagy Gaál István, Sára Sándor és Zolnay Pál teljes életműve vagy Hajdu Szabolcs: Tamara vagy Macerás ügyek vagy ... (hogy tényleg csak a magyar nevek közül  említsek párat...)
0
2010. május 4., kedd 17:50
Majd veszek egy mozit magamnak és azért fogok kampányolni,hogy minden film ennek megfelelően(is) jelenjen meg.
Az ez ellen tíltakozókat meg majd csórónak és irigynek nevezem majd...

Milyen jó is ezt olvasni állandóan tőled...
0
2010. május 4., kedd 16:40
Még annyi hogy ha magyarország-on be is szüntetnék a BD-t, senkit nem érdekelne.. Nagyon kis porszem vagyunk.. Máshol azért kicsit más a helyzet..

Szóval belenyugodhatsz, a BD maradni fog, a DVD meg süllyedni lefelé, akármennyire is fáj..
0
2010. május 4., kedd 16:38
DVD-k hez képest mégis jóval igényesebb kiadványok jönnek ki... Mindent beleértve, tokot, borítót, stb.. A kínálat pedig bővül.. És ahogy bővül a kínálat, a vevőkör is bővül..

Kereskedelemben dolgozom, elhiheted, van igény a BD-re..

Akármennyire is nehéz felfognod...
0
2010. május 4., kedd 16:37
"Erről a fogyasztók és a kalózkodók tehetnek, de addig amég ez így van, ne is várd hogy jöjjenek ilyen rétegfilmek.."

Pontosan. Míg nagy studiók nagy filmjeiből nem lehet eladni normál áron túl sokat (pl. Rémálom sorozat - tudom nem normális film:) addig ne várjunk rétegnél is rétegebb filmeket.

0
2010. május 4., kedd 16:33
Vegyél mostantól akkor BD-t és így legalább BD-en esélyed van, hogy „normális film” is megjelenhessen!:)  Különben, ha külföldről rendelsz akkor személy szerint nem tök mindegy mi jelenik meg itthon?

"Tarkovszkij? Bresson? Dreyer? Bergman?"

Tarkovszkij filmjeinek többsége megjelent idehaza és Bergmanra se lehet olyan nagy panaszod...

0
2010. május 4., kedd 16:31
Jelenleg nincs hová süllyednie már a BD-nek... (innen csak emelkedhet(ne)...)
0
2010. május 4., kedd 16:27
A DVD piac igencsak haldoklik itthon.. Vagyis ez nem is jó szó, inkább úgy mondanám hogy az igénytelen, olcsó kiadványokra van igény..

Erről a fogyasztók és a kalózkodók tehetnek, de addig amég ez így van, ne is várd hogy jöjjenek ilyen rétegfilmek..

Én azt szeretném ha a BD igenis megmaradna réteghobbinak, addig talán nem süllyed le oda ahova a DVD.
0
2010. május 4., kedd 16:24
Ennyi? Ennyi az összes normális film? Ha neked igen, akkor gratulálok.. Te dolgod hogy neked mik az értékrendjeid, ha neked csak ezek a filmk jelentik a normális filmeket, te dolgod.

De miattad azért nehogymár ne legyen mondjuk például BD, vagy akármi...
0
2010. május 4., kedd 16:23
Igen, tudom, itt vannak a vicc kategóriában a DVD árak, nem véletlenül nem tud megjelenni normális film... pontosan erről beszélek!!!
0