Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 4., kedd 16:23
Tudod ha mindenki így gondolkodna ahogy te, talán még a VHS korszak sem jött volna el...
0
2010. május 4., kedd 16:22
Tarkovszkij? Bresson? Dreyer? Bergman?
0
2010. május 4., kedd 16:22
"Jó abban igaza van mondjuk, hogy Godard teljes életműve nem kapható idehaza"

Kit érdekel? Nem ezen múlik hogy van e egy formátumnak piaca vagy sem.
0
2010. május 4., kedd 16:21
5-ös skálán baromi nehéz osztályozni. Az 500 nap (nyár) valóban jó film, de nem veri ki a biztosítékot, hogy jajdeodalegyek érte, hogy megvegyem akár DVD-n is 3eFt-ért... Annyit nem ér a dolog...

Normális film alatt én olyan rendezői életműveket értek, mint Hajdu Szabolcs, Flieguaf Benedek, Szőts István, Huszárik Zoltán, Bódy Gábor, Antonioni, Bresson, Dreyer, Kurosawa, Garrel, Tarkovszkij, Eizenstein, Truffaut, Godard, Rohmer, Rivette, Bergman, Renoir, Hitchcock, stb.
0
2010. május 4., kedd 15:54
Jó abban igaza van mondjuk, hogy Godard teljes életműve nem kapható idehaza (külföldön se) csak el kéne fogadnia végre azt, hogy ezek baromira réteg filmek. Ez olyan mint ha nekem Warhol volna az isten és mindenhol hírdetném, hogy nem jelenik meg semmi se tőle, pedig az Empire mindenképpen alap és a kiadók baromira nagyott kaszálhatnának vele ha kihoznák 3 DVD-s díszdobozba és hasonlók.
0
2010. május 4., kedd 15:43
:D
0
2010. május 4., kedd 15:41
Abban sincs igaza, hogy idehaza nincsenek normális filmek BD-n. Az 500 nap (Nyár) című opuszt sikeresen lepontozta 5/5-re a KT-n. Érdekes...
0
2010. május 4., kedd 15:19
Valamivel meg kell győznie magát...
0
2010. május 4., kedd 15:14
Az utolsó bekezdésben ott a lényeg...

Vicces, hogy ha külföldről vásárol, akkor miért nem nézegeti a Criterion kiadványait? Rengeteg kedvence megjelent BD-n odakint, példás minőségben felújítva. Némelyiknek a képe nagyon odaver...

A hátulütője, hogy lockoltak a Criterion BD-k, de már a B-régióban is napvilágot látott pár film az amerikai kínálatból az Eureka Entertaniment forgalmazásában. Ugyanazokat a transzfereket használták fel, így minőségbeli eltérés nincsen. Angol felirat meg mindegyiken van.

Ennyit arról, hogy neki megfelelő filmek nem jelennek meg...
0
2010. május 4., kedd 14:11
Idehaza is van, csak kevés.. Lehet vásárolni máshonnan is, gyűjteményem fele külföldről van.. Olcsóbb is, és rengetegen van magyar vonatkozás..

"normális filmek sohasem fognak megjelenni idehaza BD-n" te már csak tudod.. Jövőbe látsz? Folyamatosan jönnek a normális filmek is itthon..

Persze az a te bajod, hogy olyan filmek számítanak nálad normálisnak, ami világszinten jó ha 500 embert érdekel..

0
2010. május 4., kedd 14:04
Gondolom akkor többnyire külföldről rendelgetsz. Ha igen akkor biztos tudod, hogy tőlünk nyugatabbra nincs olyan hatalmas nagy különbség a BD és a DVD-k árai között.
0
2010. május 4., kedd 14:00
Nincs film, normális filmek sohasem fognak megjelenni idehaza BD-n... DVD-t is akkor vettem először, amikor Antonioni Nagyítása megjelent...
0
2010. május 4., kedd 13:54
Általában nincs pénz váltani, nincs pénz filmekre, irigység..

Javarészt legtöbben ezért utálják..
0
2010. május 4., kedd 13:46
Igen úgy, ráadásul valamennyire még a DVD képét is feljavítja! Adott esetben már lehet ezért megéri befektetni egy lejátszóra, ami azért nem egy akkora nagy luxus manapság.
0
2010. május 4., kedd 13:43
Hogy érted a kompatibilitást? Hogy a BD lejátszó lejátsza a DVD-t is?
0
2010. május 4., kedd 13:39
Nyilván előbb utóbb helyette lesz. De ez olyan, mint régen a CD esete! Sokáig volt magnókazetta, de szép lassan abbahagyták a gyártását, mert teljesen elavult! De ugyanez volt a DVD-vel is! A VHS sokáig egyeduralkodó volt, azt az is szinte megszűnt mára.

Jelenleg egyébként felesleges félni a DVD halálától, mert szerintem még évekig egyeduralkodó lesz (főleg a mi régiónkban) kivéve, ha a BD ára nem kezd rohamos csökkenésbe, akkor viszont tökmindegy lesz neked és a többi BD ellenzőnek, mert már nem lesz luxuscikk és bárki megengedheti magának. Ráadásul a BD-nek megvan az a hihetetlen előnye, hogy kompatibilis a DVD-el. Ez anno a VHS DVD esetében azért nem volt teljesen így.
0
2010. május 4., kedd 13:33
... vagy lehet arról van szó, hogy egyetlen egy réteget akarnak csak kiszolgálni a kiadók, akik hajlandóak ugyanazt az 500-600 címet újra és újra megvenni... Először egylemezen felirattal, majd 2 lemezen felirattal, majd egylemezen szinkronnal, majd 2 lemezen szinkronnal, majd 3 lemezen szinkronnal díszdobozban, majd BD-n ugyanígy... (?)
0
2010. május 4., kedd 13:30
Tényleg semmi bajom nem lenne a BD-vel, hanem "csak" pluszba lenne, de én teljesen úgy érzékelem, hogy a DVD helyett van... és ez a része nem tetszik nekem a dolognak... (és szerintem a többieknek is, akik hasonlóan a BD ellen vannak)
0
2010. május 4., kedd 13:05
Azt tudnám megérteni, miért utálják itt néhányan ennyire látványosan a BD-t? Tudom szerintük felesleges, de miért fáj, ha páran örülnek néhány kiadvány megjelenésének? Ok tisztában vagyok vele, nem olcsó mulatság, de nem kötelező venni. Különben is azért, mert néhány kiadó BD is kijön a DVD kiadás még nem fog abbamaradni.

"idén először a filmművészeti szakkönyvkiadás profilunkkal indítunk majd - várhatóan ősszel jelenik meg az első cím..."

Ha gonosz lennék, most akkor mondhatnék én is olyat, hogy „pokolba a filmművészeti szakkönyvkiadással!” Ettől függetlenül nem teszem inkább mert szeretem a filmeket és ha úgy adódik még talán vásárolok is majd a kiadványodból, ha érdekesnek ítélem meg.
0
2010. május 4., kedd 12:44
az azért bajos lenne egyszerre annyi címet kiadni... :)
0
2010. május 4., kedd 12:35
Meg gondolom az utolsó is...
0
2010. május 4., kedd 11:22
Erre csak jövőre fog sor kerülni (DVD), idén először a filmművészeti szakkönyvkiadás profilunkkal indítunk majd - várhatóan ősszel jelenik meg az első cím...
0
2010. május 4., kedd 11:11
Arra én is kíváncsi leszek, merthogy szerintem (meg pár másik fórumozó szerint is) dugába fog dőlni, az tutkó...
0
2010. május 4., kedd 11:10
Ezt is lehet filmforgalmazásnak nevezni, de én kíváncsian várom, hogy a te céged milyen megjelenésekkel rukkol majd elő a jövőben.
0
2010. május 4., kedd 11:08
Ezt nevezed te filmforgalmazásnak!?
0