Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 4., kedd 10:54
Még szerencse, hogy nem rajtatok múlik a hazai filmforgalmazás. Asszem nem is lenne itthon kiadott lemezem...
0
2010. május 4., kedd 10:53
Te mondd csak, nem félsz?
0
2010. május 4., kedd 10:49
Teljesen egyetértek! Pokolba a BD-vel!!!! Semmi értelme ennek Magyarországon...
0
2010. május 3., hétfő 19:51
"Még annyit hozzátennék,a plazma és az LCD kényszerből fogy,hiszen a jól bevált CRT-t teljesen leépítették."

Ez igaz.A piac változott,s a képcsöves TV-k kora lejárt.Választásod túl sok nincsen,valóban.

"5.1 hangzásom sohasem volt(különböző okok miatt leginkább fejhallgatón nézem a filmeket),és valahogy nem is vágytam rá."

Akkor ez ne legyen ellenérv a BD ellen.DVD-nél a teljes élvezethez ugyanúgy be kellett ruházni házimozi szettre,erősítőre hangfalakra,tehát ugyanúgy egy vagyon volt a maga kezdeti idejében.

"Talán azért sem szimpatikus annyira a BD,mivel elég sok pénzt(kezdetben 5-8 ezer Ft-ot!) kiadtam DVD-re és nem akarok újra ennyi pénzt elkölteni."

Látod ez már egy elfogadhatóbb és nyomósabb érv.Oké. :)

"Vagyis majd meglátom..."

Most elbizonytalanítottalak ? Pedig nem ez volt a célom...

Ne vegyél ha nem akarsz - vagy ha úgy érzed nincs rá szükséged  - ennyire egyszerű. :)
0
2010. május 3., hétfő 19:24
Ennyire ne legyél már büszke az igénytelenségedre már bocs..
0
2010. május 3., hétfő 17:40
Pont ezért nem értem a BD erőltetését,mikor a DVD sem fogy még egy ezresért sem.

Lehet,hogy furcsán hangzik,de a gyűjteményemből hiányzó filmeket akár még VHS-en is megvenném,csak jelenne már meg...Az Aranypolgárral ezt is tettem.
Számomra a film a lényeg és nem a formátum ill. a DVD sokkal többet adott a VHS-hez képest,mint amennyit a BD rátesz a DVD-re.
0
2010. május 3., hétfő 17:34
Még annyit hozzátennék,a plazma és az LCD kényszerből fogy,hiszen a jól bevált CRT-t teljesen leépítették.
5.1 hangzásom sohasem volt(különböző okok miatt leginkább fejhallgatón nézem a filmeket),és valahogy nem is vágytam rá.
A kedvenc régi filmjeimnél amúgy sem lenne "valódi" ez a hang.
Talán azért sem szimpatikus annyira a BD,mivel elég sok pénzt(kezdetben 5-8 ezer Ft-ot!) kiadtam DVD-re és nem akarok újra ennyi pénzt elkölteni.
LCD-m sincs,egy 100 Hz-es CRT-t használok,egyszer kellett csak szervizelni,még 10 évig is elmehet mondták akkor,hiszen ezeket a modelleket még rendesen összerakták.

Vagyis majd meglátom...
0
2010. május 3., hétfő 16:58
T. Fantasy Film.

A Inferno specifikációkban meg fog egyezni az Anchor Bay-es kiadvánnyal ? Értem ezalatt,hogy vágatlanul,eredeti képarányban és Dolby Digital 5.1-es eredeti hanggal kapjuk-e meg.

0
2010. május 3., hétfő 16:52
Június környékén.
0
2010. május 3., hétfő 15:18
Tisztelt Kiadó!

Az Inferno mikor jelenik meg?

Köszönöm a választ.
0
2010. május 3., hétfő 11:56
Nem szídtam.Azt mondtam "töltelékfilmek".Adam Sandlert egyébként sem tartom sokra,mint "színészt". :))
0
2010. május 3., hétfő 11:55
Bocs ha nem veszem őket egy kalap alá a Kill Bill ,Silent Hill és a Holló filmekkel.Főleg hogy aranyáron merték kirakni ezeket a fantasztikus alkotásokat. ;)

0
2010. május 3., hétfő 11:47
Kéretik nem szidni a Távkapcs-ot, nekem az egyik kedvencem. Ellenben az Ananász expressz tényleg nem volt egy nagy durranás. Szerencse, hogy harmadáron vettem, kenyeret meg nem kér, jól elvan a többi közt a polcon... :D
0
2010. május 3., hétfő 11:14
nagy százaléka a DVD-ket sem veszi,tehát miről is beszélünk ? Vagy egy 3-4 ezres normálisabb kiadású DVD az nem luxus ? Azt sem erőltették,hanem volt rá igény.De ne aggódj nem nálunk,hanem világszinten.Itt az ország nagy része letölt,vagy másoltat és nem érdeklik a műsoros lemezek.

Ha a BD-re sem lesz igény,azt itt nyugodtan betudhatod ugyanennek.
0
2010. május 3., hétfő 11:11
Más meg a DVD lemezeknek nem látja értelmét és szerinte az is felesleges luxus.

Akkor mi nem az ? :)

De ilyen alapon menjünk vissza a DVD előtti időkre.Ha megfelelt a VHS minőségű DVD,akkor megfelelt a VHS is SD TV-n.Minek váltottál DVD-re ? Az is pénzkidobás volt. :)

Érted mire akarok kilyukadni ?

Te egyszerűen nem akarsz váltani.Az hogy erről ,hogy győzöd meg magadat egy dolog.De ha minden új dologra azt mondjuk felesleges,akkor menjünk szépen vissza a barlangokba és vadásszunk újra állatokra.

Ez már egy kikerülhetetlen folyamat,fejlődik a világ.Neked inkább a gyorsaságával van a bajod (részben nekem is).De erről nem a BD tehet.

Én nagyon örülök hogy a Fantasy is beszáll és kiad végre ezen a formátumon.Így számíthatok értelmes filmekre is.Ha már drága ,meg sokak pénzkidobásnak titulálják (bár csak kérdezem:mennyi is egy nívósabb DVD kiadvány ára ? :D),akkor legalább ne az Ananász expressz,Távkapcs és hasonló töltelékfilmek legyenek végre az üzletek polcain,hanem értelmes filmek is.

Nos,ezek után erre van esély. :)
0
2010. május 3., hétfő 2:47
Épp ez az, hogy sajnos létezik ilyen, de ha neki ez jó, akkor megérdemli...
0
2010. május 2., vasárnap 23:27
Miki, ne mondd már nekem, hogy Te még nem láttál olyat? Hiszen nem egy filmnél írtam én is, hogy anno a VHS-en szebb képe volt... Talán utóljára a Smaragd Románcánál - ha jól rémlik.
0
2010. május 2., vasárnap 23:09
VHS képminőségű DVD. Na ehhez csak gratulálni tudok. Ne égesd már magad ennél jobban is...
0
2010. május 2., vasárnap 23:00
Semmi kifogásom ellene, ha egy "réteg" BD lemezeket vesz, de a társadalmunk 70 százaléka nem tud erre költeni. Nálunk márpedig mindent rá akarnak erőszakolni a fogyasztóra, mert rengeteg hülye fogyasztó van és akkor is megvesz minden szart, ha valójában nincs kerete rá.
0
2010. május 2., vasárnap 22:55
Szerintem egyszerűen pénzkidobás. Semmi értelmét nem látom a BD lemezeknek.
Nekem a SD TV n néha VHS képminőségű dvd tökéletesen megfelel.
0
2010. május 2., vasárnap 18:39
"Ha egy DVD-t akartam nézni,csak egy lejátszót kellett a tévémre kötni.Most ez nem elég."

Ezt annyival azért kiegészíteném,hogy az 5.1-es hangzás élvezetéhez DVD-nél ugyanúgy elengedhetetlen volt az erősítő és a hangszórószett.A BD-t is tudod élvezni akár hagyományos TV-re is kötve.Annyi hogy nem használod ki a HD hangokat,vagy képet.De a DVD-nél se az 5.1-et ha csak símán a TV-re kötöd.Ott sem volt kötelező egyből 100 Hz-es nagy és síkképernyős/projektoros Tv-t venni élvezhetted egy régebbi 55-ös kis TV-n is akár.

"Tényleg a hazaiból indulok ki,hiszen nekünk ez jutott.Ha már minden kijött volna DVD-n,akkor egy szót sem szólnék a BD ellen."

Tulajdonképp ezért sem értem miért szólaltok fel ellene.Hisz aki nem akar az egyszerűen nem vesz ill. nem vált(főleg amíg ilyne árakon mozognak a lemezek,ezt még még érthető is).Azért mert DVD-t gyűjtesz még nem vagy maradi,csak óvatosabb esetleg realistább.De miért zavar bárkit ha adnak ki így is filmeket ? Mert a jelek szerint elég sok embert zavar.Ha már nincs normális HD műsorszórásunk legalább valami módon kihasználhatjuk a HD képes TV-ket.Még mindíg több értelme van ,mint HDMI bemenetes TV-t venni,de nem nézni rajta HD anyagot.Mert van akik ezt teszik...

Annak ellenére,hogy nem érdekli a "lakosság többségét" ez a dolog,elég sok plazma és lcd tv fogy a boltok polcairól.Akkor minek ? Illúzió hogy van otthon nagy TV,amin fullHD matrica virít,de nem tudok belerakni egy épkézláb anyagot,hogy láthassam ténylegesen mit is tud ? Ez akkor így nagyon értelmetlen ill felesleges pénzkidobás volt sok vásárló részéről.Persze oké,van DVD upscaling,ami szép és jó is(mert tényleg az),de azért azzal legyünk tisztában ,hogy nem varázsol vele az ember Blu-rayt a DVD-ből. :)

"Mit is nézek? DVD filmeket,néha sportot,és a régi VHS felvételeimből egyet-egyet.
Voltaképpen HD-re nincsen szükségem és szerintem a lakosság többségének sem."

Ez meg látod Te vagy.Nekem meg igenis van igényem erre,miért ne örülhetnék ha jönnek rá ki ,akár régebbi akár újabb filmek ? Az tény,hogy a többség nem tart (még) igényt erre,sőt a jövő sincs kőbe vésve.Bukta is lehet az egész HD mizéria,meg akár a 3D is.Ott már én is nehezen tudom elképzelni magamat itthon ülve 3D-sszemüvegben,azt bambulok magam elé,annál azért maradibb vagyok.Nekem már a BD is felért most egy hiperűrugrással. ;)

De az a réteg,aki meg szeretne ilyen filmeket is gyűjteni ugyanúgy várhat el választékot,mint a DVD esetében.Miért is ne ? Úgy vettem észre a két tábor egyre jobban szétszakadozik egymástól,pedig én még azok közé is tartozom akinek ez fáj,mert nem szoktam még most sem leszólni vagy le**arozni a DVD-t.Tisztában vagyok a korlátaival,tudom hogy egy jó alapminőség még 2010-ben is,de már belekóstoltam a nagyfelbontásba is és ugyanúgy el tud varázsolni,mint ahogy a DVD tette ezt velem 11-12 évvel ezelőtt.Én nem tudok ekkora különbségeket tenni az SD és a HD gyűjteményem között(HD és HD anyagot ellenben szívesebben mérek össze,úgy azért már érdekesebb a dolog) és továbbra is fogok DVD-t ,valamint BD lemezeket is gyűjteni.

Ha meg más nem kíváncsi ,vagy nem is akar esélyt adni ennek a dolognak azzal sincsen gond.Szíve joga,hisz nem vagyunk egyformák.

Na részemről OFF vége,már nagyon elkanyarodtam attól,hogy eredetileg mennyire örültem a Fantasy BD címeknek. :)

Tényleg Fantasy film:

Nem számíthatunk Farkasok szövetségére,Harc mestere ill. Ötödik elemre is a későbbiekben (Best-es katalóguscímekből ezek tetszettek)? Vagy nyugodtan álmodozzak tovább ? :)
0
2010. május 2., vasárnap 18:05
Ahogy látom,lényeges egyet nem értés nincsen köztünk.De,

A DVD kölcsönzés azért elég hamar elindult.
Ha egy DVD-t akartam nézni,csak egy lejátszót kellett a tévémre kötni.Most ez nem elég.
Ha BD réteghobbi marad,akkor elég nagy baj,hogy olyan megjelenítőket erőltettek az emberekre,amelyeken csak a BD és a HD adás néz ki jól.
A BD ugye réteg, a HD pedig a jelenlegi tévéműsorok nívója mellett alig ér valamit.
Tényleg a hazaiból indulok ki,hiszen nekünk ez jutott.Ha már minden kijött volna DVD-n,akkor egy szót sem szólnék a BD ellen.

Mit is nézek? DVD filmeket,néha sportot,és a régi VHS felvételeimből  egyet-egyet.
Voltaképpen HD-re nincsen szükségem és szerintem a lakosság többségének sem.
0
2010. május 2., vasárnap 17:27
Gratulálok. Eme írásoddal valószínüleg felkerülsz a legnagyobb butaságok Top 10-es listájára.
0
2010. május 2., vasárnap 15:39
:D:D:D

Köszi, ezek jó hírek...

Akkor kíváncsian várom a Fantasy Film mit hoz ki az angol kiadásból. Reméljük, nem kell csalódnunk. Ha egy az egyben csak magyarítanak, akkor jó kis kiadvány lesz belőle... :)))

Kedvet is kaptam a film újrázásához, a gyengébb képet meg csak kibírom 87 percig. Vagy előszedem az MKV-t, bár laptopon utálok filmet nézni... :D

0
2010. május 2., vasárnap 15:32
Közben lecsekkoltam (hiába az agyam már nem a régi :D).Ugyanazok az intrók.

A cím is stimmel:Rambo van kiírva.A képe AVC-s (átlag 20-21 Mbits) a hang pedig Dolby TrueHD 5.1.

Nekem bitang jó transzfernek tűnik.Úgy látom amerika megint kötekedik.Biztos elfelejtették hogy a Skynet editionből is mi kaptuk a jobbat.Pedig még az is rossz lett.Maradjanak csak a jobb hangnál.A jobb kép továbbra is európát illeti. :D

0