"Ha egy DVD-t akartam nézni,csak egy lejátszót kellett a tévémre kötni.Most ez nem elég."
Ezt annyival azért kiegészíteném,hogy az 5.1-es hangzás élvezetéhez DVD-nél ugyanúgy elengedhetetlen volt az erősítő és a hangszórószett.A BD-t is tudod élvezni akár hagyományos TV-re is kötve.Annyi hogy nem használod ki a HD hangokat,vagy képet.De a DVD-nél se az 5.1-et ha csak símán a TV-re kötöd.Ott sem volt kötelező egyből 100 Hz-es nagy és síkképernyős/projektoros Tv-t venni élvezhetted egy régebbi 55-ös kis TV-n is akár.
"Tényleg a hazaiból indulok ki,hiszen nekünk ez jutott.Ha már minden kijött volna DVD-n,akkor egy szót sem szólnék a BD ellen."
Tulajdonképp ezért sem értem miért szólaltok fel ellene.Hisz aki nem akar az egyszerűen nem vesz ill. nem vált(főleg amíg ilyne árakon mozognak a lemezek,ezt még még érthető is).Azért mert DVD-t gyűjtesz még nem vagy maradi,csak óvatosabb esetleg realistább.De miért zavar bárkit ha adnak ki így is filmeket ? Mert a jelek szerint elég sok embert zavar.Ha már nincs normális HD műsorszórásunk legalább valami módon kihasználhatjuk a HD képes TV-ket.Még mindíg több értelme van ,mint HDMI bemenetes TV-t venni,de nem nézni rajta HD anyagot.Mert van akik ezt teszik...
Annak ellenére,hogy nem érdekli a "lakosság többségét" ez a dolog,elég sok plazma és lcd tv fogy a boltok polcairól.Akkor minek ? Illúzió hogy van otthon nagy TV,amin fullHD matrica virít,de nem tudok belerakni egy épkézláb anyagot,hogy láthassam ténylegesen mit is tud ? Ez akkor így nagyon értelmetlen ill felesleges pénzkidobás volt sok vásárló részéről.Persze oké,van DVD upscaling,ami szép és jó is(mert tényleg az),de azért azzal legyünk tisztában ,hogy nem varázsol vele az ember Blu-rayt a DVD-ből. :)
"Mit is nézek? DVD filmeket,néha sportot,és a régi VHS felvételeimből egyet-egyet.
Voltaképpen HD-re nincsen szükségem és szerintem a lakosság többségének sem."
Ez meg látod Te vagy.Nekem meg igenis van igényem erre,miért ne örülhetnék ha jönnek rá ki ,akár régebbi akár újabb filmek ? Az tény,hogy a többség nem tart (még) igényt erre,sőt a jövő sincs kőbe vésve.Bukta is lehet az egész HD mizéria,meg akár a 3D is.Ott már én is nehezen tudom elképzelni magamat itthon ülve 3D-sszemüvegben,azt bambulok magam elé,annál azért maradibb vagyok.Nekem már a BD is felért most egy hiperűrugrással. ;)
De az a réteg,aki meg szeretne ilyen filmeket is gyűjteni ugyanúgy várhat el választékot,mint a DVD esetében.Miért is ne ? Úgy vettem észre a két tábor egyre jobban szétszakadozik egymástól,pedig én még azok közé is tartozom akinek ez fáj,mert nem szoktam még most sem leszólni vagy le**arozni a DVD-t.Tisztában vagyok a korlátaival,tudom hogy egy jó alapminőség még 2010-ben is,de már belekóstoltam a nagyfelbontásba is és ugyanúgy el tud varázsolni,mint ahogy a DVD tette ezt velem 11-12 évvel ezelőtt.Én nem tudok ekkora különbségeket tenni az SD és a HD gyűjteményem között(HD és HD anyagot ellenben szívesebben mérek össze,úgy azért már érdekesebb a dolog) és továbbra is fogok DVD-t ,valamint BD lemezeket is gyűjteni.
Ha meg más nem kíváncsi ,vagy nem is akar esélyt adni ennek a dolognak azzal sincsen gond.Szíve joga,hisz nem vagyunk egyformák.
Na részemről OFF vége,már nagyon elkanyarodtam attól,hogy eredetileg mennyire örültem a Fantasy BD címeknek. :)
Tényleg Fantasy film:
Nem számíthatunk Farkasok szövetségére,Harc mestere ill. Ötödik elemre is a későbbiekben (Best-es katalóguscímekből ezek tetszettek)? Vagy nyugodtan álmodozzak tovább ? :)