Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 2., vasárnap 15:09
Hát nem nagyon, azt ottani kiadásaik nem a jó képükről híresek. De a John Rambo-val sikerült nagyot dobniuk...

Kérdés, ha már megvan neked az angol: az is a Lionsgate és a Weinstein Company intrójával indul? A film cmíe azon is csak "Rambo", mint a kintin?

A BD-ripem az amerikairól van leszedve, pedig már szeretném törölni végre. A Best-es DVD minősége sajnos hagy némi kívánnivalót maga után... :(((
0
2010. május 2., vasárnap 15:06
Nekem szépnek tűnt a transzfer.van egy 1080p-s ripem az USA Lionsgate változatról is,már nézegettem őket korábban,nagy különbség nincsen.

Az övék maximum hangban lehet különb.

A  Lionsgate meg pont arról híres,hogy a nagykontinensen jobb képpel adna ki valamit ? :)
0
2010. május 2., vasárnap 14:55
Tisztelt Kiadó!

Az Inferno mikor jelenik meg?

Köszönöm a választ.
0
2010. május 2., vasárnap 14:54
Akár PCM 7.1-es, akár nem, akkor is bántó a hiánya...

Egy angol BD-teszt azt írja, az ottani kiadás képe némileg életlenebb, de a screenshotokat elnézve nincs nagy baj, szerinted?

http://www.dvdactive.com/reviews/dvd/rambo2.html
0
2010. május 2., vasárnap 14:43
Jó lett az-az angol TrueHD hang is.Kezeskedem érte. :)

PCM 7.1 (48Khz/24bit) van az USA kiadáson,nem dts-HD. ;)

rambo
0
2010. május 2., vasárnap 13:45
Pont azért a szinkronért kéne belőle magyar kiadás. :D

Amúgy meg a John Rambo már 720p-ben is brutálisan nézett ki a magyar DVD-hez képest. Mintha egy másik filmet nézne az ember, de komolyan...

Csak azt a dts-HD MA 7.1-et sajnálom hogy nem került fel, ami az USA-kiadáson szerepel. A tesztek szerint abszolút referencia minőség...
0
2010. május 2., vasárnap 13:41
Azt már megvettem Jamától.De a szinkronja annak is fergetegesen jó lett. :)
0
2010. május 2., vasárnap 13:30
De azért egy Ötödik elemért sem sértődnél meg, igaz? :D
0
2010. május 2., vasárnap 13:20
Remélem a Farkasok szövetségét is behozzák,ha már ennyi BEST mozifilm jön. :)
0
2010. május 2., vasárnap 13:19
Viszont, hogy ne csak offoljak, a Fantasy Film előtt le a kalappal, remek filmekkel jön ki elsőre, attól függetlenül, hogy nekem nem tetszik mindegyik, azt kell mondanom, filmgyűjtőknek szinte mindegyik alap darab. Gratulálok hozzá :-)
0
2010. május 2., vasárnap 13:10
Erre meg azt mondom, hogy azoknak van 2000 dvd-je, akikkel valami nagyon nagy gond van agyilag. Szabi lazán megmondja a tutit, miközben én el nem tudom képzelni, hogy a fenébe tarthat valaki otthon 2000 dvd-t, azaz 2000 filmet. Nekem 200 felett van valamivel, de rendszeresen adok el belőle, a max valahol 300 környékén volt. És még sokkal jobban meg fogom húzni a mértéket mert feleslegesen foglalja a helyet a polcomon a gyűrűk ura 4 lemezes is, ha egyszer néztem meg mióta megvettem. Szóval Szabi csak egy ilyen majd én megmondom figura, akinek szerintem egy rakás dvd-je van ami egyszer sem volt a lejátszójában. B verzió bazira ráér és minden szabadidejében filmet néz (na akkor se ítéljen meg engem pl.)
0
2010. május 2., vasárnap 13:06
Szabi

Butaságot beszélsz és hosszan...
1, a BD egyáltalán nem zsákutca. Pláne nem luxus, felesleges és értelmetlen. Én pl. világ életemben utáltam, hogy a gyári dvd-k képe is sokszor a fos kategóriát súrolta. Lemezt sem akarok cserélgetni, mint a gyűrűk ura bővítettnél kellett. Soroljam? Azt sem mondta senki, hogy minden régi filmedet vedd meg BD-n újra. Viszont új filmeket miért ne? Lehet, hogy te leszarod, én és elég sokan a világon meg nem szarjuk le a kép minőségét. Ha megtehetném anyagilag az összes Pixar mesét megvenném újra BD-n, mivel az Up annyira elvarázsol képileg, hogy elmondani nem tudom.
2, az ismerőseidet jobban kellene megválogatni, ha frusztrálnak. Képzeld, én sem fizetek autóért, nem veszek hitelre szinte semmit, de még a BD lejátszómat is használtan vettem harmad áron. Ezzel nincs összefüggésben, hogy nyáron nagyobb lapos tv-t veszek és a számomra fontos filmeket mind BD-n veszem meg. Nem akarok senkinek megfelelni, egyszerűen szerintem a 16:9 és a HD amire _nekem_ szükségem van. Nem akarok homályos kis figurákat látni focimeccsen, hanem egy Barca Intert is full HD-ban akarok nézni, mert látni akarom és nem sejteni. Az Avatar BD-n akarom nézni, mert sokkal jobban tetszik, mint a DVD verzió. És ha téged ez zavar, az a te bajod. Szerintem meg marhaság amit leírtál. Sőt, tovább megyek, tipikusan a másik tehene is dögöljön meg effektus. Nem mindegy neked, hogy mi van a BD-vel? Nem veszed meg, ne törődj vele. Ott van neked a dvd.
3, a politikai és társadalmi problémáidat vidd olyan fórumra ahol érdekel valakit. Ez itt a fantasy film fórumja egy dvd/bd bolt honlapján. Ha érted mire gondolok.
0
2010. május 2., vasárnap 12:14
Nade oké, élesebb a képe. Ha a dvd-é 1, akkor a bd 5-ös élességű?
Ha valaki azt mondja, hogy 5x nagyobb felbontású, azt értem. Meg az "akár 2x tovább tart", "akár 3x több edényt tisztít meg" (ez már mondjuk határeset) is világos.
Érted, ez a pongyola és hatásvadász fogalmazás.
Én még egy fényképre sem mondom, hogy ez 5-ször élesebb a másiknál.
A két formátum nem azonos kijelzőre van tervezve. Ahogy az igazolványkép sem A/4-es lapra lett kitalálva :p (Bár a negatívról lehetne A/4-es méretre nagyítani, a film felbontása jó).
Nekem amúgy semmi bajom a bd-vel, csak ez a pénzszag, az erőltetett váltás zavar. Egy ideig nem lesz rá pénzem, ráadásul ki tudja, meddig lesz a színen.
Bár a fizikai adathordozónak van egy óriási előnye (legalábbis számomra): a borító. Letöltve ez is elvész.
0
2010. május 2., vasárnap 11:48
"de ez van, egy nagy átlag embernek van 100-200 dvd-je és most azokat veszi bdn, amik dvd-n kimaradtak. Nekem is alig van átfedés a dvd és bd gyűjtemény között."

hasonló szisztéma szerint gyűjtök én is.sok HD lemezem vagy nem is volt meg DVD-n vagy szó szerint le lett cserélve,tehát már nincs meg.átfedés nálam is minimális.Nem értem sokan miért veszik meg egy az egyben ugyanazokat a filmeket mint amiket DVD-n már megvettek korábban,így persze hogy nincs értelme váltani.

"Végül pedig tény hogy nem a bd lesz a végső formátum, de lehet hogy a végső fizikai formátum. A kölcsönzés is pedig előbb utóbb el fog terjedni amint lesz rá igény, meg elegendő film."

hasonlóképp vélekedek,bár én az online filmkölcsönzésben ,ill mozizásban azért több alternatívát látok,mint a lemezkölcsönzésben.meg lehet nézni most is a tékák siralmas helyzetét,nem tudom mennyit lendítene rajtuk ha BD kölcsönzővé alakulnának.A széllesávú net korában gyanítom már nem sokat.
0
2010. május 2., vasárnap 11:37
Csak 1-2 dolog ami mellett nem tudok elmenni.

Kép élessége - Azért mondják hogy élesebb, mert próbálj meg egy kis igazolványképet (már előhívottat) felnagyítani egy A3-s méretre. Életlen és kockás / pixeles lesz. Uez a helyzet egy 576*480 vs 1920*1080-s képpel. Igen a különbség észrevételéhez kell egy nagyobb (fullHD) tv és egy közeli nézési pozíció. Ma már nem él a nézési távolságra a képátló * 8-10, amit annó ha jól emlékszem a crt tv-kre mondtak. Ma már kb a képátló *2-4 a megfelelő - ettől lesz mozisabb az élmény. Aki meg vetítőt használ az egy 240cm széles! képet max 5 méterről néz.

A másik, hogy főleg azoknál nagy az ellenállás akik mint lent írta vki 2000 lemezzel rendelkezik, nekem is fájna kidobni úgymond annyi filmet, de ez van, egy nagy átlag embernek van 100-200 dvd-je és most azokat veszi bdn, amik dvd-n kimaradtak. Nekem is alig van átfedés a dvd és bd gyűjtemény között. Ami meg átfedés az meg nagy kedvenc vagy bagóért lehetett vhonnan beszerezni.

Végül pedig tény hogy nem a bd lesz a végső formátum, de lehet hogy a végső fizikai formátum. A kölcsönzés is pedig előbb utóbb el fog terjedni amint lesz rá igény, meg elegendő film.
0
2010. május 2., vasárnap 10:59
"De jónéhány embert láttam már itt az Xpress fórumon (is) akik össze vissza fikázták a BD-t, rá kb 1 évre mire össze jött rá a pénzük, már pont az elenkezője volt a véleményük."

Én van a 3. "faj" én,aki **arozza a szabányt( és fogja is :D),de elismeri ha lát rá szép transzfert.Az biztos ha csak rajtam múlt volna a formátumháború kimenetele,már a 2007-es esztendőt sem érte volna meg a Blu-ray. :D
0
2010. május 2., vasárnap 10:48
"Sok embernél 2 okot látok rá amiért ilyeneket mond:

1. Nincs olyan anyagi helyzetben hogy váltson

2. Tudatlan"

Nem feltétlen van meg az igény minden emberben a váltásra.HDMI-s DVD-vel elégé szép képet kapsz LCD-n vagy plazmán is DVD-ről.

"Attól nem kell kell félni hogy a BD eltűnik, egyszer majd biztos, lesz ezutánis új formátum."

Én is azt mondom,nem az a lényeg hogy most BD-n vannak-e kiadva a a filmek.Annyi hogy átléptünk a nagyfelbontás korába,ahol igazából már lényegtelen milyen optikai lemezen ,milyen szabványú filmeket vehetsz,a lényeg hogy tudatosítani kéne az emberekben miért jó nekik ha váltanak az adott újra.

Úgy vettem észre a BD marketing gépezete kiaknázatlan(szotftveresen is gyenglékedik,még mindíg nincsenek a lemez és lejátszógyártók egy hullámhosszon),olyan mostohagyerek mint a Sony PSP-je,vagy a PS3 az első 1-2 évében. :(

Miért tudott évekig megverni egy NDS vagy egy WII egy PSP-t vagy egy PS3-at eladásokban ? Nem azért mert jobb nála(az SD megveri itt is a HD-t ? ),sőt...Csak egyszerűen foglalkoztak vele.

Ehhez képest ha körbekérdezel,mi az a Blu-ray és nem tudják ,az az emberek tudatlanságának tudható be ? Nem.Van mögötte rendszeres reklám ? Nincsen.

Látsz 5-10 polcnyi BD választékot a MM-ban vagy a többi multiban ? A töredékét talán...Akkor mit várnak ? :)

"De ilyeneket írni hogy nincs létjogosultsága, nem kell, stb... Vicc az egész."

Minden formátumnak volt létjogosultsága a maga idejében,s mindegyiknek volt csábító oldala.Az már más tészta a vásárlók többségében megérett e az adott időben a váltás gondolata.Sok esetben nem,s ezért rizikós már ilyen gyors iramban váltogatni.

Ha a többség nem akarja,úgysem fog elterjedni valami,akkor sem ha jobb,mint a régi.

0
2010. május 2., vasárnap 10:32
"Van egy harmadik csoport is,akik feleslegesnek tartják a váltást,főképpen ilyen hamar."

Ez is jogos.

De a váltás már 2006-ban elkezdődött előbb  aHD-DVD ,pár hónapra rá a BD piacra kerülésével.

De ha a gyártók az eredeti terv szerint mentek volna Te,vagy én már 2003-ban nem néztünk volna DVD-t.Ugyanis eredetileg addig tervezték az életciklusát.

"És még egy ok:Mikor megjelent a DVD,rengeteg film jött,amit VHS-en nem adtak ki,a tévéadókban sem ment.
A BD-re ez nem igaz.Két film kivételével a korábban DVD-n kiadott mozik jönnek.
Ezt én a rókáról egy újabb bőrt dolognak érzem."

Megint hazánkból indulsz ki.Nézd meg pld kint most adogatják ki BD-na  Hegylakó TV sorozatot(most nem a sorozat milyensége a lényeg, hanem hogy kiadják),az nem jelent meg DVD-n sem korábban.Ilyen alapon ott a DVD megjelenésekor is a VHS és LD címeket cserélgették le nagyobbrészt,hisz külföldön szinte minden komolyabb mozi és rétegmozi megjelent lakossági VHS-en.Tehát ilyen alapon a DVD és a már az előbbi LaserDisc is "újrázás" volt.

"A BD elterjedése lehet,hogy csak ezrelékben mérhető.A filmeladási adatok mindenesetre ezt mutatják,hiszen ezt a formátumot kölcsönözni gyakorlatilag nem lehet és igény sincsen rá,házilag meg nem írható.
Vagyis csak BD lemez megvásárlásával tudja egy ember kihasználni a lejátszóját."

A DVD hogy indult 1998-ban ? Sokan elfelejtitek:szinkron alig volt,lemezárak a BD szintjén voltak ,sőt volt amelyik fölötte.Írás nem volt a lejátszók írható formátumot egyáltalán nem kezeltek és azokat is "csak" DVD lemez vásárlásával lehetett kiaknázni.

Akkor ehhez képest mi a változás ? Hogy újra be kell ruházni ? Még csak azt sem kell,hisz a DVD életciklusát a HDMI-s DVD playerek piacra dobásával tovább hosszabbították,szóval ez is kikerülhető.ha meg lesz normális HD-s műsorszórás még csak lemez sem kell,hogy kihasználj egy HDTV-t. ;)

"Létjogosultsága persze mindennek van,az űrtechnikának is,csak a helyén kell kezelni a dolgokat."

Látod ez így van.Ezért is gondolom továbbra is azt hogy a BD egy réteghobbi volt,és ahhoz képest maradt is.Az interaktivitás világa,a leendő vevők becsábítása a szép kép és hang ellenére eddig nem volt túl sikeres,hisz a DVD továbbra is egyeduralkodó.

De ha teljesen a helyén kezeljük a dolgot az SD és HD technika olyan szépen elfér egymás mellett ahogy kell. :)

Ha valaki a jövőben beruház egy BD lejátszóra és csak 10-15 húzócímet vesz meg rá,de megtartja a sokszáz db-os DVD gyűjteményt,semmiről sem marad le.Én úgy veszem észre sok embert inkább az idegesít ,hogy itt az "új"(ami már 4. éves,szóval annyira már nem),bizonytalan kell-e neki,jön e ki rá elég film,megfizethető lesz e a számára.Mennyit ér ezután a régi DVD gyűjtemény érdemes-e lecserélni a házimozit,mikor másra is kell a pénz ? Ezek mind jogosan vetődhetnek fel valakikben.Főleg hogy gyártói részről már a 3D-s technika is bevetésre kész és elstartolt,ezáltal előfordulhat,hogy a BD mindössze egy pár évig létező áthidaló formátum szerepét tölti majd csak be.

Tény hogy nagy a bizonytalanság még most is a formátum körül.De a jövőbe senki sem lát,s a DVD-zés is kezdődött valahogy.Az sem volt törvényszerű,hogy mindenképpen befut.Megtörtént.
0
2010. május 2., vasárnap 10:12
"Szerintem a BD egy zsákutca."

Ezt tökéletesen osztom.

Ezekkel viszont nem értek egyet:

"Azokat a tekercseket, amik 1990 előtt készültek, hiába tuningolják, nagyon sokat nem lehet tenni velük."

Ha ez igaz lenne nem nézne ki a Szárnyas fejvadász HIDEF transzfere úgy ahogy.Sőt a 2001 Űrodüsszeia képétől sem dobna a TV néző hátast.

"A BD a Casablancát is ugyanabban a felbontásban láttatja, mint egy digitálisan felújított verziójú dvd. Aki ellentmond ennek, az hazudik. :-))"

SD TV-n egészen biztos.Ezt aláírom. :)

Nem az a baj,hogy elzárkózol-e valami elől vagy sem.Szép dolog más értékrendek szerint élni,jó hogy más dolgok is érdekelnek s persze nem kötelező ilyen "hülyeségekre" szórni a pénzt.te más dolgokra költesz ,ennyi.

De legalább úgy zárkózz el előle,hogy ne két ekkora blődséggel támaszd alá és teljesen igazat is fogok/fogunk Neked adni.
0
2010. május 2., vasárnap 1:18
Szerintem a BD egy zsákutca. Én és még sokan mások eszméletlen sok filmet megvettek dvd lemezen. Én kb 2000 filmet. Biztos, hogy nem fogjuk BD-re cserélni, csak azért, mert van. Olyan készüléket fogunk venni, amin meg lehet nézni a dvd lemezeket. Egy HD ready plazma biztos lesz még 10 évig a piacon. Utána meg valami más. Amíg van olyan technika, ami az eddig megvásárolt filmjeimet lejátssza, én ugyan nem cserélek BD-re, de ha nem lesz, akkor meg ánnál inkább nem. dugja fel magának, aki pénzt akar csinálni belőle. CSABAGA véleményével teljesen egyetértek. Ez már a róka sokadik bőre. A BD lejátszó árából pedig inkább elmegyek nyaralni.
Ha más nem, a számítógép mindig lejátssza a filmeket. Veszek egy nagy monitort és kész.

A BD a Casablancát is ugyanabban a felbontásban láttatja, mint egy digitálisan felújított verziójú dvd. Aki ellentmond ennek, az hazudik. :-))

Azokat a tekercseket, amik 1990 előtt készültek, hiába tuningolják, nagyon sokat nem lehet tenni velük. DR No Blu-Ray a legjobb példa. Ugyanolyan, mint a 2006-ban megjelent dupla lemezes kiadás 3590-ért. Annál jobban nem lehet felújítani.
Egyszóval a BD nem csak zsákutca, hanem luxus. Hatalmas luxus és totál felesleges és értelmetlen. Maradjon meg státusszimbólumnak. Én meg megyek nyaralni.
Az OPEL is gyárt minden évben egy új szériát és minden évben meg is veszik, de csak az, akinek van rá pénze. A BD esetében sajnos az a tényállás, hogy rengetegen megveszik, holott nincs rá pénzük. Megveszik hitelre, meg kölcsönre havi nettó 100.000 ft-os fizetés mellett, egy autó törlesztőrészletei mellett, amit szintén hitelre vettek. Ez a magyar társadalom betegsége. Kell, Kell, kell, kell, mindent akarok, minden kell. El kéne gondolkozni azon, hányan olvasnak könyveket, hányan tanulnak idegen nyelveket mialatt a BD élményeit hajhásszák. Rengeteg ismerősöm van, mérnökök, akik nem találnak munkát, mert még angol nyelven sem beszélnek. 6 év egyetem alatt biztos nem volt rá idő. Sokkal jobb dolgokkal is el lehet tölteni az időt, mint a felesleges pénzszórással. Én pl a francia nyelvet tanulom, immár harmadiknak. Nagyon jövedelmező !!!!! A dvd ezzel szemben csak kisüti az ember agyát. Januárban vettem 20.000 ft-ért egy kiemelt állóhjegyet a KISS május 28-i koncertjére. Rögtön az volt a fogadtatás az ismerősök között: "Hát igen, akinek pénze van". Persze nekik azért nincs, mert hitelre kocsit vettek inkább ugyanabban a hónapban, meg hitelre plazmatévét. De én gazdag vagyok, mert más az értékrendem. a TV helyett koncertekre és ruhákra költök, a kocsi helyett színházba járok és könyveket veszek, még azt a luxust is megengedem magamnak, hogy minden héten beülök egy mocskosul drága kávéházba, na jó, többször is. A társadalom pedig kirekeszt, mert akinek nem ez a BD, TV, kocsi, "hitelre mindent kell" élhetetlen értékrendje van, az már kívülálló paraszt. Hát akkor legyen így. Én csak röhögni tudok ezeken, viszont zokogok, hogy nincsen magyar politikai elit, nincsen értelmiség és... jaj. nem bírom tovább.
0
2010. május 1., szombat 20:45
Lassan már majdnem mindenhol lesz HDTV.

És az tény hogy a BD-k gyönyörűek rajtuk, a DVD már nem tul szép..

Képcsöves TV-ket meg nemsokára kapni sem lehet..

Ezért van létjogosultsága.

Igazából engem nem zavar senki véleménye sem, csak azokat az embereket nem szeretem aki fikázza össze vissza, mert ő nem tud váltani.. (Csak szólok hogy nem rád gondolok)

De jónéhány embert láttam már itt az Xpress fórumon (is) akik össze vissza fikázták a BD-t, rá kb 1 évre mire össze jött rá a pénzük, már pont az elenkezője volt a véleményük.

Ennyi.
0
2010. május 1., szombat 19:23
Ezzel egyetértek én is. Túlságosan pénzszagú a dolog.
Engem mondjuk taszít a "tökéletes házimozi élmény" szlogen is. Dehogy tökéletes. 5-10 év múlva lesz jobb, csak a lúzerek fognak bd-t venni. A Gran Torino dvd tokjában van egy széthajtható papíros, amin áradoznak a blu-rayről, hogy tökéletes és stb, 5-ször élesebb a képe a dvd képénél (mondjuk ezt a szlogent különösen nem tudom értelmezni), vedd és vidd. Én úgy látom, a kijelző gyártók fogják rászorítani a népet a váltásra (meg persze a kiadók az exkluzív tartalmakkal). Full-HD kijelzőn tré lesz a dvd képe. A dvd felbontása gyenge a nagy képernyőkhöz.
Gyors a fejlődés. Vagyis a változás.
0
2010. május 1., szombat 18:11
Van egy harmadik csoport is,akik feleslegesnek tartják a váltást,főképpen ilyen hamar.

És még egy ok:Mikor megjelent a DVD,rengeteg film jött,amit VHS-en nem adtak ki,a tévéadókban sem ment.
A BD-re ez nem igaz.Két film kivételével a korábban DVD-n kiadott mozik jönnek.
Ezt én a rókáról egy újabb bőrt dolognak érzem.

Nem tudom mennyire közismert,de még DVD lejátszó(asztali és minden más forma) is csak a háztartások felében van nálunk.
A BD elterjedése lehet,hogy csak ezrelékben mérhető.A filmeladási adatok mindenesetre ezt mutatják,hiszen ezt a formátumot kölcsönözni gyakorlatilag nem lehet és igény sincsen rá,házilag meg nem írható.
Vagyis csak BD lemez megvásárlásával tudja egy ember kihasználni a lejátszóját.

Létjogosultsága persze mindennek van,az űrtechnikának is,csak a helyén kell kezelni a dolgokat.
0
2010. május 1., szombat 14:23
Lehet a kedvedért / kedvünkért mégis belevágnak Bergman második trilógiájába + A csóróba :)
0
2010. május 1., szombat 13:55
Sajnos nagyon sok film kint sem elérhető...

Őrült szerelem (Rivette)
Out One - Noli Me Tangere (Rivette)
Északi híd (Rivette)
Egy szelíd asszony (Bresson)
Egy álmodozó négy éjszakája (Bresson)
Ma este vagy soha (Deville)
A hazug lány (Deville)
Akárki megteszi (Doillon)
La Belle Personne (Honoré)
Elevator/Felvonó (Dorobantu)
Szürkület (Fehér György)
Szenvedély (Fehér György)