Szerintem a BD egy zsákutca. Én és még sokan mások eszméletlen sok filmet megvettek dvd lemezen. Én kb 2000 filmet. Biztos, hogy nem fogjuk BD-re cserélni, csak azért, mert van. Olyan készüléket fogunk venni, amin meg lehet nézni a dvd lemezeket. Egy HD ready plazma biztos lesz még 10 évig a piacon. Utána meg valami más. Amíg van olyan technika, ami az eddig megvásárolt filmjeimet lejátssza, én ugyan nem cserélek BD-re, de ha nem lesz, akkor meg ánnál inkább nem. dugja fel magának, aki pénzt akar csinálni belőle. CSABAGA véleményével teljesen egyetértek. Ez már a róka sokadik bőre. A BD lejátszó árából pedig inkább elmegyek nyaralni.
Ha más nem, a számítógép mindig lejátssza a filmeket. Veszek egy nagy monitort és kész.
A BD a Casablancát is ugyanabban a felbontásban láttatja, mint egy digitálisan felújított verziójú dvd. Aki ellentmond ennek, az hazudik. :-))
Azokat a tekercseket, amik 1990 előtt készültek, hiába tuningolják, nagyon sokat nem lehet tenni velük. DR No Blu-Ray a legjobb példa. Ugyanolyan, mint a 2006-ban megjelent dupla lemezes kiadás 3590-ért. Annál jobban nem lehet felújítani.
Egyszóval a BD nem csak zsákutca, hanem luxus. Hatalmas luxus és totál felesleges és értelmetlen. Maradjon meg státusszimbólumnak. Én meg megyek nyaralni.
Az OPEL is gyárt minden évben egy új szériát és minden évben meg is veszik, de csak az, akinek van rá pénze. A BD esetében sajnos az a tényállás, hogy rengetegen megveszik, holott nincs rá pénzük. Megveszik hitelre, meg kölcsönre havi nettó 100.000 ft-os fizetés mellett, egy autó törlesztőrészletei mellett, amit szintén hitelre vettek. Ez a magyar társadalom betegsége. Kell, Kell, kell, kell, mindent akarok, minden kell. El kéne gondolkozni azon, hányan olvasnak könyveket, hányan tanulnak idegen nyelveket mialatt a BD élményeit hajhásszák. Rengeteg ismerősöm van, mérnökök, akik nem találnak munkát, mert még angol nyelven sem beszélnek. 6 év egyetem alatt biztos nem volt rá idő. Sokkal jobb dolgokkal is el lehet tölteni az időt, mint a felesleges pénzszórással. Én pl a francia nyelvet tanulom, immár harmadiknak. Nagyon jövedelmező !!!!! A dvd ezzel szemben csak kisüti az ember agyát. Januárban vettem 20.000 ft-ért egy kiemelt állóhjegyet a KISS május 28-i koncertjére. Rögtön az volt a fogadtatás az ismerősök között: "Hát igen, akinek pénze van". Persze nekik azért nincs, mert hitelre kocsit vettek inkább ugyanabban a hónapban, meg hitelre plazmatévét. De én gazdag vagyok, mert más az értékrendem. a TV helyett koncertekre és ruhákra költök, a kocsi helyett színházba járok és könyveket veszek, még azt a luxust is megengedem magamnak, hogy minden héten beülök egy mocskosul drága kávéházba, na jó, többször is. A társadalom pedig kirekeszt, mert akinek nem ez a BD, TV, kocsi, "hitelre mindent kell" élhetetlen értékrendje van, az már kívülálló paraszt. Hát akkor legyen így. Én csak röhögni tudok ezeken, viszont zokogok, hogy nincsen magyar politikai elit, nincsen értelmiség és... jaj. nem bírom tovább.