Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2010. május 1., szombat 13:52
Tisztelt Fantasy Film!

Ennek nagyon örülök, reménykedve várom. (A Délutáni szerelemnek még nagyon örülök, hogy megjelenik... De másról egyenlőre nem tudok...)

köszönettel.
Bolond Pierrot
0
2010. május 1., szombat 13:00
Köszi, közben felvilágosítottak. Akkor rendben is vagyunk. A Kill Bill 1-2-re első nap vevő leszek. :) Remélem jön a többi Tarantino cím is BD-n.
0
2010. május 1., szombat 1:43
uu
0
2010. május 1., szombat 0:08
Illetve tény hogy nem olcsó.

Sem a filmek, sem egy jó felszerelés.

De ez nem azt jelenti hogy nem jó, nincs létjogosultsága, stb...
0
2010. május 1., szombat 0:08
Azért nem érdmes azzal összehasonlítani.

Filmekre jóval nagyobb az igény mint a zenékre, ráadásul a mai világban, pár év és szinte mindenkinek full-hd LCD-je és Plazmája lesz, oda pedig már kevés a DVD akárki akármit mond.

Attól nem kell kell félni hogy a BD eltűnik, egyszer majd biztos, lesz ezutánis új formátum.

De ilyeneket írni hogy nincs létjogosultsága, nem kell, stb... Vicc az egész.

Sok embernél 2 okot látok rá amiért ilyeneket mond:

1. Nincs olyan anyagi helyzetben hogy váltson

2. Tudatlan

Ennyi.
0
2010. április 30., péntek 21:22
szerintem mind a 2 megjelenik egyszerre majd! egy kicsit tényleg furcsán van fogalmazva a sajtóközlemény,de szerintem mindkettő jönni fog együtt.
0
2010. április 30., péntek 21:16
Tisztelt Fantasy Film !

Én is nagyon örülök annak, hogy pl. jön a Kill Bill, első nap a kosaramban lesz egyértelműen (ahogy bármi Tarantino-tól), ellenben nem igen értem miért csak a Kill Bill. Kill Bill 2. ? Az mikor? Eleve jöhetne egyszerre a két film, hiszen egy ki túlzással egyetlen fimről van szó, amit ketté vágtak. Szóval Kill bill 2-ről mit lehet tudni?
0
2010. április 30., péntek 18:19
A CD helyére az SACD-t(is) szánták.Mi lett belőle?

Az emberek többsége megkapta a DVD-től,amire vágyott.Könnyű kezelhetőség,időtállóság,eredeti képarány és nyelv,jobb kép.
A BD ehhez képest szinte csak a még jobb képet tudja ajánlani,ahogy az SACD a még jobb hangot tette.
0
2010. április 30., péntek 18:15
T.Kiadó,

Nagyon örülök,hogy folytatjátok a HMC sorozatot és a DVD-t sem adjátok fel.:)
DVD-n tényleg sok film megjelent,de nagyon messze vagyunk mi még attól,hogy rámondjuk,minden fontos és értékes film kapható ebben a formátumban.Mármint nálunk...
0
2010. április 30., péntek 17:50
De itt még van esély némi profitra és bővülésre.Igaz tény hogy még most is gyerekcipő - főleg nálunk - ez a történet.De a DVD-zés is kezdődött valahol és valahogy...Valakinek ezt is be kell vállalnia. :)

DVD katalóguscímeket már alig adnak el köszönhetően az RNR média és tsai horror alacsony árainak.Érthető hogy miért temetik,meg az is miért nem jósolnak itt nagy jövőt a Blu-raynek.

Majd kiderül..én bizakodom.Úgy látom lassan lesz végre kínálatunk is.Már csak az árak ne a 6-7 ezret verdessék és akkor sokkal többen fogják tudni megengedni maguknak ezt az újgenerációs hobbit(mármint nem a Frodót:D).
0
2010. április 30., péntek 17:27
Igen tőlük jön az Inferno. Örülnék már neki nagyon.
0
2010. április 30., péntek 17:25
Szerintem is jó ötlet a BD-vel való próbálkozás.
Azonban ez még ingoványosabb talaj, mint a haldokló, és többször elföldelt DVD-piac. Nagyon könnyű felsülni és irtózatosat bukni...
0
2010. április 30., péntek 17:22
"Ellenben amit írtál a régi klasszikusok BD-n történő újrázására, abban maximálisan egyetértek. A Casablanca tényleg úgy fest, mintha most forgatták volna. A közelgő Doktor Zsivágó is nagyon szépnek ígérkezik. :)))"

Az én filmbeálíltottságom inkább a régi sci-fik és horrorok felé húz(a casablanca még DVD-n sincs meg :D),de a Blade Runner,Dune,2001 Space Odyssey HD változatának megnézésekor frankón leesett az állam. :)

Előbb jöjjenek ki BD-n ilyenek,mint az újhullámos "hülyegyerekvígjátékok" és egyéb más blődségek.

Ez a 7 filmes BD megjelenés most nagyon össze van válogatva.Minden műfajból a legjobbak fognak jönni.Azt azért egy picit sajnálom,hogy nem kapjuk meg a dts-HD -s Faunt (HD-DVD-n lepadlóztam az USA kiadás lossless hangjától),de már az is példaértékű,hogy egy kiadó felismerte,nem a Sonys Prom Night,Ananász expressz és hasonló marhaságokra van igényünk,hanem normális filmekre.

Kérdés:ők adják ki idén az Infernot is ?

Mert ha igen ,jó lenne ha jönne BD-n is (bár tudom még nem jelent meg sehol,de reménykedem :D),olyan szépen nézne ki,márcsak a fényképezése miatt is.
0
2010. április 30., péntek 17:14
Szerintem jó, hogy van aki ilyenekért is kardoskodik. Csak a Bufinak való Aranypolgáros beszólásokról kéne leszoknia:)
Egyébként én kifejezetten szeretem a szerzői filmeket és lassan több szerzői filmet veszek (vennék), mint közönségfilmet, ha már így kettéválasztjuk a kettőt.
Ez magánvélemény, de előbb veszek meg egy Bergman, Pasolini, Godard, Lars von Trier filmet, mint mondjuk aktuális mozisikereket.
0
2010. április 30., péntek 17:07
Ne vitatkozz vele, fáj neki, hogy a francia újhullámos filmeket soha nem fogják kiadni a formátumra (mondjuk az amerikai Criterion próbálkozik ezekkel is, meglepően jó kép és hangminőségben). Nem mintha annyira hiányozna. Neki az lenne jó, ha VHS-korszak visszajönne...

Meg eleve, aki szerzői filmet néz, az valamilyen szinten eléggé mazochista. Vagy bölcsész. Mindkettőtől a jóisten mentsen meg...

Ellenben amit írtál a régi klasszikusok BD-n történő újrázására, abban maximálisan egyetértek. A Casablanca tényleg úgy fest, mintha most forgatták volna. A közelgő Doktor Zsivágó is nagyon szépnek ígérkezik. :)))
0
2010. április 30., péntek 16:26
Nem tudom a DVD-s tábort mennyire sokkolná-e a tény,hogy a HD alapjai már akkor ki voltak nagyjából dolgozva és előkészületi fázisban is voltak,mikor a DVD piacra került.tehát kerülhetett volna az is piacra 1-2 év csúszással ha a nagyok azt akarták volna.

a HD nem a DVD ellensége,egyszerűen fejlődtek a képmegjelenítők,a hangtechnika és elkerülhetetlen,hogy megfelelő minőségú anyag is lejátszható legyen ezeken.ezzel nem kívánom le**arozni a DVD-t,de mind tudjuk,hoyg azért egy LCD vagy plazma TV-n HD felbontásban már nem ez mutat jól.Egy megbízható ,jó alapminőséggé vált.

A DVD még jópár évig meg fog maradni piacvezetőnek (itt közép európában egész biztosan),de szépen lassan el kell fogadni,hogy minden jónak vége szakad egyszer.Egyik cég sem ígérte be nekünk hogy 50 évig DVD szabványt fogunk nézegetni.

Én ezúton szeretnék gratulálni Nektek a példamutató induláshoz.Válogatott jó címekkel (s titkon remélem reális piaci árakkal is)leptek meg bennünket.Sok ebből abszolút hiánypótlás a hazai HD piacnak.

Így tovább és sok sikert kívánok a kék piachoz is !

remélem lassan a többiek is beállnak a sorba,jöjjenek csak a jó kis kultok és horrorok,ígérem nem fogok tiltakozni. :D
0
2010. április 30., péntek 16:21
Most néztem, májusban sem.:(
Lassan rajtolnak a kerósok.
0
2010. április 30., péntek 16:17
tedd hozzá:a hazai palettáról.kint a DVD már kifutotta magát(irtózatos választék van rá),nem véletlen nyomatják az újabb technológiát.

Egyébként újraértékelődik bennem sokszor egy adott régebbi film is,ha egy profin masterelt Blu-rayen nézem újra.butaság lenne az is,ha nem jelennének meg rá a klasszikusok.

nem kell azért ennyire elzárkózni a technikai fejlődés elől.képzeld ha a DVD-hez is mindenki így állt volna.lenne mit nézned most ? :)
0
2010. április 30., péntek 16:15
Bolond Pierrot: Azért még ne írd a nekrológot a DVD-re. Azért, mert kiadunk hét jó filmet BD-n, még nem azt jelenti, hogy a DVD-nek annyi. A Hollywood Movie Classics sorozatban még nagyon jó filmek lesznek, melyeknek még Te is örülni fogsz (remélem).
0
2010. április 30., péntek 16:12
Mellesleg akár helyette szánják, akár nem: én soha nem fogok ilyet venni, bár eddig meg sem jelent olyan film, ami kellett volna...
0
2010. április 30., péntek 16:11
De még DVD is annyi jó film hiányzik, akkor miért kell a régieket újra kiadni (akár kéken)... Szerintem butaság...
0
2010. április 30., péntek 15:56
valóban helyett,de soha nem is volt titkolva ,hogy a DVD helyébe szánják.vagy igen ?

0
2010. április 30., péntek 15:50
Ha IS lenne valóban, akkor nem zavarna, de nem is, hanem HELYETT van... :(
0
2010. április 30., péntek 15:26
"Azonban nagy szomorúsággal látom, hogy Ti is kezdetek profilt váltani... mi ez a kékülési törekvés??? Minek???"

mert lassan kéne piacot bővíteni.nem baj az,ha BD-n végre független filmek is megjelenhetnek.
0
2010. április 30., péntek 15:03
"Azonban nagy szomorúsággal látom, hogy Ti is kezdetek profilt váltani... mi ez a kékülési törekvés??? Minek???"

Szerintem ez egy jó húzás tőlük. Miért fáj Neked, hogy kékeket is megjelentetnek? Ha nem kell max. nem veszed meg.
0