Keresés

Fantasy Film kiadói fórum

2009. május 18., hétfő 23:12
Csak szeretnéd te azt. De a nők kivetnének maguk közül, nem érnél fel a szintjükre.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 23:12
Na és akkor mivan ha letörölték? Attól még mindent meg kell tenni, hogy az eredeti szinkron kerüljön fel a DVD-re! :)
A Caesar Film meg tudta csinálni, hogy a Két nap az élet 1966-os szinkronját kikérte a Filmarchívumtól, mert az MTV-nél már nem volt meg...
0
2009. május 18., hétfő 23:06
Persze, és pinám is van.
0
2009. május 18., hétfő 22:55
Mondom én, hogy letörölték!
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 22:54
Ne offolj, főleg ne Trichophytonnal.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 22:51
Pfff... szép, mondhatom :(
0
2009. május 18., hétfő 22:45
Nekünk egy hangmérnök mesélte, hogy látott már olyan tekercset, amire már a harmadik szinkronanyagot rögzítették (így az előzőleg rögzített hanganyag elveszett), mert spóroltak a nyersanyaggal. Az MTV-nél többször is előfordult ilyen. Így veszett el pl. a Kojak sorozat régi, Inke László féle verziója is.
Gondolom ennél a Bíborsivatagnál is ilyesmi történhetett. Ennek a filmnek a szinkronjáról sajna nincsen infónk, de esetleg a Fantasy film még próbálkozhat (ha még nem tette meg) a Moképnél vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívumnál, hátha van nekik egy kópia belőle. Bár nem tudom, hogy az MTV-n kívül érdeklődtetek-e már másnál is esetleg, de érdemes lenne a lehető legtöbb TV csatornát és forgalmazó céget megkeresni ezügyben, hátha ott van valakinél. Ha nem sikerül felkutatni, akkor gondolom új szinkron készülne hozzá.
0
2009. május 18., hétfő 22:42
Linda én vagyok, téglagyári, már veszem is le a klumpám...
0
2009. május 18., hétfő 22:26
Szóval te vagy Linda?
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 21:53
Majdnem el is felejtettem kérdezni. A Téglagyári Megálló melyik tömegközlekedési eszköz megállóhelye? Én még nem szálltam le itt soha. Pedig minden BKV járaton ültem már. Még vidékin is. Veszprémi létemre. :-)
0
2009. május 18., hétfő 21:50
Vape!

Szerintem egyszerűen eltüzelték. Én nem csodálkoznék már ezen sem. Ott,k ahol az archívum egy részét kidobják, mert vmi manager-nek irodára van szüksége, én mindent el tudok képzelni.
0
2009. május 18., hétfő 21:10
Bocs, Somogyvári Rudolfot akartam írni.
0
2009. május 18., hétfő 21:09
Valóban, régen is szinte ugyanazok a színészek szinkronizáltak majd  minden filmben (ami nem csoda, hiszen a Pannónia Filmstúdiónak saját, állandó színészgárdája volt, például Dallos Szilviával). Elég csak egy régi tévéújságot kinyitni, és láthatjuk, hogy a hatvanas-hetvenes években minden film szinkronjában ott volt Váradi Hédi, Somogyvári Pál, Szabó Gyula, Avar István stb. Ami különbség köztük és Gesztesi Károly között van, hogy esetükben ez fel sem tűnik. Nem szembeötlő az állandó színészgárda, mert ők a szikronizált színészt tolják előre, ők a háttérben maradnak. Amikor a Rocco és fivéreiben Annie Girardot megszólal Dallos Szilvia hangján, akkor az az érzésünk, hogy Annie Girardo szólalt meg. Annyira hitelesen szól, eggyé válik a kép és a hang, a színész érzelmei, rezdülései mind-mind ott vannak a hangban. És Dallos Szilvia ugyanúgy képes elhitetni, hogy a Dallasban Ellie beszél, míg ő diszkréten a háttérben marad. Egy hiteles színésznél fel sem tűnik, hogy ő szólal meg, és nem az, akit a képen látok.
Talán éppen azért tűnik fel Gesztesi Károly hangja, mert nem képes elhitetni, hogy ő nincs, csak a színész van, akit a képen látunk.
0
2009. május 18., hétfő 20:07
:))
0
2009. május 18., hétfő 20:04
Igen, de valakinek megtetszett a kazetta és véletlenül kölcsönvette :)
0
2009. május 18., hétfő 19:58
De ha már egyszer megcsinálták, kifizették, talán vigyázni kellene rá, nem? Vagy majd régi szinkronok mellett, a filmek is elpárolognak majd?
0
2009. május 18., hétfő 19:49
Nem biztos, hogy a tekercs tűnt el, lehet, hogy csak a szinkron róla.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 19:41
Hogy tűnhet el egy tekercs, ami a szinkront tartalmazza, én csak ezt nem értem... fűtés helyett ezzel tüzeltek a székházban, vagy mi?
0
2009. május 18., hétfő 19:26
BÍBORSIVATAG ügyben továbbra sincs jelentkező?
0
2009. május 18., hétfő 18:11
Ebben sok igazság van,bár régen Szersén Gyulát,Dallos Szilviát vagy Fülöp Zsigmondot is eléggé anyonhasználták.
Dörnerről jut eszembe,az Afrika királynőjében ő lett Bogart hangja.Rettentően nem passzol...
0
2009. május 18., hétfő 17:41
Nekem a Csörögi István-Márkus Tamás féle Mafilm Audio illetve az Active Stúdió a kedvenc.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 17:27
Van egy Teglagyari Megallo, aki azt gondolja, ha nem neki van allandoan igaza, akkor vege a vilagnak. Ezt hivjak Istenkomplexusnak. Na az ilyen demagogok es csolatasuak miatt all ez az orszag ott, ahol all. Csak annyit igerj meg, hogy az orszaggyulesi valasztasokon nem indulsz. :-)
0
2009. május 18., hétfő 17:23
szerintem ha itt valaki nem fogja a lenyeget, az te vagy. ha egyaltalan tudod, hogy mirol beszelsz. ;-)
0
2009. május 18., hétfő 16:53
Baj az is, hogy régen jól szinkronizáló egyéneket teljesen elkoptattak. Gondolok itt arra, hogy Dörnert és Gesztesit régen nagyon jó volt hallani. De mostanság amikor mindkettő benne van minden harmadik filmben kissé csömöröm van tőlük. Ezért sokkal jobban örülök, ha időnként meghallom Rudolf Pétert vagy Alföldi Róbertet (a Kárhozottak királynőjéből egyenesen ő csinált nézhető filmet, olyan jól játszik a hangjával). Bár ők meg egyre kevesebbet szinkronizálnak.
0
2009. május 18., hétfő 16:39
Konkrétan a 290. hsz késztetett írásra, s lám, volt, aki normálisan vette, még egyet is értett velem. Olyannyira nem fogod a lényeget, hogy ezúttal bármennyire is fájlalom, nem tudunk egymással kommunikálni. Egyébként pedig kiabálj édesanyáddal.
most posts by TM
0