Keresés

Végső állomás (FHE-kiadás) (DVD)

2009. július 1., szerda 14:35
Igen, csak nem mind1, hogy háromezeré" vagy kilencszázé" kapod meg a kiadványt.
900é" kutyát nem érdekli, hogy 2.0 a magyar hang vagy hogy nincs extra.
0
2009. július 1., szerda 14:32
... vagy ha mégis a kosárban landol, akkor már kezdetben sem volt olyan zavaró, csak kellett valami indok, amivel megpróbáljuk alátámasztani az unalomig ismételt jajjdedrága-tipusú nyavalygást (mert úgyis itt kötünk ki, nem nehéz átlátni) - amit aztán a vásárló egy ilyen akciónál saját maga rombol le.
0
2009. július 1., szerda 14:29
Egyébként sosem értettem ezt az összehasonlítást. Ha valakit zavar az angol felirat és az extrák hiánya, és hogy a magyar hangsáv nem 5.1, és ennek hangot is ad, ez mind érthető.

De az már érthetetlen, hogy amikor a kiadvány ára lecsökken háromjegyűvé, akkor minden kezdetben zavaró tényező hirtelen megszűnik, és a vásárló zombi módjára pakolja be az ócsárolt kiadványt a kosarába, pedig az árcsökkenéssel a szinkron változatlanul 2.0 marad, és bónusz kisfilmek sem kerülnek hirtelen a lemezre.

Ha valami nem megfelelő, zavaró, kevés, nem elég, arra huszadáron sem lehet rávágni, hogy "megéri".
0
2009. július 1., szerda 14:22
A New Line Cinema-filmek jogai alapvetően magasabbak az átlagnál, így ez a kiadvány ennyiért ennyit tud(ott volna).

Nem a Végső állomás extramentes változata drága, hanem az volt drága, amikor könyékig túrtunk az AKCIÓ feliratú konténerben, és közben azt hittük, spóroltunk.
0
2009. július 1., szerda 14:04
Így van, ez csak ennyit ér. A szinkron az adatlapon és a borítón jelzettel ellentétben csak 2.0, extra nincs, és még az angol felirat is hiányzik.
0
2009. július 1., szerda 14:01
Azért ez a kiadás eléggé felül volt árazva...
Ennyiért már megéri.
0
2009. július 1., szerda 13:46
Akkor vegyél blúréjt.
0
2009. július 1., szerda 13:26
A minőségi kiadványok vége.
Szép lassan rádöbbenünk.
0
2009. július 1., szerda 13:18
Xpress ár:  999 Ft

Komolyan, nem akarok vészmadár lenni, meg magamat ismételgetni, de ez már itt nagyon a vég. A DVD vége.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. szeptember 20., szombat 20:20
Ha már tinihorrorok, akkor Sikoly-filmek meg Tudom mit tettél tavaly nyáron :))) Múltkor ment az utóbbi az AXN-en, jót szórakoztam :) Jobban szórakoztam, mint ezen a Végső állomáson :)
0
2008. szeptember 20., szombat 20:15
Ez nem dramatizálás, de te tudod :) Csak épp a film alaptémáját tartom érdekesnek, hogy mennyire lehet sorsszerű a halál? És ezen gondolkodtam a minap is. Másrészt írtam is, hogy ez egy átlagos film, tinihorrorként nem mondanám rá, hogy jól sikerült, mert még annak is közepes. Az élményfaktor nem valami nagy :)
0
2008. szeptember 20., szombat 19:59
Haláli, ahogy agyondramatizálsz egy jól sikerült tinihorror(t) is. :D
0
2008. szeptember 20., szombat 19:48
Néhány hónapja láttam ezt a filmet valamelyik csatornán. Egyrészt kíváncsi voltam rá pont amiatt, hogy miért is van rá kereslet DVD-n az akkori még igencsak magas joglejáratos-piacolós árfolyamon.
Elkezdtem nézni, azt hittem, valami különlegesre kell számítsak, ha milliókért vesznek Végső állomás DVD-t. Alapvetően egy közepes filmnek mondanám, mert magának a filmnek a megvalósítása abszolút átlagos, közepes. A színészekre se mondanék se jót, se rosszat, hozták a kötelezőt.
Viszont ami megfogott benne az az alaptéma. A feltevés és maga ez az egész sorskérdés. Egyedül emiatt érdekes számomra ez a film és meglehetősen elgondolkodtatott a sorsszerű halállal kapcsolatban. Olyannyira, hogy a minap pont eszembe jutott a film és előkaptam Wendy Northcutt: Darwin-díjasok c. könyvét, hogy vicces és értelmetlen halálesetekről olvassak. A furcsa az volt, hogy ezek a sorsszerű halálesetek mindig úgy voltak ábrázolva e könyvben, hogy az áldozatokba genetikailag bele volt írva, hogy ezeket a hülyeségeket elkövessék (például a Metallica koncertes történet).
Ekkor elővettem Csányi Vilmos Etológia c. könyvét, amely hosszan taglalja (II. A magatartás szabályozása), hogy bizonyos magatartásformák valóban kódolva vannak genetikánkban. Bár ez már kicsit másabb szemléletű, mint ez a film, mégis azt gondolom, hogy szorosan kapcsolódik az áldozatok viselkedéséhez. A sorsszerű cselekmények általában a láncreakció első tagjával kezdődik és mint a filmben is láthattuk, aki látja előre a láncolatot, változtathat rajta. Viszont az emberi viselkedés bonyolultabb az állatokénál a tudatos viselkedés miatt, de a cselekmények láncolata által válik egy haláleset úgymond öröklött emberi viselkedésformává.
Az élet szükségszerűsége a halál, ez vitathatatlan. Ami él, egyszer meg fog halni, csak kérdés, hogy mikor? A sorsunk előre meg van írva vagy másképp működik a mechanizmus? Van-e esélyünk elkerülni az "értelmetlen" halált, csupán odafigyeléssel? Vagy így lettünk tervezve a természet által? Ezt döntse el ki-ki maga.
A franchise folytatásai közül csupán a Végső állomás harmadik részét láttam, amely sajnos gyengébbre sikeredett az első résznél.
0
2008. szeptember 20., szombat 19:33
én is blogok, mégsem vagyok "nagy" vagy "Mester". :P
0
2008. szeptember 20., szombat 19:22
Blogolni csak a "nagyok" tudnak. :)
Én kicsi vagyok ahoz ráhagyom a "Mesterre" inkább!
0
2008. szeptember 20., szombat 19:16
-l "bevált"
0
2008. szeptember 20., szombat 19:15
ráveszem Dömit, hogy blogoljon :) nekem bevállt :P
0
2008. szeptember 20., szombat 19:07
az újak most is abban szólnak. a régiek meg akkor sem abban szóltak.
0
2008. szeptember 20., szombat 15:35
Bezzeg amikor még a Warner Home Hungary adta ki a New Line Cinema filmjeit, akkor még Dolby Digital EX-ben szóltak.......
0
2008. szeptember 20., szombat 13:32
most komolyan, ezzel mit akarsz elérni? nincs itt olyan ember, aki ne tudná, mennyire gyűlölöd az FHE-t, s aligha van olyan ember, akinek ne lenne már tele ezzel a hócipője, főleg hogy ez a rendkívül gyerekes ostrom teljesen céltalan, ugyani sz Xpress.hu nem egyenlő a Fórum Home Entertainmenttel. Hidd el, nem csak velünk, de magaddal is jót tennél, ha a mérgedet inkább oda ürítenéd, ahol haszna is van.
0
2008. szeptember 20., szombat 13:18
Az rendben van, ugyanakkor ennek az oldalnak szerintem nincs nagyobb szüksége az állandó FHE-t ócsároló véleményedre, mint a politikára.
0
2008. szeptember 20., szombat 13:13
Én elvből nem politizálok és akik nem értenek hozzá azoknak se kéne!
0
2008. szeptember 20., szombat 13:12
Nem hinném. Idáig minden NLC film (kivéve a legelső: Csúcsformában 2.) 5.1-es szinkronos volt amik nezetközi gyártásúak voltak.
0
2008. szeptember 20., szombat 13:11
Mondjuk nem unhatod jobban a politikát itt, mint én a Te vs. FHE harcot ezen az oldalon. :)
Pedig tévedés ne essék, egyiknek sincs nagyobb létjogosultsága.
0
2008. szeptember 20., szombat 13:10
Vagy nem róluk, hanem a New Line Cinemáról.
0