Keresés

Monk harmadszor

2008. szeptember 19., péntek 11:46
Jama: ez OK, felfogtam. Csak nem látok a pipától, dühít, de nagyon.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:45
Na, a szemét blog levette az idézőjelet a sorozatot veszek, nem képarányt-nál :P
0
vape: épp fent magyarázzák/magyarázzuk neked, hogy nem a kiadó a hibás. természetesen hozzá lehet járulni a piac további zsugorodásához, szíved joga, de azért nem kellene mindenért a magyarországi képviseletet hibáztatni.
0
Hát ha ez a nadrágszíjas dolog a helytálló, akkor is logikus lett volna elsőre 4:3-at kérni, mert ha 1) jól fogy: átmegy 2. évadból ws-be, és mindenki fejlődésként könyveli el; 2) nem fogy olyan jól: ez van, Európa így kapja. Így viszont ez visszafejlődés.

De mégis megveszem, mert a kedvencek között van, és mert  sorozatot veszek, nem képarányt  :(
0
2008. szeptember 19., péntek 11:42
Jama: ez is igaz :)
0
2008. szeptember 19., péntek 11:41
vape: valszeg azért, mert a FHE nem universal kiadványokat forgalmaz. :)
0
2008. szeptember 19., péntek 11:41
Innentől nekem senki kiadó ne sírjon, hogy ha külföldről szerzik be az emberek a kedvenceiket. Elég sokszor eljátszották már ezt, nálam konkrétan tele a padlás.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:38
ez is kétesélyes: lehet ez annak az oka, hogy a magyar forgalmazónak nincs beleszólása abba, milyen specifikációkkal kapja meg filmet, de az is lehet, hogy első körben a drága transzfert kérték be, s mikor meglátták az eladási számokat, összébb húzták a nadrágszíjat.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:38
Én meg úgy tudom, hogy ez a Universal balfaszsága és semmi köze ahhoz, hogy mekkora piac vagyunk. A Monk első évad tudtommal egyedül nálunk jelent meg eredeti képaránnyal egész Európában. Nézzetek csak utána. Az összes nagy piacon is csonkolt képpel jelent meg, kivéve Amerikában. Ugyanez a helyzet a House-zal. De ugyanígy balfaszkodik a Universal a feliratokkal is. Van olyan Angliából hozatott sorozatom, aminek az első két évadán még volt angol felirat, a későbbi évadokról pedig lehagyták, míg az amerikai változaton megmaradt. Az xpressen pont most beszélgettünk a Madarak új kiadásáról. Senki a világon nem érti, hogy ha Amerikában sikerült eredeti képarányban kiadni a filmet, Európának miért csonkolt képet adott a Universal? Egy elbaszott cég ez világszerte. Agyatlan, követhetetlen megjelenési politikával, meg érthetetlen árazással. Tényleg 990-ért kell adni egy Gladiátort? Nekem nem azért fáj, mert én megvettem 5ezerért a 3-lemezest, hanem azért, mert ha ez a trend, akkor a jövőben rendelhetem külföldről az összes kedvenc filmem extra kiadásait. Ott a Harmadik típusú találkozások. A Sony eddig hozta rendesen az extra változatokat, most meg mire ideér hozzánk a film, a kétlemezes, 3-változatot tartalmazó kiadásból 1-lemezes, 1-változatos kiadás lesz.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:37
A forced felirat az világos, de ezt a képvagdosást csakis a jogdíjjal tudnám magyarázni én is.
De most őszintén, ha a kiadók ügyet sem vetnek egy halom apróságra, akkor pont azzal fognak foglalkozni, hogy Magyarországon a 4:3-as tv-k vannak többségben? Háát...
Egyébként a mákszemnyi piac még mákszemebbé tételében ez is simán belejátszik, elvégre, ha állandóan csonkolt képpel jönnek a sorozatok, akkor egyre többen vesznek majd kintről sorozat dvd-ket - már aki tud nyelveket - vagy mondják azt, hogy a kinti, eredeti képaránnyal megjelenő kiadásokra "rápattintott" magyar hanggal elkészített warez változatot vállalják be inkább.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:36
Jama: akkor pl. Ti, FHE miért nem csonkolva adjátok ki a sorozatokat?

Ha már az első évad is csonkolt képű lenne, akkor nem verném itt az asztalt. Az angolok tudom, hogy 4:3-ban kapták, de nekünk adtak egy kis reménysugarat, hogy igen, eredeti képarányában kapjuk. Erre tessék. Felemás. Remélem a 4. évad meg Scavano tokos lesz, az 5. meg slimtokos.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:33
De akkor lett volna az 1. évad is 4:3, mint PALvidéken, és akkor nem fájna ennyire :(
0
2008. szeptember 19., péntek 11:28
szerintem ott, hogy a jogtulajdonos nem fogja kezét tördelni azért, hogy egy olyan mákszemnyi piac, mint a miénk, fullos kiadást kapjon. valószínűleg a forced feliratnak is a régionalitáshoz van köze. ha jól tudom, a universal korongok teljes egészében külföldön készülnek, többé-kevésbé magyar beleszólási lehetőség nélkül.

ugyanakkor az is lehet, hogy a jogdíj egy szélesvásznú transzferre hatványozottan magasabb, mint a fullscreenre, s mivel nálunk még a 4:3-as tévék vannak többségben, ez pediglen egy tévésorozat, a hazai forgalmazó inkább a kisebb anyagi kockázat mellett tette le voksát.
0
2008. szeptember 19., péntek 11:22
Naiv, ámde nem szőke, nő kérdez: mi a franc a ráció abban, hogy csonkolják a képet? A House-nál hasonló volt a helyzet. Csak ott az első évad kapott levagdosott képet, a második eredetit, a harmadikban meg csak bízni lehet, egyelőre.
Tessék már engem felvilágosítani, hol itt az ésszerűség, ha van?
0
2008. szeptember 19., péntek 11:03
Adria Monkkal - AdriaN, egy N betűt bitte. köszi.
0
2008. szeptember 19., péntek 10:58
4:3. Köszönjük BuFi. Az első évad volt a hülyítés, szélesvászon, miegymás. Innentől meg nem elég, hogy 4:3, de még angol felirat sem lesz gondolom rajta.

Köszönöm BuFi, rendelem az R1-es szélesvásznú változatot, a szívem szakad meg, mert ennek a szinkronja jó, de ilyen butított változatban nem kell.
0