Keresés

művészfilmek kicsinyke topikja

2004. november 14., vasárnap 2:19
Megadatott neki az a lehetőség, hogy péntek du-tól hétfő reggelig dolgozhat egyfolytában...
0
2004. november 13., szombat 22:18
Frappáns hasonlat, de akkor ezek szerint ez a feltevés nem lesz megvalósítható. Te engem nem fogsz tudni eltávolítani soha! :D
0
2004. november 13., szombat 22:09
Tudod ez olyan, mint amikor van egy kis szempilla a szemedben, és addig piszkálod míg el nem tudod távolítani....
0
2004. november 13., szombat 22:04
Inkább mókás! :DDD
Van akinek ez a perverziója. Ugye fűnyíró! :DDD
0
2004. november 13., szombat 21:59
Milyen szar lehet neki, hogy folyton szivatják.
Na ilyenkor hol van Gerike őrangyala?
0
2004. november 13., szombat 21:39
médiáróL!
Megfelel?
0
2004. november 13., szombat 21:36
Nem igaz! Nem vagyok egy Gerike párti, de most igazán nem csinált semmi rosszat! Ennyi erővel JUBEI-t már rég leszúrhattuk volna!
0
2004. november 13., szombat 21:34
"a médiáró"

.........és "művészetrőő"?
0
2004. november 13., szombat 21:32
Ja és a kedvencem! Szó esett már Kubrickról is! :)
0
2004. november 13., szombat 21:31
Pédául órán a következő kérdést kaptam:
CSILLA NÉNI: Gergő. Azt emberi szem másodpercenként hány képkockát képes érzékelni?
GERIKE: Tanárnő! 24-t!
CSILLA NÉNI: Pontosan! Írjon be egy ötöst!
:)
Amúgy szó esett már a spegetti westernekről, a különböző filmműfajokról, a médiáró, Sergio Leone filmjeiről és a Maffiózók c. sorozatról is!
Szóval szerintem jó ez a tantárgy.
0
2004. november 13., szombat 21:27
Ha már az iskola felmerült, én a múlt héten (mivel szabadságon vagyok), bementem a suliba, ott vártam, és elbeszélgettem az egyik tanárral! Hát ketté állt a fülem, gyerekek! Média ismeret órán a Mátrix című művet kell elemezniük... ilyen öreg vagyok...?
0
2004. november 13., szombat 21:06
"a tanárt elküldi a picsába, vagy xpress-es élményeiről beszél?!?! ki tudja..........."

Miért gondolom úgy, hogy sajnálom szegény tanerőt és nem feltétlenűl lennék a helyébe?:)
0
2004. november 13., szombat 20:42
dts-dekódert kér minden könyvbe.
0
2004. november 13., szombat 20:30
ez jó kérdés.....

azért mégiscsak kíváncsi lennék, hogy ismerve gerike xpress-es kitöréseit mit produkálhat egy ilyen órán......a tanárt elküldi a picsába, vagy xpress-es élményeiről beszél?!?! ki tudja...........
0
2004. november 13., szombat 20:15
"Mozart, vagy Bach darab művészet e, vagy a Belga új cédéje"

Ha nemszereted a Belgát AZ A BAJ! Ha szereted a Belgát AZ A BAJ! :)
Nekem amúgy nem jön be ez a fajta muzsika!
0
2004. november 13., szombat 20:13
Olyan nekünk is lesz félévtől! Mit tanultok? Chaplin? Fellini? Spielberg? Miről szól pontosan ez a tantárgy?
0
2004. november 13., szombat 20:02
És mit tanultok eme tárgyakon Gery? Koszon kivűl más is ragad az emberekre?
0
2004. november 13., szombat 17:58
láthatod hogy mennyit ér, csak nézz gerikére.........
0
2004. november 13., szombat 17:28
Nem.
Nálunk az egyik tanár gyesen volt 3-4 évig.Az alatt tanulta a szakmát, amúgy még olasz tanár is + nyelvtan! :P
0
2004. november 13., szombat 17:24
Hmm, kíváncsi vagyok, hogy mennyit ér ez a tantárgy! Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a tanárok csak úgy egyik pillanatról a másikra kikupálódnának a mozgókép és média ismeretéből. Biztos nem vesznek erre fel külön tanárt.
0
2004. november 13., szombat 17:18
Nálunk már van MOZGÓKÉP ÉS MÉDIA ISMERET nevű tantárgy.
Nagyon király. :)
0
2004. november 13., szombat 17:11
Én úgy tudom, hogy mostanában akarják bevezetni az iskolákban a filmművészet oktatását. Persze ehhez valamennyire képzett tanárok is kellenének...
0
2004. november 13., szombat 16:02
"Az általános iskolákban és gimnáziumokban mindenki tanul a festésetről, irodalomról, ének zenéről, és így elég könnyen bárki el tudja dönteni hogy pl egy Mozart, vagy Bach darab művészet e, vagy a Belga új cédéje."

Ahogy az a "Rockzene története" DVD-s topicban frappánsan elhangzott, az énekórákon szinte csak a XX. századig tanitják a zenét. Utána már csak alig-alig, mintha megállt volna az élet :))
0
2004. november 13., szombat 15:46
Az én véleményem az lenne hogy a filmek önálló művészi értékét nagyon nehéz megállapítani és leginkább (alkotó)elemeire bontva lehet (és érdemes) vizsgálódni.
Egy festmény ugyanis többnyire csak a képből áll, egy zene csak a hangokból és így tovább. De egy film valahol a különböző művészetek összessége. A jól megírt, mondanivalóval rendelkező történet például inkább az irodalom kategóriája.
Lehet még szép zene, vagy festményszerűen megkomponált képek, stb.
Tehát szerintem a részekre bontás javallott és akkor utána már könnyebben látható hogy egy adott filmalkotásnak van-e köze a művészethez, vagy nincs.
0
2004. november 13., szombat 15:33
Nana!!! Belgát nem leszólni mert morcos leszek!!! ;)
0