Keresés

Budapest Film: novemberi megjelenések

2008. szeptember 30., kedd 18:07
Egyetértek az Xpress álláspontjával.Ha csak azon az áron lehet klasszikusokat kiadni,hogy jön a filmes hulladék is,akkor az InterCom és az FHE is hozzon forgalomba"szemetet".Majd a haszonból ruházzon be a piacunkról hiányzó épkézláb mozikra.
0
2008. szeptember 30., kedd 17:25
Természetesen vannak művészeti szempontok IS, hiszen végeredményben egy művészeti ágról van szó, bármennyire elüzletiesedett is. Egy zenével foglakozó ismerősömtől hallottam a következő storyt. Egyik régi, neves zenekar lenyomta a kötelező slágerszámait, aztán közölte a közönséggel, hogy most akkor azok jönnek, amiket ők szeretnének eljátszani. Nyilván igaz lehet ez a filmforgalmazókra is. Vannak olyan filmek, amiket személyes ízlésük szerint preferálnak a górék, de hogy azokból esetleg egy jobb kiadványt is össze tudjanak hozni, nyomni kell a tömegigényt is. Ez a hazai piacra vonatkozik, nyugaton vszínűleg más a helyzet. Személy szerint én nem bánkódom azon, hogy vannak 300 forintos, zacskós filmek is, párat megvettem közülük (Mézga, Dr. Bubó). Főleg annak tükrében, hogy az elmúlt egy évben a turkálós dömping közepette megjelent néhány igényes, különleges kiadvány is, pl a fémdobozos változatok. Ebből helyesen az Xpress is kivette a részét. Több olyan filmem is van, amiből a teljes változatot nem vettem volna meg 4 ezerért, viszont az egylemezes light-ért gondolkodás nélkül kiadtam 1-1,5 ezret. Mert mégiscsak eredeti. Szerintem ez egy jó kiadói politika (az ikerkiadványok mellett), eredményesebb lehet a kalózkodással szemben, mint a hülye, átugorhatatlan reklámfilm sok korong elején. Szóval, úgy vélem némi túlzással ma mindenki elérheti már nálunk is az igényének és a pénztárcájának megfelelő kiadványt. Attól, hogy egy kiadó dupla zsé kategóriás filmeket is kiad, vagy sem, nem változik semmi, a kultúrális nevelés ugyanis nem a filmpiac feladata, hanem az oktatásé. Legfeljebb a filmpiac ehhez segítséget adhat megfelelő színvonalú kiadványokkal.
0
2008. szeptember 30., kedd 16:51
Néha azért jó ilyen bűn rossz filmeket nézni, mert az ember rájön, hogy azok az A listás filmek, amiken néha fanyalogni szokott, tulajdonképpen nem is olyan rosszak, és megtanuljuk jobban értékelni őket.
0
2008. szeptember 30., kedd 16:12
tuskó hopkins: igazad van. a filmforgalmazás természetesen üzlet, ugyanakkor olyan üzlet, amit nem csak gazdasági, de művészeti szempontok is vezérelnek. általában azokat a forgalmazókat, melyekhez a filmrajongók leginkább húznak, magukat is filmkedvelők alapítják. sorolhatnám a neveket napestig, de dercetót ti is ismeritek.

hisz lehet egy közgazdász bármennyire firmányos, ha nincs filmes műveltsége, akkor nem tud megélni - maximum felbérel valakit, akinek van, azzal viszont máris bejött a képbe a művészeti tényező.

természetesen itt a gazdasági szempontok irányítanak:a corner ezért állította le a sarokpáholyt, a navigátor és a fhe is ezért tesztelte a közönséget, mielőtt legyártatott/berndelt volna egy különleges terméket.

de pont ez bizonyítja azt is, hogy lehet bármennyire is profitközpontú ez az üzlet, már rég nem vaskos, inkább soványka profitról beszélhetünk, feltéve ha azokat a kiadókat vesszük górcső alá, akik nem feltétlen a tömegtermelésre mennek rá. persze, minden terméktől bevételt remélnek, de senki sem áltatja magát azzal, hogy ez be is fog következni: ehhez kell a b-terv, mondhatni: b-film, amely a tömegekhez szól, s rendbe rakja a cég üzleti mérlegét.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:58
Már bocsánat, hogy közbekotyogok.
De szerintem manapság (talán mióta világ a világ?) a filmforgalmazás jóval nagyobb arányban üzlet, mint kultúrális kérdés. A kiadó olyan filmet készít és forgalmaz, amit nézete szerint szerint vaskos profitért tud aztán eladni a nézőnek. Tőlem bármelyik kiadó kiadhat bármit, legfeljebb szarok rá, és nem veszem meg. Nem veszek filmet csak úgy, mert szép a borítója, vagy jól hangzik a címe. Vagy ismerem a művet és azért veszem meg, vagy valamiért felkeltette az érdeklődésemet, de akkor meg utána nézek, pl itt a fórumon (vagy letöltöm, és előbb úgy nézem meg). Ha valaki automatikusan dobálja a kosarába a szép színes dvd-ket, az meg is érdemli, hogyha csöcsre fut. Nem vagyok fanatikus, de jópár díszdoboz van a gyűjteményemben, még abból az időkből is, amikor ezek 20-30 ezerbe kerültek. Ennek ellenére legtöbbször végigjárom az ezres árkategóriát is, mert ott is találhatók rendesen jó és minőségi illetve művész filmek. Gondolom ezt nevezik tudatos vásárlásnak. Nem a kiadó felelőssége, hogyha veszik a pocsék filmeket is, ő ebből is megpróbál bevételt teremteni, mert ha nem teszi, megteszi helyette a másik kiadó. S aki zsé kategóriás zombifilmet akar nézni, mert azokat szereti, annak egyik kiadó sem fogja eladni a KultúrSokk egyik darabját sem, bármennyire is szeretne minőségi és népnevelő lenni. Ahogy pl a szórakoztató elektronikában kinálnak alsó és felső kategóriás termékekeket a gyártók, miért lenne ez másként a filmforgalmazásban?
0
2008. szeptember 30., kedd 15:56
egy kis gyorstalpaló asylumból sok-sok isteni trailerrel. :)
0
2008. szeptember 30., kedd 15:37
Az érvek és az ellenérvek is megállják a helyüket (creeper és jama hozzászólásai) de abban mindenképpen jamának adok igazat, hogyha ez az út vezet afelé, hogy jöjjenek az igényesebb kiadások (és jönnek is, creeper, mert az utóbbi fél-egy évben nagyon sok olyan kiadás jelent, jelenhetett meg nálunk is, amiről nem is álmodtam még 3-4 éve - szóval olyan nagy kakiban mégsem tapicskolunk), akkor igenis megéri lenyelni mindenkinek ezt a keserű pirulát (már akinek ez annak számít!).
0
2008. szeptember 30., kedd 15:35
Jama, Xpress, Dömi: Waczak szálló digis, lesz? Én először digiről, aztán gyűjtődobozról hallottam - ha az utóbbi lesz, akkor nagyon szomorú leszek...
0
2008. szeptember 30., kedd 15:32
Ha a Galla felirat lesz rajta akkor kötelező vétel.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:32
Én vettem már egy Asylum filmet, a Testrabló idegeneket. De nagyon megbántam a megvételét.  Borzalmasan rossz film volt. Úgy vettem meg, hogy nem is hallottam még róla, csak a borító alapján érdekesnek tűnt. Viszont a most megjelenő Asylum filmek közül már láttam az Allan Quatermain és a koponyák templomát, az nem volt rossz. Szerintem azt megveszem, egy ezrest megér. De látatlanul biztosan nem veszek több Asylum filmet. Amikor megvettem a Testrabló idegeneket, még semmit nem tudtam az Asylumról. Szerintem vannak borzalmasan rossz filmjei és nézhető filmjei is. De látatlanul senki ne vegyen belőlük, még akkor sem, ha olcsók, mert könnyen belefuthat az ember olyan filmekbe, amiknek megbánja a megvételét.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:30
(14.) ANDREW1975:

Nekem egyszer olyat írtak (levélben vagy fórumon?), hogy ezen most Galla-felirat lesz, legalábbis igyekeznek, hogy sikerüljön (szó szerint már nem emlékszem a válaszra). Remélem, tényleg megvalósul, de ne bánts, ha nem! ;-)
Azért is remélem, hogy Galla lesz rajta, mert egy "nem Gallás" már piacra került és a rajongói tábor kevésbé szerette, így nyilván nem akarnak ujjat húzni a "tömeggel".
0
2008. szeptember 30., kedd 15:20
ppeter: nem, akkor úgy tűnik, te nem érted. az asylum egy kultikus stúdió. filmjei nem egyszerűen trashek, ahnem trash-paródiák. hatalmas rajongótáborral bírnak, de uwe bollal szemben őket szeretik az emberek. az, hogy az asylum filmjei megjelennek nálunk, teljesen független attól, hogy melyik magyarországi forgalmazó hozza be őket.

illetve nem: az, hogy a bufi jelenteti meg őket, nem csak humorérzékre vall, hanem számíthatok arra, hogy a filmek gondoskodó kezekbe kerülnek, s jól meg lehet majd különbözetni őket azoktól a trashektől, melyek 99-től 990 ft-ig jelennek meg a lehető legócskább kiszerelésben és minőségben.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:19
jama, egyszerű az oka: mert leszartak.

A mostani ügy többet azért nem fog többet előkerülni, mert most helyére teszitek bennem, ha valamit rosszul látok.

Szeretem tudni, mi hogyan miért, és ha nem jutok adathoz, mindig jön a restart. :)
0
2008. szeptember 30., kedd 15:16
Van (jó)néhány ismerősöm, akik (nem tuskók, csupán mindennemű kutatás vagy utánajárás híján) sajnos belefutnak az ilyesmikbe, ezért gondoltam, hogy a jelenség jellemzőbb lehet nagyobb léptékben is.

A második felével tökéletesen egyetértek.

Köszönöm, hogy Ti is feltüntetitek, és remélem, a csomagolás tényleg nem lesz összekeverhető a nívósabb filmekével.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:15
jamamura szadakó: kommentárod alapján úgy tűnik, nem értetted meg, amit írtam. Nem baj, kellenek az ilyen "sajtósok" is, mint amilyen Te vagy :D

xpress: értem én, hogy a pénztermeléshez kellenek ezek a hulladék címek, a filmkiadás-gyártás világában mozgok én is (többek között), de ez annyira de annyira nem fér össze a Budapest Film eddigi arcával, hogy nincs rá szó.

Főleg egyébként arra akartam rávilágítani - ha már jamamura úr ennyire nem akarja megérteni, akkor segítek -, hogy milyen kettős mérce megy ezen a kis magyar ugaron. Ha kis kiadók próbálnak ilyenekkel pénzt keresni, akkor az ciki, gáz, hírértéke sincs - ha a Budapest Film bevállalja, mindjárt az híres-hírhedt trashfilm lesz belőlük. :D Mulattató, ennyi az egész :D.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:11
A saját szememmel láttam, hogy 4 különböző egymás számára ismeretlen ember arról beszélt az egyik nagy kék piros áruházban, hogy egyikük se találja a 666 a gyermek dvd-t.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:11
egyszeri hangoztatás: ellenvélemény, sorozatos ismétlés: ellenkampány.

én megértem, hogy kinyitotta zsebedben a bicskát az, ahogy a bufi néhány termék árát belőtte, de egyszerűen nem értem, miért kell ezt újra meg újra elismételni egy olyan fórumközösségben, amely teljesen tisztában van az árakkal.

vannak szar filmek, vannak mocsok szar filmek és vannak az asylum produkciói, melyek annyiban különböznek a legtöbb élvezhetetlen szeméttől, hogy jelen esetben a készítők is tudják, milyen filmet forgatnak, nem hiszik uwe bollnak magukat, aki meg van győződve arról, hogy jó filmeket gyárt, hanem az egészet mókának tekintik (és ebben van az üzlet sikerének esszenciája is): a célközönségük java is értőkből áll, a másik fele pedig sokkal jobban jár ezekkel a "mockbusterekkel", mintha tényleges zsé-filmeket kellene ledarálnia.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:09
Creeper: szerintem az az igazi átverés, mármint önátverés, ha az ilyen kiadványoktól félted a "szegény tudatlan" vásárlókat. Szerintem - ismerve az ilyen típusú filmek csomagolását- messziről látható lesz, hogy mire lehet számítani ezeknél a kiadványoknál, mi is feltüntetjük majd a műfajok, vagy a címkék között, hogy trash-horrorról van szó, egyébként pedig nem a Die Hard 3. dobozába csomagolva próbálja majd eladni ezeket a BuFi, így azt hiszem minden felnőtt emberre rá lehet bízni a választás felelősségét.
Ennél jóval nagyobb átverésnek tartom, hogy elhitették a DVD-vásárlók zömével, hogy a 99-590 forintos korongok jelentik az igazodási pontot, és ha ezért a pénzért megjelenhetnek korongra préselt mozgóképek, akkor 3000 forint az már irreálisan sok akár egy kétlemezes szuperprodukcióért, vagy egy igényes művészfilmért.
Mondom: szívből támogatnám, hogy a nagy kiadók átvegyék a hatalmat a szemét-piacon is, mert ez jót tenne az igényes filmek választékának is.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:04
Kedves Jamamura, szeretném, ha nem ellenkampánynak látszódna a véleményem leírása és esetleges ismételgetése. Ha mégis annak tűnik, azért csak magam okolhatom, mert a másik oldalon nem dicsértem az erényeiket eléggé.

Csak az árképzésbeli nemtörődömségük és ez a mostani döntés zavar a Budapest Filmnél, semmi egyéb.

Nem abból a szempontból közelítettem a dolgot, hogy más filmek elöl veszik el a helyet, így tökéletesen érthető, amit mondasz.
Én nem tudom elképzelni, hogy valaki azért menjen be egy boltba, mert a Kannibál sziklát, vagy az Omega vagyok-ot szeretné megvenni, ahogy azt sem, hogy ne az legyen jellemző, hogy valaki elégedett legyen az élmény ár/érték arányával. Persze előfordulhat, hogy Neked más tapasztalataid vannak, de nekem ez idegen.
0
2008. szeptember 30., kedd 15:00
Creeper neked van valami tapasztalatod a dvd kiadás/forgalmazás területén?
0
2008. szeptember 30., kedd 14:58
Omega vagyok! XD
Ezt - ha csak viccből is - látnom kell...
0
2008. szeptember 30., kedd 14:57
(3.) DYLAN:

http://www.bbc.co.uk/nature/programmes/who/david_attenborough.shtml

Ezen a címen fel vannak sorolva Attenborough filmjei, de idemásolom:

Television:
1954-64 Zoo Quest
1975 The Explorers
1976 The Tribal Eye
1977 Wildlife on One
1979 Life on Earth
1984 The Living Planet
1987 The First Eden
1989 Lost Worlds, Vanished Lives
1990 The Trials of Life
1993 Wildlife 10
1993 Life in the Freezer
1995 The Private Life of Plants
1996 Attenborough in Paradise
1997 The Wildlife Specials
1998 The Life of Birds
2000 State of the Planet
2001 The Blue Planet
2002 The Life of Mammals
2005 Life In The Undergrowth
2006 Planet Earth
2008 Life In Cold Blood
0
2008. szeptember 30., kedd 14:56
Kedves Xpress, én eképp gondoltam az UltraFilmnél, mely egy független kiadó, javarészt szép kiadványokkal.
De nem gondoltam volna, hogy a kiadó, mely országunk fővárosáról kapta a nevét, szándékosan és tagadhatatlanul lenyúl a sz@rba azért a néhány kis gyémántért.
Ne kábítsuk magunkat vagy egymást azzal, hogy ezek a filmek elsősorban a körünkben fognak elkelni, mert nyilvánvaló, hogy a hozzáértőbb vásárlók egy fillért sem áldoznak ezekre a kiadványokra. Ebből következik, hogy a kevésbé hozzáértő, a témában tudatlan vásárlók fizetik meg a (tanuló)pénzt, és gyakorlatilag a számunkra készített kiadványokat ők finanszírozzák. Nem pedig mi magunknak. Ez nekem nem kissé átverés-szagú, és nem érzes tisztességes döntésnek.
(Nyilvánvalóan a 199.-es papírzacskós téma már rég túl van a tieztességtelen kategórián, na de tőlük nem is várok semmit.)

Minden másban egyetértünk egyébként, sőt, örülök, hogy időt szántál leírni a véleményed.
0
2008. szeptember 30., kedd 14:54
és sokkal inkább egy asylum-film, amiről messziről látszik, hogy egy trash, mint az általad is említett MEZSGYE, amely nagy stúdiófilm volt ismert sztárral a főszerepben, mégis egy értékelhetetlen mocsok. én ezt érzem igazán csak átverésnek, de azt is inkább a stúdió, semmint a forgalmazó részéről.
0
2008. szeptember 30., kedd 14:52
creeper: a bufival szemben folytaott permanens ellenkampányod legalább annyira komolytalan és önismétlő, mint a dömi vs fhe meccs, amivel rajta kívül már mindenkinek tele van a padlása.

az asylum filmjei szórakoztatók, de senki nem keveri össze őket a minőségi szórakozással, s azt is értsd meg, hogy nem az UTÓBBI helyett forgalmaznak ilyen filmeket, hanem azok MELLETT, mi több: az ezek eladásából származó bevételből finanszirozzák a kevésbé piacolható termékeket.
0