Nem tisztem védeni a Budapest Filmet, de nem elképzelhető, hogy pont a minőségi kiadványok/filmek kiadásának folytatása miatt kénytelen a kiadó bevállalni a - mondjuk így - kevésbé minőségi filmek/kiadványok forgalmazását is?
Azért az Asylum filmek gyalázása mellé gondoljuk azért mindig oda az Attenborough-sorozatot, a KulturSokk filmeket, az angol humorhoz kapcsolódó kiadványokat, a Radnóti Színház előadásainak DVD-kiadását, stb.
Pont a napokban olvastam egy interjút a magyar piacra iparszerűen DVD-korong-alakú hulladékot termelő kiadó képviselőjével, aki büszkén vállalta, hogy ők bizony nagyon jól kaszálnak a papírzacsis 200 forintos filmekkel, és nekik baromira nem a filmek és a filmkultúra számít, csak a piac. Ha a fenti cég piaci részesedéséből egy normális kiadó csak olyan áron tud minimális szeletet kihasítani, hogy le kell mennie kutyába néhány kiadvány erejéig, akkor azt kívánom, hogy tegye meg ezt az összes nagy! Szálljon be a szeméttermelésbe - akár új cégnév alatt is - a Fórum és az InterCom is, vásárolják meg a teljes Baldwin-család összes C-kategóriás filmjét, meg minden szemetet, ami csak kijön Hollywood második, harmadik vonalából, és tömjék tele velük az erre igényt formáló multik kosarait, akár stanicli-csomagolásban is, 99 Ft-ért. Akkor legalább tudom, hogy a nyereség egy része igényes kiadványok finanszírozására menne el. De így a szart termelő cég(ek) a proftból csak még több szart vesznek és adnak ki, plussz porig rombolják a teljes piacot.
Mellesleg nem hinném, hogy a Halottak légiója bármennyi állami támogatást is kapna, ellenben például a Radnótis kiadványokra esetleg kapott támogatás minden fillérjével egyetértek. Én az Oktatási Minisztérium helyében az összes iskola filmarchívumába megrendelném ezeket a lemezeket (mármint a színházi KultúrSokkot) :)