Keresés

Pletykarovat: McClane négyszer

2008. október 19., vasárnap 5:52
Ezek szerint régi a helyesírási szótáram. :) Viszont ez is az aakdémistákat jellemzi, hogy az angol szó kiejtése lett a magyar megfelelője. :)
0
2008. október 17., péntek 19:13
Szia Already!

Remélem, nem veszel zokon egy pontosítást. A fájl szó már teljesen elfogadott és hivatalos a magyar nyelvben, a Magyar Helyesírási Szótárban már 2000-ben szerepelt (148. o., 1. hasáb), e kiadvány pedig a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerint készült.

Abban viszont egyetértek Veled, hogy az akadémisták nemcsak sok mindenben le vannak maradva, de még csak logikusan sem képesek megalkotni a helyesírási szabályokat. Például mi a pláne abban, hogy a titkosrendőr egy szó, a titkos ügynök viszont kettő?

Digipack témában nem tudok mit mondani, de talán jobb is így.  :))
0
2008. október 17., péntek 18:36
Szerintem olvasd vissza a jelzőidet és azután ítéld meg az enyémeket. Én szégyenlem magam. A google jvaslatairól annyit, hogy a digipak a keresőben ~4 millió találat, a digipack 6,5 millió. Szóval továbbra is állítom, hogy nem kellett volna kioktatnod a többieket. Ha már az internet és a google a mérvadó, akkor pláne nincs igazad. Részemről lezártam.
Az MTA-s élcelődésedre csak annyit mondanék, hogy az elmúlt 15-20 évben annyi újdonságot kellett elnevezni, hogy bizony le vannak maradva az akadémisták és ezt ők maguk is elismerik. Ha lesz kedvem majd keresek egy cikket hozzá. Egyelőre a fájl sem hivatalos, márpedig a számitástechnikában jó lenne valahogy nevezni a file szót. De legyen neked, nincs fekni.
0
2008. október 13., hétfő 22:20
Re 76.: Három héttel ezelőtt, amikor a DH3 megjelent? Mikor, hol? :-)
0
2008. október 13., hétfő 18:22
Harmunk kozul jamamura szadako-nak van teljesen igaza, szoval en meg egyszer elnezest kerek ezert az egeszert mindenkitol, beleertve already-t is, a velemenyem fenntartasa mellett.
Hulyeseg ilyen stilusban kommunikalni egy ilyen csekelyseg miatt, nem kellett volna felvennem a kesztyut ("okostojas" ide vagy oda).
Es vegre ON: valaki nem tudja, hogy mekkora valoszinuseggel lesz otodik resz? En ugyanis idaig kivartam es nem vettem meg oket kulon, szeretnem majd egyben, egy szep dobozban...
0
2008. október 13., hétfő 18:18
"Elég lett volna pletykaként feldobni három héttel ezelőtt a doboz lehetőségét."

pont azt tettem.
0
2008. október 13., hétfő 18:05
62.
Sok igazság van abban,ami írtál...
0
2008. október 13., hétfő 17:59
72: Hidd el, en se :(
0
2008. október 13., hétfő 16:35
Szerintem részletkérdés, ki mit hogy hív, egészen addig, amíg értjük egymást. Mellesleg ha beütöm az xpress keresőjébe a digipack kifejezést, termékek tucatjait hozza fel, ez számomra azt igazolja, hogy tökéletesen használható ez a verzió is.
0
2008. október 13., hétfő 16:33
szerintem mindkettőtöknek igaza van, de egymás megszólításának stílusát nem igazán értem.
0
2008. október 13., hétfő 16:28
69: Es ott van, tenyleg :)
0
2008. október 13., hétfő 16:26
Tehat megegyszer es utoljara? :)))) Olyan jol megmondtad, hogy szegyellem magam az Akademia neveben is a lemaradasunk miatt :)
Egyebkent javaslom a wikipedia-t es a google-t, segitenek tisztabban latni es akkor nem kell ennyi hulyeseget osszeirnod. Kezd kinossa valni.
Kis segitseg: szerinted mi volt elobb, a markanev vagy a csomagolas neve? A valasz: a markanev. Szerinted akkor melyik ered melyikbol?
Ami az amaray-t illeti: Ha mar angol nyelvterulettel peldalozol, eszrevehetned, hogy bizony ugyanugy az amaray-t hasznaljak a muanyag tokra, ahogy a digipak-ot a digipak-ra. Az ok itt is azonos, a markanevbol alakult ki a csomagolas neve es eppen ezert sem amaraj es digipack. A google segit is az olyan butacskaknak mint te, ha digipack-ot irnal be, szol, hogy elirtad es az bizony digipak. De valoszinu hiaba, ha valaki ennyire okos, annak miert is kene tanacs? :)
Vegezetul: itt nem szeretnem folytatni, mert teljesen off a dolog, mar mikor ezt megemlitettem sejtettem, hogy lesz egy jollakott napkozis, aki nekiall okoskodni, mindig van. Csak sokkal jobb lett volna, ha a tajekozatlansagoddal nem dicsekszel el.
Ezert elnezest is kerek mindenkitol, az en hibam volt, kar volt elkezdeni a szavakon valo lovaglast.
0
2008. október 13., hétfő 15:24
lüktet a vére
föl, föl az agyba
repülni kéne
agyból a titkot
szemekbe vetni
a kemencéből a
pék meg a vekni
s tanulni végre
nyugodva fekni  

most posts by TM
0
2008. október 13., hétfő 14:41
Nem is tudtam, hogy a fekni létező szó. Van más jelentése is, vagy csak a kartontokra használják?
0
2008. október 13., hétfő 14:39
Annyit tennék hozzá végül, hogy a digipak termékeknél a kis műanyag tálcán ott virít a digipak márkanév. Elég régen vettem olyan papírtokos kiadást amin ott volt, tehát a magyarországon megjelent verziók nagyrészét nem a digipak cég termékei fedik le. Tehát mégegyszer és utoljára, a digipak egy gyártó és a digipack elnevezéssel nincs gond.
0
2008. október 13., hétfő 14:37
Az amaray-t és a digipak-ot sem lehet másképp írni, mivel márkanevek. Azért mert a fél forum amaryaoznik, attól az még sima dvd tok. A vékony meg vékony vagy angolosoknak slim. A digipack elnevezést angol területeken használják a papírtokos verziókra, szóval helytálló. Visszafognám magam és nem használnék jelzőket ha úgy tartaná kedvem, de nem tartja. Feleslegesen kötekedtél más forumozokkal és ez nem gondolkodás kérdése. Te egy márkanevet próbáltál ráhúzni egy csomagolás fajtára és kioktattál más forumozókat. Ezzel nincs is gond, csak fölényes voltál és nem volt igazad.

"bizony sokan nem tudjak, hogy olyan magyar szo, hogy "fekni" nem letezik es a csomagolas neve pedig digipak nem digipack. "

Egyébként van ilyen magyar szó, hogy fekni. Használják, ismeri a lakosság nagyobbik része. Attól, hogy az MTA évek óta lemaradásban van, még használható egy szó. Szerencsére a nyelv fejlődik, persze sokszor úgy érzem, hogy visszafelé - amikor ugye fíling és társai vannak - de pont a fekni egyáltalán nem problémás, hiszen nem egy angol szó kiejtés szerint leírt változatát próbálják eladni magyar szónak.

Itt maximum a kultúra jöhet szóba, az intelligencia más kérdés. Remélem ezzel te is tisztában vagy.

Üdv,
already
0
2008. október 13., hétfő 2:39
Tehat akkor az amaray-t is lehet amaraj-nek hivni, ha epp az adott muanyag tokot nem az amaray gyartotta es nincs rajta az amaray logo? :)
Amugy meg nyugodtan fogd vissza magad es ne hasznalj jelzoket egy forumozo tarsadra csak mert nem pont ugy gondolja, ahogy te!
Igy intelligensebbnek tudsz tunni, mint amilyen valojaban vagy.
0
2008. október 13., hétfő 2:03
Az okostojás digipak megfejtőnek. A digipak egy gyártó és csak az digipak amit az ő technológiájukkal gyártanak. Tehát lehet akár digipack-nak is hívni. A kis tálcán rajta van, hogy digipak, akkor az. Amúgy meg nem. Na erről ennyit.
0
2008. október 13., hétfő 2:02
Díszdoboz vagy digi lesz, mint a rocky?
0
2008. október 13., hétfő 0:40
Re. 56: Én ebből azt olvasom ki, hogy csak a megjelenési dátum kérdéses, de lehet, hogy tévedek. Majd decemberben meglátjuk, nem is ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy azok jártak pórul, akik nem törődtek a kiadvány fapados voltával, akik nem várták meg, míg csökken egy-két ezrest az ára, hanem azonnal megvették, hogy a kiadó lássa, hogy tényleg van kereslet a termékre, megérte kihozni. Éppen velü(n)k nem volt fair kitolni. Elég lett volna pletykaként feldobni három héttel ezelőtt a doboz lehetőségét.
Vagy legalább jelezni a szándékot.

Egy másik fentebbi dologra reagálnék még, nevezetesen az "adjuk el a különálló részeket" dologra: elég nehéz ügy. Xpress-en és más netes fórumokban többnyire gyűjtők vannak, akiknek vagy már megvan külön-külön, vagy a díszdobozt vennék ők is. Offline meg nem igazán van lehetőség árulni. A díszdoboz még gyakran olcsóbb is, mint külön-külön (ld. Rocky, 1600 Ft/film, külön-külön 3000 Ft). Ehhez még hozzájön a hirtelen túlkínálat, mivel sokan hasonlóan el szeretnék adni. Egyetlen lehetőségként az irreálisan olcsó eladás marad, de 1000 Ft-kért nincs szívem eladni azt, amiért nem olyan régen még 3000-et adtam.
0
2008. október 12., vasárnap 23:52
Hehe. Az volt az egyik első lakossági Vhs-dísz(gyűjtő)doboz, úgy kábé három emberöltővel ezelőtt. .)
most posts by TM
0
2008. október 12., vasárnap 22:39
A fenébe!!
Most dobhatom ki a "Verhetetlenek"-emblémás VHS-kiadásomat!!
0
2008. október 12., vasárnap 17:47
Ma hallottam egy szép mondást: "Nagy az Isten állatkertje."

:)

És milyen igaz!
0
2008. október 12., vasárnap 13:15
Megírtam, jó hosszú lett, de inkább töröltem és nem küldtem el. Mindenestere bízom benne, hogy azért voltak itt páran, akik olvastak a sorok között és nem magyaráztak/értettek félre dolgokat, hanem a lényegre fókuszáltak. Tudod a mártír szerep sem áll jól mindenkinek...

Sajnos nekem a pohár, ami félig van vízzel, az nem félig tele van, hanem félig üres. Így talán megérted; de tudod mit? Nem is kell...

Most kezdem érteni Already hozzáállását a dolgokhoz, amiről anno a JB kofferes topicban "diskuráltunk".
0
2008. október 12., vasárnap 8:45
Ha digi lesz megveszem..ha nem akkor csak lehet:)
0