Keresés

Pletykarovat: McClane négyszer

2008. október 11., szombat 20:50
Megveszi ezt mindenki majd sokadszorra, higgyétek el! A recept : digipack - mint az új kiadású Alien-doboz, 8 korong, DTS hangsávok és szinkron, felirat az extrákon. Ennyi. :-( =>ez itt a végén azért, mert gondolom ilyen nem lesz...
0
2008. október 11., szombat 20:27
Úgy látom egyedül Gerbence értette meg egyedül mire akartam célozni.
Nem arról van szó, hogy sajnálom rá a pénzt, vagy hogy nem vagyok elégedett a régi kiadással. Hanem amikor nyáron kiderült, hogy jön a 3. rész, akkor sokan reménykedtek extra kiadásban vagy gyűjtő/díszdobozban (lásd itt a július 18-i HÍREK-et), de mivel semmi visszajelzést nem kaptak, ezért belenyugodtak, hogy sima változat jön. Sokan előrendelték (én is), sokan már biztos át is vették. Na, azok akik már átvették, de ha tudták volna, hogy lesz doboz, akkor inkább azt vettek volna, azok most tuti szentségelnek. Ennyi. Olvassátok el a július 18-ai bejegyzés kommentjeit!
0
2008. október 11., szombat 20:17
Gerbence: Ha jól értem azt nehezményezed, hogy nem szólt senki előre, hogy lesz jobb, szebb, olcsóbb.
Akkor én most szólok neked, hogy lesz majd Die Hard BD-lemezen is, vagy ha azon nem lesz, akkor majd Nakatomi torony alakú Pen-drive-on hatszoros full HD-ban.
Öreganyámnak sem szólt senki, amikor jegyet váltott 43-ban a Casblancára, hogy 65 év múlva háromlemezes díszdobozos változatban is megveheti majd, ha eléggé türelmes, ne szórja mozijegyre a pénzét.
Ez a dolgok rendje. Mindenből lesz jobb, szebb, olcsóbban. Ahogy TM is mondta, a mobiltelefonból is hetente hoznak ki újabbakat, de aki a telefont telefonálásra használja, annak teljesen megfelel a tízéves modell is. Nekem például volt Walkman-em és most nem üt meg a guta, hogy tizedáron vehetnék MP3 lejátszót.
Szerintem szemlélet kérdése az egész. Ha Te dobozokat és csomagolásokat gyűjtessz, akkor nehéz életed lesz, mert torkomra a bökőt, hogy a Die Hardot a következő 50 évben minden létező új formátumon annyi változatban és csomagolásban ki fogják még adni, hogy a fal adja a másikat. Ha filmgyűjtő vagy, akkor meg el kell döntened, hogy mi az a minőség, ami neked megfelel, és mi az az ár, amit ezért hajlandó vagy megadni. Persze ahogyan az emberek és a technika is változik, úgy ez az igényszint is változhat.  Én például megvettem az első 3 Die Hard-ot VHS-en is. Aztán a DVD nyújtott számomra annyi plusszt, hogy ezen a formátumon is megvásároltam. Nem kizárt, hogy BD-n is megveszem majd, de ahhoz előbb egy nagyobb TV, vagy vetítő kellene, és abban meg nem vagyok biztos, hogy erre nekem valóban szükségem van. Amire biztosan nincs szükségem ahhoz, hogy boldog legyek a DIe Hard filmjeimmel, az egy gyűjtődoboz, de ha valakinek ez nyújt nagy boldogságot, akkor egészségére :)
0
2008. október 11., szombat 20:08
Én nem veszem meg. Elég nekem 1-3.
0
2008. október 11., szombat 20:01
Ja, és még annyit: én nem úgy alkalmazkodom a piachoz, hogy mindig eladom a feleslegessé váló verziót, hogy újítsak, hanem úgy, hogy megvárom a nekem megfelelő kiadást (ha tudom).
Most akkor rombolom a piacot..? Ehh...
0
2008. október 11., szombat 20:00
Nekem még nincs meg egyik rész sem, szóval ez a kvadrológia jól jön majd...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. október 11., szombat 19:58
Killr:
nem hiszem, hogy a DH3 évek óta  aplcodon lenne... amúgy még igazad is lehetne, csak itt éppen arról van szó, hogy pont azok nem választhattak, akik képesek voltak egyből megjelenéskor, még (az amúgy várható) akciózás előtt, full áron megvenni a filmet.
Nehogy már az legyen a döntés szabadsága, hogy ha akarják, elvaterázhatják szarérhugyér a mostani lemezeiket...

Ha megjelenéskor kihoznak egy fullos, extrás, gyűjtős, akármilyenes kiadást sok pénzér, meg egy szerényebbet kevésér, az szimpi.
Ha kihoznak egy fullos kiadást full áron, majd a kifutási idő után egy butítottat az árérzékenyeknek, az korrekt.
De ha először jön a szimpla teljes áron, aztán a teljesebb kiadás (minden valószínűség szerint) olcsóbban: az csúf komisz dolog...
0
2008. október 11., szombat 19:57
Jajj már megint a régi lemezt kezdjük pörgetni. A dvd vásárlást mindenki egy életre szóló beruházásként fogja fel, amit gyszer kell megvenni, csak és a legjobbat és a legolcsóbb áron, s ha valami ebbe bezavar, akkor anyázás van. Mobiltelcsit közben meg vesznek huszat, pedig már az elsővel is lehetett telefonálni, ahogy a huszadikkal is. Akkor is cserélik, ha semmi baj nincs vele, csak mert jön egy újabb típus. Amikor egy filmből jön extrább kiadás, mindenki morgolódik, hogy "mé nem monták előre?". Csak, vazze!
Na és az mennyivel jobb, amikor itt az Iron Man háromféle kiszerelésben? Semennyivel. Mert annál még azt sem tudod megcsinálni, hogy eladod a sisakosat és veszel egy olyan fémdobozost, amiben sisakos tok van, vagyis veheted meg mindkettőt, na persze, ha tényleg gyűjtő vagy, nem "csupán" filmszerető. A konkrét esetnél mindössze egy gyűjtődobozon megy a rinya, ami spec nem annyira szuper, hogy megérjen ennyi litániát, viszont akinek kell, megtalálja a módját, hogy jusson hozzá.
Amit meg korábban mondtam, továbbra is tartom, "ügyeskedő" vásárlóknak "ügyeskedő" kiadó, zsák a foltját.
Az élet nagy problémái ezek... :)
most posts by TM
0
2008. október 11., szombat 19:45
Pizsi: Szerintem csak hozzáállás kérdése, hogy ki érzi rosszul magát és ki nem. Engem például tökre hidegen hagy ez a doboz. Megvettem a kétlemezes extra változatait az első két résznek (amikor még lehetett kapni), és a szinkronos változatok megjelenésekor sem jutott eszembe, hogy váltsak, vagy bosszankodjak. A feliratos változat fullextrás, angol DTS is van rajta, nekem ez tökéletesen megfelel. Megvettem a 4. részt a megjelenéskor, meg néhány hónapja a 3. részt is, így teljes a gyűjtemény.
Mivel tud ez a doboz többet? Jobban alszol, ha ez van a polcodon, mintha külön a négy állna ott? Aztán ha jön a Die Hard 5., akkor azért szentségelsz majd, hogy hülyén néz ki a doboz mellett, vagy azért, mert ha kiadnak egy 5-ös gyűjtődobozt, akkor megint adhatod el a 4-es gyűjtődobozt? Engem maximum majd BD-n érdekel majd újra a sorozat, de csak 1-2 év múlva. Se ez, se az Indy-doboz, se a Rocky, vagy az X-men doboz nem tudott se felizgatni, se felidegesíteni. Tök jó, hogy annak, akinek még nincsenek meg ezek a filmek, most van lehetősége dönteni, hogy egyben, vagy külön veszi meg. De nekem már a fenti filmek mindegyike ott figyel évek óta a polcomon, és így is szépen néznek ki :)
0
2008. október 11., szombat 19:43
Az a sok szemét spekuláns talán éppen azért spekulál, mert fél tőle, hogy amint megveszi full áron a gyérebb kiadást, kihozzák olcsóbban az extrábbat. És talán már elégszer megszívta ilyesmivel ahhoz, hogy elmenjen a kedve újonnan kiadott filmekre csapni el a pénzét.
(És amúgy pont a Die Hard volt az, aminél a kezdetektől kérdés volt a gyűjtő-kiadás...)
Én ugyan nem vagyok akkora DH-fan, hogy ezen ketyegjek, de meg tudom érteni a morgolódókat. A kiadók akarva-akaratlanul tanítanak minket "spekulálni".

Mindegy, itt van, amire vártunk, karácsony előtt úgyis illik mindenre kétszer költeni. :)
0
2008. október 11., szombat 19:42
Pizsama, akkor érezd magad szarul és ne gyűjtsd a DVD-ket... érted a logikát?
0
2008. október 11., szombat 19:41
Na de miért? Most megveheted egyben is, és kapsz egy szép dobozt. Ha nem veszed meg, nem lesz dobozod, megmarad a pénzed. Ha kell a doboz, vedd meg újból, s passzold el a korábbiakat. Ha meg fanatikus vagy, akkor megveszed mégegyszer, s a különálló részek mellé odateszed a gyűjtődobozost is. A kiadó mindössze lehetőséget kínál, nem kényszerít semmire, minden rajtad múlik. Nekem például mindenképp bukó, mert már több verzióm van az első két részből is, így semmiképp sem férek bele ebbe a dobozba. :)
most posts by TM
0
2008. október 11., szombat 19:34
TM, ez mind igaz, de akkor továbbra is a fanatikus gyűjtők fizetik meg azt, amivel a spekulánsok "megkárosítják" a kiadót. Persze ez nekik üzlet. Kit érdekel ha az egyik mindkettőt full-áron veszi, a másik meg a díszdoboz árcsökkenésre vár, a harmadik meg a fapados-t is csak akciózva szerzi be? Senkit. De ettől még az első csoportban lévők érezhetik szarul magukat ilyenkor, nemde?
0
2008. október 11., szombat 17:14
Hát igen, csak sajnos erről mindenki megfeledkezik ("semmi sem kötelező").
0
2008. október 11., szombat 17:03
A kiadó helyében én sem árultam volna el, mivel annyi spekuláns gyűjtő van, akik már eddig is kihúztak egy csomó pénzt a cég zsebéből azzal, hogy képesek fél-egy évet várni, s kizárólag akciós áron veszegetik azt a kevés filmet is, amit nem töltenek le. Időnként a forgalmazónak is lehetnek apró győzelmei, mint most, vagy a Rocky, s még egy-két kiadás apropóján. :) Ja, és úgy látszik, nem lehet elégszer elmondani: semmi sem kötelező.
most posts by TM
0
2008. október 11., szombat 16:23
Végre! Egy Rockyhoz hasonló kiadás kéne már csak :) De ettől függetlenül is meg fogom venni , mert erre vártam én is :)
0
2008. október 11., szombat 16:01
Én se veszem meg, mind a 4 film megvan már külön-külön...
0
2008. október 11., szombat 14:29
Luke, veled volt az erő. Megértem miért mondtad Leia megrendeléseket.
0
2008. október 11., szombat 14:21
Nekem is két hete,még bent volt min3 rész az aktív megrendelések között, de nem tudom miért töröltem. Milyen jól tettem. Ha jó kiadás lesz, nem valami slimtokos égetnivaló szar, akkor tuti megveszem.
0
2008. október 11., szombat 14:21
Pontosan erre számítottam! Vagy csak reménykedtem?
Mindegy...a lényeg, hogy eddig direkt nem vettem meg egyik részt sem, éppen emiatt.
0
2008. október 11., szombat 14:13
Ez most mit jelent? Digi lesz, v. gyűjtődoboz? És melyik kiadásokkal? stbstbstb
0
2008. október 11., szombat 14:12
Én csak akkor vagyok hajlandó elcsábulni, ha digi lesz. Ez pedig nagyon nem valószínű.
0
2008. október 11., szombat 14:09
Jama, elhiszem. Ezért sem szoktam mindent azonnal megvenni. Eddig talán csak a Kill Bill-lel meg pár Miyazaki filmmel dupláztam, de szeretném a továbbiakban is elkerülni ezeknek a lehetőségét. Tudom, a DVD-gyűjtés ilyen. Bármikor kijöhet egy szebb, jobb, tartalmasabb kiadvány, de azért annak senki se örül, ha valamiért kétszer kell pénzt kiadnia. Idén a Karácsonyi lidércnyomást valószínű duplázom, a DH3-at viszont valószínű töröltetem a megrendeléseim közül.
0
2008. október 11., szombat 14:06
Jó,hogy eddig nem vettem meg őket.Most itt a kiváló alkalom.Pizsamának igaza van,a másik három dobozzal kapcsolatban amit említ,befürödtem minddel.De ahogy Jama mondta,most elcsábulok.Bár,eddig pénzügyi okokból nem vettem meg a sorozatot,mostmár kivárok.
0
2008. október 11., szombat 14:02
pizsama: gondolhatod, hogy ezt a díszdobozt nem mi barkácsoltuk össze. :) a "meg nem erősített hír" arra vonatkozik, hogy ez a gyűjtemény valószínűleg legkorábban decemberben fog megjelenni.

a gyűjteményes díszdobozok, melyek újabb és újabb installációk után jelennek meg, általában azoknak szólnak, akik nem rohannak hanyatt-homlok minden franchise-t megvenni, esetleg annyira nem rajonganak az egészért, de egy kedvezményes árú gyűjtemény esetében ők is elcsábulhatnak, meg aztán ajándéknak sem utolsó apunak, kisöccsnek, stb.

tudom, hogy jobb lett volna, ha már szeptemberben jelzőzik, hogy lesz ilyen díszdoboz, de azért számítani lehetett rá, hogy lesz.
0