Gerbence: Ha jól értem azt nehezményezed, hogy nem szólt senki előre, hogy lesz jobb, szebb, olcsóbb.
Akkor én most szólok neked, hogy lesz majd Die Hard BD-lemezen is, vagy ha azon nem lesz, akkor majd Nakatomi torony alakú Pen-drive-on hatszoros full HD-ban.
Öreganyámnak sem szólt senki, amikor jegyet váltott 43-ban a Casblancára, hogy 65 év múlva háromlemezes díszdobozos változatban is megveheti majd, ha eléggé türelmes, ne szórja mozijegyre a pénzét.
Ez a dolgok rendje. Mindenből lesz jobb, szebb, olcsóbban. Ahogy TM is mondta, a mobiltelefonból is hetente hoznak ki újabbakat, de aki a telefont telefonálásra használja, annak teljesen megfelel a tízéves modell is. Nekem például volt Walkman-em és most nem üt meg a guta, hogy tizedáron vehetnék MP3 lejátszót.
Szerintem szemlélet kérdése az egész. Ha Te dobozokat és csomagolásokat gyűjtessz, akkor nehéz életed lesz, mert torkomra a bökőt, hogy a Die Hardot a következő 50 évben minden létező új formátumon annyi változatban és csomagolásban ki fogják még adni, hogy a fal adja a másikat. Ha filmgyűjtő vagy, akkor meg el kell döntened, hogy mi az a minőség, ami neked megfelel, és mi az az ár, amit ezért hajlandó vagy megadni. Persze ahogyan az emberek és a technika is változik, úgy ez az igényszint is változhat. Én például megvettem az első 3 Die Hard-ot VHS-en is. Aztán a DVD nyújtott számomra annyi plusszt, hogy ezen a formátumon is megvásároltam. Nem kizárt, hogy BD-n is megveszem majd, de ahhoz előbb egy nagyobb TV, vagy vetítő kellene, és abban meg nem vagyok biztos, hogy erre nekem valóban szükségem van. Amire biztosan nincs szükségem ahhoz, hogy boldog legyek a DIe Hard filmjeimmel, az egy gyűjtődoboz, de ha valakinek ez nyújt nagy boldogságot, akkor egészségére :)