Jópár kép egy külföldi 3 lemezes megjelenésről. A kiszerelés majdnem ugyanaz. Sok menükép van. A 3. lemez egy digitális másolatot tartalmaz, amit lehet egyből iPod-ra, iPhone-ra másolni. Ha jól látom, dombornyomott a doboz.
0
2008. november 5., szerda 19:18
7252
Pár képpel akkor illusztrálnám a korábban leírtakat:
Tehát ez sima spórolás, a műanyag tálca elhagyása csakis egy dolgot szolgál/idéz elő : a lemezek idővel totál karcosak lesznek, hiszen mint az jól látható, a vastag papíron súrlódnak... no comment...
Ez már nem digipack, hanem boxset. :-O
0
2008. november 4., kedd 9:52
8851
Posza!
Írod: "Ne aggódj, az összes Pixar animáción ilyen sok hangsáv van, mégis mind kiváló képminőségű. Ne feledd, ezek másfél órás filmecskék, bőven van helye ennek a pár hangsávnak. Pl. jelen esetben másfél giga az összes, a fennmaradó hat gigára meg csak ráfér a kép csúcsminőségben..."
Egy dologról feledkezel meg, a DVD-Video szabvány szerint 9800 kbps a max. video sávszélesség, de 10080 kbps a max. összesített sávszélesség, amiben már minden hang- és feliratsáv, valamint az összes különböző kameranézet is benne foglaltatik.
Esetünkben a következő lehet a helyzet: Adott 4 db DD5.1EX hangsáv, ami 768 kbps esetében elvesz 3072 kbps-ot. Az 1 db sztereó hangsáv elvesz 192 kbps-ot, plusz még ott van 5 feliratsáv. Ha ez utóbbiakkal és a multiplex során elhasznált plusz bitekkel nem számolunk, a képre akkor sem maradhat több, mint 6816 kbps. Ez a csúcsot jelentő 9800 kbps alig 70%-a.
Megijedni persze nem kell, mert 4-5000 kbps-mal is kiváló MPEG-2-t lehet kódolni, különösen jó minőségű, zajmentes forrásból, márpedig az eleve digitálisan renderelt Pixar animációs filmeknél jobb forrásanyagot nehéz lenne elképzelni, tehát a képminőségre biztosan nem lesz panasz. A 2.35:1-es képarány pedig csak javít az eredményen, hiszen - talán megemlíteni is fölösleges - a két fekete csík tömörítése meglehetősen hatékonyan és könnyen elvégezhető.
A teljes film a szabvány szerinti maximális sávszélességgel számolva sem foglalhat egyébként több helyet 6,6GB-nál, amiből máris látszik, hogy még az első lemezre tett extráknak sincs kihatásuk a film képminőségére.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. november 3., hétfő 21:31
6403
Jót mosolyogtam, hogy egyedül a tótok nem kaptak 5.1EX hangsávot. :)
0
2008. november 2., vasárnap 18:05
7252
Írd már le légyszi, hogy neked (én azért írtam kicsivel, mert te már nagybetűvel kezdted :-O ) melyik kartonos kiadásod is volt meg?!? Nem tudom, hogy mit húzogathattál, de hogy nem a korongokat a kartontokból, az tuti! Azok ugyanis rommá karcolódnak... nyilván azért jönnek ki ilyennel, mert így olcsóbb : kiadásonként spórolnak két digitálcát + az emberkéket, akik beleragasztják.
0
2008. október 29., szerda 13:38
2967
Végre valami extra dolgot hoznak ki és akkor szidni kell. Nem értem. Pedig nagyon jól néz ki! Érdekes, hogy volt Nekem is ilyen kartonos kiadásom és egyszer sem lett karcos a DVD-m. Disney-nél csak nincsenek már olyan hülyék, ahol olyannal jönnek ki, hogy a DVD majd karcos lesz. :-) Szerintem a lemezeknek semmi baja nem lesz. Különben nem jönnének ki ilyennel.
0
2008. október 23., csütörtök 19:05
9368
Ez egy baromi jó kis doboz lenne... csak sajnos nem mindegyik filmre fájna a fogam közülük :) Pl. a Carstól megváltam már. A Némó viszont az egyik kedvencem :)
0
2008. október 23., csütörtök 18:57
7252
Jujj de jó lenne itthon is egy ilyen, mondjuk karácsonyra!
0
2008. október 17., péntek 11:18
8851
Ez is jópofa:
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. október 16., csütörtök 23:48
52684
Igaz is. A Disney-é biztos hét évet bír, utána adják ki újból.
most posts by TM
0
2008. október 16., csütörtök 23:30
14593
Épp ezért nem fogom beszívatni az Xpress-t vele, a Maffiózok 3. évaddal már letudtam a dolgot...
0
2008. október 16., csütörtök 22:56
1847
Van már lebomló DVD korong is.
0
2008. október 16., csütörtök 22:10
4956
Sziasztok!
Úgy vártam ennek a filmnek a megjelenését, pedig még nem is láttam. Ha jól láttam az animációt a film adatlapján, akkor a lemezek a kartontokba vannak becsúsztatva?
0
2008. október 16., csütörtök 22:07
52684
Eléggé álságos dolognak tartom ezt az egészet, s ha valóban úgy lesz, ahogy írod, akkor az vastagon a minőség rovására megy. Megjegyzem, ki az a marha, aki kihajítja a természetbe a frissiben négyezerért vásárolt diznije tokját? Egyébként a korong, amelyen maga a film van, még így sem környezetbarát, s nem fog tudni lebomlani, hogyha a tok miatt karcos példányokat a feldühödött vásárlók kihajítják majd a természetbe...
most posts by TM
0
2008. október 16., csütörtök 21:48
7252
Ajajajjj... nekem ilyen kivitelben van meg a Karate Kölyök és a Kegyetlen Játékok trilógia. Olyan, mintha digipack lenne, de mégsem, hiszen nincs benne tálca. Egy fül mögé csúsztatod be a korongokat, súrlódnak is rendesen. Úgyhogy amikor megvetted és kiveszed őket belőle, soha többet ne tedd vissza, hanem tárold őket egy üres dupla tokban - vagy két szimplában! ;-)
Létezi,h ez digipak lesz mint ahogy a kis videon van?
köszi
0
2008. október 16., csütörtök 20:35
1346
Ja és szerintem ne ebbe a fórumba, mert már eltértünk Vólitól nagyon :) de akkor melyikbe is?
0
2008. október 16., csütörtök 20:34
1346
Persze, milyen formában? Szívesen odaadnám mindenkinek, de ha ide bemásolom, akkor örökös eltiltást kapok az xpress-től :) Ja, elkezdtem a magyar címeket melléírni (mert ugye az imdb-n nincsen vagy ritka), de az még csak az első 500hoz készült el. Szóval, hogyan dobjam ide szerintetek?
0
2008. október 16., csütörtök 20:22
17243
egyszer mindenki rájön, hogy építészetre nem lehet táncolni. :)
0
2008. október 16., csütörtök 20:21
17243
wow, megosztanád velem/velünk?
0
2008. október 16., csütörtök 20:08
1346
Kérdeztem őket nincs e módja nagyobb lista lekérésének a 250-nél, azt mondták nincs. Bepipultam, bemásoltam a képletet, majd kigyűjtöttem a filmeket évenként. Az ő listájukban 2300 szavazat és 6,7-es átllag kell bekerülni, nálam 2500 szavazat és 7,0-es átlag (különben rohadt nagy lista lenne). Plusz beletettem azokat a magyar filmeket, amelyek legalább 250 szavazatot kaptak, hogy több magyar film legyen benne. Így lett Top2242 október 1-ei dátummal, de max. 2007-es filmekig.