Keresés

Wall-E (2 DVD) (DVD)

2008. november 7., péntek 11:20
A tálca hiánya nálam óriási nagy negatívum, viszont a menü szép lett véleményem szerint.
0
2008. november 7., péntek 10:35
ja, a lényeg:

http://www.ultimatedisney.com/forum/viewtopic.php?t=23737
0
2008. november 7., péntek 10:34
Jópár kép egy külföldi 3 lemezes megjelenésről. A kiszerelés majdnem ugyanaz. Sok menükép van. A 3. lemez egy digitális másolatot tartalmaz, amit lehet egyből iPod-ra, iPhone-ra másolni. Ha jól látom, dombornyomott a doboz.
0
2008. november 5., szerda 19:18
Pár képpel akkor illusztrálnám a korábban leírtakat:

Tehát ez sima spórolás, a műanyag tálca elhagyása csakis egy dolgot szolgál/idéz elő : a lemezek idővel totál karcosak lesznek, hiszen mint az jól látható, a vastag papíron súrlódnak... no comment...

Ez már nem digipack, hanem boxset. :-O
0
2008. november 4., kedd 9:52
Posza!

Írod:
"Ne aggódj, az összes Pixar animáción ilyen sok hangsáv van, mégis mind kiváló képminőségű. Ne feledd, ezek másfél órás filmecskék, bőven van helye ennek a pár hangsávnak. Pl. jelen esetben másfél giga az összes, a fennmaradó hat gigára meg csak ráfér a kép csúcsminőségben..."

Egy dologról feledkezel meg, a DVD-Video szabvány szerint 9800 kbps a max. video sávszélesség, de 10080 kbps a max. összesített sávszélesség, amiben már minden hang- és feliratsáv, valamint az összes különböző kameranézet is benne foglaltatik.

Esetünkben a következő lehet a helyzet:
Adott 4 db DD5.1EX hangsáv, ami 768 kbps esetében elvesz 3072 kbps-ot.
Az 1 db sztereó hangsáv elvesz 192 kbps-ot, plusz még ott van 5 feliratsáv. Ha ez utóbbiakkal és a multiplex során elhasznált plusz bitekkel nem számolunk, a képre akkor sem maradhat több, mint 6816 kbps. Ez a csúcsot jelentő 9800 kbps alig 70%-a.

Megijedni persze nem kell, mert 4-5000 kbps-mal is kiváló MPEG-2-t lehet kódolni, különösen jó minőségű, zajmentes forrásból, márpedig az eleve digitálisan renderelt Pixar animációs filmeknél jobb forrásanyagot nehéz lenne elképzelni, tehát a képminőségre biztosan nem lesz panasz. A 2.35:1-es képarány pedig csak javít az eredményen, hiszen - talán megemlíteni is fölösleges - a két fekete csík tömörítése meglehetősen hatékonyan és könnyen elvégezhető.

A teljes film a szabvány szerinti maximális sávszélességgel számolva sem foglalhat egyébként több helyet 6,6GB-nál, amiből máris látszik, hogy még az első lemezre tett extráknak sincs kihatásuk a film képminőségére.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. november 3., hétfő 21:31
Jót mosolyogtam, hogy egyedül a tótok nem kaptak 5.1EX hangsávot. :)
0
2008. november 2., vasárnap 18:05
Írd már le légyszi, hogy neked (én azért írtam kicsivel, mert te már nagybetűvel kezdted :-O ) melyik kartonos kiadásod is volt meg?!? Nem tudom, hogy mit húzogathattál, de hogy nem a korongokat a kartontokból, az tuti! Azok ugyanis rommá karcolódnak... nyilván azért jönnek ki ilyennel, mert így olcsóbb : kiadásonként spórolnak két digitálcát + az emberkéket, akik beleragasztják.
0
2008. október 29., szerda 13:38
Végre valami extra dolgot hoznak ki és akkor szidni kell. Nem értem. Pedig nagyon jól néz ki! Érdekes, hogy volt Nekem is ilyen kartonos kiadásom és egyszer sem lett karcos a DVD-m. Disney-nél csak nincsenek már olyan hülyék, ahol olyannal jönnek ki, hogy a DVD majd karcos lesz. :-) Szerintem a lemezeknek semmi baja nem lesz. Különben nem jönnének ki ilyennel.
0
2008. október 23., csütörtök 19:05
Ez egy baromi jó kis doboz lenne... csak sajnos nem mindegyik filmre fájna a fogam közülük :) Pl. a Carstól megváltam már. A Némó viszont az egyik kedvencem :)
0
2008. október 23., csütörtök 18:57
Jujj de jó lenne itthon is egy ilyen, mondjuk karácsonyra!
0
2008. október 17., péntek 11:18
Ez is jópofa:
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. október 16., csütörtök 23:48
Igaz is. A Disney-é biztos hét évet bír, utána adják ki újból.
most posts by TM
0
2008. október 16., csütörtök 23:30
Épp ezért nem fogom beszívatni az Xpress-t vele, a Maffiózok 3. évaddal már letudtam a dolgot...
0
2008. október 16., csütörtök 22:56
Van már lebomló DVD korong is.
0
2008. október 16., csütörtök 22:10
Sziasztok!

Úgy vártam ennek a filmnek a megjelenését, pedig még nem is láttam.
Ha jól láttam az animációt a film adatlapján, akkor a lemezek a kartontokba vannak becsúsztatva?
0
2008. október 16., csütörtök 22:07
Eléggé álságos dolognak tartom ezt az egészet, s ha valóban úgy lesz, ahogy írod, akkor az vastagon a minőség rovására megy.
Megjegyzem, ki az a marha, aki kihajítja a természetbe a frissiben négyezerért vásárolt diznije tokját? Egyébként a korong, amelyen maga a film van, még így sem környezetbarát, s nem fog tudni lebomlani, hogyha a tok miatt karcos példányokat a feldühödött vásárlók kihajítják majd a természetbe...
most posts by TM
0
2008. október 16., csütörtök 21:48
Ajajajjj... nekem ilyen kivitelben van meg a Karate Kölyök és a Kegyetlen Játékok trilógia. Olyan, mintha digipack lenne, de mégsem, hiszen nincs benne tálca. Egy fül mögé csúsztatod be a korongokat, súrlódnak is rendesen. Úgyhogy amikor megvetted és kiveszed őket belőle, soha többet ne tedd vissza, hanem tárold őket egy üres dupla tokban - vagy két szimplában! ;-)
0
2008. október 16., csütörtök 21:37
http://www.gamaniak.com/video-2822-presto-pixar.html
0
2008. október 16., csütörtök 21:25
tárgytalan    :)
0
2008. október 16., csütörtök 21:24
T.Xpress!

Létezi,h ez digipak lesz mint ahogy a kis videon van?

köszi
0
2008. október 16., csütörtök 20:35
Ja és szerintem ne ebbe a fórumba, mert már eltértünk Vólitól nagyon :) de akkor melyikbe is?
0
2008. október 16., csütörtök 20:34
Persze, milyen formában? Szívesen odaadnám mindenkinek, de ha ide bemásolom, akkor örökös eltiltást kapok az xpress-től :)
Ja, elkezdtem a magyar címeket melléírni (mert ugye az imdb-n nincsen vagy ritka), de az még csak az első 500hoz készült el.
Szóval, hogyan dobjam ide szerintetek?
0
2008. október 16., csütörtök 20:22
egyszer mindenki rájön, hogy építészetre nem lehet táncolni. :)
0
2008. október 16., csütörtök 20:21
wow, megosztanád velem/velünk?
0
2008. október 16., csütörtök 20:08
Kérdeztem őket nincs e módja nagyobb lista lekérésének a 250-nél, azt mondták nincs. Bepipultam, bemásoltam a képletet, majd kigyűjtöttem a filmeket évenként.
Az ő listájukban 2300 szavazat és 6,7-es átllag kell bekerülni, nálam 2500 szavazat és 7,0-es átlag (különben rohadt nagy lista lenne). Plusz beletettem azokat a magyar filmeket, amelyek legalább 250 szavazatot kaptak, hogy több magyar film legyen benne. Így lett Top2242 október 1-ei dátummal, de max. 2007-es filmekig.
0