Keresés

Warner Blu-ray: Beindul a gépezet

2008. október 21., kedd 12:05
Nekem már megvan a Speed Racer hetek óta, a Mátrix gyűjtemény és a Constantine pedig már úton van :) De őszintén örülök ezeknek a hazai változatoknak is.
Én csak akkor fogok itthon venni blu-rayt, ha mondjuk 5000 ft. körülre esik az áruk, mert a nyelv nem tényező, a csomagolás bizony még mindig külföldön a jobb (lásd épp Speed Racer, vagy legújabb szerzeményem, a Beetlejuice hologramos tok, Hulk, stb.).
Azt hiszem, aki a blu-ray világban mozog, az már megengedheti magának a külföldi luxust, nem igaz? :) Ismerjük el, ez már sznobizmus, amit "megérdemlünk".
0
2008. október 21., kedd 10:34
54: maximum egy részüket. a felsorolásban nem egy olyan film címe szerepel, amely még külföldön s új megjelenés. mikor megláttam ezeket a borítókat (oké, oké, az kicsivel előbb volt, mint hogy hír lett belőle :), azonnal töröltem a MATRIX gyűjteményt és a SPEED RACER-t az amazonos kosaramból. :)
0
2008. október 21., kedd 10:02
Én a legnagyobb új megjelenéseket már Blu-ray-en tervezem megvenni, a  lejátszáshoz meg egyelőre megelégszem egy olcsó pc-s olvasóval. A DVD-vel is így kezdtem annakidején.
0
2008. október 20., hétfő 21:58
Úgy, hogy akinek már van blu-ray lejátszója, és azért van, hogy minél hamarabb minél jobb filmeket minél olcsóbban vegyen meg, valószínűleg már megvette ezeket a filmeket külföldön, vagy legalább is nagy részüket. Ezzel együtt örülök, hogy kezd "beindulni" az itthoni piac. Csak így tovább.
0
2008. október 20., hétfő 14:02
A Mátrix és a Speed Racer az első Blu-ray lemezeim között lesznek valamikor a közeljövőben. Már nagyon szeretnék váltani én is, mivel lenyűgöző a minőségjavulás a DVD-hez, de nekem csak akkor érné meg, ha már számottevő filmmennyiséget nézhetek Blu-ray-en, mondjuk hetente legalább 1-et. Ez a mostani "jó" áron is havi kb. 30 ezer Ft-os kiadás lenne és ez csak havi 4-5 film. Csakhogy én havonta kb. 15-20 filmet akarok megnézni. Ez a jelenlegi DVD árakkal (amik nagyon jók, és legtöbb esetben nem is megy a minőség rovására) és a széleskörű kölcsönzési lehetőségekkel akár 10-15 ezerből kijön. Szóval ha az átállás költségeit nem is nézzük, igencsak luxuskategóra ez, amit szerintem csak a kevés milliomos engedhet meg magának egyelőre. Én jelenleg max havi 1-2 lemez megvásárlását engedhetném meg magamnak, azért meg nekem nem érdemes még beruházni komplett HD rendszerre. Fontos lenne, hogy a kölcsönzők is kezdjenek rendesen átállni végre. Aki hozzánk hasonlóan szereti a filmeket, az megnéz szerintem jellemzően havi 10-20 filmet, de nyilván nem tud ezért 100 ezer Ft-ot kiadni minden hónapban. Viszont sokan ellenállhatatlanul igénylik a HD felbontás előnyeit, ezért sajnos keményen megy a kalózkodás. :-(
0
2008. október 19., vasárnap 19:09
49: Jah, csak filmeket nézel. Bocsi. Én azért TV-t is szoktam. Én se azokat nézem. Vannak azért értelmes csatornák is. Nekem kb. 30% a DVD.
0
2008. október 19., vasárnap 17:23
Egy DVD esetében olyan 2-4000 Ft az az ár, ami nekem reálisnak tűnik, és amit hajlandó is vagyok kiadni egy kiadványra. Igaz, 4000-ért már legalább 2 lemezes, kartontokos, extráktól roskadozó filmet akarok kapni.
Egy BR-kiadványért a felső határ olyan 5-7000 Ft körül van, a minimum pedig a 3-4000 pénz, mert valóban több szolgáltatást kap a vásárló.
Majd ez is be fog állni szépen, ahogy a dvd-vel történt.
0
2008. október 19., vasárnap 11:12
barátságosabbak... hmm. a külföldi rendelés lehetősége ugyan folyamatosan kísért (még ilyen szar árfolyam mellett is), de a most felbukkant címek között már nem egy olyan van, amely ilyen kiszerelésben és áron nem begyűjthető, még a szomszédainktól sem. ami pedig a 6-8e ft-os árat illeti: úgy vagyok vele, mint a 990 ft-os dvd-vel. lehet, hogy 2-3 három dvd árából tudok csak venni egy bd-t, de azért olyan minőséget és olyan szolgáltatásokat kapok, amivel a dvd soha nem tud majd versenyezni. mondhatnám ezt úgy is, hogy hosszú távra fektetek be. :) (és ez nem is hülyeség, hisz a bd live-on keresztül visszamenőleg lehet további extrákkal, játékokkal, közösségi élményekkel, stb. építeni az egyes kiadványok értékét.)

nekem másfél évvel (!) ezelőtt 400.000 ft-ba került a váltás. nem a leges-legmodernebb csúcstechnológiát tartom otthonomban, de a hd előnyei már így is durván előtérbe kerültek, miközben a dvd-ből si jóval többet tudok kinyerni (felskálázás, nagyobb méretű kijelző), s ezt sokan hajlamosak elfeledni.
0
2008. október 19., vasárnap 10:16
Ha én valaha 16:9-es HD-tévét vennék, az tuti nem azért történne, hogy tévét nézzek rajta, akár 4:3-as, akár szélesvásznú az adás. Gondoljunk már bele egy kicsit: M1 meg RTL 100 cm-en, HD-ben? Győzike-HD? Celeb-HD?
Maximum a dokucsatornák, mert ott a tartalom előbbrevaló.
Szóval ha már homár, akkor csakis filmnézésre menne a dolog. DVD-hez teljesen jó a HD-ready cucc is, de BR-hez természetesen a FullHD dukál.
Szerintem sokan fogunk néhány éven belül váltani, amint kicsit barátságosabbak lesznek az árak.
0
2008. október 18., szombat 23:10
A V  mint vérbosszú is várható a Warnertől a közeljövőben!
0
2008. október 18., szombat 21:53
"további warner bd-k:

- 2001: űrodüsszeia
- beowulf: rendezői változat
- acéllövedék"

kubrick miatt megéri váltani. :)
0
2008. október 18., szombat 20:50
40: Kozel 4 eve nezem a 16:9-es tv-ken a 4:3-as tv adast 4:3-ban, es nem zavaro abszolut. En pont ellenkezoleg vagyok, nem ertem, hogy azt az eleve gyenge minosegu adast, hogy kepesek kihuzni 16:9-re es mellesleg meg torzit is (tudom, vannak ra jo technologiak, de nekem nem jonnek be).
0
2008. október 18., szombat 20:38
43: Köszi, azért reménykedem még egy decemberi megjelenésben.
0
2008. október 18., szombat 19:58
42: Az az egyik elvétve én voltam :-)
0
2008. október 18., szombat 19:54
mozsy: nem tudok semmit a fémdobozos elit alakulat hazai megjelenéséről.
0
2008. október 18., szombat 19:53
40: de azt ugye tudod, hogy az emberek már csak elvétve vesznek 4:3-as tévét. sőt, nem is nagyon árulnak olyat. egyébként mellékes: a minőséget meg kell fizetni. egy évvel ezelőtt 5-10x annyit kellett érte fizetni, mint most. jövőre kevesebbet kell majd.
0
2008. október 18., szombat 17:37
A kérdésem még mindig fennáll! Fémdobozos Elit alakulat? :-)
0
2008. október 18., szombat 17:34
38: Lehet, hogy neked olcsó 250-től egy FullHD-s kijelző! Nekem nem. Meg nem is hiányzik a Blue-Ray. Nekem bőven megfelel a DVD minősége. A másik meg az, hogy az emberek általában 80%-ban TV-t néznek. 4:3-as képű cucc meg érdekesen néz ki egy 16:9-es TV-n (arról meg ne is beszéljünk amikor a 16:9-est átkapcsoljuk 4:3-ra, és a szélén fekete sáv van). Kösz de majd akkor váltok amikor nekem jó lesz. Na meg amikor minden adás 16:9-es lesz. Ahhoz még ell kell telnie, egy nem is kicsi időnek. Próbálják az emberekre ráerőltetni azt ami Amerikában menő, de itt nem.
0
2008. október 18., szombat 15:33
30: Azért abban egyetértünk ugye, hogy nem 2000 Ft-os kiadásokról van szó?! :-)
0
2008. október 18., szombat 14:49
A Sony BDP-S300 lejátszót már 49.000-től meg lehet venni. Szerintem ez már nem rossz ár, bárki is drágálja. Emlékezzünk amikor a DVD indult ...
Mondjuk inkább megéri az S550-et megvenni 79.000 -ért.
Sztem az Intercom is lejjebb fog menni az árral. A 6500-ös ár már nagy lépés, bár én is akkor lennék megelégedve ha legalább 5000 alá csúszna ...
A Full HD-s kijelzőket is 250-től meg lehet venni. Jelenleg sztem már elérhető árú az "új" technika ...
Én is várom a további kiadásokat. Amit én hiányolok, hogy még nem feltétlen egy időben jelennek meg a BD újdonságok a DVD újakkal ...
Szóval Blu-Ray -re fel !!!
0
2008. október 18., szombat 12:30
33: hogy jön ide a tanuló-kereskedelem? (nebuló-bazár) :DDD
0
2008. október 18., szombat 12:28
Szerintem az árakra értette. :)))
0
2008. október 18., szombat 12:23
opcsi: láttatlanban azért nem kellene leírni a fox bd-kiadványait: nekem van pár a polcomon,s  mit ne mondjak, gyűjteményem büszkeségei. :) az I, ROBOT kapásból referencia anyag - minden tekintetben.
0
2008. október 18., szombat 12:09
azt hiszem, az intercom példát vehetne a dvd- és br-kiadványok terén a warner-től. nekem is be van tervezve a váltás a br-rendszerre, persze még csak elméletben, na de milyen már br-ben nézni egy mátrixot?????
a szemed kiguvad a látványtól, a hang pedig lobogtatja a hajadat... :D :D :D
na, valahol itt kezdődik egy ütős filmélmény...
0
2008. október 18., szombat 11:30
ez teljesen így van, viszont egy kiadó részéről nem lenne túl okos döntés, ha azonal fejest ugranak a mélyvízbe, ráadásul teljesen ismeretlen területen, hisz ki tudja, hányan fognak beruházni a fenti sikerfilmekre 6.590 ft-os áron, mikor "drága", "alig jobb, mint a dvd", "1 milliót rá kell költeni az új rendszerre" és így tovább. de még ha minden bd-rajongó bezsákolja a mátrixot (ami esélyes, hisz így volt ez a dvd-nél is :), akkor sem lenne gazdaságos bedobni egy "nebulobazár" díszdobozba, mint ahogy azt a japánok teszik. kb. két tucat lelne gazdára szerintem.
0