Majd a BD-nél is el fogják vajon játszani a kiadók, hogy előbb itt egy sima kiadás(esetleg szinkron nélkül), aztán fél év múlva egy dupla, extrákkal megtüzdelt, és végül, de nem utolsó sorban egy filmes relikviát tartalmazó fakeretes giga pakk? Ha már igy alakul, akkor jöhetnének ezek egyszerre, különböző árfekvésben, és majd ki-ki eldönti melyiket tudja megvenni. Valószinü mindegyik verzió gazdára találna, csak nekünk vevőknek nem lenne meg háromszór ugyanaz a film. Hiszen ahogy látom és hallom szinte mindenki egyből ráugrik az első megjelenésekre(teljesen el nem itélhető módon, velem együtt, hiszen a gyüjtő az ilyen), majd később nem birjuk ki, hogy meg ne vegyük azt a gyönyörű diszkiadást.(lásd 300 SE berendelve:)) Az ember elkezdte a VHS-sel, jött DVD, majd a szinkronos DVD, majd az extra kiadásu giga pakk DVD, most itt a kezdeti Blue Ray, majd az extra felújitott változat, majd a ....................................................................... Hát nem egyszerü manapság filmrajongónak és gyüjtőnek lenni!:)
0
2008. október 18., szombat 10:50
14599
28 (xido): a croppolt 2.35:1-es képarány ennél a filmnél nem véletlen, mivel Super 35-ben forgatták. Attól, hogy VHS-en / tévében több látszik a képen a 4:3-as aránnyal, attól az még nem a rendező(k) eredeti elképzeléseit tükrözi.
Ránéztem a linkre, ahogy nézem, HD-ben új értelmet kap ez a trilógia. :D
0
2008. október 18., szombat 2:42
17243
természetesen ez a kiadás már a felújított kópia alapján készült. az animátrixot én is sajnálom, ugyanakkor nekem valahogy ellentmond az új technológiák mielőbbi felkarolása és a "várunk, amíg olcsóbb, csillivillibb, stb lesz" hozzáállás, szóval a trilógiát megveszem itthon, az animátrixot pedig angliából.
0
2008. október 18., szombat 2:29
2967
27: Na az a másik, hogy az Animátrix lemarad! Igazából így, hogy az Animátrix nincs benne, elgondolkoztat. Merthát van egy gyönyörű (egyik legszebb kiadás a piacon) 10-lemezes díszdobozos változatom dvd-n és lehet beérem addig, amíg nem dobnak majd ki valami díszdobozos újabb extrás bővített változatos Blu-ray kiadást 1-2 év múlva. :-) Vagy akkor ha ezek akcióak lesznek. Na mindegy egylőre nem tudom. Megvárom a megjelenést, és majd meglátjuk. Az, hogy a film átszínezett (zöldesre) változata rajta lesz-e arra kíváncsi leszek! :-)
0
2008. október 18., szombat 2:21
1560
Na a Mátrix 1re kiváncsi lennék..hogy a zöldes alapszíne lesz,vagy a hozzánk el nem jutott feljavított dvd-hez hasonlóan kékes?..valamint hogy BD a képarány az takart a dvd-hez képest vagy nem?..mert dvd-n nem igazán éreztem valósnak a "croppingolást",mikor a kihallgató szobában bemutat Mr.Anderson,vhs-en tv-ben látni lehetett az ujját..dvd-n már nem igazán...:) Apróság talán,de nem szeretem a "takart" filmeket,azonban ez a kínálat már tényleg BD-alap,már "kistévén" is ordít a különbség,betettem a dvd-met az 1080-as hdri után és háát...:)))
0
2008. október 18., szombat 2:08
4201
Az hagyján, hogy a Mátrix trilógia máshol díszdobozban jelenik meg, de az Animátrix is része annak a csomagnak, méghozzá rendesen HD-ben. A Speed Racer azért felkerül a polcra.
0
2008. október 18., szombat 1:51
2967
Na ezt vártam. És nagyon örülök. Főleg, hogy kb. 2 hét és már meg is jelennek. :-) Az árak úgy, ahogy jók. Remélem, hogy a maradék Sonys film (Hancock) azért nem került be eddig az adatbázisba, hogy most majd a Sony elgondolkozik az árakon. Kérdésem annyi lenne az illetékeshez, hogy idén várhatóak még ezeken kívül más BD filmek (tudom a két Batman lesz, de azokat leszámítva)? Meg esetleg lehet még várni egy Fémdobozos Az elit alakulatra? A Mátrixból nehéz lett volna a gyűjtődobozt is behozniuk a 3 film mellé? Mindenhol dobozosan jelenik meg!
Jövőre mik várhatóak Warneréktől?
Amik nálam játszanak eddig: 300, Mátrix 1-3., Batman: kezdődik!, A sötét lovag, Nyolc tanú, Hitman - a bérgyilkos, Wanted, A hihetetlen Hulk. Meg ha lesz majd szinkronnal az Iron-man és Indy 4.
És esetleg még, de nem biztos: a Múmia trilógia és az Én, a robot . Meg majd valamikor a Brosnan-es Bond-ok. Ezek így Januárig-februárig bezárolak. :-)
0
2008. október 18., szombat 1:50
17243
no, most a minden kreativitást nélkülöző mátrix univerzum is megkapta azt, ami jár. :)
0
2008. október 18., szombat 1:37
5023
pedig arra befizettem volna :S
egyébként meg reménykedtem hogy a 3.rész borítóját lecserélik már valami értelmesebbre de úgy látom nincs remény :S nem lehetett egy kreatív társaság a designer csapat az fix.
0
2008. október 18., szombat 1:28
17243
most még biztosan nem. olyan csak japánban várható.
0
2008. október 18., szombat 1:25
5023
jama olyan "nabukodonozoros" mátrix blu-ray gyűjtemény nálunk nem lessz?
0
2008. október 18., szombat 1:20
14599
19: inkább vegyük meg közösen fórumozók a WestEnd 3. termét a benne lévő digitális vetítővel. :D
0
2008. október 18., szombat 1:14
2062
"méghozzá egész baráti áron" most miről beszélünk???
0
2008. október 18., szombat 1:14
1430
Azt a k*rva mindenit! Ezt nevezem... Én speciel már most azonnal váltanék, ha csak a kiadványokat kellene megfizetni. De ugye kell hozzá egy brutál TV is (meg lejátszó)...na az a húzós része.
Nem baj...holnap feladok egy lottót. Ha nyerek az összes fórumtársnak befizetek valami blu-ray cuccra :D
0
2008. október 18., szombat 1:06
14599
Pont erről beszélek, jama.
Én 2004 januárjában 289 papírért (plusz hitelkamatok) vettem 16:9-es CRT tévét. A mai napig tökéletesen működik, bár ideje van már a fullHD-ra váltásnak. Manapság meg egy 106 centi képátlójú márkás LCD kevesebbe kerül a fentebb említett árnál... Ha a négy évvel ezelőtti vásárlásom nem döntötte romba a költségvetésem, akkor egy fullHD LCD sem fogja. Létezik már 0% THM-es hitel is, aminek nagyon jó feltételei vannak. :)))
0
2008. október 18., szombat 0:57
17243
full HD-s lcd-t már olcsóbban vehetsz, mint néhány éve sima katódsugárcsöves szélesvásznú tévét. és nagyobbat is. a bd-lejátszók ára is szépen csökkent.
0
2008. október 18., szombat 0:53
14599
Hen: én nem vagyok annyira tehetős, távolról sem, mégis meg tudom lépni a HD-re váltást. A titok nyitja annyi, hogy össze kell gyűjteni rá a kesst, én alig másfél hónap leforgása alatt összetettem egy BD-lejátszó árát...
Igaz, DVD-filmet sem vettem cserébe, de látván, hogy kvázi az összes nagy kiadó belehúzott a magyar kiadásokba, ezért a idei mozislágereket inkább majd BD-n szerzem be. Majd indul a filmgyűjtés, ha meglesz a megjelenítő is, ami a Karácsonyi mizériából jó eséllyel kijön anyagilag. :)))
0
2008. október 18., szombat 0:53
945
13: Én ezt az asztali lejátszóra értettem meg a FullHD TV-re. Nem a lemezek árára. Annak viszont örülök amit mondasz: "jó lenne, ha a kiadványok ára valahol megállna 4-5e ft magasságában", mert így legalább nem terjedne el olyan gyorsan. Én pedig maradhatnék sokáig a DVD-nél :)
0
2008. október 18., szombat 0:48
17243
további warner bd-k:
- 2001: űrodüsszeia - beowulf: rendezői változat - acéllövedék
0
2008. október 18., szombat 0:41
17243
én nem túlzottan örülnék annak, ha "k*rva olcsó lenne", hisz az olcsóság tette tönkre a dvd-piacot is. a 7e ft valóban húzós, de ennyit adtunk dvd-ért is, s szerintem jobban örültünk neki anno, mint a most megvett 2-ee ft-os újdonságokért. idővel persze számítok ármérséklődésre, de jó lenne, ha a kiadványok ára valahol megállna 4-5e ft magasságában, mert az már nem csak a tehetősebbek (és minőség- és filmmániások :) eledele lene, hanem többek számára is elérhetővé válna, mégsem válna belőle olyan tömegtermék, amely előbb vagy utóbb, de inkább előbb teret enged a mennyiségi termelésnek. de ez egyelőre csak egy álom.
0
2008. október 18., szombat 0:33
945
Matrix! Na emiatt lenne érdemes Blue-ray-t venni. De egyelőre a tehetősebbek kiváltsága. Majd ha k*rva olcsó lesz.
0
2008. október 18., szombat 0:21
17243
a mátrix trilógia és a speed racer biztosan felkerül a polcra, de a "kék" hp-bőröndömet valószínűleg nem fogom lecserélni.
0
2008. október 18., szombat 0:20
14599
Bár a Mátrix trilógia is kiverte az előbb a biztosítékot nálam, persze pozitív értelemben... :))) Asszem hamarosan lesz pár eladó DVD-m, mert a Mátrix is tipikus HD-ért sikító film. :D
Persze nem szándékozom a komplett DVD-gyűjtit kiszórni az ablakon, de azért a "klasszikusokat" illik a lehető legjobb minőségben birtokolni. :D