Keresés

könyvajánló topik

2009. július 14., kedd 21:34
Ahogy olvastam a könyvet, nekem is egy csomó dolog eszembe jutott, most meg, hogy a FEP-et kimondtad, egy akkori épület ugrott be.
De a fotók és az írások kapcsán tényleg egy halom élmény, villanás, pillanatkép jutott eszembe -  89-ből,  90-ből és korábbról -  , amiket talán sosem hívtam volna elő, ha nem forgatom ezt a könyvet.
0
2009. július 14., kedd 21:32
A hitleres könyvet még könyvtárból loptam el 1500Ft fejében... :D
0
2009. július 14., kedd 21:29
Köszi, megtaláltam!
Nekem meg közben beugrott a legendás határörs helység neve, ami nem más, mint Kópháza. Ott lőtték a riadt határőr palánták éleslőszerrel az eget, miközben a Trabantkonvojból előugró keletnémetek a vasúti töltés megmászásán és az erdőn keresztül becélozták a szabadságot jelentő Sógorlandet. Maradt utánuk olyan autótemető, hogy alig fértek át a FEP-en (forgalomellenőrző pont) áthaladó szomszédoló utazók, a nagy számban embercsempészésből keresetkiegészítő falusiak meg erősen lincshangulattal viszonyultak a rendet tenni igyekvő határőrök felé, tojással, paradicsommal dobálták azokat, akik őket megvédeni voltak hivatottak. Kalandos 1990 volt, az már biztos. :)
most posts by TM
0
2009. július 14., kedd 21:22
Hát annak rohadtul semmi köze ahhoz, amit leír a könyveiben, úgyhogy ez a megjegyzés nem talált.
most posts by TM
0
2009. július 14., kedd 20:25
Kis szépséghiba, hogy a szerző a scientologiához köthető...
0
2009. július 14., kedd 20:18
Tekintettel arra, hogy magának a könyvenk nincs fórum topikja, TM-nek szeretettel itt mondom el, hogy mostmár itt is megveheti az általam neki korábban ajánlott könyvet!

http://www.xpress.hu/book/prod.asp?FILMAZ=11262&VID=R77098369101968338
0
2009. június 26., péntek 14:01
wow!!! van harmadik könyve? mióta? nem is tudtam róla. muszály lesz beszerezni!! :)
0
2009. június 26., péntek 13:20
"a C vitamin nagy dózisban csodákra képes"  .-))

Ez így van.. Ahogy a doki mondaná: ha a C vitamin többek között vesekövet okozna (mint ahogy a gyógyszeripar próbálja terjeszteni róla), akkor én már egy hatalmas vesekőn guruló pici kis pont lennék.. :-))

0
2009. június 26., péntek 4:11
Nem is csupán magyar viszonyokról, hanem világszintű gyógyszermaffiáról beszélhetünk e könyv kapcsán (is). Egy biztos, a C vitamin nagy dózisban csodákra képes, és ezt minden mellékhatás nélkül bárki kipróbálhatja. Ami nem tud felszívódni, kiürül természetes módon. Bár minden gyógyszernek ilyen mechanizmusa lenne...
most posts by TM
0
2009. június 26., péntek 2:03
creeper figyelmébe (is) :

Elolvastam, ismerve a mai magyar viszonyokat, annyira nem is megdöbbentő...

Azért bátor ember a doki.. :-)
0
2009. június 16., kedd 20:37
Vámos Miklós: Apák könyve

Most fejeztem be, de ahogy az író, én is sajnálom hogy a végére értem. 300 éven átívelő családregény misztikummal, izgalommal, drámával átszőve. Vámos stílusa engem Mikszáthra emlékeztet: komótosan, ráérősen mesél, számára érdekes dolgok felett sokszor elidőzve. A 12 fejezet mindegyike mintha egy-egy külön novella lenne egyéni sorsokkal, jellemekkel. Az idő előrehaladtával a nyelvezet is fiatalodik, az utolsó fejezetekre jellemző ironikussággal egyre több feleslegesen fordított angol szó, szleng kerül elő. A Csillag/Ster/Berda-Stern/Sternovszky család leépülésével párhuzamosan romlik Magyarország helyzete is, az egyéni problémák legtöbbje szintén a magyar mentalitásból adódik. Bár legfőképp az egyes emberek állnak a középpontban, a háttérben kirajzolódik az akkori kor társadalma, az ország helyzete, valamint a történelmi fordulópontok is fontos szerepet játszanak a szereplők életében. Ajánlom mindenkinek!
0
2009. június 3., szerda 15:26
Ha más film kiadásához is elég lenne ennyi.:) Coraline júliusban jön, hurrá!

Most A Fekete Tulipánt olvasom /3szorra/, nagyon szeretem. Régen többször is leadták a rajzfilmet, annak hatására olvastam el, de sajna azóta sehol nincs, mármint kis hazánkban, se tv-ben, se kilátás egy kiadásra...:(

Egyébként a legtöbb irodalmi művet a belőlük készült rajzfilm/sorozat/ hatására olvastam el pl. Állatfarm, Karácsonyi Ének, Az Utolsó Egyszarvú, A nyomorultak, A Végtelen Történet /ez pont nem rajzfilm:), de mesés/, ezek mindegyike azóta is Top10-es.:)
No meg az ifjúsági irodalom megfilmesítése is pozitív dolog, ahogy szinte /majdnem/ minden könyvé.
0
2009. június 2., kedd 0:34
Nocsak, látom az olvasás is népszerű ezen az oldalon. Nem baj az, sőt örülök neki.

Én most végeztem ki James Luceno - Sötét nagyúr c. könyvét, ami a Star Wars - Sithek bosszúja folytatása. Darth Vader első időszaka a sötét oldalon. Az eleje nem annyira érdekes, a végére már izgalmasabb és érdekesebb.

Szebb irodalmat is lapozgatnak a kezeim, Stanislaw Lem - Kiberiáda c. könyvével is a közelmúltban ismerkedtem meg, ami a robotok életéről szól. Néhol nehéz, mert tiszta tudomány, de igen mulatságos és tanulságos, biztosan találkozom még vele életem során.

Asimov - Nemezis c. könyvét is jó szívvel ajánlom, érdekes olvasmány, bár nincs benne semmi komoly izgalom.
Sokan nem szeretik az Aliens könyvek közül Yvonne Navarro - Rekviem c. művét, de én nagyon élveztem a történetet. Végig egy igazán karizmatikus beteg elme volt górcső alatt, úgy látszik a sithek mellett a csúnya bácsikról szívesebben olvasok, és ez a filmeknél sincs másképp.
De Diane Carey - DNS Háború c. könyvében (szintén Aliens) már nem annyira domináns a negatív hős, mégis nagyon izgalmas és érdekes, ez már nem csak az én szubjektív véleményem, több oldalról hallom az elégedett kritikát.
0
2009. június 2., kedd 0:14
Én múlt héten olvastam:). Nekem is nagyon tetszett. Nemrég kezdtem el Gaiman műveit olvasni, eddig a Csillagport és a Soseholt olvastam még tőle. Azok is nagyon jók, én is csak ajánlani tudom az urat.

Coraline: Remélem hamar kijön a film, már szeretném megnézni.:) Sajna az itteni mozik eléggé le vannak maradva, valamit nem is játszanak:(, és erre sem látok sok esélyt.
0
2009. június 1., hétfő 23:29
Én szívesen ajánlom mindenkinek az alábbi könyvet:
Neil Gaiman: Coraline
Egy morbid horrortörténet gyermekköntösben. Ha valaki látta a filmváltozatot, azért olvassa el, ha nem, akkor azért. Én nem csalódtam, már harmadjára olvasom.
0
2009. június 1., hétfő 23:17
A kiadás saját költségen történt, ezért csak nálam rendelhető, amíg a készlet tart :)
0
2009. június 1., hétfő 23:09
Ööö, bár az a szöveg most elbizonytalanított, hogy: csak nálam.Boltban lehet kapni vagy nálad rendelhető emailen?
0
2009. június 1., hétfő 23:07
Na, ez egy igazán szimpatikus írás, igazából jobban belegondolva sportszerűtlen is votl tőlem egy kicsit,hogy szembeállítok a könyveddel egy sor ismert/elsimert írót, csak hát, 28 éves vagyok, és most vagyok ott, hogy próbálom megalapozni az irodalmi műveltségem, ezt meg többnyire (szerintem) klasszikusokkal meg elismert művekkel teszi az ember, viszont valahol meg neked is el kell kezdeni, úgyhogy igazából lementem a képet, és beleolvasok majd egy boltban a könyvedbe, mert ennyi belefér, és ha szimpi lesz a szöveg, akkor megveszem, ezt komolyan mondom. Szoktam így könyvet venni, ha nem  ismerem, csak hallottam róla, akkor találomra felütöm, és ha a kiragadott 8-10 mondat megtetszik, akkor megveszem. Érdekes módon kevésszer csalódtam még ily módon :) Mindenesetre Neked már csak azért is gratulálok, mert egy könyvet megírni azért nem kis munka!
0
2009. június 1., hétfő 22:40
Úgy gondolom, szerény irományom kevésbé fajsúlyos, mint a polcodon várakozó neves írók művei, ezért meggyőzni nem nagyon tudnálak, hogy miért válassz egy teljesen névtelen alkotást. De ha mégis, talán azért érdemes adni neki egy esélyt, hogy bepillanthass egy hétköznapi(bb), megfoghatóbb történetbe, egy egyedi felépítésbe, és, hogy lásd, mire képes némi szárnypróbálgatás :)
0
2009. június 1., hétfő 21:00
De, én szeretnék, meg szeretek is, csak érted az a helyzet, hogy kb 500 író van most így hirtelen, akiktől el szeretnék olvasni vagy fejenként fél tucat könyvet, és nem győztél még meg, hogy Te miért is legyél köztük. Ide van most a polcomra készítve pár Hemingway, Moraviatól a Leselkedő, Pynchontól a Súlyszivárvány, Vonneguttól a Börtöntöltelék, nemrég vettem meg Salingertől a Franny és Zooeyt, aztán elolvasásra vár még Huxley-tól a Sziget, Krasznahorkaitól az Ellanállás melankóliája, Burgesstől a Egy tenyér ha csattan, aztán Cormac McCarthytól a Véres délkörök, McCoy-tól a Lovakat lelövik ugye? pár John Le Carré krimi meg hasonló. Ha velük végeztem, majd meglátom. Győzz meg, miért olvassam el ezt a könyvet? :)
0
2009. június 1., hétfő 20:16
Senki nem szeretne olvasni? :)
0
2009. május 11., hétfő 22:31
Sziasztok,
én csak egy saját művemet szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

És röviden a tartalom:

"Minden kornak megvannak a hősei. Minden kornak megvannak a nagy felismerései.

Történetünk főhőse is elérkezett a maga nagy pillanatához, mikor rá kell ébrednie, hogy nincs egyedül a világban, és sajnos nem ő szarta azt a bizonyos spanyolviaszt, pedig ő eddig úgy hitte, igen.

Egy hosszú, és fáradtságos út áll most előtte, ahol helyre kell raknia kicsiny világa összes darabját, hogy ráeszméljen azokra az esetleges hibákra, amiket elkövetett, és szembe kell néznie saját jellembeli hiányosságaival, és mérhetetlen egójával!

Hát vagy nem..."

Más szavakkal: a könyv szereplője egy olyan ember, aki ha nem lenne, ki kéne találni, ha pedig valós személy lenne, akkor bizony fognánk a fejünket, hogy "ilyen ember nem létezhet". Egy baráti kör életébe pillanthattok be, ahol bizony tenni is kell azért, hogy a barátság fentmaradjon... avagy "LEGYŐZHETŐ-E EGY EMBER EGÓJA?".

Aki kíváncsi a könyvre, az nyugodtan keressen meg e-mailben (raptorz@freemail.hu), ahol minden kérdésre nagyon szívesen válaszolok.

Mindenki érdeklődését előre köszönöm!
0
2009. március 9., hétfő 16:22
Eladó két nagyon ritka filmes kötet!

HITCHCOCK / TRUFFAUT interjúkötet (Pelikán - Filmint.) 10.000Ft
Kracauer: CALIGARITÓL HITLERIG - A német film pszichológiai története (Filmint.) 5.000Ft

almodozokk@gmail.com / (30) 278-51-03
0
2009. február 28., szombat 12:32
Stephenie Meyer - Alkonyat

Hm... ez jó volt. Summásan és röviden ennyi lenne, de mivel ki szeretném fejteni, így most álljon itt egy bővített, hosszabb összefoglaló.

Stephanie Meyer nagyon jó - ugyanakkor kissé elcsépelt - sztorit tálalt szinte a Buffyval és az Angellel azonos alapszituációval. Persze a vámpír mítoszt kellőképpen modernizálta, mert jelen esetben a vérszívók nem roskadnak össze egy halom porrá, ha kisüt a nap. :) Valamint szerelmesek is lehetnek, és még csúnya metszőfogaik sincsenek (amiket én személy szerint azért hiányoltam) De a legfontosabb természetesen az érzelmek, itt minden vámpírnak van lelke - alapjáraton - és teljesen úgy élnek mint az emberek, kicsit tán jobban is. Persze a napsütést kerülik, ezért laknak a Félteke egyik legesősebb és leborúsabb kisvárosában, ahol soha nem történik semmi, Forksban. Az állóvizet természetesen egy lány kavarja fel, ő Bella. A maga visszafogott és szerencsétlen módján önmagát kárhoztatja arra, hogy a napsütéses Arizónából elköltözik apjához ebbe a kicsit és félreeső porfészekbe.  Könnyen kitalálható, hogy a lány keresi a helyét, a többiek kedvesen fogadják a zárkózott újoncot, aki folyton hasra esik saját magában... A gyönyörű Edward hamar felismeri, vagyis inkább kiszagolja Bella különlegességét, amit a lány - a furcsa reakciók láttán - az utálat jelének vél. Holott Edward csupán vérszomját próbálta kordában tartani. Fiú és lány közt hamar kialakul a vonzódás majd a szerelem. Csakhogy akadnak azért bökkenők: feltűnik egy másik vámpír kompánia, akik nem olyan önmegtartóztatóak és beilleszkedők, mint Cullenék, ők igenis embert kajálnak - a vérét, hogy pontosak legyünk. A másik apró, ám nem elhanyagolható tény, hogy Edward nem öregszik míg Bella igen (Hegylakó utóérzet), valamint az igaz szerelem valódi veszéllyel jár, mert Edward Cullen mindennél jobban szomjazik Swan kisasszony vérére... A vége happy, de nyitott, mégis egy kerek történetet ad nekünk.

Azért is válhatott ily népszerűvé, mert az első szerelem, a szex, az odaadás, veszély és izgalom, valamint a humor tökéletes elegye. Egy hétköznapi lány, nem túl hétköznapi története. Meyer olvasmányos félezer oldalas könyve végig leköti az embert, mert felesleges mellékszálaktól mentes, és leginkább a fő témára, magára a szerelemre helyezi a hangsúlyt annak minden pozitívumával és negatívumával együtt. Sokat adhat a mai tiniknek, hogy megtanulják tisztelni önmagukat, hogy várják ki az igazi szerelmet és ne az első diszkó után essen meg a dolog... Teljesen kiforrott karaktereket állít elénk, de nem jelenti ki, hogy csak fekete és fehér van. Hiszen a gonosz is lehet jó és fordítva. Mindezek mellett elfogadást, feltétel nélküli elfogadást tanít. Hiába, nem egy irodalmi talentum mégis ha képes jó irányban hatni az emberre, akkor az író már elérte a célját.
0
2009. február 8., vasárnap 20:18
Én először azt hittem a film forgatókönyvét adták ki, aztán belelapozva láttam mekkora baromság az egész könyv, és ott röhögtem a bolt közepén. :)
Valóban kötelező darab minden Lebowski fanatikusnak. Az a jó, hogy rá is van írva az elejére azt hiszem az a mondat, hogy "sz*rjunk rá, menjünk tekézni". Ahogy ezt elolvastam már be is ugrott a fantasztikusan jó szinkronból Helyei László ezen mondata, és ezáltal a film is lepergett előttem. :))
0