akkor a lemezről:) én már baromira várom a megjelenést(legalább 3 különböző bd-t is begyűjtök:), az imax jelenetek minden bizonnyal a hd fikázókat is meg fogják győzni és valószínűleg azoknak is leesik majd az álla akik már gyakorlott hi-def nézők. Nagyon remélem, hogy kapunk bd-live funkciót is, hiszen ehhez a filmhez minden bizonnyal sok extra cucc lesz elérhető a későbbiekben, nagy kár lenne ha lemaradna a hazai változatról. Ami viszont kicsit elkeserít, hogy egyelőre úgy fest, semmi Heath Ledger-rel kapcsolatos extra nem lesz a korongon:(
0
2008. november 15., szombat 15:14
8977
Egy kicsit OFF-oltok, nem gondoljátok? :) Nem mintha nem lenne érdekes a téma, de már úgy örültem, hogy valaki ír majd a BD lemezről, és már 22 hozzászólás... erre csak hangformátumokról meg Shooter BD-ről van szó :))))
0
2008. november 15., szombat 11:27
511
Igen a PCM a legjobb, pont azért mert tömörítetlen. Persze a különbség a két tömörített, de veszteségmentes hangformátum és a PCM között nagyon minimális. Más tömörítetlen hangformátum nincs.
A 16 Bites PCM sávszélessége 4,6Mbps, a 24 Bitesé pedig 6,9Mbps (ilyen pl. az USA kiadású 3:10 To Yuma, ami döbbenetesen élethűen, jól szól)
Elméletben nincs hangzásbéli különbség a TrueHD és a DTS-HD MA között, gyakorlatilag azonban mégis van. Mik is ezek: 16 és 24 bit felbontás közti eltérések (az utóbbi ugye részletgazdagabb). 24 bites TrueHD pl. a Transformers, Iron Man, míg 16 bitesek pl. a Matrix filmek (legalábbis a HD DVD-n azok voltak, és valszeg azok lesznek BD-n is, mivel a Warner egy-az-egyben átültette a keveréseket). DTS-HD-n a HR keverésűek általában 16 bitesek, míg a MA keverésűek 99%-ban 24 bitesek. Azok a bitráták, amiket írtál, létezőek, de csak elméletileg. Zenei BD-n találkoztam eddig a legmagasabb bitrátával, ami egy 24 bites 96 khz-es TrueHD volt, átlagosan 8-9 Mbps-on.
0
2008. november 15., szombat 11:08
511
A Shooter HD DVD-n is 1,5Mbps-os DD Plus hangsáv van (nekem megvan a lemez). A Blu-ray verzión 640Kbps-os Dolby Digital van.
0
2008. november 15., szombat 11:06
511
Az egy elméleti bitráta, HD DVD lemezeken én még csak 1,5 Mbps-mal találkoztam. Nekem van 5 ilyen lemezem, mindegyiken annyi.
0
2008. november 15., szombat 1:53
2967
És pontosan mennyi a DD Plus sávszélessége, mert Diablo 1.5-et írt, de Én már olvastam 6 Mbits-et is?
0
2008. november 15., szombat 1:45
2967
A Shooter BD is ilyen lenne? Mert tervezem a megvételét, de a hang elszomorított. Akkor ezekszerint az felér egy DD Plus-szal az a sima DD? akkor csak jó lehet.
Ja és még annyit, hogy a Speed Racer-en, akkor a 640-es (angol) lesz fent? A magyar szinkronok maradnak a 384-480-as kategóriában/BD-nként?
0
2008. november 15., szombat 1:42
2967
De akkor most a PCM hang a legjobb, mert az tömörítetlen is? Vagy azért egy TrueHD jobb?
Más tömörítetlen hang már nincs is?
És még annyit, hogy mivel a TrueHD és a DTS HD MA tömörítetett veszteségmentes hangok, ezért most van köztük hangzásilag különbség? Gondolok arra, hogy mondjuk egy Gladiátor ezerszer jobb volt DTS-sel, mint 5.1-ben. Vagyis az "ég és föld" közti különbségre gondolok. :-)
És még annyit, hogy akkor mennyi a sávszélesség a TrueHD-n és a DTS HD MA-n? Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy az előbbinél 18.5 Mbitps, míg az utóbbinál 24.5 Mbitps.
Ja, és köszi az eddigi meg a további infókat. :-) Ha valami oldalt tudtok ezekkel a hangformátumokkal kapcsolatban, akkor jöhetne egy pár link, hogy tanuljak belölük. :-)
0
2008. november 14., péntek 19:01
4201
Apró pontosítás:
Sok film úgy jelent meg, hogy HD DVD-n DD Plus, BD-n pedig sima DD hang volt. Ennek az az oka, hogy a sima DD maximális sávszéle a HD DVD szabványban 480 kbps, a BD szabványban 640 kbps. Tehát ugyanazt a 640 kbps-os DD hangsávot a HD DVD-re DD Plus-ként, a BD-re meg sima DD-ként rakták fel. Valószínűleg ebből származik az a "tévhit", hogy a DD Plus-t csak HD DVD-n használták.
0
2008. november 14., péntek 18:17
511
Abban az értelemben egyform, hogy mindkettő tömörített, de veszteségmentes. Abban igazad van, hogy van közük a "régi" tömörített formátumokhoz. Hogy kompatibilisek legyenek a régebbi erősítőkkel azt a megoldást találták ki, hogy a TrueHD-t a 640kbps sávszélű Dolby Digitalra, a DTS-HD-t pedig az 1536kbps sávszélességű DTS-re "ültették" rá. Az ezeken a sávszélességeken felüli rész a tömörítetlen, HD stream.
A DD Plus-t tényleg csak HD DVD-ken használták. Ez a DD 640 továbbfejlesztett változata, 1536kbps sávszélen.
HD hangsávok közti különbségek: 1. PCM = teljesen tömörítetlen, veszteségmentes hangsáv 2. TrueHD és DTS-HD MA = tömörített, de veszteségmentes hangformátum (mondjuk 90%-ban olyan minőségűek mint a PCM) 3. DTS-HD HR (High Resolution) = tömörített, és veszteséges hangformátum, ahol constans a bitráta: lehet 1.5, 2.0, 3.0 Mbps 4. DD Plus = mint fenntebb is írtam, tömörített, és veszteséges hangformátum, ahol constans a bitráta: 1.5 Mbps
Nagyvonalakban, pár szóban kb így néznek ki.
0
2008. november 14., péntek 17:59
2967
Nem tudtam, hogy egyforma, Én azt hittem, hogy a True HD az az 5.1-nek és a DTS HD MA az pedig a DTS-nek a továbbfejlesztettje.
akkor lenne pár kédésem, mert nem nagyon tudom ezeket. Vagy jöhetnének linkek is. :-)
Az első az lenne, hogy mi a különbség a Dolby Digital Plus, True HD és a PCM hang között? Egyébként a Plus-osat jól tudom, hogy csak HD-DVD-n használták?
Valaki felsorolná a hangformátumokat (tömörítetlen, veszteségmentes)?
0
2008. november 14., péntek 17:31
14593
Hát, december 9-ig azért pár cím remélem, becsúszik, csak a berendelésben ragaszkodtam a Dark Knight-hoz elsőnek. :)))
Egyébként már van BD-m, 5990.-ért nem hagytam ki az AC/DC: Live At Donington-t, bár megnézni csak valamikor talán jövő héten tudom majd, ha megjön a játékos. :D
0
2008. november 14., péntek 17:18
511
A DTS-HD MA és a Dolby TrueHD gyakorlatilag egyforma, mivel mindkettő tömőrített, de veszteségmentes hangformátum. Semmit nem veszítesz a Dolby TrueHD-val.
0
2008. november 14., péntek 16:57
2967
Remélem is. :-) Eddig még nem volt alkalmam tesztelni. Hamarosan lejátszó és akkor minden kiderül. Kb. Dec 9-én. :-) Azért gondolom egy DTS HD MA még jobb lehet, mint ez, nemde?
0
2008. november 14., péntek 16:48
1193
Hidd el, a TrueHD hang is oda fog b#szni rendesen;)
0
2008. november 14., péntek 16:30
2967
Én csak azt nem értem, hogy a Warnerék és a Sonyék, miért nem rakják fel a DTS-t a filmjeikre? Talán még a Paramount ilyen studió, de Ők is csak egy-két kiadványukra rakja fel dvd-re, BD-jükről még nem tudok. Nem arról van szó, hogy kivagyok éhezve erre, bár azért egy-két dvd-jükre jó lett volna. De itt van ez a BD láz (vagyis még kezdetleges, de befog indulni minden bizonnyal) és akkor lehagyják az ilyeneket. Mintha úgy hallottam volna anno, hogy ezeknek a studióknak nincs szerződésük ezekre a hangokra vagy mi. De javítsatok ki, ha tévedek. De azért mindenki örülne szerintem, ha erre a formátumra már ráraknák a DTS-eket és nem úgy járnának el, mint a dvd esetében. Ott a Universal és a Fox, akik alap, hogy felrakják. Na de egy Batman-nél és egy Mátrix-nál ezek nem hiányozhatnának. :-)
0
2008. november 14., péntek 16:22
2967
DB=BD
0
2008. november 14., péntek 16:22
2967
Ha jól tudom már megvan Neki az AC/DC Donnington DB. :-)
0
2008. november 14., péntek 14:05
8977
Mikey, én nem hiszem el, ha megjöna lejátszód, akkor egy hónapot vársz, hogy ki tudd próbálni! :D Úgyis veszel valamit addig amíg ez megjelenik! :)
0
2008. november 13., csütörtök 11:50
729
Szerintem örülhetünk hogy egy 3 lábú versenyló (magyar piac) is kap esélyt.