"Klaatu amúgy Te vagy az eggyetlen akinek az írásaival általában eggyet szoktam érteni, úgyhogy Te kivétel vagy .)" - oohhh, thx a megtisztelést :DDD
0
2003. július 11., péntek 15:54
7151
Nem éppen a témába vág, de néhai magyartanárként hadd hivjam fel a figyelmet bizonyos jelentésárnyalatokra:
egyetértek = azonos állásponton vagyok
egyet értek = a mondottakból (leirtakból) egy valamit felfogtam, a többi dologgal nem vagyok tisztában.
Jamamura Szadakó ezzel a jelentésárnyalattal tisztában van, köszönet neki.
0
2003. július 11., péntek 15:48
1447
Egyébként nem tudom hányan tudjátok, de az Aliens stáblistájának legördültével hallható, amit egy tojás kinyílik..Szal lehet, hogy az ötlet már Cameron idején megvolt.
0
2003. július 11., péntek 15:45
1447
"Az 1-ben a sínen mozgó írtozatosan darabos mozgású modell jobb volt?" Hol mozgott sínen és hol volt darabos? Ne örülj már annyira 4-ik résznek, hogy az elsőt a legjobbat, a legeredetibbet kezded fikázni...
0
2003. július 11., péntek 15:34
17243
azzal a résszel egyetértek, hogy a negyedikben epizódban a legjobbak a trükkök [habár a második epizód lényei sem maradnak le sokkal], az első részt ne bántsuk már: fillérekből hozták ki majd 25 évvel ezelőtt, mégis a mai napig hatásosak. ha szapulni akarjuk a trükköket, akkor bántsuk a harmadik részt: ott aztán van gagyi effekt szép számmal. :]
0
2003. július 11., péntek 15:32
17243
ezzel maximálisan egyetértek. az alien4-et - nem titkolom - gyűlölöm. ekkora öngólt rúgni egy jó sztorinak... én még ilyet nem pipáltam.
logikai buktatók pedig tényleg mindegyik részben vannak. a legtöbb embert az a kérdés foglalkoztatja, hogy kerültek tojások az anyahajóra. erre több válasz van: 1. bishop vitt fel párat, elvégre mégiscsak egy android, aki [vagy ami] a társaságnak dolgozik. 2. az eredeti filmb egyik kivágott jelentében a nostromon is láthatunk tojást, ami azt jelenti, egy tojócsővel nem rendelkező idegen is képes tojást rakni, csak nem megy olyan szaporán a sorozatgyártás. :]
[apró baki: az embereknek kopaszra kell borotválkozniuk a kártevők miatt, de a kutyáknak ezek nem ártanak. :]
engem a negyedik rész buktatói egy picivel jobban zavarnak [nem csoda, hisz gyűlölöm :]. 1. ha ripley dns-t klónozzák, az nem jelenti azt, hogy azzal együtt az idegent is sikerül beléültetni, hisz azzal, hogy ripley hordozóvá vált, az idegen kromoszómák nem épültek be az ő dns-ébe. 2. a tudósok modern technolgóiával dolgoznak, töviről-hegyire ismerik az idegeneket, nevelgetik őket, de arról az "apróságról" elfeledkeznek, hogy a kreatúrák ereiben savas vér folyik. 3. mikor az idegenek megszöknek, társul feláldozása teljesen felesleges, hisz egy későbbi jelenetben egy társuk vígan köpködi a savat szerte szét. 4. attól, hogy winona egy android, még nem tud átmenni a fémen, hogy aztán nagy hűhó keretében kinyissa a fémajtót a túloldalról.
0
2003. július 11., péntek 15:31
151
Stackpointer, az egy dolog ha valakinek nem tetszik eleve az alien sorozat, az rendben van, de nehogymár csak a 4. rész a rossz a többi pedig briliáns forgatókönyvel és hibátlan képi világgal megáldott műremek. Trükkök? Gagyi cg? Ja, hogy a 3-ban a környezettől teljesen elütő cg jobb volt? Az 1-ben a sínen mozgó írtozatosan darabos mozgású modell jobb volt? Najó
Klaatu amúgy Te vagy az eggyetlen akinek az írásaival általában eggyet szoktam érteni, úgyhogy Te kivétel vagy .)
0
2003. július 11., péntek 15:31
151
Stackpointer, az egy dolog ha valakinek nem tetszik eleve az alien sorozat, az rendben van, de nehogymár csak a 4. rész a rossz a többi pedig briliáns forgatókönyvel és hibátlan képi világgal megáldott műremek. Trükkök? Gagyi cg? Ja, hogy a 3-ban a környezettől teljesen elütő cg jobb volt? Az 1-ben a sínen mozgó írtozatosan darabos mozgású modell jobb volt? Najó
Klaatu amúgy Te vagy az eggyetlen akinek az írásaival általában eggyet szoktam érteni, úgyhogy Te kivétel vagy .)
0
2003. július 11., péntek 14:20
1447
Egyetértek. De hát Joss "gagyibuffy&angel" Wheadon-tól sokat nem is lehet várni. Qrvára nem értem, hogy került ő a képbe..
0
2003. július 11., péntek 14:15
1153
De ami a legjobban zavar az egészben, a film végi kombi szörny vs. Ripley anyuka banális találkozója. Egyáltalán, minek kellett ezt a torzszülöttet kitalálni? Inkább a forgatókönyvbe fektettek volna energiát.
0
2003. július 11., péntek 14:09
1153
Most mit nem lehet megérteni azon, hogy szar a film? Semmi köze ennek a divathoz. Rosszak a trükkök? Azok. Gagyi CG Alienek. A filmvégi humán-alien-kombi-báburól már nem is beszélek. Unalmas a története? Az. Ezt már láttuk. És tök érdektelen. Logikai buktatók? Hát ja, azok is vannak, de ez nem zavar. Nem elég brutális? Nem, de nem ez a baj. Nem is félelmetes, pedig annak készült. Rosszak a színészek? Nem a színészek, hanem a megírt karakterek. Intelligencia? Hát most egyetlen intelligens élőlényt nem tudnék mondani a filmmel kapcsolatban. Viszont sajnálom, hogy a film legnagyobb ászát nem említetted. Darius Khondji operatőr kiváló munkát végzett, talán a legjobbat a sorozatban.
0
2003. július 11., péntek 13:59
634
nem szapulja mindenki, speciel sztem is elég jó, nincs vele semmi gond
0
2003. július 11., péntek 13:00
151
Egyszerűen nem tudom megérteni miért szapulja mindenki a 4-et. Tulképpen értem, mert divat lett lehordani és jjaaaj mit szólnak a többiek ha aztmondom, hogy jó, még rámsütik, hogy nem értek a filmekhez. Rosszak a trükkök benne? Eddig a legjobbak. Unalmas a története? Eddig se a furfangos történetvezetés jellemezte. Logikai buktatók? Melyikben nem voltak? Nem elég brutális? Pfffff Rosszak a színészek? Na nemáááár Vagy mindenkit az zavar, hogy inteligensebbek a xenomorphok? Ja kérem ezek már nem azok a szörnyek ha nem tetszettek volna észrevenni.
0
2003. július 11., péntek 2:39
515
Hát ebbe a dologba még egy kissé korai lenne belemenni, de mindegy. Először is: két ember minek menne a Predator-ok bolygójára (amúgy meg ha jól tudom több is van)? Talán trófeáért?:) Egy ragadozóval alig bírtak el, most erre ott egy egész bolygó, hmm.. esélyes. Másodszor: több mint valósznínű, hogy sikeres lesz az AvsP, akármilyen szar lesz - mindkettőből sok a rajongó és a filmeknek/képregénynek/könyvnek/játékváltozatnak is elég nagy múltja van már. Ráadásul két ilyen gigász összecsap, érdekes lesz (kíváncsi vagyok, hogy a három fajra hogy jut majd idő). Tehát a folytatás nem kizárt valamely oldalon.
0
2003. július 10., csütörtök 22:22
4078
De van mindenki számára egy közel iéyen jó hírem. Ha az ALien vs Preadtor nem lesz bukás akkor Robert Rodriguez elkészíti a Predator 3-mat Arnold Schwarzeneggerrel és Danny Glovverrel ahol az idegenek bolygójára mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha ez igaz ISTEN ÁLDJA A KÉSZÍTŐIT ÉS SZEREPLŐTI!!!!! Glover és SChwazi nagyon jók lesznek együtt. Terminátor 3, Predator 3, És Alien 5 nagyot dob majd Arnie karrierjén és életművén. IMÁDKOZOM ?HOGY SOSE LEGYEN AZ ÜRGÉBŐL POLITIKUS! Szerintetek Cameron megtartja az Alien 4 életben maradt karaktereit? De remélem Ripleyt megváltoztatja majd az ALein 4 elég rossz az első 3-hoz képest.
0
2003. július 9., szerda 23:19
17243
a korlátolt buksimmal azt hittem, lesz vmi prágai környezetbe helyezett jelenet a filmben. :]
0
2003. július 9., szerda 18:44
515
Az IMDB szerint (http://us.imdb.com/Title?0370263) a forgatás csak néhány hónap múlva kezdődik. (és találhattak volna jobb rendezőt is)
Ja, amúgy ha már Prágánál tartunk, ott most a Hellboyt forgatják. ;)
0
2003. július 9., szerda 16:35
634
"forgatják is prágában [miért épp ott?]." - mert olcsó
0
2003. július 9., szerda 11:48
160
Alien versus Predator??? Naugye! De kár érte... :(((
0
2003. július 9., szerda 11:47
2774
ez rendben is van, hiszen a Event Horizon a legjobb a sci-fi horror az Alien mellett.
0
2003. július 9., szerda 8:57
17243
az AvSp-t már forgatják is prágában [miért épp ott?]. az ifjú titán életművéből kifelejtetted a katona című szuperfilmet... [megjegyzem, imho az event horizon nem sikerült olyan rosszul, de a legjobb filmje a londonon keresztül tomboló párosról készült shopping.]
0
2003. július 9., szerda 8:31
1153
Na, jó, de én olyanokat is olvastam, hogy Cameron könyvéből Scott akart filmet rendezni, majd a Fox inkább egy Alien vs. Predator project mellett döntött, korunk egyik legtehetségesebb, legegyénibb ifjú titánjával, Paul WS Andersonnal. IGEN! Mortal Kombat, Even Horizont, RESIDENT EVIL!!!!
0
2003. július 8., kedd 21:24
1447
itt van még egy T1-es kéz...
0
2003. július 8., kedd 21:03
17243
"Elég csak a "Terminátor"-ra gondolni, melynek második része technikailag lenyűgőzőbb, de egészében véve jóval haloványabb, mint az első."
keblemre, cimbora! kevesen vagyunk a világon, akik így gondolják, de azért én felteszem a kezem! :]
ami a negyedik alient illeti, rendesen hazavágta a sorozatot, utálom is nagyon, a nemrégiben olvasott cameron interjúban a szakállas azt nyilatkozta, hogy ha lesz ötödik rész, az a negyedik rész megkerülésével készül, ami azt jelenti, hogy még sigourney sem biztos, hogy szerepelni fog benne. a lenti hírek ennek ellent mondanak, de az ilyen nyilatkozatokat soha nem szabad komolyan venni.
0
2003. július 8., kedd 20:58
7151
Ennyire nagyképű és ostoba még Cameron sem lehet: azt képzelte, hogy az "Alien 3"-ban majd Ripley újfent megmenti a kiscsajt és Hicksszel közösen továbbutaznak a negyedik részbe? Ez esetben lett volna még csak egy gyenge folytatás az "Alien 3"! (Elég csak a "Terminátor"-ra gondolni, melynek második része technikailag lenyűgőzőbb, de egészében véve jóval haloványabb, mint az első. A harmadikat még nem láttam.) Az Alien-trilógia filmjeiben épp az a jó, hogy három eltérő stílusú és fantáziájú rendező készítette. Nem tudok és nem is akarok rangsort felállítani az elsaő három rész között, de megjegyezném, hogy Cameronnak azért könnyebb volt a cselekményt folytatnia, mint őutána Finchernek. Arról nem is szólva, hogy Cameron a biztos siker több kellékét is felhasználta: az akkoriban különösen divatos kommandósfilmek eszköztárától kezdve egészen a gyerekszereplőig. Jómagam nem is tudnám igazán komolyan venni a nyálkás szörnyeket, ha Ripley-nek folytatások tömkelegében sikerülne mindig győzedelmeskednie felettük. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy bőséges önbizalommal rendelkező alkotónk vajon hogyan oldja meg azt a szitut, amibe Jeunet kényszerítette a szériát: nevezetesen, hogy a szörny immár emberi módra szaporodik, és nem tojásokkal. Megoldást persze már én is tudnék mondani, de Camerontól talán azért nem a legkézenfekvőbb kiutat várja az ember.