Keresés

Alien 5 James Cameronnal!!!

2003. augusztus 12., kedd 14:32
Jól be lehetsz táblázva ha annyi időd nincs, hogy azt mondd, "hé haver lessél már rá az xpress fórumra, mer jó!" :) Nekem belefér a magánéletembe, de biztos még túl fiatal vagyok.

Amúgy olvass vissza és emeld ki, hogy hol mondtam, hogy nincs benne bluebox. Azt mondtam, hogy nincs kiírva, hogy bluebox crew a stáblistán, de mégis nyílvánvaló, hogy hol használták. Tehát én ismét a szememnek hiszek én nem a stáblistának.

Amúgy a legnagyobb tévedésed (nem hülyeség ez) amikor rákérdeztél, hogy miért használnak cgi-t, ha ott van a báb.
Attól, hogy ott van valami attól amellett még mást is használhatnak, vagy tudsz olyan törvényről amelyik ezt tiltja?
0
2003. augusztus 12., kedd 14:03
Én nem mutogatom az írásaidat senkinek. Egyrészt nagyon szánalmas dolog, másrészt senki nem lenne rá kíváncsi, mellesleg van magánéletem. Hát szar lehet neked, de ez van.

El lehet engem tántorítani, de nem ezzel a marhasággal, hogy "látszik", meg "nézd meg a filmet". Én láttam képeket, te is láthatnád, de gondolom sehol sem lehet 92/10-es Cinemát találni. Most ha látsz egy werkfilmet a Balos Árnyakból, ahol megmutatják, hogy a Nabumm-i vízesés valójában konyhasó volt, akkor te erre azt mondod, hogy baromság, hiszen CGI az egész. Így van valahogy?

De légyszi, sorold fel a hülyeségeket, amiket írtam.
0
2003. augusztus 12., kedd 13:55
Szerintem itt fejezzük be, mert már nekem kínos.

"Szted miért nem reklámozzák magukat a cgi-vel? Talán azért mert e leggyengébb pontja az egész filmnek."

Ezt most ugye egyedül találtad ki? Ez már nagyobb égés, mint Király Linda Himnusz előadása.
Először is a stáblistán még a rendező sofőrje is fel van tüntetve. Meg a büfés néni is. A CG animator nem. Másodszor akik hónapogig ott szaroznak a gép előtt, azoknak ez referencia munka, ez nekik több pénzt jelent a következő munkánál. De eltitkolják, mert szarul sikerült. Igaz, még a Wing Commandernél is azt harsogták, hogy itt aztán nincsenek modellek, csak CG űrhajók, pedig ha valami szar, akkor ez az. Persze az Űrgammák után.
De hiába tennék ide be képeket arról, hogy blue screen előtt báboztak, mert szerinted az is elterelőhadművelet a CGI-ról, ugyanis az rossz lett.
0
2003. augusztus 12., kedd 13:20
Én nem unom, mert szórakoztatsz :) És általában azokat is akiknek rólad mesélek és beleolvasnak a fórumba. És ha úgy érzed, hogy sorra lövöldözöd le a hülyeségeimet annak örülök, a te hülyeséged viszont vasbetonba van ágyazva és maradandó lesz :)
Szinte az összes kritikában, fórumon megemlítik a cgi-t, de téged nem lehet eltántorítani. Annyit tegyél ha ráérsz, hogy beírod a google-be, hogy alien 3 cgi és megszámolhatod, hogy mennyi buta ember van a világon (akik nyílván nem látták a interjút, csak a filmet és azt hiszik, hogy cgi, pedig dehogy)
0
2003. augusztus 12., kedd 13:11
Mi halál farkát linkeljél be? Semmit vazzeg csak egyszer nézd végig azt a kúrva filmet nyitott szemmel. Te vagy ráizgulva a nyilatkozatokra meg a stáblistára. Én a szememnek hiszek. De ha nagyon linkelni akarsz akkor azt a részét légyszi az interjúnak, ahol elmondja, hogy NINCS benne egyáltalán cgi alien és megmutatják werkfilmen, hogy a repedéseket hogy csinálták a NEM CGI alienen.

Szted miért nem reklámozzák magukat a cgi-vel? Talán azért mert e leggyengébb pontja az egész filmnek.
0
2003. augusztus 12., kedd 13:01
Nem unod még? Mert én már kurvára. Sorra lövöldözöm le a hülyeségeidet (motion capture, te jó ég!!!), ráadásul a nagy semmiről magyarázol nekem, de arról rengeteget. Egyezzünk meg, hogy legközelebb akkor ragadsz billentyűzetet, ha mondandód is van, ok?
0
2003. augusztus 12., kedd 12:58
Na ne kavarjál. Az Alien 4-el kezdődött, arra mondtam, hogy "Rosszak a trükkök? Azok. Gagyi CG Alienek". Szóval eleve alienekről volt szó.

Aztán ezt kifelejtetted:

"A 3. rész nagy részében cg xenomorph rohangált, érdekes, hogy nem emlékszel rá, de mondok egy példát ami sokat magába foglal: amikor becsalogatják a végén az öntősablonba, az azt megelőző üldözések alatt gyakorlatilag végig cg van főleg amikor a plafonon mászkál. Vagy amikor kiugrik a forró ólomból(ha jól emlékszem az volt) és a hideg víztől elkezd repedezni."

Tehát te is alienekről beszéltél, mivel azokról volt szó. Amit meg a kiemelésben írtál, az nekem nem egyenlő egy db CG aliennel. Legalább egyszer az életben viselkedjél férfi módra, ha az vagy.

"Ha a crazy4cinema is hülyékből áll" - benne van a nevükben, cseszd meg. De tele a tököm ezekkel a filmkritikákkal. Hiteles oldal? Ha neked egy Edlund interjú emg a többi nem elég, akkor mi a halál farkát linkeljek be ide, mi?
0
2003. augusztus 12., kedd 12:33
stackpointer, kérek bizonyítékot arra, hogy a repedezett fejű alien NEM cgi, amíg nem találsz werkfilmet, nyilatkozatot arról, hogy ki hogy csinálta a repedéseket, vagy nem mutatod meg a stáblistán az alienfejrepesztő bábost addig nem hiszek neked...
0
2003. augusztus 12., kedd 12:26
Na tisztázzuk! Így kezdődött:
"a 3-ban a környezettől teljesen elütő cg jobb volt?" -kérdeztem én.

"Ha mondasz nekem egy jelenetet a 3-ban, ahol CG volt, akkor majd tudok rá válaszolni. Nekem most egyetlen egy sem jut eszembe."
-montad te.

itt még az alienek szóba se kerűltek, később hoztam fel példának mint nyílvánvaló látványi elemet. És ha egy db cgi alien is van benne akkor egyértelműen nekünk van igazunk és nem döntetlen, meg hasonlók, de te kipécéztél magadnak egy olyan bizonyítékot amiről tudod, hogy nem tudjuk felhozni, mert ha nincs odaírva, hogy cgi animátor akkor ha 50xszer végignézzük se lesz ott. Ha a crazy4cinema is hülyékből áll, mint eddig szted mindenki aki észrevette a cgit akkor mondj már légyszi egy hiteles oldalt!
0
2003. augusztus 12., kedd 8:50
Csak hogy tisztázzuk, ti is pontosan azt csináljátok, mint én. Tehát mindannyian fárasztóak vagyunk.

Te értelmezed is, amit elolvasol? Ezeken már régen túlestünk, ha nem zavar. És ki mondta, hogy nincs a filmben CGI? Én azt mondtam, hogy CG alien nincs.

De ha találsz egy olyan interjút, aki elmondja, hogy ő készített a filmhez CG alient, akkor hiszek neked.
0
2003. augusztus 12., kedd 8:46
Ezt hívják úgy, hogy öngól.
Ha nem lettél volna ilyen lusta, és végignézted volna őket, láthattad volna, hogy mindegyikük főleg puppeteer-es, animatronics model-es, makeupos, és van még néhány sculptoros.
Egyedül John Teska az, akinek később köze lett a CGI-hoz.
És van még 1 ismerős név köztük, a Blade és LXG rendezője.

Egészen pontosan mit értesz azon, hogy blue box csapat? Talán azért nem találtad, mert rosszul kerested, nem?
0
2003. augusztus 12., kedd 8:19
Szóval crazy4cinema. Van ez is olyan jó, mint az amazon. Csak így tovább...
0
2003. augusztus 12., kedd 8:13
Na, javíts ki, ha tévedek, de még úgy kezdted, hogy az összes rohangáló alien CG. Ha csak egy CG alien van benne, akkor szvsz már nincs igazad, és nekem sem.
0
2003. augusztus 11., hétfő 23:23
stackpointer: fáraszto vagy. De lásd a joszivemet utána néztem a dolgoknak.
És ime egy kis eredmény az imdb.com-ról az Alien3 készitőinek listájáról:

Andrea Lösch  - computer graphics technical director
Mary Mculloch - computer graphics technical director
Colin Olsen    - computer graphics technical director
Jim Rygiel      - digital effects supervisor

Ha akarsz még pár nevet vagy csak nem hiszed el akkor nézz el ide: http://us.imdb.com/Credits?0103644

Persze 100%-ig biztos vagyok benne hogy téged ez se gyöz meg, mert elszántad magad hogy nincs CGI és akkor se lennél képes lemondani róla ha maga a CGI alien készitöje szolna hozzá a témához. De sebaj. Én megprobáltam :)))
0
2003. augusztus 11., hétfő 18:13
Alien Effects Crew: Gino Acevedo, Chris Halls, David Leroy Anderson, Gary Pollard, Dave Elsey, Dave Keen, Yuri Everson, Mitchell Coughlin, Dave Nelson, Mark Coulier, Jeremy Hunt, Paul Dunn, Julian Caldow, Mike Scanlan, N. Brock Winkless, Peter Abrahamson, Wayne Toth, Norman Cabrera, John Teska, José Fernandez, Norman Tempia, Anthony Allen Barlow, Roger Borelli, Chris Hunt, Ian Morse, Steve Norrington, Cathy MacDonald, Karen Lafler, Brendan Lonegan

Ebből meg lécci válogasd már ki, hogy pontosan ki mit csinált! És sorold már fel a blue box csapat tagjait! (amit én legalábbis nem találtam a stáb listában mégis észre veszem, hogy mikor használták)
0
2003. augusztus 11., hétfő 17:19
Some of the camera work is good, especially the stuff from the creature's point of view – they had to do something to break up all the hallways – but the creature itself, at different times, looks too much like a person in a suit or too horribly computerized. Most of the time it's very obvious the alien is CGI. The color and shapes are so 2-D it's embarrassing. The only thing I've ever seen that's worse is the supposedly 3-D animated creature in LOST IN SPACE.

--crazy4cinema.com--
0
2003. augusztus 11., hétfő 17:18
Én nem mondtam, hogy csak egy cgi alien van benne, mellesleg ha egy van benne akkor is nekünk van igazunk :P
Egyébként meg ne hidd el, én (mi) látom (látjuk), te meg nem, legalább nem kell túlórázniuk miattad a trükkmestereknek :D
0
2003. augusztus 11., hétfő 17:06
Én nem mondtam, hogy csak egy cgi alien van benne, mellesleg ha egy van benne akkor is nekünk van igazunk :P
Egyébként meg ne hidd el, én (mi) látom (látjuk), te meg nem, legalább nem kell túlórázniuk miattad a trükkmestereknek :D
0
2003. augusztus 11., hétfő 16:54
Hát nemlátod, hogy a megvilágosodás ösvényein haladok és téged akartalak méltatni a hasonló példákkal. Eredetiségnek itt már nincs helye, olyan akarok lenni mint Te. :DDD
0
2003. augusztus 11., hétfő 12:50
Pár hozzászólással ezelőtt valami ilyesmit írtam:
"Vagy várjál, a Young Sherlock Holmesban egy báb üvegfigura mozgott, azt rajzolták felül, nem? Az Abyssben egy jól betanított orosz vizicsáp szerepelt a színészekkel. És a T2-ben lehiganyoztak egy manuszt, majd az animátorok azt helyettesítették CGI-al. És a Jurassic Parkban mit kellett felülírni?"

Ha már humoros próbálsz lenni, legyél egy kicsit eredeti, jó?
0
2003. augusztus 11., hétfő 12:38
Amúgy dícséretes, hogy a "csak CG alien rohangál, mászik a falon"-tól eljutottunk a "van egy CG alien jelenet a filmben"-ig. Ha így haladunk, akkor már nem sok kell a megvilágosodásodhoz.
De mondtam, ha mutatsz nekem a stáblistán CGI animátort, akkor elhiszek neked bármit.
0
2003. augusztus 11., hétfő 12:32
Hát vedd ki az ujjad az orrodból, és figyelj: a T2-ben valóban Robert Patric megy át a rács helyén, majd ugyanabból a szögből felvették immár ráccsal. Majd írtak egy progit, ami a Patrick testén "hullámokat" kelt, ahol találkozik a ráccsal.
Nem megy neked ez fiacskám...
0
2003. augusztus 11., hétfő 12:18
Én azt nem értem, hogy a T2-ben a T1000 amikor átmegy a rácson arra miért hiszi mindenki, hogy cgi, amikor nyílván gyurmából csinálták, tehát semmi szükség nem volt cgire. Vagy ott volt a JP nyílván egy gekkót maszkíroztak át T rex-nek és úgy vették föl, hogy nagyobnak hasson amikor az autót kergeti. A leforrázott alien nem cgi hanem fogtak egy műanyag figurát és egy jól irányzott kalapácsütéssel(amit persze később kivágtak) érték el azt, hogy ilyen szépen végigrepedjen. És ez egyből, vagy legalábbis kevésből sikerült nekik, ezért is nem vacakoltak cgivel ahol a repedések útvonalát bután meg lehet adni, Ők bíiztak a természetben. A Mélység titkában sincs cgi az egy vízzel feltöltött nylon cső amit madzagokkal mozgattak blueboxban. A stáblista az nem bizonyíték, én nem láttam werkfilmet ahol a dróthálós 3D-s modelt mutatják. Az Alien4 is természetesen cgi neélküli. Itt a beöltözött statiszták ügyesen megtanultak úszni a jelmezben. A Shrekkről nem is beszélve aminek a figurái félfamentes rajzlapra készültek és csak ügyesen mozgatják őket. A hülye Amazon-on biztos azt hiszik, hogy számítógéppel csinálták ezt is. Hát vakok ezek?
0
2003. augusztus 11., hétfő 10:30
Terelem a szót? Most mit mondjak, a múltkor még azt sem tudtad, hogy hideg vizet kap a nyakába, most meg itt osztod az észt.
Lehet, hogy a repedéshez CGI kell, de ehhez nem kell CGI alien. A T2 ben nem egy CG Robert Patrickbe rajzolták be lyukakat, amikor összeforrnak. A JP 2 ben Julianne Moore nem CG üvegen feküdt, amikbe berajzolták a repedéseket. A Végzet Templomában a szívbeforrós jelenet tiszta mechanika volt. El tudom képzelni, hogy 8 évvel később meg tudnak ilyet csinálni jobban.
0
2003. augusztus 11., hétfő 10:08
de ismerős. csak épp nem foglalkoztam vele.

tán azért tereled a szó, mert hajlandó vagy végre elfogadni, hogy a fejrepedéses jelenethez cgi kell?
0