Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. április 10., péntek 23:54
Mostantól. :)
0
2009. április 10., péntek 11:40
Mikortól lehet a Spílerre előrendelni? Mármint a Blu-Ray változatra.
0
2009. április 8., szerda 23:20
Szép és jó, hogy jön a Fargo, de a szinkron hiánya miatt, tutira nem fogják kiadni... :(((
0
2009. április 8., szerda 19:27
Fargo BD magyar felirattal:

http://www.cinefacts.de/blu_ray/db/details.php?id=48960
0
2009. április 8., szerda 12:57
Apropó Quantum csendje... Arról tud valaki valamit hogy számithatunk-e majd bővitett BD kiadásra? Úgy tudom hogy elég sok jelenetet kivágtak a mozis verzióból.
0
2009. április 7., kedd 23:25
A Tudorok 1. és 2.évadján is rajta vagyunk szinkron+felirattal a BD kiadáson!
0
2009. április 6., hétfő 19:44
Nekem is szintén elveszett a Wanted-hoz irt kisregényem :(
0
2009. április 6., hétfő 18:18
"Hiba történt, kérjük keresse fel újra a főoldalt."
Ezt kaptam az arcomba, amikor is A Quantum csendje adatlapjára be akartam írni a kritikámat!
Kérlek Xpress csináljátok meg, mert kétszer is elveszett a szövegem!! :-(
0
2009. április 6., hétfő 16:53
Hát emberek, a hírek igazak voltak. Most fejeztem be a Bourne Ultimátumot, és vmi eszméletlen a technikai tudása a lemeznek. Igaz, h gépről nézem, meg a hangrendszerem se a legütősebb, az biztos, de igy is nagyon élvezetes volt. Ilyen dinamikus, és részletgazdag hangot, vmint ragyogó képet rég hall és lát az ember.
remélem a kong se okoz csalódást, az még hátra van.
Aki teheti szerezze be őket.
0
2009. április 6., hétfő 13:33
Tényleg nem lehet az adatlapokra? Mintha az imént jama tesztelt volna egy adatlapot és ment neki. Ne add fel! :))
0
2009. április 6., hétfő 13:13
Csodálatos! :)
0
2009. április 6., hétfő 13:06
Akkor ha már a filmes adatlapokhoz nem megy, írom a BD-filmek fórumába, így megfelel? :)))
0
2009. április 6., hétfő 13:00
Nem durcizni kellene.... Írd csak meg azt a maradék kettőt, meg utánna is bármely kaidványról mert szívesen olvassuk, de nem itt.... itt senki nem fog végiglapozgatni több száz vagy ezer hozzűszólást hogy esetleg vki írt e egy kiadványról valamit..... tedd a megfelelő film fórumába és örömmel olvassa mindneki

0
2009. április 6., hétfő 12:53
Minden kötekedés nélkül kérdem, nem azt szeretnéd, hogy az írásaidat olvassák és azok támpontot nyújtsanak a vásárlóknak? Az adatlapokon nagyon jó helyük lenne, és nyilván sokan lennének hálásak a segítségért. Nem értlek, miért kell azért durcizni, mert egy közösség elismeri, amit csinálsz és arra buzdít, hogy szélesebb körben is oszd meg másokkal?
0
2009. április 6., hétfő 12:48
Akkor a maradék kettőt már meg sem írom...
0
2009. április 6., hétfő 12:45
Mikey: nem tudom mit kellene módosítanod, de illusztrálás képen a második részről írt információkat bemásoltam a második rész (újonnan) indított fórumába...

Ha azt akarod, és nyilván azt akarod amúgy nem szánnál rá ennyi időt, hogy el is olvassák akkor a megfelelő film fórumába másold be ezeket, mert így abszolút semmi értelme, mert tovatünik.
Falra hányt borsó kb...
0
2009. április 6., hétfő 12:38
Mikey, indíts egy blogot :)
0
2009. április 6., hétfő 12:37
Nagyon hasznos dolgok ezek a blu-ray vásárlóknak, az adatlapokon. Itt  pillanatok alatt tovatűnnek, főleg mert a fórumnak nincsen keresője(még), így nem biztos, hogy mindenkinek lesz türelme visszakeresni az írásokat, ha egyeltalán tudnak róluk. Nem bántásból mondjuk hosszú ideje, hogy érdemesebb lenne az adatlapokra írnod.
0
2009. április 6., hétfő 12:36
5. az utolsó rész...

A Majmok bolygója 5: A csata / Battle For The Planet Of The Apes (1973)

Film: 2670-ben járunk, ahol a majmok törvényhozója meséli el Caesar történetét, mintegy visszaemlékezésként. 12 évvel a majmok hatalomátvétele után járunk. Caesar megpróbálja fenntartani a békét az emberek és a majmok között, de ez konfliktussá fajul, és Aldo, egy militáns gorilla átveszi a hatalmat, miután Caesar a tiltott városba ment, megtudni, kik voltak a szülei. A föld alatt egy mutánsok által lakott kolóniára bukkannak, akik csatára éhesek, és bármi áron el akarják törölni a majmokat a Föld színéről. A színvonal maradt az előző rész szintjén. 75%

Kép: valamivel jobb, mint az előző epizódé, de a sötét jelenetekkel itt is problémák vannak. Filmkópiáról visszamaradt szennyeződés nincsen, és a felbontás is jó. Ennyit az erényekről. 1080/24p AVC, 2.35:1-ben. 75%

Hang: mind az öt rész közül ennek a leggyengébb a hangja, a beszéd nagyon tompa, csak néha van térhangzás. Angol dts-HD High Resolution 5.1-ben szól technikailag, de ennek semmi nyoma. 60%

A szinkron itt is DD5.1-es, de nem szól jobban, mint az angol hang, viszont az eredetit magyar hangot kaptuk meg itt is.

Extrák: különálló zenesáv dts-ben, trailer, így készült-filmek. A szokásos szériatartozékok, természetesen itt is angolul. 50%

Összkép: akinek bejött a sorozat, annak tudom ajánlani mind az öt rész megvételét.
0
2009. április 6., hétfő 12:24
4. Nem meglepő módon:

A Majmok bolygója 4: A hódítás / Conquest Of The Planet Of The Apes (1972)

Film: 1991-ben járunk. Egy űrből hozott vírus a Föld összes kutyáját és macskáját elpusztította 1983-ban, így az emberek új házi kedvenc után néztek, és majmokkal helyettesítették háziállataikat. Caesar, Cornelius és Zira fia, immáron felnőttként az egyre erősödő majomlázadások vezetőjévé válik, és a film végén egy brutális összecsapásban a majmok átveszik az uralmat az emberek felett. Sajnos itt már jelentősen érezhető, hogy B-filmes szériává degradálták a sorozatot, de szerintem élvezetes lett. 75%

Kép: vannak gondok. Végig nagyon sötét, egyedül a színekkel nincs gond. Mintha felhúztak volna egy sötétítőt a képernyő előtt. Néha alig látszik valami. Nem bővelkedünk nappali fénynél játszódó jelenetekben, de az a kevés, ami ilyen, legalább jól néz ki. 1080/24p AVC, 2.35:1-es arányban. 65%

Hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - szerintem teljesen felesleges, végig csak a frontoldal aktív, a beszédhangok nagyon tompán szólnak, térhatás alig van. Ismét a monoban felvett eredeti mozis hangot lehet okolni. 60%

DD5.1-es a szinkron, de ugyanolyan, mint az eredeti hang. Ráadásul a bővített változaton az utolsó 25 percben nagyon rosszul van keverve. Az eredetit kaptuk ismét.

Extrák: a film nézhető egy 41 másodperccel hosszabb verzióban is, van előzetes, különálló zenesáv a hosszabb verzió alatt, plusz werkfilmek, angolul. 60%
0
2009. április 6., hétfő 12:12
ha tiltott szó van a szövegben, akkor azt a fórumra sem lehet felírni (de még a dvdextrára sem.)
0
2009. április 6., hétfő 12:10
Valószínűleg bele kéne módosítani a szövegbe, de én nem fogok nekiállni tűt keresni a szénakazalban...
0
2009. április 6., hétfő 12:09
Na jó, inkább folytassuk. Akinek bántja a szemét itt, az ne olvassa az irományaimat...

3.

A Majmok bolygója 3: A menekülés / Escape From The Planet Of The Apes (1971)

Film: Cornelius, Zira és Milo 1973-ba érkezik, miután az űrből végignézték a Föld pusztulását, amit az utolsó kobalt-bomba idézett elő. Mondani sem kell, az amerikai vezérkar nem kicsit ledöbben rajtuk, de hamar kivívják az emberek szeretetét, ami beárnyékol Dr. Otto Hasslein elmélete, hogy az emberek kihalásra vannak ítélve a távoli jövőben, így elrendelik a majmok likvidálását. 80%

Kép: korához képest jól néz ki, szép színekkel, meglepően kevés kópiahibával. 1080/24p AVC, 2.35:1-es paraméterekkel. 85%

Hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 ismét. Ugyanazokkal a problémákkal, amik az előző résznél is jelen voltak, mégpedig a monoról való felkeverés mellékhatásaival. 75% A magyar szinkron DD5.1-es, elég erőtlenül szól, de legalább az eredetit kaptuk, nem újat.

Extrák: mozielőzetes, különálló zenesáv dts-ben, plusz werkek, angolul. 50%
0
2009. április 6., hétfő 12:01
és ezt a problémát jelezted Robinak is?
0
2009. április 6., hétfő 12:00
Katt a "Kapcsolódó vita a fórumon" vagy az "Indíts fórumot a filmről" gombra... és enged mindent :D
0