Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. március 31., kedd 22:42
Most nézem, hogy elfelejtettem a hétvégi HD-élményt megosztani...

Black Hawk Down / A sólyom végveszélyben

A film: az 1993-mas szomáliai csatát eleveníti fel, ahol a Rangerek és a Delta Force együttes erővel akarta elfogni a helyi "kiskirályt", ám ez nem egészen úgy sikerült, ahogy az tervezve volt. A 30 percesnek indult hadművelet végül 15 órásra duzzadt, hatalmas veszteségekkel. Ridley Scott neve garancia a minőségre. 100%

A kép: 2.35:1-es eredeti arány, 1080/24p MPEG-2 tömörítéssel. Nehéz értékelni, mert alkotói szándék szerint nagyon erősen szemcsés, piszkos, agyonszűrőzött, mégis tesztlemez. A felbontás és a részletgazdagság példás, a transzfer maradéktalanul visszaadja a rendező szándékát, a "mocskos" háborút... 100%

A hang: na, itt már más a helyzet, mint a képnél. Az angol PCM 5.1-es sávval ajánlott csínján bánni, mert jelen esetben tényleg kitör a háború a nappaliban, ha túl hangosra vesszük a figurát. A DVD sima DD5.1-es (angol) hangja ehhez képest nulla, de szó szerint! Még emlékszem az évekkel ezelőtti DVD-s élményemre, mert háborús filmhez képest nagyon erőtlenül szólt, kevés dinamikával, a mélyláda meg alig-alig moccant meg. Na, a BD-n végre meghallgathatjuk, miért is kapott Oscar-díjat a hangkeverés. A helikopterek vonulása valami hátborzongatóan szól, élvezet hallgatni minden másodpercet. Kéjesen durva a többi jelenet hangja is. Száz szónak is egy a vége: ezt hallani kell! 100%

A kiadványon választható még ezen kívül egy sima DD5.1-es eredeti hang is, de szerintem szóra sem érdemes. Szinkron nincs (nem is hiányzik jelen esetben), de elvileg már létezik magyar hanggal ellátott kiadás is, ami hamarosan talán nálunk is kapható lesz. Viszont gyanítom, azon már csak tömörített True HD angol sáv lesz a szinkronok miatt, ami nem fogja azt az élményt nyújtani, mint a tömörítetlen hang.

Extrák: nem sok sajnos, az egyetlen értékelhető extra egy werkfilm, de csak angolul, a Sony jó szokásához híven. 40%

Összkép: egy nagyon jó háborús film, jó képpel, ámde tanítani való hanggal. Mindenkinek ajánlott.
0
2009. március 31., kedd 17:11
Ezen felháborodásom után megrendeltem a 3 Bourne filmet!:D:D
0
2009. március 30., hétfő 0:03
Komolyan, most én is elkezdtem gondolkodni, hogy átvegyem -e a Bourne-okat. Felháborítónak tartom ezt a dolgot. Komolyan, inkább rendelek kintről, onnan eddig minden tökéletesen jött!
0
2009. március 29., vasárnap 23:36
mert azon nem voltuk rajta csak ezen
0
2009. március 29., vasárnap 23:35
azzal nekem nem volt gond   :)
0
2009. március 29., vasárnap 23:35
vékony, mint idáig.

nálunk csak vékony jelent meg idáig.
0
2009. március 29., vasárnap 23:31
Sajnos nem, az én Halálfutamom is így érkezett! :(
0
2009. március 29., vasárnap 23:01
Szerintem nem hozza be az FHE mivel az első évadot sem hozta,miért pont a másodikat hozná?
0
2009. március 29., vasárnap 23:00
Vastag tokban vannak egyébként? Vagy vékonyban?
0
2009. március 29., vasárnap 22:37
Ezekután, hogy vegyem át ezt a 4 filmet? Miért nem lehet úgy lefóliázni, hogy ne legyen gáz! Ha egyáltalán ez a baj!
0
2009. március 29., vasárnap 21:04
Ajánlom figyelmetekbe ezt a linket:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=16830&level=281

kiváncsi leszek az FHE beválalja-e!? ott a magyar szinkron és felirat rajta!
0
2009. március 28., szombat 11:35
Megkaptam én is a Universal BD-ket. Nekem is hullámosak a borítók, ahogy előttem már mondták.
Csak teszt képpen néztem még bele:

Bourne 1: kép rendben, hang ütős. Extrákon nincs magyar felirat (ahogy a további részekén sincs, legalábbis amikbe én belenéztem), és PowerDVD-el a képük elég ratyi (kockásodik, színes kockák vannak benne, vhol semmi se látszik[a többinél is ez a probléma]), WinDVD-el viszont már jó.

Bourne2: kép jobb mint az elsőnek, hang tökéletes

Bouren3: kép tökéletes, hang odabasz.

King Kong: kép és hang odabasz. No extra, sima mozis változat.

A rendszeremen még állitani kell, h a hang még jobb legyen.
0
2009. március 28., szombat 11:04
Dömi, nyiss egy csomagolóüzemet ;)
0
2009. március 28., szombat 11:03
Ez sajnos azért van mert amikor újrafóliázák/csomagolják akkor a "szakemberek" túlmelegitik a fóliát és azért lesz hullámos.
Egy kis odafigyelés és elkerülhető a dolog!
0
2009. március 28., szombat 10:42
7.000-ért egyenes borítót kapsz, 6.000-ért csak hullámosat. :(
0
2009. március 28., szombat 10:42
Hát ez magyarhonban akkor jóval például a sony 550-es felett lesz árazva... Egyelőre még mindig a sony 350es a legszimpatikusabb.
0
2009. március 28., szombat 10:39
Reméljük csak egy magyar kiadó egyszeri hülyéségéről, esetleg hibájáról van szó...
0
2009. március 28., szombat 9:56
Nem kellett hozzá 2 év, hogy a Blu-ray terén is elinduljanak a kiadók az igénytelenség irányába. Tegnap elhoztam a Bourne BD filmeket és a tokok fóliája olyan hullámos, mintha 3 napig ázott volna egy vödör vízben.

Ezt egy 990 Ft-os DVD filmnél is nehezen viselem el, de egyszerűen felháborító, hogy ilyen drága lemezeknél is ezt kell tapasztalnom!!! Undorító ez a kiadói hozzáállás!!!
0
2009. március 27., péntek 20:04
Így van, B-s lemezeket nem tudok nézni, csak azt a pár A-t (meg a régiófüggetleneket: az összes Warner, Universal, Paramount, DreamWorks, Bandai kiadványt és a Sony ill. Disney kiadványok zömét :) ).

Engem speciel érdekel az SACD lejátszás, és eddig csak a Denon és a Marantz jelentett be univerzális lejátszót sokezer dolláros áron. Ebből a szempontból az Oppo egyedülálló lesz.

Az Oppo előnyei (számomra):
- Anchor Bay VRS videoproci (profi deinterlacing, skálázás, zajszűrés)
- source direct mód
- SACD/DVD Audio
- MKV lejátszás lemezről, USB-ről
- jó szokás szerint finomhangolt beállítások

Ára várhatóan 5-600 dollár lesz.
0
2009. március 27., péntek 18:42
"A legszimpatikusabb számomra most az Oppo hamarosan megjelenő első BD lejátszója, ami DVD Audio és SACD lemezeket is kezel."
Elmehetnél marketing szlogeneket írni ;)

Tehát akkor jelen esetben B lemezeket nem tudsz nézni, csak azt a pár A-t ami van??

Oppo áráról vmit tudni? Illetve miben jobb, megbízhatóbb mint egy Sony vagy Pana?
0
2009. március 27., péntek 18:35
Sziasztok!

Én pár napja vettem LG BD-370-es lejátszót (http://www.geeks.hu/tesztek/090320_lg_bd_370_teszt)
Nagyon megvagyok vele elégedve, szinte minden formátumot ismer,ami meglepő még az MKV-t is. Az LG álláspontja az volt hogy az MKV nem más mint tömöritett HD tartalom, arra hivatkozott hogy a DiviX is legális az meg nem más mint tömöritett Mpeg2 :-)
0
2009. március 27., péntek 18:26
Nekem csak A-régiós lejátszóm van, amit egy USA-ban élő barátomon keresztül szereztem be. De nagyon kevés A-régiós lemezem van, és abból is 2-3 amit nem szívesen nélkülöznék, és nem tudnék beszerezni B-s változatban. A következő lejátszó B-s lesz és akkor a mostani lesz a tartalék. A legszimpatikusabb számomra most az Oppo hamarosan megjelenő első BD lejátszója, ami DVD Audio és SACD lemezeket is kezel.
0
2009. március 27., péntek 17:55
kb erre :)
0
2009. március 27., péntek 17:49
Mert a blu-ray mellett vannak rá nagyon jó játékok, telerakhatom DivX-ekkel és MP3-mal, tudok rajta kényelmesen netezni, a PSN-ről ingyen letölthetek 1080p-s trailereket (igaz, nem viszik túlzásba a frissítést, de ez talán a jövőben majd változni fog). Ezek persze csak extrák, de ha már blu-ray mellett ezeket is tudja, akkor miért ne?

Persze aki nem játszik, annak feleslegesnek tűnhet a PS3, én se vittem túlzásba a gémelést mostanáig, viszont a Resident Evil miatt másfél hete éjjel-nappal előtte ülök. Szerintem egyébként abszolúte praktikus a masina, controller-rel könnyebb navigálni a blu-ray/DVD menüket mint azt az ember gondolná, de ha nagyon kell, lehet hozzá venni távirányítót. Vagy mire gondoltál praktikusság alatt?
0
2009. március 27., péntek 16:53
Mondjuk nekem nem az van, de ha szeretném a játékokat is, tuti azt vettem volna!
0