Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. március 26., csütörtök 19:02
Első konkrét ötlet... :)
Kicsit barátságosabb árban lenne.....
0
2009. március 26., csütörtök 18:24
Pioneer BDP LX-91 könnyen függetleníthető táv.kóddal, google kidobja ha rákeresel.

Mindezért kb 200.000 ft-ot kell kifizetned.

A tönni lejátszó (egyenlőre) csak hardveresen függetleníthető.
0
2009. március 26., csütörtök 18:14
FHE BD megjelenés május (változás lehetséges)

2009.05.05.
A Da-Vinci kód BD
Spíler BD

2009.05.12.
Nick and Norah s Infinite playlist (Dalok ismerkedéshez)  BD

2009.05.19.
Az egyetlen BD
Az igenember BD
Távkapcs BD újrakiadás

2009.05.26.
Tökéletes katona: A visszatérés BD
Underworld - A vérfarkasok lázadása BD
0
2009. március 26., csütörtök 15:21
A legelső megízhatóságot elfelejtettem kitörölni.
Bocs
0
2009. március 26., csütörtök 15:20
Pedig megbízhatóak. Van egy pár ismerősöm aki Japából rendelt magának PS3-at játékot, hangafalakat és semmi bajuk nem volt vele. De amúgy sem bízok az ilyen cuccokban.
0
2009. március 26., csütörtök 14:47
Nem az a bajom, hogy kinti oldalon nem találok régiófüggetlen lejátszót...., hanem hogy nem feltétlen rendelnék ilyen értékben, neten, hackelt dolgokat, főleg ázsiából...
0
2009. március 26., csütörtök 14:42
http://www.yesasia.com/global/sony-bdp-s350-blu-ray-dvd-player-multi-region/1013969951-0-0-0-en/info.html

Ez régiófüggetlen.
0
2009. március 26., csütörtök 14:36
Akkor bocs. Google-ba üssed be. Sony-t ajánlok. Nézzed meg melyikhez van ilyen frissítés. De itt van a saturn.hu -is. Itt meg tudod nézni a lejátszókat és árakat.
0
2009. március 26., csütörtök 14:32
Gyors körültekintés után úgy tünik újak már nem azok. Azért köszi.

Másnak vmi ötlete?
0
2009. március 26., csütörtök 14:27
Én akkor vettem amikor Európában megjelent. (2007. március 23.-án). Azért mondtam hogy meg kell nézni (mert 60GB-et már nem gyártanak) amiket most gyártanak azok régiófüggők e, mert azok már le vannak butítva. Én minden régióból le tudok játszani vele mindent. Játék, film (blu-ray igen, dvd-t nem próbáltam).
0
2009. március 26., csütörtök 14:20
Az itthon megvásárolható ps3 (60 gigás) régiófüggetlen???? A, B, C-t lejátszik?
0
2009. március 26., csütörtök 14:19
Természetesen raktáron... :D
0
2009. március 26., csütörtök 14:18
Rakátoron van Jason Bourne és az ő kalandjai! :)
0
2009. március 26., csütörtök 14:08
Én a PS3-mat ajánlom. Mindent lejátszik, legalábbis 60 GB-s. A többit nem tudom hogy régiófüggő e. Szerintem elérhető áron van és a legjobb a Blu-Ray lejátszók közül.
0
2009. március 26., csütörtök 13:00
A bővített verziót nézd úgy, mert abban volt Döminél a hang-probléma...
0
2009. március 26., csütörtök 12:41
Szia!

Oké, ma belenézek mindenképpen a 4. részbe szinkronnal.
0
2009. március 26., csütörtök 11:45
Amerikai, "A" régiós Blu ray lemezek itthoni problémamentes lejátszására milyne lehetőségek vannak? Illetve mik a legjobb megoldások... Van jópár 1-es régiós dvdm, és nyilván Blu ray ide vagy oda, ezután is szeretnék majd beszerezni olyan lemezeket, adott esetben BD-ket, amik itthon nem elérhetőek, és valószínű emberi időszámításon belül nem is lesznek elérhetőek, és ráadásul sok esetben még nem is régió függetlenek. Van ma itthon a piacon olyan BD lejátszó amit aránylag egyszerűen lehet régiófüggetleníteni, pl kóddal, firmware-rel stb???
Találkoztam külföldi oldalról rendelhető független lejátszókkal, de nem szívesen rendelnék ilyen nagyobb összegű dolgot netről, külföldről, főleg ilyen esetben amikor valószínű a gyári temrék van megbuherálva...
Az nem baj ha csak BD terén lenne független mert 1-es régiós dvdt néznék akkor tovább dvdről...
0
2009. március 25., szerda 23:52
Szia Diablo69

Kéne egy kis segitség és Te tudnál benne valószinüleg segiteni.
Nézz be légyszives a Majmok bolygója 1-5. (gyűjtemény) topicba!

Köszi
0
2009. március 25., szerda 21:50
Ami engem illet, én is azok táborához tartozom, akik ha tehetnék, már csak BD-n vennének meg mindent. De sajnos jópár film esetében esélye sincs, hogy a belátható jövőben kiadják kék tokos változatban. :( Ezért néha rákényszerülök, hogy DVD-t is vegyek, mert ugye bizonyos filmeket így vagy úgy, de mindenképpen birtokolni kell! :) Legutóbb pl. az "Ádám almái"-t vettem meg DVD-n, mert hát ez is egy olyan film... (És feltétlenül szóljatok, amint megjelenik a "Csak egy szerelmesfilm", mert azt is azonnal be kell majd zsákolnom!)
0
2009. március 25., szerda 19:42
Nem tudom, hogy ennyire nem vagyok egyértelmű ma, vagy ennyire nem tudok egyértelműen értelmezni dolgokat.
Én éppen azt ecseteltem, hogy a régi filmekben, amik akár fekete-fehérek és sima 4:3as képarányúak ott is rengeteget jelent a jó transzferű BD minőség, és ráadásul számomra a bd egyelőre ezeket a filmeket jelenti.
0
2009. március 25., szerda 19:23
Nem szoroztam ki, csak a vízszintes képpontok számát osztottam (persze ez hiba volt! :)) - így ezért írtam 3x-ost... Láma voltam! :D
0
2009. március 25., szerda 18:59
"így nagyon is látszik, hogy a BD azért majd 3x akkora felbontású, mint egy DVD"

Igazából pont ötször akkora a BD felbontása, mint a DVD-é:
(1920x1080)/(720x576)=5

Egy kisebb felbontású, HD-ready megjelenítőn kb. kétszeres felbontást láthatunk:
(1024x768)/(720x576)=~1,9

Nekem egyébként éppen ilyen felbontású HD-ready plazmám van. BD-t még nem néztem rajta, de a jobb DVD-kkel maximálisan elégedett vagyok. Egyelőre nem érzem annyira a késztetést a BD-k irányában. Pedig érdekel a dolog, de még most is úgy gondolom, hogy a VHS-DVD váltás sokkal nagyobb horderejű volt.

Most vennem kellene egy új lejátszót, lemezeket, és szinte "csak" a képminőség lenne jobb. A DVD-k ugyanúgy alkalmasak extrák, több hang- és feliratsáv hordozására, mint a Blu-ray lemezek. Ezek persze nyilván csak a saját megnyugtatásomra felsorakoztatott indokok, valójában anyagi korlátok miatt nem ugrottam még bele, de ami késik, nem múlik.

Azt mindenesetre már kipróbáltam, milyen ekkora méretben egy valódi, 1024x768 felbontású kép. Ámulatba ejtő. Akkor már csak azt kell hozzá képzelnem, hogy ezt a felbontást még felszorozzuk 2,5-tel, és ilyen képekből megnézünk másodpercenként 24-et: minő részletgazdagság!

De még ennek tudatában is, ha beteszek egy jobb minőségű DVD-t, még most is rácsodálkozok, milyen szépen néz ki a HD-ready plazmámon. És akkor eszembe jut, bele akarok-e egyáltalán kóstolni a BD-be, hogy aztán kiábránduljak ebből a csodából? Mert hát 15 éve még VHS-t néztünk, ami azért nemcsak kényelmében, de minőségében is messze elmaradt a DVD-től.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. március 25., szerda 16:49
Nekem megvan pl. BD-n a Reign Over Me is, ami aztán végképp nem látványfilm. Sőt, galád módon még vígjátékokat is veszek - alapvetően minden olyan filmet már BD-n szerzek be, amiről azt gondolom, többszörnézős. De ahogy a DVD-knél is, amíg 6-7 ezerbe került egy lemez, am emebre nem mert nagyon "látatlanba" filmet venni. Aztán az árak csokkenésével belefért már egyre többször, hogy megveszem, hiszen csak 1 max. 2 db ezres, ha csak 1x is nézem meg. (Ha érdekelt a film persze) Ettől függetlenül sajnos nálunk még nagyon kevés film jelenik meg BD-n, szóval úgymond "kénytelen" vagyok DVD-n is venni filmeket, ha nézni akarok. (Az angoltudásom kb. alapszintű, tehát nem értem meg teljesen a filmet, ha még előtte nem láttam, tehát hogy kintről rendeljek csak magyar vonatkozás nélküli filmeket, eleve kizárt.)

0
2009. március 25., szerda 16:22
Én például mondtam ilyent, és be is tartom ezt :-). Amióta gyűjtöm a kék lemezeket (2007. április), egyetlen DVD-t sem vettem. Persze havi 10-20 filmet én sem veszek meg. Egyrészt, nincs is annyi megjelenés, és ami van, abból sem kell minden, másrészt előfordul, hogy ha szűkösebb az ilyen dolgokra szánt keret, akkor éppen egy darab sem kerül a polcra.
Ami Russian kérdését illeti, szerintem rossz gondolat az, hogy csak az ún. látványfilmeket érdemes HD-ben beszerezni. Gondolok itt pl. a többek által is emlegetett Transformersre. Gondoljátok, hogy pl. egy romantikus film, ami gyönyörű helyszíneken játszódik, azt nem érdemes a lehető legjobb minőségben nézni? Szerintem abszolút igen!
Ami az ízlés kérdését illeti, abban J.C Hellenbeck-kel értek egyet. Én például vevő vagyok olyan filmekre is ami mások szerint esetleg vacak. Ettől nem tartom magam "igénytelen" embernek, mert a filmeket a saját szórakoztatásomra vásárolom, nem azért, hogy ennek-annak megfeleljek.
0
2009. március 25., szerda 15:56
Soha nem mondtunk ilyet (legalábbis én nem), hogy ezentúl csak BD-t veszek! :D
0