Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. március 23., hétfő 20:01
Az FHE azért csomagolta be utólag mert rá kellett ragasztaniuk a borítóra a matricát, a magyar infókkal. SZóval ők tuti gyári fóliás lemezeket kaptak. Mostmár ugye azért gyári fóliásak mert magyar lett a borító, itthon csomagolják.

Ami kijön gyárból origináltként azt fóliával árulják, max akkor nem ha már kibontották.
0
2009. március 23., hétfő 19:24
Kösz... reméljük csak ennyiről van szó! Lejátszó híján sajnos kipróbálni sem tudom egyelőre..

0
2009. március 23., hétfő 18:49
Mindegyik eredeti, csak a Sony-nál átmeneti fóliahiány lehetett, mert az itteni megjelenések némelyike sem gyári fóliás, hanem az FHE csomagolta be utólag. De újabban ismét eredeti fóliásak a BD-k...
0
2009. március 23., hétfő 18:01
Múltkor valaki írta, hogy rendelt külföldről és nem volt celofánozva a lemez, de, mint írta, tudomása szerint abból a boltból ahonnan rendelte szoktka így küldeni. Erre valaki válaszolta, hogy csak akkor nincs celofán, eredeti csomagolás, ha nem eredeti...
én ezen akkor jót mosolyogtam, azonban, ami nemrég megérkezett hmv-ről lemez, The Great Expectations,  nem volt gyárilag becosmagolva, csupán a hmv matricája díszelgett a tokon. A lemez és a tok is teljes mértékben sértetlen és ujjlenyomat mentes, de ez a régebbi hozzászólás belerakta a bogarat a fülembe. Most akkor hmv-től ami jött az nem eredeti? :S
0
2009. március 23., hétfő 11:10
Hétvégi filmek (2 db):

Made Of Honour / A boldogító talán

Film: kedves kis romantikus vígjáték, bár sokaknak nem jött be. Azért Michelle Monaghan itt is gyönyörű, mint általában, és nekem a film is tetszett, így megérte bevállalni akcióban. 90%

Kép: ahogy az várható volt, új film révén nem nagyon lehet belekötni a transzferbe, és végre egy olyan film, ahol nem használtak mindenféle képmódosításokat, szűrőzéseket, hanem minden természetes formájában látható. Közel referencia-munka. Természetesen az eredeti 2.35:1-es arányban, 1080/24p AVC tömörítéssel.

Hang: angol True HD 5.1 / magyar DD5.1 - az eredeti hang nagyon szépen szól, de nem ezzel a filmmel fogjuk a szomszédokat az őrületbe kergetni. A párbeszédek tisztán, érthetően szólnak, és a zene is a megfelelő dinamikával rendelkezik. Ennél több meg nem kell egy ilyen jellegű filmhez. 95%

A magyar szinkron kissé elmarad hangzás tekintetében, de összességében jó.

Extrák: kimaradt jelenetek, audiokommentár, és így készült. Nem sok, viszont minden csak angolul van, ahogy a Sony-tól megszokhattuk. 40%

Összkép: romantikus filmek kedvelőinek ajánlott vétel, szép képpel és jó hanggal.

21 / 21: Las Vegas Ostroma

Film: néhány matekzseni elhatározza egyik tanárukkal, hogy különleges módszerekkel kifosztják Las Vegas kaszinóit, pusztán számolással, de ez nem olyan egyszerű, mint gondolták, és a végére kiderül, hogy a tanerővel sem minden stimmel. Sokat nem vártam a filmtől, de nagyon kellemes meglepetés volt. Kevin Spacey miatt mindenkinek ajánlom. 85%

Kép: ismét új film, amihez decens HD-transzfer dukál, ennyire jó minőségben még soha nem láthattuk Vegast filmen. Néhol azért erősen meglátszik, hogy digitálisan rögzítették a filmet, de a kép részletgazdagsága példás, gyönyörű színekkel. 1080/24p AVC tömörítéssel, 2.35:1-ben látható a film. 95%

Hang: angol True HD 5.1 / magyar DD5.1 - az eredeti hang meglepően jól szól, a térhangzást nagyon odatették a hangmérnökök. Ahol kell, ott úgy szól, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Szinte a szobában lehet érezni az atmoszférát. 100%

A magyar hangba csak belehallgattam, de senkinek nem tudom jó szívvel ajánlani, mert a szinkronhangok totálisan tönkrevágják az élményt, és a hangzása is jóval visszafogottabb, mint az eredetié.

Extrák: virtuális Black Jack, előzetes, audiokommentár, és néhány további werkanyag. Ez esetben is kizárólag angolul. 60%

Összkép: jó kis átverős alkotás, decens képpel, és referencia-szintű hanggal, ámde borzalmas magyar szinkronnal.
0
2009. március 20., péntek 23:25
Fogom is a fejem, hogy ezeket most miből fogom megvenni! :)
0
2009. március 20., péntek 21:52
Akkor úgy tűnik, Bitumen is kékre váltott régiónkban. :)))
0
2009. március 20., péntek 21:51
Batman BD magyar szinkron és felirat:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17027&TemplatesDir=vhs
----------------------------------------------------------------------------------------------

Batman Returns BD magyar szinkron és felirat:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=17028&TemplatesDir=vhs

0
2009. március 20., péntek 21:35
Jó hát Én is tévedhetek. :-) Reggel olvastam. :-)
Bourne: az első résznél azt írják, hogy "nincs felirat", a másodiknál pedig, hogy "viszont itt már nem találunk magyar feliratot". Ebből azt szűröm le, hogy esetleg a 2. rész extráin lesz magyar felirat, de ezekután erre az esély 1%. :-)
0
2009. március 20., péntek 21:21
kong-on nem is lesz extra egyáltalán!!!!
0
2009. március 20., péntek 21:04
Tök klafa tesztet dobtak össze a Cinemában a Bourne trilógiáról, a King Kongról, a Halálfutamról és a 2001: Ürodüsszeiáról.
Ha jól olvastam a dolgokat a Bourne és a Kong extrákon egy kanyi felirat nem lesz. :-( Viszont a képről meg a hangról odákat zengenek.
0
2009. március 20., péntek 16:39
Raktáron vannak az első Paramount-os BD-k!!!!!   :)))))
0
2009. március 20., péntek 1:37
Bár a Cloverfield-del is így voltam, míg meg nem néztem. Azóta BD-n is megvan. :-)
0
2009. március 20., péntek 1:35
A filmet egyelőre nem láttam még eddig, de szerintem nem hiszem, hogy egy BD-re való lenne. :-) Egyébként a mozit elkerülte a spanyol [REC] című film remakeje.
0
2009. március 20., péntek 1:04
A Karantén c. filmről tud valaki valamit? Nem technikailag érdekelne, hanem maga a film. Milyen, érdemes megvenni? Én még csak arra sem emlékszem, hogy a mozik játszották volna, de a tartalom alapján akár jó is lehet...
0
2009. március 20., péntek 0:16
Ezek már csak azért is durvák, mert az Egyetlen kivételével mind csak feliratosak voltak DVD-n. Fejlődünk, úgy tűnik a KSZ-kiadások már BD-n érkeznek. :)))
0
2009. március 19., csütörtök 23:19
Ezt én is el tudnám viselni a polcomon. Vagy inkább a lejátszómban:)
0
2009. március 19., csütörtök 23:03
Kár, hogy mindegyik teljesen érdektelen a számomra.
0
2009. március 19., csütörtök 21:59
Tökéletes katona 2. BD magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/univerzalni-vojak-2-zpet-v-akci-blu-ray-universal-soldier-the-return-p110243/

------------------------------------------------------------------------------------------------

Repülj velem BD magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/cesta-domu-blu-ray-fly-away-home-p110233/

------------------------------------------------------------------------------------------------

Rachel Getting Married BD magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/rachel-se-vdava-blu-ray-rachel-getting-married-p110232/

Az egyetlen BD magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/jedinecny-blu-ray-the-one-p110231/

Mivel mindegyik Sony film így itthon is meg fo jelenni valószínűleg
0
2009. március 18., szerda 20:34
Akit érdekel, "A boldogító talán" több példányban is ki volt téve még a múlt héten is az egyik nagy nagy műszaki áruházlánc egyik nagy bevásárlóközpontban található üzletében. :) Ráadásul 4.990 Ft-ért, ami ugye elég baráti ár.
Mail-ben szívesen pontosítok, ha érdekel valakit.

(Mindezt csak azért merem e fórumon közzétenni, mert az említett kiadvány az xpress-en jó ideje bizonytalan státuszú. És épp úton van innen egy 33e Ft-os csomagom, ezért talán elnézik nekem. :) )
0
2009. március 18., szerda 17:52
DVD lemezem is előbb volt, mint lejátszóm.
0
2009. március 18., szerda 17:52
Na, erre a kiadványra mondom azt, hogy ha megjelenne magyar szinkronnal (és magyar feliratos extrákkal), megvenném. Még így is, hogy nincs BD lejátszóm - majd később beszerzem a lemezhez:
http://www.blu-ray.com/movies/movies.php?id=2056
0
2009. március 18., szerda 16:46
A privát levelet, amit küldtél nekik, átküldöd mailben? Érdekel, mit írtal nekik. :)))

Amúgy ha ez tényleg így lesz, akkor elismerésem az FHE-nek...
0
2009. március 18., szerda 16:45
Csehektől vagy a szlovákoktól, de szerintem elég nehézkes... máshol meg nem igazán vagyunk rajta egyik kiadáson sem. A BD-n található nyelvek országaiból rendelhető szerintem...
0
2009. március 18., szerda 16:37
Azért jó lenne, ha valaki ezt megerősítené vagy ha nem igaz, akkor megcáfolná! Mondjuk Kedves Xpress! :-)
0