Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. március 2., hétfő 12:14
Nálam egy már van, a Lankadatlan, nem hagytam ott annyiért, amennyiért van. :D
0
2009. március 2., hétfő 12:13
Csak az a baj, hogy általában becsúszik egy vagy több "váratlan" vendég! :)
0
2009. március 2., hétfő 11:18
Na igen, olyan klasszikusokat terveznek BD-n, hogy csak lesek... :DDD
0
2009. március 2., hétfő 11:13
Én már kidolgoztam a stratégiát. Ha szigorúan betartom, akkor nincs gond. Most kikértem a Halálfutamot, hó végén meg jön a Predator 2. A Majmok meg pont kihúzzák félretéve a következő fizetésig. :)))
0
2009. március 2., hétfő 11:02
Nekem is kb. annyi összegben figyelnek a kosárban a lemezek, de ebben már benne vannak az április végi megjelenések is. Én havonta 3-4 lemezt tudok megvenni, bár az utóbbi időben ez több volt, köszönhetően annak, hogy jópár, már megunt vagy BD-n meglévő DVD-met sikerült eladnom. Így kb. tudom tartani azt a szintet, hogy minden, ami nagyon kell, megvan BD-n. (Hozzáteszem, eddig, mert ha ilyen iramban jelennek meg a régi klasszikusok, mellette meg az új megjelenések, nehéz lesz bírni pénzzel! :)
0
2009. március 2., hétfő 10:40
Egy klasszikus alkotás tesztje, amiből a végén nem lett dupla teszt (A Black Hawk Down nem került terítékre hétvégén):

The Sand Pebbles / Homokkavicsok

A film: 43 éve készült, mégis lehengerlő. Steve McQueen (és a többi színész is) remekel, a 183 perces játékidő mintha csak a fele lett volna, úgy elrepült. Robert Wise igazi nagyívű, epikus drámát forgatott, még abban az időben, amikor tudtak jó filmeket csinálni. 100%

A kép: itt már vannak apróbb hibák, kissé látszik a forgatás óta eltelt idő, jónéhány jelenet kimondottan szemcsés, életlen. A nappali fénynél játszódó szcénák viszont nagyon jól néznek ki. Látszik, hogy felújították a filmet, de azért még lett volna mit javítani. Eredeti 2.35:1-es képaránnyal, 1080/24p MPEG-2 kódolással fut a film. A végeredmény ennek tükrében 85%.

A hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - csodát nem szabad várni tőle. A térhangzás nagyon jó, de nem fogja a lakást romba dönteni, mivel a dialógusokra épül javarészt, így a frontoldal aktív leginkább. A film végén azért végre van egy kis lövöldözés is, ahol mind a hat csatorna életre kel, de ugyanígy a filmzene visszaadásában is jeleskedik a hangsáv. Korához képest kihozták, amit lehetett az alapanyagból. 80%

Magyar szinkron nincs a lemezen, így hivatalosan nem került idehaza forgalomba, de köszönhetően Xpress-nek, pár példány mégis eljutott hozzánk, angol borítóval.

Extrák: van itt minden, audiokommentár, így készült, trivia track, rádióreklámok, a film hosszabb, úgynevezett "roadshow" változatának bővített jelenetei, plusz 3 másik Fox-film előzetese HD-ben. A feketeleves, hogy mindez csak angolul nézhető. 70%

A menü viszont kimondottan nehezen kezelhető, ami bosszantó...

Összegzés: egy mai szemmel nézve is hibátlan alkotás, jó képpel és hanggal, érdekes extrákkal. A kiadvány beszerezhetősége sajnos véges, de aki teheti, nyugodtan bevállalhatja.
0
2009. február 28., szombat 12:54
Daredevil BD

magyar szinkron és felirat:
http://www.dvdland.it/nicom1/p_559523/blu_ray/daredevil_blu_ray.html

Szerintem hamarosan itthon is megjelenik
--------------------------------------------------------------------------------------
Az ifjú Frankenstein

csak felirat:
http://www.dvdland.it/nicom1/p_556908/blu_ray/frankenstein_junior_blu_ray.html

nálunk nem igen lesz hacsak később nem egy szinkronizált változatban
0
2009. február 28., szombat 0:07
Annyi mákom azért van, hogy nem egyben kell letudni a vásárlást, mivel a Bondok csak április elején jönnek, addig a Majmok-at be lehet szerválni. :)))
0
2009. február 28., szombat 0:05
Annyi pénzt tán sosem láttam egyben... :-)
0
2009. február 28., szombat 0:02
Meg nem is tudnék screenshot-ot mutatni, mivel BD-n van meg a film, és gépben nincs meghajtóm. :)))
0
2009. február 28., szombat 0:00
Akkor mit szóljak én? Most van kb. 80000.- értékben előrendelésem. Hogy ezeket hogy fogom realizálni, fingom sincs. :DDD
0
2009. február 27., péntek 23:57
Jaja, szerintem sem, ha havi 2-3 kiadványról volna szó, de a friss megjelenések mellett a frissülő régi címeket is mind-mind be kellene szerezni, s így már min. triplázódik a számomra elérhető havi darabszám. Egyszóval én még várok jó darabig, az "sicher"!
0
2009. február 27., péntek 23:52
Én legalább is így tudom :) Még most az 5-6 ezres ár annyira nem is borzasztó szerintem. Ami engem leginkább gátol, az, hogy megfelelő technikai is kellene, na az nem kis költség :/

Csupa statiszta hever körülöttünk :)) Irigyellek én is Mikey :))
0
2009. február 27., péntek 23:50
Kösszentyű!  Jó volna, ha tudnál Magadról screenshotot mutatni, de vágom a hozzászólásodból, esélytelen a dolog. :-)
0
2009. február 27., péntek 23:47
Így nem tudom, kb. hol lehetek, én valószínűsítem, hogy kb. az eleje-közepe táján, mert akkor még nem bunyózik a böhömmel...

Amikor benyitnak, és a kamera felülről végigmegy a trollpiacon, talán látható vagyok, mert a díszlet bal oldalán található tévékre tisztán emlékszem, ott álltam mellettük...
0
2009. február 27., péntek 23:47
Itt a válasz, köszi. Na, akkor KoRn miatt mindenképpen újranézem a filmet. Emlékszem, annak idején engem is megkeresett statiszta-ügyben, de nekem nem volt elég vér a pucámban... Azóta is bánom. :-)
0
2009. február 27., péntek 23:44
Hatalmas érzés lehetett! :-) Az tudható, kábé mikor tűnsz fel a vásznon? Trollpiac? Esetleg az erdőisten tombolásakor? Bár ott nem hemzsegtek a lények... Csak nem az egyik fogtündér voltál, még az elején?!! ;-)
0
2009. február 27., péntek 23:43
Ja, az ominózus jelenetem a trollmarket volt. :)))

KORN bácsi viszont többször is tisztán kivehető, ahogy éppen mászkál, vagy csodálkozva néz, amikor meghozzák dr. Krauss-t. :DDD
0
2009. február 27., péntek 23:40
Látható nem vagyok, mert valahol a tömegben voltam talpig ződben (valami lényre cserélhettek ki az okos CGI-emberek). :)))

De már csak azért is emlékezetes a jelenet nekem, mert Perlman bácsi 5 centire ment el mellettem piros búrával. :DDD
0
2009. február 27., péntek 23:30
Mikey, másoknak már biztosan lerágott csont, de én még tudatlan vagyok a témában (vagy elkerülte korábban a figyelmemet a többi topikban): áruld már el, légy oly bátyám, kit alakítottál a Hellboy zweiban, volt-e meghagyott jeleneted, láthattalak-e huzamosabb ideig bármelyik szcénában. Komolyan érdekelne a dolog, s bár múlt vasárnap volt szerencsém sokadik alkalommal a filmhez, miattad mindenképpen újranézném. ;-)
0
2009. február 27., péntek 23:15
Jah, meg akkor még nem "köllött spórolnom lakáskőccsönre"! :-)))
0
2009. február 27., péntek 23:14
Komolyan? Akkor várakozó álláspontra helyezkedünk. :-) Addigra talán az árak is elfogadhatóbbak lesznek. Nem mintha egy 5-6ezres BD-ár olyan baromira riasztóan hangzana, viszont jelenlegi anyagi helyzetem ezekhez az árakhoz úgy viszonyul, mint annak idején a 8-9ezres DVD-árakhoz az akkori vagyonom. Csak akkor annyiból voltam könnyebb szituban, hogy egy adott hónapban max 2 vagy 3 cím érdekelt komolyabban. Ma uezt a mennyiséget BD-ből heti leosztásban tudnám produkálni. Akkor már inkább választom a száműzetés BD-landről! :-)
0
2009. február 27., péntek 23:07
Nem mintha ez bárkit is komolyabban érdekelne rajtam kívül, pusztán hangosan gondolkodtam. :-)
0
2009. február 27., péntek 23:06
:) Hehe, nekem is a LotR, a Titanic, de leginkább a Jurassic Park az, ami meggyőzhetne a váltásra :) De LotR-ból ha jól tudom, A hobbit mozikba kerülése után lesznek BD-n a rendezőik, s én azokat tekintem a Gyűrű-filmeknek :)) "Szerencsére" Jurassic BD-ről még nincs hír :))
0
2009. február 27., péntek 23:03
Jól látom, hogy a LOTR-FOTR a cseheknél a moziváltozattal jön ki első körben (171 min.)? Ha nálunk is ez jelenik meg, akkor újabb okot találok a formátumváltás halogatására. Ti. jómagam ezen trilógia (illetve a SW-saga) megfelelő tálalása esetén gondolkodnék el komolyan egy esetleges minőségi cserén. Ebben az esetben viszont a rókabőr részemről továbbra is lenyúzatlan marad...
0