Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. február 27., péntek 22:43
Több jelentése is van, szerintem itt arra gondolt, hogy teljesítette az elvárásokat, ezt is jelenti :) Azt hiszem Palik kedvelt szava, azért tudom én is :))
0
2009. február 27., péntek 22:28
vagy én tudom rosszul az abszolvál jelentését vagy te használod helytelenül..
0
2009. február 27., péntek 22:00

Gyűrűk ura BD

cseh szinkron és felirat így esélyes,hogy nálunk is befut magyar vonatkozással

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=16855&level=270
---------------------------------------------------------------------------------------------
A Da Vinci-kód BD

remélhetőleg nálunk is lesz

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=16743&TemplatesDir=vhs
---------------------------------------------------------------------------------------------
Fargo BD

http://bluray.highdefdigest.com/news/show/Fox/Disc_Announcements/Fargo_Coming_to_Blu-ray/2536

Remény szerint nálunk is jönni fog

----------------------------------------------------------------------------------------------
ezen a BD-n lesz magyar vonatkozás:
http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=16830&TemplatesDir=vhs

-----------------------------------------------------------------------------------------------
A tűzben edzett férfi BD

magyar szinkron és felirat
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/muz-v-ohni-blu-ray-man-on-fire-p109939/

nálunk is valószínűleg lesz
----------------------------------------------------------------------------------------------
Egy ágyban az ellenséggel BD

magyar szinkron és felirat
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/noci-s-nepritelem-blu-ray-sleeping-with-the-enemy-p109871/
A nyughatatlan BD

csak magyar felirat van szinkron nincs viszont 2 lemezes extra változat és az extrákon is van magyar felirat
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/laska-spaluje-blu-ray-walk-the-line-p109221/

mivel nincs szinkron így nem biztos,hogy az INTERCOM bevállalja,hacsak nem lesz belőle később szinkronos verzió is
Francia kapcsolat BD

csak felirat van szinkron nincs
2 lemezes extra változat de az extrákon nincs magyar felirat
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/francouzska-spojka-blu-ray-the-french-connection-p109587/

mivel nincs szinkron így nem valószínű nálunk hacsak nem lesz belőle később szinkronos változat is
Franciakapcsolat 2. BD

csak feliratos mint az első rész
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/francouzska-spojka-2-blu-ray-french-connection-ii-p109594/

0
2009. február 17., kedd 23:53
Ma A csontember BD-vel lettem gazdagabb. A képpel elégedett vagyok, bár a túl sok sötét jelenet nem éppen lcd barát. Az angol true hd hang annyira jó, hogy nem is zavar a magyar szinkron hiánya. Örülök, hogy nem vettem meg dvd változatot.
0
2009. február 14., szombat 15:28
The 6th Day / A 6. napon

A film: Schwarzi egyik utolsó filmje, illetőleg az első, ami nálunk is megjelent BD-n. 9 éve készült, de még ma is nézhető alkotás, a klónozás hátulütőiről. 90%

A kép: a film kora nem igazán látszik meg a transzferen, amit vártam, azt abszolválta. Pengeéles kép, felbontásban nem szűkölködik, élénk színek, és részletgazdagság jellemzi. 2.35:1-es méretben, 1080/24p AVC MPEG-4 kódolással. 95%

A hang: az angol True HD 5.1 gondolom, lebontja a házat is, de én ezt a filmet szinkronnal szoktam meg, így azzal néztem, ami itt is, akárcsak a DVD-n, DD5.1-ben szól. Hát, néhol elég érdekes a hangzása, némely szereplő hangja nagyon tompa, gondolom amikor a felvételek készültek, rosszul volt beállítva a gép, mert ugyanazon jelenetben valaki kristálytisztán, másvalaki meg nagyon tompán szólal meg. De ez már a moziban is ilyen volt. Az effektek is kissé tompán szólalnak meg, a mélysugárzó végig néma a film alatt, így nem tudom jó szívvel ajánlani a magyar hangot. Az egyetlen gyógyír, hogy legalább az eredeti szinkront tették fel. A 60% ennek szól, az angolt majd legközelebb tesztelem.

Extrák: vannak bőven, szerintem a DVD összes bónuszanyagát feltették, viszont továbbra is angolul nézhetőek. 70%

Összkép: a film és annak képe miatt ajánlott vétel. Kár, hogy a szinkron nagyon bénán szól...
0
2009. február 13., péntek 15:09
Május 12-én jelenik meg Amerikában a CSI 1. évad BluRay-en.
0
2009. február 10., kedd 1:30
Az elmúlt napok felhördüléseit enyhítendő, egy újabb recenzió, még friss, forró...

The Devil s Own / Az ördög maga

A film: sokadjára láttam, de még mindig képes meglepetést okozni, nagyon jó pszicho-thriller, a műfaj mesterétől. 100%

A kép: a mai hiper-szuper csili-vili HD-transzferekkel ugyan nem veszi fel a versenyt, kissé érződik rajta a készítése óta eltelt 12 év (te jó isten, mintha csak tegnap láttam volna először, hogy elszaladt ez az idő, öregszem...), de legalább nem SD-konverzió, a DVD képére ugyanis köröket ver. A standard transzfer, ami a DVD-formátum hajnalán jött ki, tele volt filmes kópiahibákkal, és a színei sem voltak valami intenzívek, ezeket a gikszereket itt már orvosolták hálistennek, összességében én elégedett voltam a látott minőséggel. Bár kissé szemcsés, és néhol életlenebb, szerintem megállja a helyét mindenképpen. Természetesen az eredeti 2.35:1-es arányban, 1080/24p AVC MPEG-4 kódolással. 85%

A hang: angol True HD 5.1 - ez viszont dicséretet érdemel. Ugyan nem egy effektdús mozi, de James Horner zenéje valami hihetetlen gyönyörűen szól, élmény hallgatni. A beszéd és a zörejek is rendben vannak, szépen, tisztán, dinamikusan szól minden. A hátsó hangfalak ugyan csak néha-néha szólalnak meg, amikor akció van, de már a hangminőség is 100%-ot érdemel. Le a kalappal...

DD5.1-es magyar hang is van a korongon, ám csakúgy, mint az Árnyék nélkül esetében, itt is vadonatúj a szinkron, ami szerintem jobb, mint az eredeti volt. Egyetlen nevet elég említeni: Csernák János, mivel Harrison Ford visszakapta a neki legjobban passzoló hangot Végvári Tamástól, és a szinkron készültekor még Selmeczi Roland is élt, így Brad Pitt maradt a régiben. Majd végignézem így is, mert belehallgattam, és nagyon tetszik.

Extrák: a Sony másik két filmjének előzetese (Close Encounters Of The Third Kind / The Jane Austen Book Club), és semmi más. Az előbbiről már szerepelt itt BD-teszt, a Jane Austen-hez meg nem igazán jött meg a kedvem a trailertől...

Összkép: remek film, aminek a képe lehetne ugyan jobb is, de a hangja valami szuperszonikus élményt ad. A film kedvelőinek tudom ajánlani.
0
2009. február 8., vasárnap 17:32
A múmia első részén a Magyar hangsáv DTS 5.1-ben van és a 2.szinkron van rajta (ami a DVD-n is)!!!!

A képe teszt értékű, FANTASZTIKUS!!!!!
0
2009. február 5., csütörtök 10:40
Ezt én is csak alátámasztani tudom, bár még csak belenéztem, de hétvégén valószínű, végig fog pörögni a lejátszóban! :)
0
2009. február 4., szerda 23:54
Hát akkor újra itt, mivel gyanítom, megint nem fogja engedni a filmhez...

Hellboy II: The Golden Army / Hellboy II: Az aranyhadsereg

A film: Del Toro újabb zúzdája Pirossal, a kétéltű Abe Sapien-nel, és az első rész végén a csapat tagjává vált Liz-zel. Nekem nagyon bejött ez a rész is, és nem csak amiatt, mert volt alkalmam statisztálni benne. :))) 100%

A kép: a kép... Eredeti 1.85:1-es arány, AVC MPEG-4 kódolással. Túl sok pozitív jelzőt lőttem már el a közelmúltban, így csak röviden: referencia-anyaggal van dolgunk. Az egyik legjobb, amit eddig láttam BD-n, ennél csak a Sötét lovag jobb, de annak a filmnek a HD-transzferét is erőteljesen megszorongatja. Az élesség szuper, a részletgazdagság már-már olyan szinten van, mintha a nappaliban játszódna a film, a színek lefolynak a képernyőről. Hihetetlen, még most is keresem az államat... 100%

A hang: angol dts-HD 7.1 - kommentár, azt hiszem, nem szükséges... 100%

A magyar szinkron "csak" sima dts, de érezhetően picit gyengébb az eredetihez képest. A maga kategóriájában persze jól szól, efelől nincs kétségem, de ez a film eredetiben az igazi.

Igaza volt a VOX teszterének, amikor azt írta, hogy a film képe-hangja még a moziélményt is lekörözi, erről én is meggyőződhettem.

Extrák: na itt már kicsit problémás a helyzet, mivel egyik bónuszhoz sincs magyar vonatkozás, és legtöbbjük csak az U-Control segítségével nézhető meg. 50%

Összkép: a tavaly év (szerintem) egyik gyöngyszeme, tanítanivaló képpel és hanggal, ámde sovány extratartalommal. Ennek ellenére aki a film miatt veszi meg, nem fog csalódni, azt garantálom...
0
2009. február 4., szerda 20:42
Egy ágyban az ellenséggel is várható szerintem. Legalábbis remélem.
0
2009. február 4., szerda 19:15
Közeljövőben várható BD-k:

X men
X men 2
X men 3
A Da Vinchi kód
Rózsaszín párduc (2006)
A tűzben edzett férfi
Kerülőutak
Az egyetlen (Jet Li)
James Bond:Moonraker
James Bond:A világ nem elég
James Bond:Goldfinger
13. emelet

stb.

http://www.dvdbest.sk/ExpectedProducts.cfm?MainCategoryID=207&StartRow=31
0
2009. február 3., kedd 23:40
De hamarosan szót ejtek a Hellboy II-ről, miután megnéztem. Minőségileg az elvárások a csúcson. :DDD
0
2009. február 3., kedd 23:39
Az az annak idején nekem kb. 1 éve volt, mikor először láttam. A kép megítélése meg szubjektív dolog, nekem hozta azt, amit vártam tőle...
0
2009. február 3., kedd 23:30
Ami a Flatliners-t illeti, a film szerintem is jó, bár már korántsem üt akkorát, mint amikor annak idején beültünk rá a moziba. Na ja, réges-régen mekkora para volt pl. a Kóma c. film is. Sok évvel később aztán, mikor újra láttam, egyáltalán nem értettem, mi volt ebben olyan izgi...:)

De hogy visszatérjek a Flatliners-re, ami viszont a film képminőségét illeti, ebben nem értek egyet Veled. Az azóta megjelent sok-sok kiváló BD fényében ezt jónak semmiképp nem mondanám, legfeljebb jó közepesnek. A film nagy részében bizony erősen látszódik az a 19 év, főleg a sötétebb tónusú jeleneteknél. És ebben a filmben jó sok sötétebb tónusú jelenet van...
0
2009. február 2., hétfő 20:39
Közben előszedtem a dvd-t, sokkal rosszabb a BD verziónál. Úgy emlékeztem, hogy Reszkessetek betörők lemezek jobb minőségűek. Talán annyira nem bánom, hogy megvettem. Ennek ellenére többet vártam képileg, még akkor is, ha 1990-es.
Elsősorban a színekkel nem vagyok elégedett, egyébként.
0
2009. február 2., hétfő 17:58
Nekem is megvan a Reszkessetek Betörők BD, és szerintem nem olyan rossz a képe. Elvégre 19 éves filmről van szó, a DVD-nél sokkal élesebb a képe, részletgazdagabb, és nem szemcsés, mint a DVD-n némely jeleneteknél. Egyetlen hibája, hogy túl erős fényviszony, legalábbis nekem, de ezt lehet, hogy eredetileg így is képzelték a készítők. Az én részemről 85% a kép.

A hang: az Angol DTS-HD, mind pedig a magyar 5.1 szerintem leginkább John Williams zenéjénél emelkedik ki hangzásilag, viszont némely hangeffektek is megszólalnak elég erősen. Vígjátékról van szó, szóval a lehetőségekhez képest szerintem rendben van. A lemezen az eredeti szinkron van. Egy furcsaságot fedeztem fel vele kapcsolatban, hogy a színészek ordításai, nyögései (amikor betörnek a házba) az eredeti angol hangon szólalnak meg a magyar szinkronnál. Ezt nem igazán értettem, hogy miért így oldották meg, de nem különösebben zavart. A hang is 85%.

Extrákra még nem volt időm, - csak a kimaradt jelenetekre (amelyekből néhányat szívesen láttam volna a filmben) - de elég sok van.

Ha szereted a filmet, szerintem vedd meg, mert jelenleg ez a legjobb minőségű kiadás, ami van belőle, és hosszú ideig úgy sem lesz belőle újabb.
0
2009. február 2., hétfő 16:16
De jó, hogy ezt írtad! Akkor ez marad nekem DVD-n! (Már majdnem megvettem)
0
2009. február 2., hétfő 15:42
Reszkessetek betörők BD-vel lettem gazdagabb. Képminőség hatalmas csalódás. Eddigi legrosszabb, amit láttam. Alig jobb a dvd-nél.
Egyetlen előnye a dvd-vel szemben, hogy erre legalább 5.1-es magyar hang került.
Menüje is elég gyengécske, de ez a legkevésbé érdekel.
A lemezt elég nehezen olvasta be a lejátszó, de ez lehet nem a kiadvány hibája.
0
2009. február 2., hétfő 11:41
Tegnap végre eljutottam, hogy megnézzem a Harmadik típusú találkozásokat és sajnos csalódás a képminőség. Egész filmet végigkísérik az életlen képrészek. (Itt természetesen nem a teleobjektívből adódó kicsiny éles tartományányon kívüli homályos részekre gondolok)

Ennek pont ellentéte a James Bond - Dr. No, pedig 15 évvel öregebb filmről beszélgetünk. Hihetetlen képminősége van... főleg a Harmadik típusúhoz képest.
0
2009. február 2., hétfő 11:34
Újabb alany, amit újfent nem enged betenni a film adalapjához...

Flatliners / Egyenesen át

A film: öt orvosnak készülő emberke meg szeretné tudni, mi van a halál után, és ennek érdekében egymás "megölésétől" sem riadnak vissza (orvosi keretek között), így négyük megtapasztalja a klinikai halál állapotát, ám a "mellékhatásokkal" nem számolnak. Kissé hihetetlen (főleg a vége), de iszonyat hangulatos thriller, másodjára is 100%-os nálam.

A kép: 1080/24p, eredeti 2.35:1-es arányban, viszont csak MPEG-2 kódolással. Ennek ellenére gyönyörű, pedig a Columbia logónál kis híján felsikítottam, olyan szörnyű a minősége, de a film már hibátlan hálistennek. Ugyan picit látszik a készítése óta eltelt 19 (!!!) év, de nincs semmi különösebb probléma a transzferrel. A DVD-kiadás képét abszolút lealázza, mivel az tuti, hogy nem SD-felkonvertálás, hanem vadiúj HD-transzfer került a lemezre. Minimális életlenség előfordul néhány helyen, de a finom részletek nem vesznek el. 90%

A hang: angol DD5.1 és tömörítetlen PCM 5.1-es hang van. Szinkron nincs a lemezen. A tömörítetlen hang nagyon szépen, atmoszférikusan szól, a DVD sima sztereó hangját lazán lekörözi, bár a hátsó hangfalak szólhatnának kissé intenzívebben is. 85%

Extrák: egyáltalán nincsenek, még egy árva trailer sem, így ez 0%

Összkép: egyedi hangulatú, nagyon jól elkészített film, szép képpel, jó hanggal, ámde továbbra is mulla extrával. Aki a filmet szereti, annak ajánlott vétel.
0
2009. február 2., hétfő 4:26
BD teszt - Félelem és reszketés Las Vegasban
0
2009. január 31., szombat 18:22
Kösz!Utána nézek.
0
2009. január 31., szombat 17:38
Samsung BDP-2500 jó választás, de ha nem ragaszkodsz a márkához, akkor inkább Sony S350 vagy Panasonic BD35. Ha kell analóg 7.1 Sony S550 vagy Panasonic BD55. Jó választás még Pioneer 51FD, ha nem gond a 100e Ft feletti ár.
0
2009. január 31., szombat 16:48
Nem tudom jó helyen járok-e,egy kérdésem lenne.Mi a véleményetek a Samsung BD lejátszókról?Érdemes venni ezt a márkát?Ha rossz helyen vagyok bocs!
0