Az elmúlt napok felhördüléseit enyhítendő, egy újabb recenzió, még friss, forró...
The Devil s Own / Az ördög maga
A film: sokadjára láttam, de még mindig képes meglepetést okozni, nagyon jó pszicho-thriller, a műfaj mesterétől. 100%
A kép: a mai hiper-szuper csili-vili HD-transzferekkel ugyan nem veszi fel a versenyt, kissé érződik rajta a készítése óta eltelt 12 év (te jó isten, mintha csak tegnap láttam volna először, hogy elszaladt ez az idő, öregszem...), de legalább nem SD-konverzió, a DVD képére ugyanis köröket ver. A standard transzfer, ami a DVD-formátum hajnalán jött ki, tele volt filmes kópiahibákkal, és a színei sem voltak valami intenzívek, ezeket a gikszereket itt már orvosolták hálistennek, összességében én elégedett voltam a látott minőséggel. Bár kissé szemcsés, és néhol életlenebb, szerintem megállja a helyét mindenképpen. Természetesen az eredeti 2.35:1-es arányban, 1080/24p AVC MPEG-4 kódolással. 85%
A hang: angol True HD 5.1 - ez viszont dicséretet érdemel. Ugyan nem egy effektdús mozi, de James Horner zenéje valami hihetetlen gyönyörűen szól, élmény hallgatni. A beszéd és a zörejek is rendben vannak, szépen, tisztán, dinamikusan szól minden. A hátsó hangfalak ugyan csak néha-néha szólalnak meg, amikor akció van, de már a hangminőség is 100%-ot érdemel. Le a kalappal...
DD5.1-es magyar hang is van a korongon, ám csakúgy, mint az Árnyék nélkül esetében, itt is vadonatúj a szinkron, ami szerintem jobb, mint az eredeti volt. Egyetlen nevet elég említeni: Csernák János, mivel Harrison Ford visszakapta a neki legjobban passzoló hangot Végvári Tamástól, és a szinkron készültekor még Selmeczi Roland is élt, így Brad Pitt maradt a régiben. Majd végignézem így is, mert belehallgattam, és nagyon tetszik.
Extrák: a Sony másik két filmjének előzetese (Close Encounters Of The Third Kind / The Jane Austen Book Club), és semmi más. Az előbbiről már szerepelt itt BD-teszt, a Jane Austen-hez meg nem igazán jött meg a kedvem a trailertől...
Összkép: remek film, aminek a képe lehetne ugyan jobb is, de a hangja valami szuperszonikus élményt ad. A film kedvelőinek tudom ajánlani.